Forum: Concursuri Provocarea verii: 1+1= 3 sau Cum sa fur ca un artist!

  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Am primit cu totii binecunoscuta intrebare: “de unde iti vin ideile?” .
    Cum bine puncteaza si Austin Kleon (in eseul sau “Steal like an artist”), un artist sincer recunoaste: “Le fur!” Le fur de peste tot din jurul meu: din natura, din arta, din oameni, din conversatii, din filme, din cartie... de unde pot!
    Doar acei fara memorie insista asupra originalitatii lor, spunea Coco Chanel!
    Sta scris chiar si in Biblie, in Eclesiastul 3:15 “Ce este, a mai fost, şi ce va fi, a mai fost; şi Dumnezeu aduce iarăşi înapoi ce a trecut.”

    Si totusi avem de-a face si cu idei noi! Fiecare idee noua este suma unor idei anterioare. Trebuie ca tu sa privesti ideea si sa intelegi ceea ce trebuie sa pastrezi. Adevaratul artist este un colector. El, totusi, nu preia orice idee, ci colecteaza idei in mod selectiv: pastreaza doar ceea ce iubeste! Iar apoi le combina si le transofrma, facandu-le idei noi, personale!
    Dupa parerea mea este cheia !
    Daca artistul tau preferat picteaza flori intr-o anumita maniera, personala... fura-i ideea dar pune-ti si tu amprenta personala, confera-i viziunea ta asupra lumii, aspura florii! Arata-ne cum vezi tu floarea si natura inconjuratoare! Nu trebuie sa te multumesti in a fi doar un copiator! Arata ceea ce iubesti tu! Noi ceilalti, asta vrem sa vedem! Descopera-ne lumea ta, amintirile tale, ideile tale, iubirile tale!
    Steve Jobs a furat idei. Bill Gates a furat idei. Coco Chanel a furat idei. Toti furam idei. Diferenta fata de furtul comun, este ca ei au stiut ce sa faca cu ele! Arta originalitatii consta in a-ti acoperi urmele!
    Si asta pentru ca arta adevarata vine nu doar din minte, dar si din suflet! Eu personal ii spun trecerea ideilor prin filtrul inimii. Iar apoi, realizarea in practica a ideilor folosindu-ti mainile. Este exact ceea ce sustinea si John Ruskin (“Fine art is that in which the hand, the head and the heart of man go together.”), fiind chiar unul dintre motto-urile mele.

    La scoala de arta te invata un truc: deseneaza pe o bucata de hartie doua linii paralele. Cate linii ai?
    Daca esti suficient de atent, iti dai seama ca ai 3 linii: cele doua desenate si linia creata chiar de spatiul dintre ele. Deci 1+1=3
    Tu o vezi?
    http://farm6.static.flickr.com/5059/5580291952_e80ff33575_o.gif
    Acelasi lucru este in cazul oamenilor: mostenim trasaturi de la ambii parinti si totusi insumam mult mai mult decat acestia si suntem diferiti de ambii luati la un loc!

    Desi sunt oameni care au talentul innascut de a citi printre randuri, majoritatea nu poseda acest dar. Si aici vine problema. Cand te inspiri prea mult dintr-un singur loc. Aceasta nu este creativitate, ci doar copiere - chiar daca nu este la indigo, tot copiere este. Si da, a prelua o idee de baza a unui obiect imediat ce acesta a fost realizat, este tot copiere. Nici nu ti-ai acordat timp sa o studiezi, sa o filtrezi, sa o transformi. Se spune ca inspirarea si disperarea sunt foarte asemanatoare, reprezentand ambele motivatii. Insa in timp ce prima este constructiva, a doua este clar distructiva.

    Creativitatea are 3 elemente de baza:
    1. copiaza
    2. transforma
    3. combina
    Idee ilustrata foarte bine in imaginea urmatoare:
    http://29.media.tumblr.com/tumblr_ln5jflLkcQ1qz6f4bo1_500.jpg
    Este simplu: copiaza in minte ideea. Transform-o trecand-o prin filtrul persoanei tale si apoi combin-o cu alte idei copiate si apoi transformate.

    O alta ilustrare care mi-a placut este urmatoarea:

    http://29.media.tumblr.com/tumblr_llv2xijMue1qz6f4bo1_500.jpg


    Ai doua variante:
    A. Iubeste. Studiaza. Transforma.

    B. Exploateaza. Plagiaza. Duplicheaza.

    Tu care o alegi?

    Randurile de mai sus le-am scris dupa ce am citit eseul lui Austin Kleon (la sugestia Monicai Alexandru, din urma cu cateva luni), am ascultat interviuri si prelegeri, am citit ganduri ale unor oameni considerati originali, am discutat cu fratele meu asupra originalitatii ideilor si a succesului unor mari companii (gen Microsoft, Apple, Facebook). Si am tras concluzii.

