Forum: Tehnici & Materiale Proiect decoupage

  • Jewel.ia
    Jewel.ia

    Vreau să-i mai dau o șansă mobilierului din bucătărie, niște dulăpioare de pal/furnir, destul de oldies, not at all goldies, pe care oricum o vor mai ataca vânătoresele mele feline, pe care oricum o voi lăsă în urmă când mă mut la casă (!). Altfel spus, e cu titlul de experiment, aș vrea să-mi încerc talentul, să-mi îndrăguțesc puțin bucătăria, să nu ajung la prețuri exorbitate.
    Întrebările imediate pe care le am în acest sens:
    1. pot salva o mobilă de pal folosind faimoasa tehnică?
    2. cam ce cantitate de material (grund, lac decoupage, lac de crăpare, lac de protecție, patină, terebentină, ) ar trebui să achiziționez pentru aprox 5m pătrați
    3. cam cât durează procesul/usacare. Dat fiind faptul că în bucătărie este și cartierul general al îmblănitelor, timpul de uscare este o problemă capitală.
    Mulțumesc,
    Iulia

    15.09.2013, 16:50:32
  • Carmen.Sylva.ART
    Carmen.Sylva.ART

    Si eu am niste piese de mobilier cu furnir lucios, forma frumoasa dar aspect de mobila bunicii :) ...sunt curioasa daca le pot face ceva, ma tem ca nu se prinde nimic pe suprafatele astea...ar fi tare fain sa mearga cu servetelul!!!
    Deci, ma alatur si eu Iuliei in asteptarea unor raspunsuri :))

    15.09.2013, 20:09:24
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

    Eu am folosit cu succes folie autoadeziva care imita lemnul, de la Praktiker, si arata foarte ok. Doar ca trebuie sa lucrezi incet si cu rabdare.

    La dulapioare poti sa incerci tehnica decoupage, dar nu pe mese sau suprafete pe care lucrezi, care se murdaresc si trebuie spalate/curatate, nu cred ca va rezista..

    15.09.2013, 23:51:34