Forum: Subiecte de afaceri preturi pentru transportul in strainatate

  • i.line
    i.line

    buna fetelor,

    stie cineva care sunt cotatiile de pret pentru coletele catre strainatate?ma intereseaza mai mult Europa su SUA. Am intentia de a vinde si pe Ebay si nu stiu nici cat dureaza , nici cat costa sa trimit bijuterii. La Ghiseul Postei Romane, sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi pentru a cere detalii ...ca pleci mai incurcat decat ai venit, iar pe site-ul lor, la fel.

    Meci mult

    24.04.2012, 15:00:53
  • betty.bijuterii
    betty.bijuterii

    http://posta-romana.ro/media/services/103-colet-postal-international/Tarife%20colete%20interna%C5%A3ionale%20sub%2010%20kg.pdf

    24.04.2012, 16:47:42
  • piecedart2
    piecedart2

    Nici nu se merita sa trimit ceva in strainatate. Posta are niste tarife colosale, de parca ar livra colete la Polul Nord. Nu stiu cine ar fi dispus sa dea mai mult pe transport decat pe obiectul dorit. Iar ca sa trimiti altfel decat colet, n-ai garantia ca ajunge la destinatie.
    Cat despre eBay sunt sigura ca acolo ai de platit niste taxe pentru fiecare vanzare, pentru ca asa este si la Amazon, , etc.

    24.04.2012, 17:43:37
  • i.line
    i.line

    merci pentru indrumari. pe a incercat cineva?

    24.04.2012, 18:05:10
  • gemsgems
    gemsgems

    Momentan nu te pot ajuta cu informatii exacte, dar o sa trimit in curand ceva in SUA si ceva in Africa de Sud. O sa iti spun atunci daca si cum a mers.

    Am trimis niste martisoare in Franta la inceputul lui Martie, ca si "imprimate". M-am zgarcit :P , nu le-a primit destinatarul. Asa ca tre` sa incerc si altfel sa vad cum e.

    Din ce am inteles eu la posta, la colete e un pret fix pentru primul kg si inca un pret pentru fiecare kg in plus. Preturile alea sunt afisate si pe site.

    piecedart, depinde mult si ce vinzi. Sunt oameni care ar plati transportul indiferent cat costa, pentru un produs care le place. Plus ca noi avem preturi mai mici decat in afara la multe lucruri. Pentru oamenii din anumite tari, sa plateasca 10 euro pe un produs si 10 euro pe transport nu e asa mult.

    24.04.2012, 18:07:43
  • i.line
    i.line

    asa este, sunt multi care accepta sa plateasca transportul daca produsul pe care il primesc i-a fermecat din poze. pacat ca nu avem si noi un serviciu de curierat ca in strainatate(ieftin si eficient). asta tine si de mentalitatea romanului..la noi, multi cumpara doar daca vad produsul si il probeaza. astept sa se finalizeze tranzactiile tale, gemsgems, sa ne spui cum au decurs. mult succes tuturor !!

    25.04.2012, 14:32:42
  • gemsgems
    gemsgems

    Lasă că încet, încet, se schimbă și mentalitatea românului. Breslo însuși e dovada. Din ce în ce mai mulți clienți apelează și la noi la curier. ;)

    25.04.2012, 15:10:48
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Pe http://www.posta-romana.ro/ in dreapta se gaseste un calculator de tarife.
    Coletele in strainatate sunt intr.adevar destul de scumpe; daca oficiul vostru postal va permite, va sugerez sa trimiteti obiecte plate ca si scrisoare recomandata (corespondenta internationala + Recomandat). Transportul e asigurat si datorita dimensiunilor mici costa mult mai putin decat un colet.

    http://www.posta-romana.ro/services/corespondenta-internationala_3

    25.04.2012, 16:05:48
  • bijuteriiledeargint925nadine
    bijuteriiledeargint925nadine

    @Cinnamon Excat asta ma intereseaza: sa imi trimit din Ro catre USA/Canada etc inelele (argint, aur sau alte metale) prin scrisoare recomandata (grosimea ar fi cam de 1,5-2cm). cu TRACK AND TRACE. La mine este vital sa pot oferi optiunea asta, de trac and trace.