    Mai sunt multe altele de spus, dar acum va provoc pe voi sa furati ca un artist!

    Sunt convinsa ca toti am vazut la un moment dat cel putin un obiect cu o idee care ne-a cucerit inimile. Din diverse motive nu se poate ca acel obiect sa ajunga in posesia noastra. Insa tanjim dupa el. Stim ca ne place ceva la acel tablou, la acea bijuterie, la acea haina, la acea idee. Si uneori avem aceasta tendinta: parca am vrea sa o reproducem. Pentru ca, chiar putem, ne pricepem, avem toate materialele necesare, chiar si indemanarea. Intr-adevar, un raspuns bun este “pentru ca pot”. Dar oare, chiar nu pot mai mult?
    Eu va provoc sa scoateti la iveala acea creatie care v-a furat inima. Si sa incercati sa ii furati ideile. Incercati sa reproduceti senzatiile oferite, incercati sa intrati in mintea artistului pentru a va da seama ce a vrut sa spuna. Incercati sa vedeti in interiorul ideilor, dar si printre ele. Iubiti. Cercetati.
    Si intr-un final, transformati!
    E drept, imi place viziunea artistului! Dar eu, cum vad lucrurile?! Cum o pot face personala?
    Pana la urma, studiindu-i pe altii, imi gasesc eu insusi stilul si imi gasesc curajul de a ma dezvalui. Tot Coco Chanel spunea "Cel mai mare act de curaj este sa gandesti cu capul tau. Cu voce tare!"


    Puteti crea orice, in orice tehnica.
    Va alegeti un obiect, o creatie, o opera de arta, de la care sa plecati si copiati-l cu stil! Studiati-o, studiati artistul, contextul, ideea. Dar nu va opriti aici.
    Si, repet, tehnica poate fi oricare! Poti copia ideea unui tablou pictat, printr-un colaj spre exemplu. Aici doar imaginatia va este limita! Iar datoria noastra este sa ne depasim limitele si sa gandim singuri!

    Dar, nu copia in intregime. Nu copia nici macar parti din acel obiect. Legile dreptului de autor sunt suficient de clare si nu incurajez plagiatul. Ceea ce vreau sa demonstrez este ca, depunand putin efort, se poate crea pornind de la ideea altuia, nu doar copia!

    Stiu ca multi nu vor fi prea incantati de ideea mea. Imi asum riscul. Nu caut sa umplu Breslo de copii. Ci provoc la autoeducare, provoc la depasirea limitelor. Provoc la sinceritate. Si provoc la schimbarea ideilor preconcepute asupra creativitatii, originalitatii si unicitatii in arta, in artizanat, in lucrul de mana.

    Pentru validarea participarii:

    1. realizati o scurta descriere a obiectului de pornire, a ideii, a artistului. Puteti sustine chiar cu imaginea acestuia, daca doriti.
    2. realizati o descriere cat se poate de amanuntita a creatiei voastre.
    3. puteti descrie in propriile cuvinte motivele alegerii si ceea ce reprezinta pentru voi ideea respectiva. si orice altceva vi se pare relevant.



    Perioada de inscriere in concurs:
    8 iulie - 7 august ora 24:00
    Perioada de votare:
    8-9 august
    Anuntarea castigatorilor:
    10 august

    Reguli:
    1. creatia trebuie sa fie noua (postata incepand cu data de 8 august) si personala, sa aiba cel putin o imagine ilustrativa (si chiar imaginea obiectului de pornire ) precum si cel putin o scurta descriere a ambelor creatii, inclusiv materialele utilizate de voi.
    2. Copiile la indigo nu sunt permise. Sub nici o forma. Nici copiile a unor parti. Nu incercati sa trisati, prezentand o sursa falsa, o imagine imprumutata, o copie identica. Nu se stie cine ce a mai vazut in navigarea pe internet, prin carti si prin lume.
    Nu uitati ca, chiar daca nou ne scapa ceva, nu noi suntem cei pacaliti! Ci va mintiti pe voi insiva!


    Premiile vor fi afisate in perioada urmatoare. Regulamentul de votare va fi afisat in sectiunea ce va fi creata special pentru vot.

    Spor la creat!


