Forum: Subiecte de afaceri Publicitate pe breslo

  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    Buna,

    va rog pe cei/cele care folosesc publicitatea pe breslo sa-mi zica si mie cam cate afisari/click-uri primesc.

    Eu am primit cel mai mult (intr-un week-end) Afisari: 2957; Click-uri: 11. Dar nici o comanda :(

    As vrea sa stiu daca si voi aveti cam la fel sau nu, ca sa stiu daca sa mai dau bani pe publicitate sau nu are nici un efect.

    Multumesc

    27.10.2012, 23:31:39
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Eu am observat ca weekendul nu e neaparat cel mai bun moment pentru publicitate. Eu am primit ieri pe prima pagina: Afisari: 5084 Click-uri: 17. Nu fac prea des campanii, dar recordul de clickuri l-am avut candva in august (Afisari: 13072
    Click-uri: 68) pentru niste cercei care insa se afla tot in magazin :)

    In general pe pagina de cautare sunt mai multe afisari dar mai putine clickuri, probabil pentru ca lumea cauta ceva anume si nu e neaparat interesata de ce afisam noi la publicitate.

    Cred ca trebuie sa faci multe teste sa vezi care produse functioneaza bine si care nu (trebuie vazute nr. de clickuri in relatie si cu afisarile). Am vandut cateva produse pe care le-am promovat cu campanii, dar nu stiu daca din cauza asta sau nu. Cert e ca nici eu nu am vandut nimic chiar im timpul unei campanii.

    28.10.2012, 15:05:18
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    Am facut un test duminica si am pus aceeasi poza in toate categoriile de publicitate.
    Pe pagina de cautari am primit Afisari: 12543; Click-uri: 3
    Pe pagina forum am primit Afisari: 2059; Click-uri: 2
    Pe prima pagina am primit Afisari: 1762; Click-uri: 6


    Foarte interesant! Se fac multe cautari de breslo sau nu se cumpara spatiu publicitar aici :)

    29.10.2012, 15:46:08
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    In categoria cautare 1 afisare = 1 pagina de cautare. Daca cineva cauta "brosa fetru" se poate plimba prin cele 17 pagini de produse si gata 17 afisari. Din pacate depinde mult de noroc sa ai la publicitate in zona respectiva taman un produs dupa care se cauta. Altfel degeaba afisam noi de 17 ori un colier cu camee daca cineva vrea o brosa din fetru ;-)

    Concluzia mea e ca pe pagina de cautare ai multe afisari dar putine clickuri in comparatie cu pagina principala.

    29.10.2012, 21:02:20
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    PS: rezultatele mele pt acelasi produs, de astazi (luni):
    cautare: Afisari: 20866 Click-uri: 6
    prima pagina: Afisari: 3834 Click-uri: 19

    Asta apropo de ce ziceam mai sus, in weekend vin mai putini vizitatori pe Breslo.

    29.10.2012, 21:06:32
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    sa vedem maine seara cum ies cifrele :)

    30.10.2012, 00:04:13
  • BlueArinne
    BlueArinne

    As vrea sa stiu si eu mai multe despre cum functioneaza publicitatea. De ex am ales sa fie pe prima pagina, coloana din stanga... vad ca de fapt zona acum e pe mijloc. Azi noapte apareau mai multe produse cu publicitate in zona dinainte de "Cele mai noi Produse Handmade listate". Acum vad ca apare doar un produs cu publicitate pe mijloc si doar la refresh se schimba produsul. Deci sansele ca un nou venit pe breslo sa vada un produs cu publicitate este de 1 la cate sunt cu publicitate deodata (parca 32), nu?
    Mi-ar fi placut sa gasesc undeva explicat exact cum apare, de cate ori, cate produse deodata si zona exacta unde apare (ar trebui schimbate informatiile de la publicitate daca s-a schimbat layout-ul pt prima pagina).

    01.11.2012, 10:24:20
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    Am vazut intr-un alt topic ca se discuta aprig modificarea primei pagini. Probabil cand o sa fie gata vor modifica si la publicitate.

    Mie imi apar 5 produse sponsorizate pe prima pagina.

    01.11.2012, 12:50:35
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Daisy are dreptate, odata ce se va definitiva forma finala pentru prima pagina va fi actualizata informatia si la publicitate. La momentul actual produsele sponsorizate de pe prima pagina apar central, sub ultimele articole publicate pe Breslog. Sunt 5 casute de produse sponsorizate, deci apar cate 5 odata.

    Sansele ca un vizitator sa vada produsul sponsorizat pe prima pagina sunt de cel putin 1 la 32, asta in cazul in care toate cele 32 de casute au fost "cumparate". Mie personal nu mi s-a intamplat niciodata sa primesc informatia ca toate pozitiile dintr-o zi sunt cumparate, asa ca tind sa cred ca nu sunt niciodata 32 de produse care roteaza, ci mai putine. Astazi am numarat cca. 18-20 de produse care roteaza pe prima pagina, deci sansele de a fi vazut unul dintre ele este de 1 la 20.

    Produsele de la publicitate se schimba la fiecare incarcare noua a paginii - la fiecare refresh se distribuie din nou aleator cele 5 casute, asa ca un produs nu apare mereu pe aceeasi pozitie si nici mereu impreuna cu aceleasi alte 4 produse.

    01.11.2012, 18:35:02
  • BlueArinne
    BlueArinne

    Da, sunt 5 casute ...asa le vedeam asta noapte de pe ipad si nu intelegeam de ce de pe pc vad doar o casuta...era de la internet explorer, cu crome sunt 5 casute. Sa speram ca si clienti breslo folosesc altceva, nu internet explorer :)

    Cu informatiile din zona de publicitate... asa s-a nimerit, sa pornesc si eu publicitatea pentru prima data cand e inca in lucru paginia principala si nu intelegeam de ce scrie ceva si se intampla altceva. Astept cu interes definitivarea paginii si updatarea informatiilor. Pana atunci, mult spor!!

    01.11.2012, 19:24:44