    Pe site-ul postei vad ca m-ar cost in jur de 5 euros/scrisoare

    1) Nu vad insa daca am optiunea de a adauga si Priority la scrisoare internationala/recomandata cu track and trace

    2) A folosit cineva pina acuma TRACK and TRACE?
    3) Daca duc scrioarea internationala/rcomandata cu track and trace la Posta sa o depun la ghiseu, ma intreaba cineve ce contine?
    4) Ideal ar fi sa pot cumpara toate timbrele necesare pentru internationala/recomandata cu track and trace in AVANS, sa pun tot ce trebuie pe plicuri de acasa, si sa ma duc la Posta doar ca sa imi scaneze sticker-ul cu numarul track and trace (asta in eventualitatea ca ti se dau acasa asemenea stickere) si sa imi elibereze doar dovada de trimitere. A incercat cineva asa ceva?

    27.04.2012, 10:52:42
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @nadine

    1) Daca prin priority intelegi timpi de circulatie redusi, atunci ai nevoie de corespondenta internationala prioritara: "trimiteri Prioritare (se asigură prioritate în prelucrare şi transport): timp de circulaţie la nivel internaţional: z+3; Trimiterile Prioritare se marchează printr-o etichetă specială de culoare albastră (bleu) pe care este înscris cu litere de culoare albă menţiunea: PRIORITAR / PRIORITAIRE.".

    2) Da, eu trimit mereu din GER in RO cu rcomandata care contine track&trace.
    Nu am verifict prea des sistemul de track, care de obicei nu se mai actualizeaza odata ce scrisoare intra in RO, dar pana acum nu s-a pierdut nimic.

    3) In UE nu ar trebui sa fie probleme, daca trimiti in SUA e foarte probabil sa te intrebe ce contine si sa trebuiasca sa completezi o declaratie vamala.

    4) Aici din pacate nu-ti pot fi de ajutor.

    O scrisoare prioritara si recomandata in restul lumii pana la 250g si val. declarata 50 lei costa 18 lei. Atentie insa, conform tabelului de aici (http://www.posta-romana.ro/media/services/3-corespondenta-internationala/Tari%20pentru%20care%20se%20accepta%20serviciul%20de%20corespondenta%20prioritara.pdf) in SUA nu se accepta serviciul valoare declarata. Cel mai bine mergi la posta sa intrebi...

    29.04.2012, 21:01:37
  • kittenhood
    kittenhood

    Din experienta mea, nu poti trimite scrisoare recomandata daca se simte ca in plic este ceva care nu e plat, chiar daca teoretic exista serviciul. Am reusit sa trimit asa in Canada si, desi a durat mult sa ajunga, a costat undeva la 10 lei.
    Am mai incercat colet postal cu "acte in regula" spre Africa de Sud si a costat 70 lei un pachet de nici 200g.
    Am mai trimis ca imprimata in Germania si UK si au ajuns ok (sub 10 lei ca pret), dar fara track and trace sau alte asigurari.

    30.04.2012, 22:22:07
  • blanitza
    blanitza

    Scrisoarea recomandata este un serviciu postal de siguranta, dar face mai mult pe drum - 10-14 zile pt SUA, de exemplu. Daca produsul este ambalat corespunzator, respectiv cat mai plat, nimeni nu te ia la intrebari, pentru ca i-ar atrage atentia plicul. Ei de intrebat, te intreaba, iar daca tu spui cinstit ce ai acolo, pe loc te refuza, deoarece nu se accepta bijuterii la trimiteri externe. Nu-ti ramane decat sa zici ca ai ceva fragil, o felicitare, ceva, si-ai ambalat-o bine, ca sa nu se strice, rupa, etc.

