Forum: Tehnici & Materiale Plexiglass - procurare si taiere
IdeiCusuteBuna tuturor :) Are cineva idee de unde pot cumpara plexiglass si unde gasesc un atelier care sa mi-l taie (linii drepte, nu forme complicate) in Bucuresti?
25.07.2012, 19:26:56
Va multumesc :)
Dana
aloCe grosime iti trebuie?
29.07.2012, 20:42:22
Daca nu te deranjaza ca e flexibil poti gasi plexi de 1 mm si chiar mai putin. In general gasesti pe la magazine specializate pe materiale de arta (han, arts & hobby , in Bucuresti). Forme simple, linii drepte, se taie destul de usor cu cutterul. Uite cum l-am folosit aici:
www.breslo.ro/blog/cum-sa-faci-un-inel-transparent
Daca iti trebuie sa fie tare, gasesti de 2 mm si chiar mai gros pe la magazine de bricolaj, gen bricostore, hornbach etc. Numai ca trebuie sa cauti, in general e intr-un colt pe undeva. Eu am taiat de 2 mm cu cutterul, dar e mult mai greu. Mai usor se taie cu un cutit cu varful curb (ca o gheara), dar nu te astepta sa se taie dintr-o singura miscare. Ideea e sa faci o zgarietura pe linia pe care vrei s-o tai si apoi sa te ajuti de marginea mesei: pui placa pe masa cu taietura peste marginea mesei; cu o mana tii placa fixa si cu cealalata lovesti partea ce nu se afla pe masa; ar trebui sa se rupa pe linia pe care ai zgariat-o.
O alta metoda e sa te duci la un atelier care taie laser. Daca e un desen simplu ti-l fac ei, daca e mai complicat trebuie sa vi tu cu el de acasa in formatul pe care ti-l cer. Aici pretul e la metru-liniar, google iti poate da mai multe detalii. Partea buna e ca taietura e mult mai dreapta, exacta.
magazinuldemargeleIn general centrele de advertising te pot ajuta in acest sens. Ei fac totemuri publicitare si casete luminoase din plexiglass si au aparatele necesare prelucrarii plexiglasului. Poti da o cautare pe net ca sa gasesti astfel de firme din orasul tau. Succes :))
30.07.2012, 16:02:47