    Andra

    07.07.2011, 16:58:32
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    De citit/ascultat/studiat:
    http://www.austinkleon.com/2011/03/30/how-to-steal-like-an-artist-and-9-other-things-nobody-told-me/

    http://tumblr.austinkleon.com/tagged/steal+like+an+artist

    http://www.austinkleon.com/2010/02/10/25-quotes-to-help-you-steal-like-an-artist/

    http://www.austinkleon.com/2009/06/24/how/

    http://www.austinkleon.com/2009/09/15/inevitability-or-where-ideas-come-from-and-how-to-make-them-look-easy/

    http://www.everythingisaremix.info/everything-is-a-remix-part-3/

    http://johntunger.typepad.com/files/austinkleon-how-to-steal-like-an-artist.mp3


    http://www.evancarmichael.com/Sales/3103/How-to-Use-Inspiration-or-Desperation-to-Sell-More.html

    http://www.wonderhowto.com/how-to-find-inspiration-for-art-projects-225247/

    http://www.youtube.com/watch?v=Ggkfd7AqXIg

    http://www.imdb.com/title/tt1035736/

    http://www.imdb.com/title/tt1333631/

    http://painting.about.com/od/inspiration/Art_Inspiration_Creativity_for_Artists_Art_Journals.htm

    http://www.fashionstudentsonline.com/student-blogs/read-all-blogs/viewpost/310

    http://www.addtodesign.com/get-inspired-what-where-how-to-use-inspiration-in-web-design/

    http://www.ehow.com/videos-on_8291_finding-inspiration-art-projects.html

    http://breakyourshackles.com/lawofattraction/motivation-and-attitude/use-inspiration-and-creative-imagination/

    si orice altceva considerati necesar pentru dezvoltarea si educarea ideilor.

    07.07.2011, 16:59:39
  • carla69
    carla69

    Waw!!!

    07.07.2011, 17:08:25
  • mariac
    mariac

    Mai Andra,chiar mai dat de gandit...De ce?!Pentru ca lista cu artistii care ma inspira,este cam lunguta(vreo 12-13 daca imi aduc bine aminte).Si,oooo,daaaaa,te numeri printre ei!!!Pe langa faptul ca am o lista intrega,am atatea idei......si nu stiu pe care sa o pun in practica mai devreme....
    In alta ordine de idei,tema este MAGNIFICA!!!Felicitari!!!

    07.07.2011, 17:15:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Maria, ma bucur ca iti place!! Stiu cum este cu ideile, si eu am vazut o gramada si as vrea sa le pun in practica dar nu stiu de care sa ma apuc!! Dar iti spun ceva, de fiecare data cand imi acord timp si las ideile sa se aseze, ele prind viata singure in moduri chiar nebanuite!

    07.07.2011, 17:23:57
  • de.dimineata
    de.dimineata

    SUPER TEMA! Ma apuc de treaba... si pentru lamurirea mea... o singura creatie, da? :)

    07.07.2011, 17:27:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Bineinteles ca, putem discuta liber despre aspectul copiatului, furtului de idei, originalitate, inspiratie, imaginatie! Putem invata impreuna!
    Liber insemnand fara jigniri sau acuze aruncate aiurea, libertatea mea este infinita insa pana intr-acolo incat sa nu ii afectez libertatea celuilalt!

    Eu mi-am downloadat deja cele doua filme din link-urile de mai sus: "Art& Copy" si "Coco before Chanel". Sper sa vad macar unul in aceasta seara. Si bineinteles ca va voi impartasi impresiile. Mai sunt si multe alte filme ce merita vazute, multe biografice, care sustin ideea furtului cu stil. Printre ele se afla si "Pirates of the Silicon Valley" pe care l-am vazut mai demult si ar trebui revazut. Este vorba despre istoria Apple si Microsoft.

    Si pe langa filme, voi citi si mai mult despre acest aspect al artei, sub toate formele ei.

    De mult timp vroiam sa scriu un articole (sau mai multe) despre aceste aspecte. Si cred ca i se-apropie clipa.

    07.07.2011, 17:30:47
  • serbani.bijoux
    serbani.bijoux

    Superba Provocarea!
    Cred ca gandul tau, Andra, m-a vizitat in noaptea asta,
    erai impreuna cu Mircea Eliade, dar ... ai zis ca de maine incepem...

    07.07.2011, 17:33:57
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Didi: pot fi si mai multe, dar cred ca in astfel de cazuri conteaza mai mult calitatea decat cantitatea! Pentru ca, cred eu, o astfel de tema trebuie gandita si atent abordata! Superficialitatea se va vedea cu ochiul liber iar scopul nu va fi atins. Pana la urma, este vorba despre pozitia personala sincera fata de mine si ceea ce-mi iese din maini, minte si suflet! Si chiar dezvoltare, fiind un exercitiu practic de creativitate!

    07.07.2011, 17:35:15
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ana: abia astept sa vad rezultatele vizitelor ideilor in miez de noapte !

    Am zis ca de maine, pentru a nu fi nici prea devreme dar nici prea lunga asteptarea (m-am gandit ca e posibil si sa fie cineva care a fost inspirata oarecum de aceeasi idee.)

