Forum: Orice altceva "pe Breslo cate modele nu sunt copiate si nimeni nu s-a ofensat"

• badaboom
    badaboom

motiv de alarma pentru vanzatori?!?

28.01.2012, 17:16:39
  • badaboom
    badaboom

incep prin a spune ca nu doream sa deschid un subiect care probabil va fi inchis de admini pe motiv ca "e prea delicat"...dar cum i-am contactat, am raportat produse...fara nici un rezultat, imi expun problema publicului:
    zilele trecute am avut o nedorita discutie cu o vanzatoare...pe care am atentionat-o ca mi-a copiat fidel un produs. si raspunsul si nonsalanta ei m-au naucit.
    iata produsele in cauza:
    www.breslo.ro/Product/c124-haos-pe-cer_345940
    www.breslo.ro/Sold/badaboom/c125-haos-in-padure_472217
    www.breslo.ro/Product/CERCEI-GREEN-CAT-EYE_532963
    tin sa mentionez ca vara trecuta am avut o intreaga colectie (de f mare succes) bazata pe acea idee si tehnica de a alatura metalul incolacit cu lantul si pietre de diverse forme.

editat de CinnamonCloves

apoi enervarea mea a crscut. am descoperit ca nu sunt singura copiata cu nerusinare, si chiar NIMENI nu face nimic (deci se pare ca onor dna Cloe562004 are dreptate?)....iata de ex 2 produse identice (original Elfina, si daca va uitati prin magazinul copiei se pare ca aceasta o idolatrizeaza pe Cristina de vreme ce cam INTREG MAGAZINUL E O COPIE FIDELA:
    www.breslo.ro/Product/Colier-innodat_415757
    www.breslo.ro/Product/Colier-Glimpse-of-gold_531954

sunt sigura ca exemplele pot continua...nu vreau sa par ironica, dar poate e ok, dupa parerea adminilor care doresc cat mai multe magazine, catmai multe vanzari?
    eu ca mai mult decat vanzator - CREATOR sunt deranjata, ofensata, enervata...si stiu ca nu sunt un mare artist in viata, daras dori macar sa mi se recunoasca si mai ales RESPECTE unele idei. daca nu, atunci care ar fi solutia?
    ar fi frumos sa putem gasi impreuna o solutie acestei probleme spinoase, recunosc...
    multumesc si multumesc si adminilor daca in loc sa inchida subiectul arlua atitudine in favoarea creatorilor care le tin platforma in viata (daca nu, ne vom muta/ transforma toti pe/ in .ro sau mai stiu eu ce...

28.01.2012, 17:42:02
  • blanitza
    blanitza

Draga mea, aici este prezentata modalitatea de rezolvare a acestei suparatoare situatii, astfel incat topicuri controversate sa nu mai apara pe forum.
    www.breslo.ro/Forum/Daca-suspectati-ca-cineva-va-copiaza-produsele_topic_6336

28.01.2012, 18:32:43
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Gabi, solutia aceea nu a functionat! Eu am avut o tentativa de utilizare in sensul ca am suspectat magazinul, l-am avertizat, mi-am primit suturile de rigoare si evident am dat mailul la breslo, totul asa cum e specificat in topicul de acolo. SI nu s-a rezolvat nimic...si mailul este dat inainte de Craciun cu 2 saptamani cred...

28.01.2012, 18:36:47
  • badaboom
    badaboom

exact la fel si aici...am urmat pasii sugerati prin topicul respectiv, am avut o conversatie naucitoare cu "suspecta", am decis sa zic STOP, am dat mailuri adminilor...si nimic. Dupa cat inteleg de la Buburuza, nu sunt nici singura, ci chiar sunt "noua" in aceasta postura. deci NASOL!

28.01.2012, 18:47:56
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Eu sunt Stan Patitu'! Nu e prima constatare, am multe la activ, dar iti recomand sa faci exact ce am facut eu: evolueaza tu, pentru ca cei care copiaza vor ramane la stadiul acela si sigur nu se vor tine mult timp de 'handmade"si de copiat. Eu ii privesc cu zambete acum pentru ca stiu ca se straduiesc.... Asa este, e munca ta si e normal sa te enervezi pentru atitudine si pt faptul ca iti copiaza produsul... dar nu vei face decat sa primesti raspunsuri de genul acela....

