Forum: Suport Breslo PFA si/sau I.I.

• claudette2
    claudette2

Sunt cam stangace la tema asta, as avea nevoie de putin ajutor...
    Vreau sa deschid o intreprindere individuala
    Ce acte imi trebuie pentru I.I?
    Trebuie sa am PFA?
    Cum deschid I.I (unde trebuie sa merg)?
    Multumesc :)

29.01.2014, 17:09:33
  • user61482
    user61482

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25271/Ghid-util-pentru-infiintare-PFA-si-Intreprindere-Individuala.html#axzz2rnmO3pb9

29.01.2014, 17:32:57
  • claudette2
    claudette2

multumesc foarte mult pentru informatii!!

"La infintare, este necesara justificarea experientei/pregatirii profesionale pentru fiecare cod CAEN ales."
    o alta intrebare ar fi cum justific experienta ?

29.01.2014, 17:44:27
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

Buna, pentru PFA nu este necesara justificarea experientei sau pregatirii profesionale. Eu mi-am deschis de curand PFA si mi-am pus vreo 10 CAEN. Sa fii atenta sa alegi si codul CAEN referitor la vanzarea produselor pe internet: 4791. Altele ar mai fi:

- 4719 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare
    - 4619 - intermedieri in comertul cu produse diverse
    - 4789 - comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse

29.01.2014, 19:07:15
  • user61482
    user61482

www.breslo.ro/Forum/PFA_topic_893

Aici mai e un topic asemanator .. nu-l gaseam

29.01.2014, 19:29:16
  • claudette2
    claudette2

Multumesc handmadecouture.
    Chc.handmade am gasit topicul ceva mai devreme, dar am observat ca ar fi mici diferente de la an la an. Si m`am informat cat trebuie sa platesc din urma la CASS si ce trebuie sa fac daca timp de 5 ani nu am avut un job cu contract de munca,
    Multumesc inca odata!

29.01.2014, 20:37:35
  • purplebouquet
    purplebouquet

Buna! Sunt din Oradea si m-ar interesa si pe mine sa fac o intreprindere individuala sa pot participa fara probleme la diferite targuri. in momentul de fata sunt in somaj dupa doua concedii de cresterea copilului consecutive. Pe timpul verii, cel putin anul acesta nu ma gandesc sa particip la vreun targ, pt ca dureaza pana pregatesc produsele necesare, dar m-ar interesa ceva de craciun. intrebarea mea e daca pot infiinta II inainte de craciun pt a achizitiona materia prima si sa am timp sa pregatesc marfa avand in vedere ca sunt in somaj. venituri nu voi realiza decat doar in iarna, asa ca sper sa nu pierd somajul. Iar cu privire la codul caen si diploma de activitate am inteles ca am nevoie de diploma in domeniul comertului, sau dovada ca am avut activitate in comert. Diploma mea e de invatator-educator asa ca ma gandesc ca e buna pt partea cu arta, doar se preda arta la gradinita si scoli :) Mai e cineva intr-o situate similara? Am citit si linkurile de mai sus, dar pe ine ma intereseaza mai mult partea cu somajul. Multumesc!

28.02.2014, 00:40:43
  • furnituri4biju
    furnituri4biju

Poti sa treci ca obiect de activitate principal comert pe internet sau unul din codurile caen enumerate de handmadeCouture, iar activitatea pe care vrei sa o desfasori si pt care nu ai pregatire o treci la activitati secundare. Eu asa am facut si nu mi s-a cerut sa aduc diploma prin care sa dovedesc ca stiu sa modelez fimo ;)

28.02.2014, 07:33:18
  • anitabdesign
    anitabdesign

http://pfa.whd.ro/

Cel mai bun forum pe care l-am gasit pt. II si PFA. Acolo te poti uita si sa pui intrebarile:) Altfel la Registrul comertului din Oradea poti sa mai intrebi linistita lucruri ca sunt si acolo de treaba:)
    Spor!

28.02.2014, 13:40:16
  • purplebouquet
    purplebouquet

Mersi Anita. La registru nu am fost personal, dar a intrebat fratele meu si i s-a spus ca daca fac ii pierd somajul, iar eu am tot citit peste tot ca nu se pierde somajul, doar in luna in care se realizeaza un venit sau profit, asta nu mai stiu sigur, mai mare decat somajul.

28.02.2014, 17:29:14
  • nicoletavitale
    nicoletavitale

Buna seara.Daca printre voi se afla artizani cu PFA uri care sunt interesate sa -si vanda produsele in Bucuresti,aflati ca urmeaza sa se deschida un magazin unde pentru o "chirie"simbolica de 5 lei pe zi,va puteti lasa un nr de produse nelimitat spre vanzare,iar dupa ce produsul se vinde mai achitati o suma de 5% din valoarea produsului vandut.Mie mi s-a parut interesant.Coltul bijuteriilor a fost partial ocupat.Administratorul magazinului cauta artizani care creeaza genti,tricotaje,decupaj,ceasuri,ceramica,lemn ,aranjamente florale uscate,mic mobilier,etc.......artizanat sa fie.
    Persoana de contact Alberto Vitale tel 0722794100.

28.02.2014, 20:44:02
  • balanmiha72
    balanmiha72

Se pierde somajul.

28.02.2014, 21:00:12
  • ramonaignat
    ramonaignat

Eu am avut activitatea pe PFA suspendata cand am luat indemnizatia. Mi-am suspendat activitatea ca sa nu pierd indemnizatia. Probabil ca e valabil si in cazul somajului. Si mi se pare logic, primesti somaj pentru ca nu mai ai loc de munca daci nu ai nici un venit.

01.03.2014, 09:53:54