    Ideea o coc de mult...am asteptat doar momentul :)

    07.07.2011, 17:37:48
  • blanitza
    blanitza

    Draga Andra, o tema uimitoare, pe care o salut!!!! Si-asta, pentru ca nu-i zi in care sa nu auzi ceva, sau sa vezi ceva ce trimite la aceasta notiune - copie, eventul pattern-tipar, in orice domeniu, nu numai in creatia artistica. Iata un subiect de meditatie - pana unde tine tiparul, de unde incepe creatia. Citind intro-ul facut temei, la un moment dat chiar ma gandeam ca ar fi bine sa punem si poza initiala, de la ce s-a pornit, daca se poate, mai apoi am remarcat faptul ca tu chiar ai mentionat acest lucru, in poveste. Atat de des, atat de des faci o piesa, insa n-o termini chiar atunci, ramane cumva in suspans, pentru ca poate ideea nu s-a limpezit, viziunea nu a fost intrutotul clara, si-ntr-o buna zi, te-asezi si termini lucrarea, iar designul final poate sa fie chiar mult schimbat fata de ceea ce intentionai la inceput. Foarte frumoasa tema, una care da de gandit, bravooo!!!!

    07.07.2011, 18:02:35
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Revenind la intrebarea lui Didi, asupra a cate creatii pot fi de persoana. Nu as vrea nici sa ingradesc creativitatea si sporul unora dintre noi. Mai multe creatii (conform raspunsului meu) nu inseamna 10, nici 5. Inseamna, hai sa spunem 3 creatii, intrucat timpul ar permite acest lucrul (fiind vorba de mai mult de 4 saptamani).

    Miza este pe calitate si nu pe cantitate. Ideea este sa invatam ceva si sa ne dezvoltam.
    Si eu voi face ceva in paralel. :) Nu cer altora ceva ce eu nu pot face. :p

    Si nu uitati de regulile si codnitiile de validare si participare!

    07.07.2011, 18:07:01
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    @ Gaby: da, ai dreptate ca pattern-uri se creaza in orice domeniu (link-urile pe care le-am dat au legatura cu mai multe domenii artistice. Si mai sunt si multe alte articole, interviuri, video-uri relevante pentru subiect), chiar si in viata de zi cu zi avem tendinta de a urma spiritul de turma.
    Si timpul clar ajuta creativitatea. Nu trebuie sa te grabesti incercand sa faci cat mai mult si cat mai repede. Trebuie sa iti lasi ideile sa prinda contur singure, indiferent de unde sunt preluate.

    Ma bucur ca va place!

    07.07.2011, 18:11:04
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Originala si interesanta tema de concurs!In mod sigur ne va pune neuronii la munca!Felicitari,Andra!Sincer,abia astept sa vad ce o sa se creeze!!!!

    07.07.2011, 20:31:25
  • user11913
    user11913

    Draga Andra, superba tema aleasa! Eu m-am gandit la ceva asemanator mai demult, pe cand ma speria gandul ca poate voi deveni gazda a concursului si cautam o tema. Spun ma speria pentru ca n-as putea fi nici 10% din cum sunteti voi-tu si Silvia, si de.dimineata. Pe restul nu le stiu, sa nu se supere cineva.E al 5-lea (cred)concurs la care voi participa si ma bucur foarte mult ca am ocazia asta , de a realiza ceva dupa copie, si totusi sa fie altfel..sa poarte amprenta mea si astfel sa fie original. Multumesc si felicitari!

    07.07.2011, 20:31:37
  • isabela200578
    isabela200578

    Andra parca m-ai ghicit....Am descoperit de curand la una din breslasele noastre niste ideii super de posete...Am inceput sa fac pentru mine o multime de posete si nu ma mai pot opri.Ideea e ca am preluat ideea si am transformat-o si apoi am combinat-o.Si fetelor sa vedeti ce a iesit.Andra cred ca citesti in stele...
    www.breslo.ro/Product/Colierposeta-colectia-vara_399712

    07.07.2011, 21:40:15
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

    Minunat! Categoric este o tema pentru minte si suflet! Cred ca in felul acesta ii "razbuni"si pe cei a caror munca a fost copiata de-a lungul timpului prin sansa pe care le este oferita de a demonstra ca pot enorm de mult! Bravo Andra! Super tema ai ales!

    07.07.2011, 22:45:10
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Buna fetelor

    Ma bucur ca va place si acceptati provocarea!

    Silvia: si eu abia astept sa vad ce va fi!!