28.01.2012, 18:52:47
  • issa
    issa

''Tehnica'' de care spui tu si eu o foloseam prin 2008-2009...inca o mai folosesc la unele modele...am invatat-o din tutoriale

28.01.2012, 22:45:54
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Drept raspuns la aceasta afirmatie, "Urmariti numai pe Breslo cate modele nu sunt copiate si nimeni nu s-a ofensat" :

Foarte multe sunt copiate, dar si foarte multi ne-am/s-au ofensat si/sau sesizat.

In rest... nu mai comentez nimic....

28.01.2012, 22:58:42
  • badaboom
    badaboom

@ issa - aici nu e vorba de tehnici! e vorba de copierea cu nesimtire a unor modele...cu totul! eu nici macar nu am invatat din tutoriale - am experimentat! si ceea ce creez eu este un rezultat artistic, nu tehnic! oricine poate folosi ce tehnica doreste, atata timp cat o aplica propiilor creatii, nu unor replici ieftine!

ceea ce m-a deranjat este atitudinea in sine! si faptul ca chiar NIMENI nu pare sa se ofenseze - ceea ce se poate traduce prin "ne convine situatia"? macar sa stiu asta!

@Buburuza - mie una imi e mila de cei ce nu pot gandi pentru ei, sunt lipsiti de imaginatie si sunt nevoiti sa copieze. dar atunci cand suntem pusi in aceias oala (numita in cazul de fata breslo, aka platforma ce incurajeaza ARTISTII CREATORI handmade...) vreau macar sa iau atitudine si sa atrag atentia acestui fapt! ...din simplul fapt ca ii consider umili "insiratori de margele" in nici un caz CREATORI...si refuz sa fiu pusa langa ei!
    eu imi castig existenta printr-un alt fel de creatie...asumata, semnata si stampilata :)) si poate de-aia imi doresc ca propiile creatii sa imi fie RESPECTATE ca atare. desi poate copierea e o forma inconstienta de respect pana la urma :s

28.01.2012, 23:23:30
  • alchemy
    alchemy

forma de respect sau mare admirator al ceatiei tale? sa te supere ca esti copiat sau sa te bucure? cineva a observat produsul si ii place foarte mult il reproduce si asa gata scandal, cei copiati sunt foarte suparati (le dau mare dreptate) cei care copiaza nu inteleg ce e asa mare suparare, cred ca o iesire din situatie ar fi sa mergi mai departe cu creatia; gata modelul a avut succes urmeaza urmatorul model :) oricum un incepator nu atinge valoarea maestrului.
    Sper ca am fost coerenta. :D

29.01.2012, 00:18:51
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Badaboom, te inteles si sunt alaturi de tine! Si cu toate astea nu trebuie sa te lasi infranta. Cum a zis si alchemy, dupa o creatie urmeaza alta si alta, iar tu ar trebui sa mergi mai departe cu creatia pentru ca astfel de copiatori vor aparea mereu.

29.01.2012, 08:33:25
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Eu in primul rand nu inteleg ce scop are postarea unui asemnea subiect pe forumul public. Nu cred ca rezolvarea se va gasi aici, din contra. Dar sa trecem peste.

Problema colierelor elfinei: creatiile ei sunt minunate, foarte frumos puse in scena si a fost prima cu astfel de coliere pe Breslo. Daca mi-as lua un colier innodat sigur ar fi de la ea. Dar nu elfina a inventat aceasta tehnica. "Nodul infinit" e o tehnica foarte veche pe care elfina intr.adevar o stapaneste foarte bine. Dar nu putem sterge produse de pe Breslo lucrate in aceeasi tehnica doar pentru ca exista produse similare. Altfel as avea si eu dreputl sa cer ca handmadetherapy sa scoata ghindele din fetru din magazin, pentru ca eu am fost prima de pe Breslo care a postat ghinde cu miez de fetru.

SI ca sa demonstrez, iata alte creatii foarte asemanatoare cu ale elfinei care sigur nu au fost copiate dupa ea:

http://img0.static.com/il_fullxfull.236772656.jpg
    http://img1.static.com/il_fullxfull.306189653.jpg
    http://img2.static.com/il_fullxfull.181434678.jpg

Cerceii tai badaboom sunt foarte faini, in combinatii atent selectionate de culori si lucrati foarte ingrijit. Cerceii lui cloe sunt cel mult asemanatori prin folosirea spiralelor si a lanturilor, dar in niciun caz nu mi se par identici; si cu atat mai putin cred ca vei pierde vanzari datorita lor.