    01.05.2012, 15:24:57
  • punctG
    punctG

    Buna, scrisoarea recomandata poate avea orice forma, exista limita de greutate care este de 2 kg, de regula fetele de la ghiseu nu stiu ca o scrisoare recomandata poate avea orice forma (dar daca educi cateva din oficiul de la care trimiti de regula nu ar trebui sa ai probleme), dar au asta specificat pe site-ul oficial al Postei Romane in definirea scrisoarei recomandate, noi cu optiunea asta trimitem afara, si am trimis si cutii mari rotunde si dreptunghiulare. Au fost probleme in State dar s-au rezolvat, acum si acolo se pot trimite in limita de greutate de 2 kg. Desigur pentru bijuterii din metale pretioase este posibil sa existe un alt serviciu, dar daca nu declari nu vad care ar putea fi problema. Optiunea de track and trace exista dar poti urmari doar daca a iesit din tara si data cand a facut-o. Pe site-ul postei din State poti urmarii folosind codul, dar pe Germania, Australia etc eu nu m-am descurcat. Eu folosesc plicuri antisoc, si nu uitati sa lasati suficient loc pentru o caruta de timbre (in dreapta sus). De regula pentru o scrisoare recomandata (un inelus sau cercei) platesc intre 12-16 lei (in functie de greutate). Sper ca ajuta!

    02.05.2012, 11:15:34
  • bijuteriiledeargint925nadine
    bijuteriiledeargint925nadine

    Multumesc foarte frumos pentru toate lamuririle! Am intrebat despre situatia Postei Romane intrucit vreau sa ma duc in Ro si in timpul cit stau acolo va trebui sa lucrez, deci evident sa si expediez marfa.

    Cea mai buna posta de pina acuma este posta germana, cine locuieste la granita cu Germania, va asigur ca merita efortul de a conduce pina la primul oficiu postal german de unde poti trimite in toata lumea cu doar 5,55 euros un plic "antisoc" in care pui cutiuta de bijuterii si poti trimite cu acelasi pret pina la 500 grame.

    Posta romana vad ca e ceva mai ieftina ptr acelasi tip de trimitere si din ce scrie PunctG inteleg ca poti sa ai incredere (in contrast total cu posta olandeza, care pierde plicurile, asta dupa ce le platesti 16 euros per transport!)

    In State am avut pierderi, din cauza USPS-ului, care rataceste plicuri/pachete in stil mare - ina anul acesta au avut taieri la buget, au concediat personal, asa ca...

    Inca o data, multumesc!

    03.05.2012, 13:36:02
  • punctG
    punctG

    @Nadine, succes!!! si daca pot ajuta cu ceva nu ezita sa intrebi.

    03.05.2012, 15:56:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Gabriela, multumesc pentru informatii!

    Uite ce am gasit pe site-ul Postei, la corespondenta internationala, legat de pachete mici:

    format “pachete” (orice trimitere sub formă de rulou sau paralelipiped care depăseşte oricare dintre dimensiunile prevăzute la categoria standard şi la categoria plicuri plate):
    1) pachete paralelipipedice:
    - dimensiuni minime: să aibă o faţă ale cărei dimensiuni să nu fie inferioare dimensiunii 90 x 140 mm, cu o toleranţă de 2 mm;
    - dimensiuni maxime: lungimea, lăţimea şi grosimea însumate: 900 mm, fără ca dimensiunea cea mai mare să depăşească 600 mm, cu o toleranţă de 2 mm;
    - greutatea maximă: 2 kg.

    http://www.posta-romana.ro/posta-romana/produse-si-servicii/Personal_subpagini/Scrisori-carti-postale/Internationale/Corespondenta-subpagini/Conditii-de-forma-dimensiuni-si-greutate.html



    Eu cred ca sunt destul de mari pachetele mici,deci nu ar trebuis a fie nici o problema

    03.05.2012, 16:37:05
  • punctG
    punctG

    :)) 90X140 mm ai idee de ce??? pentru timbre :)) lipesc tipele la timbre, ca nu s-a gandit nimeni sa faca si timbre mai scumpe... Sa vezi cand trimit scrisoare recomandata cu o cutie inauntru pentru Germania :)) rasu curcii are putin sub 2 kg (e drept costa cam 60 de ron) au si nemtii motive de amuzament.

    04.05.2012, 00:14:59
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Da, si la Posta Romana nici nu se poate sa-ti scoata la imprimanta o eticheta cu valoarea finala care sa "tina loc" de timbru. Asa primesc si eu pachete din Ro cu 5 cm2 de timbre lipite ;-)

    04.05.2012, 18:51:46
  • gemsgems
    gemsgems

    Am trimis ieri un colet in SUA. Avea 250g. Nu l-am putut trimite in plic pentru ca era prea voluminos.

    A costat 72 de lei. Asta este suma minima pentru un colet in SUA. 34.5 lei este tarif fix pe colet (pentru ca se trimite coletul) si apoi inca 37.47 pe fiecare kg.