    Josephine: multumesc si eu!! Sigur iti va iesi ceva superb din maini, ca de obicei!! Nu trebuie sa te sperie gandul de a castiga :) E intr-adevar solicitant, dar in rest nu este chiar greu. Si nici nu trebuie sa fii prezent non-stop pe forum. Pentru ca, na, mai avem si alte treburi :p Tin minte prima data cand am fost gazda ca... lucram full time, mai aveam un job part time in zilele libere (lucram 3-4 zile pe saptamana cate 12 ore si restul libera), faceam si margele si am reusit sa fiu si gazda in putinul timp ramas. Nu mai spun si de iubit, si el destul de solicitant la acea vreme :)

    Josephine si Isabela si Ana: se pare ca intr-adevar aceeasi idee poate veni in acelasi timp la oameni diferiti, care nu au nici o legatura!

    Buburuza: sa stii ca ai dreptate!

    07.07.2011, 22:54:31
  • SophiesShine
    SophiesShine

    Draga Andra, este provocare nu gluma:).
    Imi place tare mult tema si ma bucur ca avem o luna la dispozitie, am terminat cu cursurile de margeli, o sa am timp pentru a crea jupiiiiiii:)

    07.07.2011, 22:56:06
  • KilyenJozsef
    KilyenJozsef

    Foarte fainut! Sa fiti atenti ca locul unu e ocupat deja!

    07.07.2011, 23:04:52
  • blanitza
    blanitza

    Discutia pe care o purtam aici, referitoare la creatia artistica in sine, de unde pleaca ea, cat este tipar sau element pre-luat(nu vreau sa folosesc termenul "copie"), cat este inspiratie si cat transpiratie intr-o piesa de arta, discutia asadar poate fi foarte lunga, voi face insa o analogie cu zona literara, prezentand mai jos o poezie unde va fi straveziu punctul de plecare. La ce ajunge acest poet drag, drag sufletului meu? Arta, geniu...Marin Sorescu...

    Trebuiau să poarte un nume

    Eminescu n-a existat.

    A existat numai o ţară frumoasă
    La o margine de mare,
    Unde valurile fac noduri albe
    Ca o barbă nepieptănată de crai.
    Şi nişte ape ca nişte copaci curgători,
    În care luna îşi avea cuibar rotit.

    Şi, mai ales, au existat nişte oameni simpli
    Pe care-i chema : Mircea cel Bătrân,
    Ştefan cel Mare,
    Sau mai simplu : ciobani şi plugari,
    Cărora le plăcea să spună
    Seara în jurul focului poezii -
    "Mioriţa" şi "Luceafărul" şi "Scrisoarea a III-a".

    Dar fiindcă auzeau mereu
    Lătrând la stâna lor câinii,
    Plecau să se bată cu tătarii,
    Şi cu avarii, şi cu hunii, şi cu leşii,
    Şi cu turcii.

    În timpul care le rămânea liber
    Între două primejdii,
    Aceşti oameni făceau din fluierele lor
    Jgheaburi,
    Pentru lacrimile pietrelor înduioşate,
    De curgeau doinele la vale
    Pe toţi munţii Moldovei, şi ai Munteniei,
    Şi ai Ţării Bârsei, şi ai Ţării Vrancei,
    Şi ai altor ţări româneşti.

    Au mai existat şi nişte codri adânci,
    Şi un tânăr care vorbea cu ei,
    Întrebându-i ce se tot leagănă fără vânt ?

    Acest tânăr cu ochi mari
    Cât istoria noastră,
    Trecea bătut de gânduri,
    Din cartea chirilică în cartea vieţii,
    Tot numărând plopii luminii, ai dreptăţii,
    ai iubirii,
    Care îi ieşeau mereu fără soţ.

    Au mai existat şi nişte tei,
    Şi cei doi îndrăgostiţi
    Care ştiau să le troienească toată floarea
    Într-un sărut.

    Şi nişte păsări, ori nişte nouri
    Care tot colindau pe deasupra lor,
    Ca lungi şi mişcătoare şesuri.

    Şi pentru că toate acestea
    Trebuiau să poarte un nume,
    Un singur nume,
    Li s-a spus
    Eminescu.

    07.07.2011, 23:24:50
  • DENISE
    DENISE

    Interesanta tema concursului,sa aveti spor si creativitate!Parerea mea este ca ar trebui discutat acum si despre kitsch!!!

    Dar cine stie cind va fi moderat ce scriu eu!

    07.07.2011, 23:37:43
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

    blanitza...este printre poeziile mele preferate! minunat..

    08.07.2011, 00:11:50
  • mariac
    mariac

    'Neata fetelor!!!V-am luat-o inainte! :P
    Mai toata noaptea mi-au umblat prin creier niste idei,da'...n-am reusit sa le prind deloc... :( Saream eu dupa ele,da'zburau suuuus de tot...Eeee,las' ca am eu timp destul,sa coc ceva frumos.
    Blanitza,foarte frumoasa poezia.Ma bate gandul sa ma reapuc iar de poezii...