Nu eu sunt responsabila de stergerea produselor copiate sau nu, dar parerea mea este ca (cel putin pe Breslo) multa lume este prea sensibila la aceasta problema si, in loc sa evolueze si sa lase in urma concurenta prin modele noi si innovative, prefera sa isi piarda timpul cu certuri nesfarsite despre cine a inventat primul o tehnica care exista de mult. Atunci cand folosim materiale la care accesul este relativ usor si tehnici pentur care se gasesc sumedenie de tutoriale pe net, e invariabil ca intr.o zi sa apara un model asemanator, copiat intentionat sau nu.

29.01.2012, 12:56:00
  • carla69
    carla69

Pai pentru nodurile Elfinei si eu mi-am cumparat carte de unde sa invat.Sunt identice.Am voie sa le fac?Eu cred ca da.Iar cercelusii tai badaboom si eu ma gandesc sa-i copiez ca-s tare frumusei

29.01.2012, 13:06:45
  • carmenn
    carmenn

BUNA! Si eu ma descurc putin cu nodurile astea...acum ce sa fac....sa nu le postez...mie mi-a adus sotul asa ceva din Japonia...si sunt foarte frumoase si cele de pe Breslo...nu e frumos si corect sa se reproduca...dar...este loc pentru toata lumea si avem o gama diversa de produse chiar asemanatoare..insa fiecare comanda de acolo de unde simte ca i se potrivesc...

29.01.2012, 13:36:34
  • badaboom
    badaboom

Vad ca nu prea m-am facut inteleasa...Nu stiu daca v-ati mai uitat prin magazinul meu in ultimu timp....eu am trecut de muuuult mai departe!!!! Eu am pus problema ATITUDINII de copiator....asta ma deranjeaza! Faptul ca am fost copiata am spus deja: imi e mila pr cei ce nu au destula imaginatie pt a crea ceva!
    Daca vi se pare ok sa ne copiem unii pe altii si sa apara o groaza de magazine triste de copii...atunci la cat mai multe! Vad ca va simtiti chiar mandre de asta!!! Cool...
    Asadar...Carla, be my guest...copiaza cat vrei...iti multumesc pt onoarea de a-ti servi drept model! Poate prin imitatie vei stimula si ceva imaginatie!
    Cat despre noduri&co...in afara de ideea de 'e loc pt toti'...de ce ai face ceva identic cu ceva deja existent? Doar sa zici ca uite pot si eu sa fiu 'artist'? Si le vand si cu 10lei...sa se invete minte ala de-a gandit inaintea mea sa mai ceara 30? Wtf? Chiar vi se pare normal???
    Concluzie: hai sa folosim ce tehnici vrem/ cunoastem/ putem....dar nu a fi mai ok daca am evolua folosindu-le? Si nici nu am mai cauza nervi si discutii neconstructive?

29.01.2012, 15:29:22
  • blanitza
    blanitza

Badaboom, iti intelegem intrutotul supararea, dar iata de ce nu sunt fff ok rufele spalate-n public, pt ca se ajunge la acuzatii stupide, cum ar fi ceea ce i-ai spus Carlei mai sus. Daca te-ai fi uitat putin prin magazinul ei, ai fi remarcat piese nu originale, ci SUPER-originale!!!!
    Sincera sa fiu, acest topic incepe sa ma enerveze, si poate ar fi mai bine sa gandim pozitiv in sfanta zi de duminica!!!

29.01.2012, 15:35:13
  • blanitza
    blanitza

Si inca ceva, veneam cu f multa placere sa aleg piese de-ale tale in listele de creatii, insa daca vei continua in aceasta maniera, cu jigniri in stanga si-n dreapta, eu personal nu te voi mai selecta in liste, pt ca sa ma ierte Dumnezeu, dar n-ai pus tu coada la cireasa!!!

29.01.2012, 15:37:39
  • carla69
    carla69

Foarte urat...eu nu mai intru aici,imi pare rau,am vrut doar sa fac un compliment cu cerceii mai sus

29.01.2012, 15:51:03
  • badaboom
    badaboom

Uooou...acu sunt si amenintata ca daca imi mai exprim parerea sunt data afara din joc! :)))) clasa a2a here I come!
    De ce sunt atat de vinovata ca mi-am exprimat o parere referitor STRICT LA CE MI S-A COMENTAT MAI SUS?
    Si da...incepe sa imi para si mie rau ca am incercat sa aflu pareri...se vede ca e f simplu sa ti se inchida gura daca cumva iesi din rand...
    Deci SCUZE ca am deschis gura...si va rog mult mult mult NU MA SCOATETI DIN GALERII...promit sa tac! Come oooooon! Chiar sunt normale si civilizate amenintarile astea infantile????
    Nu vreau sa atac sau jignesc...vreau sa purtam o discutie matura pe o tema care cred ca ne vizeaza pe toti! Deci din start acum serios SCUZE daca aveti impresia unui ton acid...chiar nu vreau sa jignesc.

