Forum: Orice altceva Putem refuza clienti?

• CrystaDesign
    CrystaDesign

Am o dilema, cateodata simt ca trebuie sa refuz o comanda, un client, ce parere aveti? Cred ca avem dreptul asta, nu? Ma refer la comportamentul clientului pe mesageria breslo....daca simt ca imi atinge intr- un fel integritatea mai bine refuz comanda...voi cum faceti?

15.12.2012, 16:00:10
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

Binenteles ca poti refuza, politicos si diplomatic, daca ceva ti se pare in neregula ...

15.12.2012, 16:07:14
  • choice4all
    choice4all

Pe net nu am fost pusa niciodata in situatia de a refuza un client, dar la targuri ,daca am simtit ca e ceva in neregula am refuzat pur si simplu sa vand. Pentru mine este important sa vand, dar este important si cui vand, si nu m-am sfiit sa spun asta, cand a fost cazul.

15.12.2012, 17:05:02
  • gemsgems
    gemsgems

Nu mai stiu daca am fost vreodata intr-o astfel de situatie, dar as refuza un client daca instinctul mi-ar spune sa o fac, din orice motiv relevant pentru mine. :)

15.12.2012, 19:30:00
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Eu am refuzat si voi mai refuza clienti oricand si pentru orice motiv il gasesc relevant in acel moment. Nu am nici o problema de etica in aceasta privinta, am dreptul de a-mi selecta clientela :)

15.12.2012, 22:28:58
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

multumesc fetelor, mi-ati fost de ajutor
    va mai astept cu sugestii in continuare

16.12.2012, 16:11:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

crissta, un cumparator are libertatea de a cumpara de oriunde si de a refuza sa cumpere de la anumiti vanzatori (fara a fi obligat sa dea explicatii).
    Liberul arbitru este valabil pentru toata lumea. Chiar si fara explicatii.
    In munca noastra se implica sufletul, inima, trupul si Banii! Daca prin natura unei anume relatii, oricare dintre elementele enumerate de mine, ar avea de suferit, hotararea ramane a ta. Fara resentimente.
    Am cautat la piata niste mere (golden-auriu) M-am plimbat in stanga- in dreapta, am pus mana pe cate un mar sa il "simt" si la un moment dat, m-am intors la o taraba de un de m-am hotarat sa cumpar. mi-a cerut 8 lei/Kg. Am zis: cu 7? Iar el, mi-a raspuns:
    -Te-ai invartit, ai pus mana nu odata pe ele. Acum, imi ceri sa iti vand mai ieftin. Du-te in alta parte, dumneatale eu nu-ti voi mai vinde mere, nici daca imi dai 10 lei/Kg. Am plecat rusinat, deoarece avea dreptate.

crissta, pentru actiunile noastre, suntem doar noi responsabili si nu trebuie sa dam nimanui explicatii. Prima mea comanda pe Breslo, am facut-o la o tipa, al carui nume, nu-l divulg. Mi-a cerut plata anticipat iar eu am refuzat. Mi-a anulat comanda fara alte comentarii pe motiv ca nu aveam feedbeak si am refuzat plata anticipata. Am fost furios pe ea desi stiam ca n-aveam dreptate.
    Acesta este comertul si acestea sunt legile lui.

Actioneaza dups cum iti dicteaza propriile simtaminte, in limita Legilor dupa care ne calauzim viata.

16.12.2012, 18:31:51
  • Breslo
    Breslo

Daca vedeti ca sunt dificili, cel mai corect ar fi sa cereti plata in avans, scurt si la obiect, si sa pastrati conversatia la un nivel strict profesional.

Nu este tocmai in interesul vostru sa refuzati clienti fara un motiv concret.

Cateodata, lucrurile se rezuma la o simpla tranzactie. Nu e musai sa va imprieteniti cu toti clientii.

17.12.2012, 17:38:53