    08.07.2011, 08:43:52
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Sophie: pai spor la margelit!!!

    Kjoco: ma bucur ca l-ai adjudecat de pe acum :D

    Gaby (Blanitza): foarte frumoasa poezia!!! Imi place!! Multumesc!

    Mie mi-a placut mereu sa citesc, dar poezii, nu prea am avut rabdare... nu stiu de ce... Am si scris cateva versuri... e ciudat!


    Denise: sigur, e buna completarea ta!

    Maria: hihi ce ti-e si cu ideile astea :D sunt capoase si pline de personalitate: vin numai cand au ele chef! :D
    Poezii, ce te opreste? Ia un carnetel si un creion si scrie :p

    08.07.2011, 10:36:22
  • Live
    Live

    Bună dimineaţa!

    Tema concursului este interesantă! Nu ştiu dacă voi participa sau nu, dar...tema este interesantă!

    Vă salut pe toţi!

    08.07.2011, 10:42:55
  • soso07
    soso07

    Buna dimineata (tot la pranz). Eu acum am ajuns sa citesc tema. Pot spune ca am dormit linistita, pentru ca n-am stiut ce ne asteapta.
    Este o tema ... extraordinara si foarte potrivita. As fi vrut sa scriu mai mult, dar o voi face pe parcurs.
    In orice caz, mie imi da mult de gandit, iar provocarea este pe masura.
    Multumesc, Andra!
    Sorina

    08.07.2011, 11:52:26
  • mariac
    mariac

    Andra,la fel sunt si eu cu poeziile,nu prea am rabdare sa le citesc,dar tot am scris ceva poezii,cam 100,in generala.Si... cum eu aveam mintea ca de gaina,profu' de romana m-a amagit ca mi le publica,si asa m-a dus cu vorba pana am terminat generala, si am intrat la liceu,si nu am mai dat de el.Si de la intamplarea asta,parca ceva s-a inchis in mine,si deatunci cu greu mai reusesc sa mai scriu cateva strofe.N u cred sa mai fi scris vreo 3-4 de atunci.Ma simteam asa de bine cand scriam...parca pluteam,nu stiu cum sa explic.Si toata lumea care citea din poeziile mele,ma intreba apoi de unde ma inspir.Nu stiam ce sa le spun,le spuneam doar ca imi vin pur si simplu versurile in minte...
    Atat de rau imi pare ca nu ma pot rupe de intamplarea asta...

    08.07.2011, 12:13:56
  • mariac
    mariac

    Plus ca poeziile toate au ramas la acel profesor...

    08.07.2011, 12:16:41
  • Live
    Live

    Erai copil şi nu te-ai gândit să nu dai originalele, ci să le copiezi. Probabil că nici nu te-ai sfătuit cu un adult din familia ta... În poeziile acelea erai tu, era sufletul tău, de aceea suferi atâta! E adevărat că acum nu te poţi recompune tu pe tine, cea de acum nişte ani, dar sufletul tău e tot acela, asta însemnând că pierderea nu e tocmai irecuperabilă.

    Şi eu am scris poezii, de-a lungul timpului. Acolo vorbea direct sufletul meu, aşa cum n-o poate face faţă-n faţă cu vreun om de pe Pământ. Scriam numai când eram fericită sau în cea mai neagră durere. Cel mai des eram în...varianta a II-a.

    Mi-a venit un colet cu mărgele şi fug să-l iau, căci abia-l aşteptam! Pe el şi pe încă unul, care va sosi luni sau marţi. Sunt nebună!:))

    08.07.2011, 12:34:06
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    maria... te inteleg perfect!
    Eu am patit ceva asemanator cu schitele de design vestimentar.
    Eram la Clubul Elevilor si am trimis schitele la o expozitie concurs. Bineinteles prin profesoara. Am luat mentiune. Dar nu asta era problema. Problema era ca nu mi le mai dadea inapoi. In fiecare sambata o intrebam de ele si ea-mi spunea ca nu i le-a trimis de la Bacau.
    Intr-o sambata cautam o ata ceva, chiar in sertarul ei, ca acolo le avea. Si am gasit desenele. Ea era in cancelarie atunci iar cand s-a intors am intrebat-o iarasi de ele. Si acelasi raspuns: ca inca nu i le-a trimis inapoi! Nu stiam ce sa fac, asa ca am asteptat, am zis ca poate mi le da ea pana la urma.
    Dar, la fel s-a intamplat si in urmatoarele saptamani. Cu desenele in seratrul ei primeam acelasi raspuns. Desi stia ca ma uitam si prin sertar cand aveam nevoie de ceva. Ca ea ne-a permis. Si n-am inteles-o.
    Intr-o zi, m-am hotarat sa le iau. Si am facut-o.
    Nu i-am spus nimic. Dar nici ea nu a adus vorba.
    A fost ultimul an in care am mai mers acolo. N-am mai putut dupa intamplarea asta.

    e trist cum unii profita de un copil...