29.01.2012, 16:04:31
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Parerea mea este ca va certati degeaba.
    De ce?
    Pentru ca ambele tabere au dreptate partial.

Nu este ok sa fii atat de inversunat asupra folosirii unor tehnici ce oricum existau dinainte de a le folosi personal.
    Ce-ar fi de-acum sa nu mai facem nimic, ca oricum a facut-o altcineva inaintea noastra, aici sau in alta parte....
    Chiar trebuie sa vedeti cu totii linia de demarcare intre ceea ce este ok si ceea ce nu. Cu totii insemnand atat artistii, aceia care creaza, mai mutl sau mai putin ceva original, cat si aceia care realizeaza ceea ce vad prin alta parte. Iar respect ar trebui sa fie de ambele parti.
    Pana la urma valoarea ca artist se vede (clar si chiar daca sunt copiatori ai acestuia si clar daca sunt persoane care se inspira ;)

Si nu, nu este vorba de a tolera plagiatul, ci este vorba doar de a gandi obiectiv.
    Sunt cazuri clare de plagiat (caz in care piesa plagiata trebuie sa fie originala...) si altele mai putin clare sau relevante, de inspiratie din alte creatii, opere de arta sau nu.

Si da, intr-adevar astfel de subiecte degenereaza de obicei in acuzatii nefondate, jigniri si rautati gratuite. Motiv pentru care chiar nu pot fi agreate intr-un loc public.

29.01.2012, 16:28:38
  • carmenn
    carmenn

va rog sa ma scuzati daca am suparat pe cineva...nu am intentia asta...eu am inteles foarte bine supararile si chiar nu mi-ar placea nici mie sa mi se ,,fure" vreun model din magazin...toti muncim si incercam sa facem ceva frumos...insa asa cum si Carla cunoaste tehnica ,,macrame" si multi dintre noi, nu ne-am supara daca cineva realizeaza ceva folosind tehnica innodarii...eu asa cred... am o bufnita realizata acum vreo 15 ani...si daca as mai realiza una la fel nu inseamna ca am copiat pe cineva care are poate una identica postata...am inteles foarte bine...repet..nu sunt de acord cu asa ceva ...dar nu ar trebui sa ne certam sau sa ne jignim intre noi...

29.01.2012, 16:41:13
  • badaboom
    badaboom

Exact asta incerc si eu sa exprim...recunosc in felul meu mai acid. Mi-am cerut scuze inclusiv personal daca a parut ca o jignire...nu asta am intentionat!
    Tehnici sunt multe...oricine le poate folosi dar intr-un mod constructiv. Chiar cred ca ar trebui sa sprijinim inovatia si chiar nu vad rostul postarii unor produse reproduse pe aceasta platforma!
    Si inca o data, nici eu nu vad rostul amenintarilor puerile...daca de 30 de ani nu m-a convins nimeni ca mai bine tac si indur, cu siguranta nici acestea nu o vor face :D
    Asadar sper sa putem reveni cu totii la o discutie mai calma si mai putin agresiva.
    Multumesc!

29.01.2012, 17:02:16
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

Badaboom, incercarea ta de a o ironiza pe blanitza, cu indignari si exclamatii bilingve, arata limpede ca doi bani nu dai, de fapt, pe aceasta comunitate, nici pe parerile ei, nici pe eforturile unora de a-ti promova lucrarile - fie si prin galeriile pe care le minimalizezi. Asa ca nu stiu pe cine va pacali "buna" ta intentie de dialog, si nici la ce ti-ar trebui discutii cu unele incapabile s-o linseze pe plagiatoare in secunda urmatoare.
    Apoi, trebuie sa-ti spun ca acea idee si tehnica de mare succes (alaturarea pietrei, lantului si a sarmei rasucite) apar intr-o revista australiana de specialitate, de si mai mare succes - cu mici variatiuni pe aceeasi tema, si pe care presupun ca n-ai vazut-o.
    Asa ca, mai usor cu consideratiile privind imitatia si imaginatia!