    Deci daca avea 1.3 kg, sa zicem era: 34.5 + 37.47 + 37.47.

    Asa e la toate tarile. Tarif fix pe colet + tarif pe kg.

    Macar in Irak o sa ma coste doar 43 de lei. :>

    Sunt putine tarile la care iese sub 40 de lei la colete sub 1 kg. :)

    Well, atat vreme cat clientul e de acord sa plateasca, e bine. :P

    Ramane sa vad cum e si cu recomandata la coletele mici. :D

    12.05.2012, 00:02:58
  • i.line
    i.line

    MERCI PT PONT:)

    14.05.2012, 04:19:32
  • gemsgems
    gemsgems

    Tin sa va anunt ca mi-a ajuns coletul in SUA si a ajuns cu bine. :D 10 zile i-a luat.

    Am incercat sa trimit un obiect mic ca si scrisoare recomandata si nu m-au lasat. :P Cica doar scrisori ca recomandate. Se pare ca trebuie sa trimit si eu o scrisoare la Posta Romana. >.

    21.05.2012, 20:53:38
  • i.line
    i.line

    ma bucur s-a finalizat cu bine.
    ne poti spune cat a costat transportul? si cam cat a fost de voluminos obiectul?

    merci anticipat

    23.05.2012, 05:29:16
  • gemsgems
    gemsgems

    Transportul a costat 72 de lei. Despre acest colet vorbeam intr-un post anterior.

    Produsul a fost www.breslo.ro/Product/Copcel-Anotimpuri_591513 , cutia avea vreo 20 cm pe toate laturile si 300 g.

    23.05.2012, 08:17:16
  • botsypink
    botsypink

    Prețul este în funcție de plata cu ramburs ? De exemplu, un pachet sub 1 kg (o brățară) cu ramburs 6-10 euro in U.E. cam cât ar costa, știe cineva :)?

    03.06.2012, 12:32:03
  • zmotocel
    zmotocel

    57,36+7,37+1+2+2,5+1,35=71,58lei
    http://www.posta-romana.ro/posta-romana/tarife/tarife-servicii/Marfuri0/Internationale/Colete-po-tale-cu-ramburs.html

    03.06.2012, 13:46:18
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    O bratara ai putea-o trimite si drept corespondenta (in plic cu bule)! Iata tarifele:

    http://www.posta-romana.ro/posta-romana/tarife/tarife-servicii/Scrisori-carti-postale0/Internationala/Coresponden---interna-ional--cu-ramburs.html

    (tabelul este pt tarifele serviciului, la care se adauga tarifele pt asigurare si ramburs... mai jos iti spune cums e calculeaza)

    Aici gasesti informatii despre serviciu, lista tarilor de unde poti primi ramburs (nu toate au contracte) si alte informatii utile

    http://www.posta-romana.ro/posta-romana/produse-si-servicii/Personal_subpagini/Scrisori-carti-postale/Internationale/Corespondenta-internationala-cu-ramburs.html


    Sfatul meu este sa accepti plata prin pay-pal, in avans deci, si-asa tarifele sunt mari, mai ales comparativ cu pretul produsului....

    03.06.2012, 14:05:47
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    zmotocel, ai si calculat :)))
    la corespondenta ar trebui sa iesi mai ieftin

    03.06.2012, 14:08:02
  • gemsgems
    gemsgems

    botsypink, nu exista tarif pentru UE, fiecare tara are tariful ei, iar la unele e mai scump decat la altele.

    Pentru Franta, colet cu valoarea de 10 euro si ramburs tot de 10 euro, de exemplu, ar fi de vreo 81.87 lei. Fara ramburs ar costa 60.28 lei.

    La Germania ar fi 97.86 cu ramburs si 71.47 fara ramburs.

    La Spania: 81.74 cu ramburs, 60.17 fara.

    Si cam in jurul acestor sume se invart preturile, din calculele mele facute pe baza formulei lor de calcul. :P Deci tot cam pe unde a ajuns si zmotocel. :D Diferenta e destul de mare, IMO. Eu nu as risca sa trimit colet cu ramburs in afara. :|

    03.06.2012, 14:37:16
  • gemsgems
    gemsgems

    Oy, dar am vazut la posta pe un afis ca nu avem voie sa trimitem bijuterii in strainatate. What's with that? Ca atunci cand trimiti ceva in sua se verifica ce contine coletul, iar daca chiar nu e voie... ce fac? Voi ati trimis bijuterii in SUA?