    08.07.2011, 12:48:31
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Fetelor, eu pornesc intr-o ora intr-o mini vacanta de cateva zile la Onesti! Astazi este ziua mamei si vreau sa petrec cateva zile cu ea!!


    Nu am internet acolo! Daca ma nimeresc pe la vreo prietena, atunci voi intra sa va salut!!

    Cred ca luni ma intorc!

    Pana atunci weekend placut si sa fiti cuminti :p

    08.07.2011, 16:14:57
  • mariac
    mariac

    Aveti dreptate fetelor.Asa de bine e cand stii ca exista persoane care te inteleg...parca nu te mai simti asa pierdut...Va multumesc ca existati!!! :* :* :*

    08.07.2011, 16:49:24
  • Live
    Live

    Mergi cu bine, Andruţă! Să petreceţi frumos amândouă zilele astea!

    Maria, da, e bine că ne avem unii pe alţii! Chiar azi am primit o mângâiere de la o fătucă tare bună de aici, de pe Breslo... Nu zic decât că este vorba despre Sorina (Soso07). Tot trebuie să ajung io pân' la Ploieşti, e clar!:)

    08.07.2011, 16:52:44
  • blanitza
    blanitza

    Cristina, e musai, draga mea, si facem o Beads-Girls-Party, eheee, eu si Sorina stim de ce, si vei sti si tu, vino odata!!!
    Fetelor, Maria si Andra, ne-ati spus povesti triste, care v-au macinat, si nici acum nu le-ati depasit cu totul, trebuie sa va scuturati de ele, sa iertati adultii idioti si invidiosi pe talentul vostru, si s-o luati de la capat!!! Usor, usor, azi un vers, o schita, maine alta, sunt convinsa ca va veti reconecta la cea de dinaintea intamplarii nefericite!!! Fiorul si emotia sunt tot acolo, poate abia asteapta sa irumpa, faceti o incercare!!!

    08.07.2011, 21:23:19
  • blanitza
    blanitza

    Si pentru ca tocmai am incheiat o piesa unde modelul de inspiratie pastrat in minte il am inca din vremea adolescentei, cand citeam turbata povestile lui Karl May, inscriu in concurs o piesa pe care chiar asa am si denumit-o - Winnetou...
    www.breslo.ro/Product/Bratara-Winnetou-Ethnic-Turquoise-cercei-cadou---Concurs-Breslo_400217

    09.07.2011, 09:25:33
  • kiti
    kiti

    Buna fetelor, frumoasa tema si practic poti face orice pentru ca asa cum a spus si Andra inspiratia ne vine de peste tot.zilele trecute eram in curtea institutuli si mi-au picat ochii pe o caramida mai deosebita, cu suprafata glazurata si mai ingusta decat una obisnuita.De aici asociatia de idei si crearea de bijuterii.Sunt in proiect , sper sa-mi si iasa. Pana atunci insa va prezint primele doua creatii "furate" din natuta. Poza cu fluturele am facut-o anul trecut cand respectivul a intrat in masina ( eram in mers cred ca abia intrasem pe autostrada )si s-a asezat pe geamul din spate.Era asa frumos incat nu m-am putut abtine mai ales ca in vacanta umblu cu aparatul pe post de bratara si colier.

    www.breslo.ro/Product/colier-BUTTERFLY_400602

    www.breslo.ro/Product/colier-CLEMATIS_400607

    09.07.2011, 12:56:57
  • mariac
    mariac

    Azi am fost lenesa...nu am mai intrat prima... :D
    Blanitza,cu ajutorul lui Dumnezeu,si cu vorbele calde spuse de voi,o sa inflorim si mai frumos decat am facut-o in trecut,si cu si mai multa pofta de creatie.
    Kiti,este minunat fluturasul tau,da' nici floricica nu se lasa mai prejos.

    09.07.2011, 13:37:13
  • mariac
    mariac

    Cam liniste pe-aici...Pustiu rau de tot,nu gluma!!! ;(

    09.07.2011, 19:30:57
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Buna fetelor!!

    Pe fuga am intrat sa va salut11


    Am vazut frumusetile ce le-ati creat si sunt superbe!!!!

    Si setul tau Gabi, sunt foarte frumoase margelutele!!

    Si colierele tale Kiti!!

    Cel putin fluturele este agnific!!!


    Bravo!!


    Eu nu stiu cand mai intru, asa ca va urez o duminica placuta!!!