29.01.2012, 19:32:26
  • badaboom
    badaboom

Se pare ca nu prea va convine cand cineva din afara acestei comunitati incearca sa aibe o opinie sau va solicita o parere obiectiva. Ma simt ca in cuibul de viespi! Nu cer sa linsati pe nimeni, doar sunt curioasa care e opinia voastra apropo de o atitudine pe care eu o consider nelalocul ei.
    Apropo de ironizarea unor amenintari infantile - imi rezerv dreptul la un raspuns pe masura :) Nu m-am bazat niciodata pe prezenta in galerii, insa nici aici nu consider ca ar trebui judecate persoanele ci PRODUSELE - nu stiam ca aceste galerii sunt create pe prietenii sau antipatii in cadrul comunitatii si nici nu mi se pare normala aceasta practica. Si nu pricep de ce trebuie sa deviem pana aici...
    Revenind la copiile noastre...daca singura spui de o revista australiana 'pe care nu am vazut-o' atunci in mod clar la mine s-a bazat pe imaginatie :) Si din nou, de ce sunt eu aia criticata? Doar pt ca mi-am permis sa deschid gura si sa va tulbur comunitatea cu o problema? Imi cer scuze, nu stiam ca numai unii au privilegiul de a comenta aici! Va urez o saptamana linistita si netulburata de astfel de probleme lipsite de importanta!

29.01.2012, 22:30:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

badaboom,
    nu implica o comunitate intr-un litigiu personal.
    Daca personal nu poti rezolva cazul, nu cere acest lucru comunitatii.
    In toata Istoria Artei, imitarea sau copierea marilor maestri
    era atributul tuturor scolilor. Intentia era ca discipolii sa-si depaseasca maestrii.
    Si copia reusita, se considera tot o lucrare de arta, fie ca iti convine, fie ca nu.
    Ar trebui sa fi mandra.
    Cat despre deschiderea acestui subiect (cand Blanitza a precizat unde se
    pot discuta subiecte de acest gen) cred ca are mai mult rol de reclama
    decat de dezbatere serioasa. Iar supararea ta pe COMUNITATEA Breslo,
    arata ca ai o problema. A existat odata un vacar care s-a suparat pe sat...
    Tie, in nici un caz nu-ti servesc aceste dialoguri.
    Inteligent ar fi din partea ta sa inchizi acest subiect,
    pana nu vei acumula si mai multa respingere...
    Iti scriu prieteneste si dezinteresat.

29.01.2012, 22:50:33
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

Eu zic ca daca esti aici te situezi in afara comunitatii doar pentru asa iti propui, pentru ca altfel - ar trebui sa fii parte din ea.
    Ti s-a raspuns clar si de mare bun simt, este evident ca nimeni n-a fost si nu poate fi de acord cu o asemenea atitudine de imitator.
    In acelasi timp, atitudinea ta n-a fost una de admirat - ai jignit doua doamne (care ti-au raspuns cu amabilitate) cu o superioritate nejustificata.
    Despre revista - am spus "presupun", tocmai ca sa fie limpede lipsa de intentie.
    Lucrurile s-au inflamat aici nu pentru ca ai deschis gura, nici pentru subiect (interesant, de altfel, pana nu frizeaza isteria si agresivitatea), ci doar pentru modul in care ai inteles sa-ti tratezi partenerii de dialog.

29.01.2012, 22:51:18
  • badaboom
    badaboom

Draga Rona&Comunitate, eu incerc sa fac parte din aceasta familie/ comunitate, insa inca de la inceput am fost ori ignorata ori trimisa la plimbare, si mai nou observ o incercare de 'educare'...Bun, multumesc, nu e cazul.
    In schimb ma voi retrage respectuos din acest loc evident ostil, subiectiv si ranchiunos. Si cel mai probabil imi voi suspenda pentru ceva timp magazinul, ca sa nu existe discutii cu privire la dorinta de publicitate sau glorie nemeritata.
    Poate pe viitor insa veti fi mai deschisi si mai putin ostili in fata noilor veniti...un forum din cate stiu are un rol constructiv, de dezbatere a unor idei si nu de emitere de acuzatii si amenintari stupide!
    Din nou multumesc si scuze doamnelor care se simt ofensate. Si eu sunt o doamna atunci cand imi propun si stiu ce simtiti....adica si eu am voie sa ma simt OFENSATA. :)

29.01.2012, 23:36:07
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

Cred ca te pripesti cu inchisul magazinului - dar fiecare are socotelile lui.
    Nu a fost "incercare de educare", fiind stiut ca asta se face in primii ani acasa, nu pe forum si la maturitate.
    Nu te-a ignorat nimeni - dovada raspunsurile pe care le-ai primit. N-a fost nimeni ostil pana cand n-ai devenit belicoasa.
    N-am inteles cum este cu "sunt o doamna atunci cand imi propun" - eu stiu ca doamna esti sau nu esti, nu tine de programare, tocmai pentru ca "domnia" nu are reteta, nu se invata, nu se (auto)impune - este, pur si simplu, o stare si o atitudine naturala.
    Cine incearca "s-o faca" pe doamna, cand isi propune asta - devine ceea ce face tema discutiei: un imitator nereusit.
    Dar sigur, te poti simti ofensata - pentru ca stii cum este: cu ce mana dai, cu aia primesti.