    04.06.2012, 00:49:38
  • zmotocel
    zmotocel

    nu scrie "bijuterii" pe formularul vamal. poti scrie spre exemplu "handmade fashion accessories", ideea e sa scrii ceva care sa nu le trezeasca suspiciunii, ca sa nu deschida pachetul.

    04.06.2012, 12:35:01
  • gemsgems
    gemsgems

    Cand am trimis eu coletul cu copacelul, mai intai au verificat ce e in colet si apoi mi-au dat formularul. La scrisori e altfel?

    04.06.2012, 12:50:12
  • zmotocel
    zmotocel

    nu neaparat. dar posta intelege de obicei "metale si pietre pretioase" prin bijuterii. teoretic genul asta nu le poti trimite nici in tara prin posta.
    dar bijuteriile handmade se pot incadra spre exemplu la gablonzuri.
    si mai e si faputul ca in romania depinde la ce oficiu postal mergi si cine e acolo. spre exemplu, teoretic trebuie sa platesti vama la orice vine din afara UE si costa mai mult de 10 euro. eu am primit colete de sute de euro, cu facutura atasata, din america si nu mi s-a cerut sa platesc nimic.
    asa ca totul e relativ la posta romana.... parerea mea.... :)

    04.06.2012, 13:00:43
  • gemsgems
    gemsgems

    Multumesc pentru lamurire. :D

    Dar daca totusi am vrea sa trimitem bijuterii din metale pretioase si pietre pretioase, si am vrea sa declaram asta... cum am putea sa facem? Ma gandesc ca trebuie sa existe o cale...

    04.06.2012, 13:06:36
  • zmotocel
    zmotocel

    in primul rand ai nevoie de autorizatie pt a putea comercializa metale pretioase.....

    04.06.2012, 14:13:18
  • gemsgems
    gemsgems

    Pai sa zicem ca nu vreau sa comercializez. Vreau sa trimit un cadou sau un premiu. *trollface*

    04.06.2012, 14:46:20
  • zmotocel
    zmotocel

    n-am idee. dar sincer eu nu m-as complica sa le explic celor de la ghiseu ca e argint/aur, dar vreau sa-l trmit ca si cadou..... in multe tari cadorile nu sunt exceptate de la plata taxelor vamale decat daca au o anumita valoare maxima (de obicei e foarte putin 50-60 euro).

    04.06.2012, 15:24:40
  • gabitzaaaaa
    gabitzaaaaa

    v.am gasit si mi.am creat un magazin......as vrea sa stiu cum e cu plata......trebuie sa platesc pentru a vinde produsele.......momentan am postat doar un produs insa vreu sa stiu mai multe detalii, va rog. mulumesc!

    11.06.2012, 10:54:41
  • ambrozia
    ambrozia

    Pot urmari un colet online si dupa ce iese din tara?L-am trimis in Franta si l-am gasit pana a iesit den tara, de ieri nu-mi mai da informatii.

    12.07.2012, 18:20:35
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Gabitza, in subiectul asta esti offtopic. Gasesti aici toate detaliile despre plata magazinului: www.breslo.ro/Forum/Schimbare-Politica-de-taxe-Breslo_topic_6027

    12.07.2012, 22:13:35
  • carla69
    carla69

    Am trimis o bufnita in Israel in plic mare cu bule,inca nu scrie ca ar fi ajuns,abia are o saptamana de cand e pe drum dar am fost foarte multumita de pret-15 lei!!!Sa vad daca si ajunge.Daca trimiteam in colet era peste 50 lei

    20.07.2012, 18:40:59
  • betty.bijuterii
    betty.bijuterii

    Am trimis in Belgia, acum 2 saptamani, materiale, m-a costat 15 lei(recomandata cu confirmare). Asa m-au sfatuit doamnele de la Posta.

    24.07.2012, 23:39:35
  • getutza
    getutza

    am si eu o intrebare am buletinul expirat ...pt a trimite ceva prin oficiul vamal am nevoie de buletin??

    15.02.2013, 22:04:11