    P.S. Eu ieri am iesit la plimbare, am facut si ceva poze :p Poate cand ma intorc vi le impartasesc!!

    Si am intrat in cutia ce adaposteste schitele :D sunt pline de inspiratie :p

    Pupici!!

    10.07.2011, 11:26:30
  • carla69
    carla69

    Mai vad si eu o postare pe aici ca numai vantul mai bate.Grea tema ai propus!

    10.07.2011, 11:39:25
  • blanitza
    blanitza

    Eeeee, acum, Carla, chiar e momentul sa finalizam piese care ne asteapta de mai multa vreme, mie asa mi se intampla - incep o piesa, si daca imaginea ei nu mi-e clara, o las...pana mi se limpezeste ochiul, cat si viziunea pe care am avut-o, cand am vazut prima oara o piatra, de exemplu. Cam asa mi s-a intamplat mie cu bratara ce urmeaza, tema Andrei m-a facut sa ma gandesc altfel la model, sa schimb paradigma pe undeva, si-a iesit, finaly!!!... Sunt tare mandra de ea, iar Mama Terra e si mai mandra, ca o bucatica din imensa ei frumusete am strecurat-o aici!
    www.breslo.ro/Product/Earth-Quartz-Bracelet-cercei-cadou---Concurs-Breslo_401173

    10.07.2011, 13:05:55
  • mariac
    mariac

    Blanitza,foarte frumoasa bratara ta,imi place muuult de tot. :*

    10.07.2011, 13:40:41
  • carla69
    carla69

    E superba bratara,blanitza,si eu asa fac,am unele ce ma asteapta demult,dar pana nu se coc....

    10.07.2011, 15:31:06
  • blanitza
    blanitza

    Va multumesc mult, Maria si Carla, e tare delicat procesul, astazi vezi ceva, si-ti ramane pe retina o anumita sclipire, maine vezi altceva, iti place si la fel, se stocheaza impresia undeva, in folderele mintii si-ale sufletului. Toate stau acolo, frumos, si-ntr-o clipa, pe neasteptate, la vederea unui material ce-ti fura inima cu totul, parca se reactiveaza toate impresiile retinute de ochi si suflet. E adevarat ca altfel sta treaba cu margelutele de nisip, sau tricotatul, crosetul, o piesa are nevoie de mult mai mult timp pana se finalizeaza, plus ca nu prea merge sa faci si sa desfaci, pentru ca ti-a venit alta idee. De-asta, aveti toata admiratia mea, fete cu rabdare si maini de aur!!!!

    10.07.2011, 16:20:08
  • Live
    Live

    Bună ziua către seară, pe fugă (vine soţul şi mă da la o parte, căci are meci pe net)!

    N-am avut nişte zile chiar perfecte. Venirea coletului cu mărgele de vineri mi-a adus o undă de bucurie...:D Ieri am fost cam varză. Azi sunt ok, Slavă Domnului! Mâine am de pus nişte colete (chiar, să-l rog pe al meu soţ să mă ajute la ambalare!), dar...sper să vină celălalt colet cu mărgele (multe cubuleţe de sticlă)!!!!

    Am văzut că-ncep să apară obiecte la concurs. Bravo, fetelor!:)

    10.07.2011, 19:59:29
  • carla69
    carla69

    Stau cu cateva perle albe prinse pe o sarma de argint pe masa si,...inca nu vine ideea.Acum mi se pare ca o vad,asa in ceata,apoi dispare iar.Intre timp aranjez si rearanjez margelele

    10.07.2011, 22:31:43
  • blanitza
    blanitza

    Carla, eu vara nu simt perlele, parca nu-s de vara, margelele cat mai colorate ma atrag, si cu forme neregulate, prinse in argint...La fel, lemnul, si scoicile, mama, dac-as sti si eu cum sa dau niste gauri in scoici, ce fericita as fi...
    Am o bratara de vara pe care abia astept sa o fotografiez, dar e lumina prea tare ziua, mai spre seara o pozez, si hop cu ea...

    11.07.2011, 09:37:16
  • soso07
    soso07

    Gabitza- Blanitza, eu am dat gauri in scoici (acelea pe care le-am pus in colierul crosetat nu aveau gauri). Am o "bormasina" micuta (de fapt e a lui Adi al meu). Cand ne vedem, o aduc si dam gauri la ce vrei tu.
    Sorina

    11.07.2011, 09:52:37
  • blanitza
    blanitza

    Sorina, esti o scumpa, scumpa, scumpa, am o sacosa de scoici, iti dau si tie din ele, sunt frumoase foc si maricele, si niste melci dementiali am, si ma toooot uit la ei/ele, ca daca n-au gaurele, n-am ce le face...
    Pai sa vii cand poti, cand vrei...vb

    11.07.2011, 12:25:14