29.01.2012, 23:59:39
  • badaboom
    badaboom

Din nou, nu vad oportunitatea acestui comentariu pe forum, cu privire la acest subiect...venind din partea unei Adevarate doamne! Dpdv civil, sunt inca domnisoara...daca tot veni vorba :D

30.01.2012, 00:23:16
  • Breslo
    Breslo

Pentru ca ati decis sa aduceti aceasta discutie in forumul public, va vom raspunde aici.

In primul rand, ca regula de fond, va rugam sa pastrati in continuare tonul constructiv al discutiilor pe Forum, si inafara sa. Daca discutiile din acest topic vor degenera in penibil, el va fi inchis.

Va rugam sa cititi cu atentie regulamentul forumului, si sa considerati faptul ca eventualele abateri vor rezulta in suspendarea accesului la forum pe termen nelimitat. Cei vizati vor primi o atentionare punctuala prin mesageria privata.

Revenind, haideti sa clarificam situatia - public, cum ati decis dumneavoastra ca este cazul:

Citim toate mail-urile pe care le trimiteti pe acest subiect. Ne cerem scuze ca nu v-am confirmat acest lucru imediat cum ne-ati trimis mesajul.

Cazurile pe care ni le semnalati sunt de cele mai multe ori destul de delicate si de vagi, astfel incat nu putem lua o decizie clara pe moment. In general nu le adresam imediat, ci le acordam cateva zile pentru a vedea cum evolueaza lucrurile, si pentru a analiza situatia ceva mai in profunzime.

@badaboom - Tu ne-ai trimis un e-mail abia acum cateva zile. Intre timp, am decis sa notificam produsul pe care l-ai semnalat. El va fi retras din magazin.

Consideram justificata reactia ta de principiu, vis-a-vis de procesul propriu-zis de copiere, si de aceasta practica pe Breslo, sau in orice alta comunitate cu orientare artistica.

Totusi, in aceasta situatie specifica, credeam ca ea a fost prea virulenta, avand in vedere produsul in sine si volumul propriu-zis de creativitate investit in el. Asta nu inseamna, bineinteles, ca nu am luat-o in serios.

Referitor la felul in care gestionam acest tipuri de cereri, trebuie sa subliniem urmatoarele puncte:

- Nu toate reclamatiile se soldeaza cu stergerea produselor in cauza. Exista cazuri pe care le consideram pur si simplu exagerate. Spre exemplu, daca Cloe ar fi gasit interesanta terminatia spirala a tijelor, si ar fi inclus-o intr-un model de cercei diferit de cei ai lui badaboom, nu am fi vazut nicio problema.

- Tinem cont de complexitatea produselor reclamate. Prin complexitate, ne referim atat la cea materiala, cat si la cea conceptuala. Asta inseamna ca daca un produs este extrem de simplu compozitional, si nici nu are in spate un discurs coerent, atunci nu se poate pune problema "furtului".

- Ceea ce nu acceptam este preluarea integrala (sau pe aproape) a unui produs. Prin asta ne referim in primul rand la legatura dintre partile lui. Cand spunem legatura, nu ne referim la zale, tije, etc., ci la felul in care acestea formeaza o compozitie, la procesul creativ, la felul in care acesta a fost gandit. Spre exemplu, in cazul discutat acum, este foarte clar ca cerceii "copie" sunt realizati prin reproducerea procesului lui badaboom. Margelele sunt in acelasi loc, numarul de lanturi e acelasi, au aceeasi lungime, partea de sus, chiar daca nu e identica, este acolo pentru a o inlocui pe cea orginala.

- Credem ca membrii acestei comunitati au decis sa ni se alature pentru ca se bucura de cel putin un dram de creativitate. De asta, ne intristeaza cand unii dintre noi ajung sa nu isi mai aprecieze darul, si in loc sa il ajute sa creasca, il saboteaza singuri copiind fara discernamant creatiile altora.

- Raportarile pe care le faceti in numele altora (al elfinei, de exemplu) nu vor avea nicio consecinta. Daca simtiti neaparat nevoia, puteti sa le atrageti atentia pentru a lua singuri atitudine. Credem ca fiecare dintre noi este destul de matur, de implicat in ceea ce face, si de responsabil, incat sa se apere singur daca va considera ca este cazul.

- Incercam sa mentinem un punct de vedere obiectiv, ca echipa, in toate privintele, si in toate reactiile pe care le avem in cadrul acestei
    comunitati.

Ne dam seama ca acest lucru este mult mai dificil atunci cand un om vorbeste doar in numele lui, dar va sugeram sa va ganditi de doua ori inainte de a scrie o replica pe forum, intr-un moment de enervare. Recomandam sa asteptati macar o ora.
    Tendinta generala pe care am observat-o pe toate topicurile care degenereaza este lipsa de comunicare propriu-zisa. Va rugam, incercati sa cititi tot ce scriu ceilalti, si sa va ganditi la faptul ca atunci cand un om spune ceva, are un motiv pentru care o face.

Acestea fiind spuse, haideti sa ne rezervam o parte din atentie si pentru lucrurile bune. Cum vi se par oamenii de zapada din concurs? Nu participati si voi? Nu se pune ca plagiat, parol! :)

30.01.2012, 12:51:14
  • badaboom
    badaboom

va multumesc pentru raspuns!
    recunosc ca am un temperament mai exploziv (mai ales atunci cand sunt "atacata" intr-un mod ce nu isi are locul pe un forum pe care repet, il consider un loc de dezbatere constructiva, intre oameni cu un ideal comun) si de aceea mi-am cerut scuze pentru discursul pe alocuri agresiv!

sunt intru totul de acord cu cele spuse de admin - atunci cand este vorba de o creatie artistica este bine sa ne referim la totalul sau compozitional (si de aceea am si raportat acel produs, nu pt tehnica utilizata in sine sau cat anume imi "fura" mie din "afacere" prin listarea sa). ceea ce am vrut sa subliniez insa este ATITUDINEA si nu produsul ca atare.

cat despre produsele Elfinei, recunosc nu e problema mea, dar am discutat in privat cu ea si imi spusese ca a raportat produsele respective, fara rezultat si apoi a abandonat :)

30.01.2012, 14:25:32
  • elfina
    elfina

Buna fetelor,

E adevarat ca au aparut tot felul de copii mai mult sau mai putin fidele dupa creatiile mele,
    Pe moment am simtit nevoia sa reactionez dar mi-am dat seama ca nu merita efortul...
    E clar ca nu am inventat eu nodurile, dar unele modele, combinatii de materiale si culori au fost intr-adevar contributia mea.
    Chiar am tinut cursuri de bijuterii innodate, am invatat si pe altii sa faca noduri si am asteptat sa vad creatii originale, moduri noi de a le combina.
    Dar e mult mai usor sa copiezi ceva gata facut si bine gandit, nu-i asa?
    Tentatia e mare, pentru toti creatorii, mici si mari, asa cred eu.
    Eu zic, cum zicea si cineva mai sus, sa ne vedem de treaba, ca avem atatea idei noi de pus in practica.

Va doresc succes tuturor.

30.01.2012, 17:14:55
  • Breslo
    Breslo

badaboom, in ceea ce priveste copierea, suntem pe aceeasi lungime de unda.

Cu elfina vorbim si noi. Intr-adevar, nu e tocmai ok ce se intampla acolo. Dar acest caz particular se va rezolva in privat, deci nu cred ca mai are rost dezbaterea lui aici.

Referitor la felul in care au fost primite mesajele tale pe acest topic, cum am scris si mai sus, trebuie sa incercam sa ne distantam putin, si sa ne asumam faptul ca replicile celorlalti sunt o reactie la atitudinea proprie. Felul in care se aduce o problema in discutie este foarte important.

Inainte de a posta mesajul (orice mesaj), te-ai gandit la cum ai vrea sa se desfasoare discutia, sau la concluzia pe care sperai sa o obtii? Te-ai intrebat care ar fi forma cea mai potrivita pentru mesajul tau, astfel incat el sa fie inteles cum trebuie, si sa genereze reactii pe masura?

De cele mai multe ori, daca vrei sa initiezi o discutie constructiva, trebuie sa pornesti de la o intrebare constructiva.

In scris, lucrurile functioneaza dupa niste reguli putin diferite de cele cu care suntem obisnuiti. In consecinta, e nevoie de ceva mai multa responsabilitate.

Speram sa nu considerati pedante replicile de mai sus. Nu aceasta este intentia. Sunt lucruri observate in timp, pe care vi le impartasim tuturor pentru ca ne-ar placea ca discutiile de pe acest Forum sa fie cu adevarat constructive.

Ati observat si voi cat de usor se pierde mesajul initial intr-o agitatie inutila, si nu ne place sa fim nevoiti sa inchidem aceste topicuri.

O seara frumoasa!

30.01.2012, 18:03:51
  • Doricica
    Doricica

Referitor la o "tentativa de copiere", va rog sa analizati urmatoarele linkuri:
    Original: www.breslo.ro/Sold/Doricica/Oite-martisor_918258
    Si...www.breslo.ro/Product/Brosa-sau-clama-oita_565334

Am aflat de aceste produse cu ajutorul lui Juju http://www.facebook.com/myhandmadestuffs#!/photo.php?fbid=403303386363326&set=a.403303383029993.111984.207739732586360&type=1&theater

Vreau sa mentionez ca nu am nicio problema cu acest aspect, insa vreu sa va uitati putin in acest magazin si la calitatea produselor de acolo, nu cred ca reprezinta Breslo. Asta este parerea mea.

Numai bine,

08.03.2012, 15:44:26
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Parerea mea: cumparatorii aleg singuri ce calitate vor sa aiba si cat platesc pentru ea.
    Acum, daca e o plangere refeitoare la copiat (desi sa recunoastem, modelul cu oita este destul de comun) trebuie sa urmezi pasii de mai sus si sa contactezi intai persoana in cauza.

08.03.2012, 23:47:09
  • Doricica
    Doricica

Nu, nu...nu am sa fac asta, nu ma deranjeaza sub nicio forma, plus ca asa cum ai spus, oita este destul de comuna. Doar ca nu mi-ar placea ca un client nou de Breslo sa acceseze site-ul, sa vada asta si sa ramana cu un gust amar , dar ai mare dreptate: clientul isi alege calitatea si pretul!

09.03.2012, 08:07:08
  • swlady
    swlady

Nu am treaba cu subiectul in sine dar as avea ceva de spus.Nu am treaba nu pt ca eu nu ma ocup cu bijuteriile ci pt ca am trecut printr-o situatie asemanatoare tot aici pe Breslo,am contactat persoana care m-a copiat si,culmea,tot ea a inceput sa ma discute cu celelalte (la mom respectiv eu fiind noua pe Breslo iar ea mai veche),pe forum dand si copy paste la mesajul pe care i l-am trimis in privat.Si,pe mine,atunci,tot asa ca si in cazul de fata,au sarit toate ca niste vipere desi eu eram "victima".Bine,in cazul de fata ,vad ca sint si multe fete corecte.E lesne de inteles ca restul se cunosteau intre ele si eu eram intrusa.Asta s-a intamplat acum cativa ani si de aceea eu nu am magazin pe Breslo si nici nu-mi voi mai face vreodata.De pe Breslo eu doar cumpar furnituri.
    Referitor la cazul de fata:nu am vazut nicaieri ca badaboom a jignit pe cineva asa cum incearca unele sa faca din tantar armasar.Poate a fost putin ironica dar pe buna dreptate.Daca una ca si carla mi-ar fi spus ca are de gand sa copieze si ea un produs de la mine,eu ma dezbracam de caracter.Si,da!Poti alege cand si cu cine sa fii doamna.Poti fi doamna cu doamnele si cu domnii,poti fi tiganca cu tiganii sau poti sa fii animal salbatic de ex.leoaica daca esti pusa in situatia de a-ti apara copilul sau familia si exemplele pot continua.
    Ca sa copiezi pe cineva mi se pare nesimtire.Ca folosesti o tehnica anume e ok,dar nu copia modelul pe care l-ai vazut la o colega de-a ta pana in cel mic detaliu.Pe mine ma uimeste si ma revolta ,in acelasi timp,cand vad ca asa zise creatoare de bijuterii iau apararea celor acuzate de copiat.Nu poti sa faci asta decat daca te simti cu musca pe caciula si stii ca si tu ,la randul tau,ai copiat de la altii.E logic!Cand stii ca tu iti pui mintea la contributie sa creezi ceva si vezi ca altii doar copiaza ideea ta sau a altora ca tine,nu e normal sa le iei apararea copiatorilor.Pt ca daca nimeni nu ia atitudine impotriva lor vom ajunge,cum am mai spus si altadata,niste mici chinezi.Si cred ca deja am inceput sa fim...din pacate.Sa aveti un weekend placut,sa fiti iubite si fericite si,mai ales,sa fiti corecte!

09.03.2012, 20:27:49
  • carla69
    carla69

N-am inteles ce inseamna una ca si Carla...

09.03.2012, 20:54:59