Forum: Orice altceva Si totusi, nu e musai cu poze reprezentative?

• luthelo
    luthelo

Dragelor, dragilor...spuneti-mi si mie nu e normal ca atunci cand comercializam un produs sa afisam poza reala a produsului? Pe mine sincer ma deranjeaza cand coleg vanzator fura...sa fiu mai blanda...impruluta poze de pe net pt a si vinde produsele? Sampon pt caini ...poza cu cainele...produs dupa epilat...o poza cu niste picioare superbe!poza clar de studio. Sapun cu cimbru(bag din top acum) o ditamai tufa de cimbru. E corect? E de denunt?

20.11.2011, 17:12:09
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

e de denunt :D

ar fi o treaba sa-mi pun si eu poza la o bijuterie numai cu margelele si accesoriile, ne-legate intre ele
    :)))

uite ca pana acum nu m-am gandit! dar mi=-ai dat o idee buna, ma scuteste de efort in plus :)))

20.11.2011, 17:44:25
  • alchemy
    alchemy

sper sa nu faci asa =))

20.11.2011, 17:46:20
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

=)))) nu-mi dai multe :)))))))

pai , decat sa muncesc eu 5-10-20-40 de ore la un colier si sa-l pun in magazin sa mai stea inca nu stiu cate luni, n-ar fi mai simplu sa insir materialele pe masa si sa spun ca din aceste materiale pot face un colier in valoare de...sa zicem 200 lei? =))

20.11.2011, 17:53:57
  • luthelo
    luthelo

no bine, eu denunt, ca trebe sa imi canalizez si eu energile negative in vreun fel. Da' ma baga cineva in seama? Sau se taie si se spanzura numa cand e de interesul in breslei :P

20.11.2011, 18:24:45
  • alchemy
    alchemy

noi iti acordam tota sustinerea

20.11.2011, 18:29:28
  • luthelo
    luthelo

bine aici e vb de nu stiu ce extract de care cu rusine spun, eu mare sapunareasa inca nu am auzit...rusine mie. bine macar ca cei ce au incarcat au pus o imagine mica ca sa se apere de astfel de imprumutatori: www.breslo.ro/Product/EXTRACTUL-DE-ISOP_485531

auleu e productie proprie!

apoi,
    www.breslo.ro/Sold/julliene.cosmetic/BLACK-AND-WHITE-----CACAO-white--black_778866 asta pt untul de cacao si sarea de baie care numa ea stie. Ca sa ma apar mi am pus watermark pe a mea :))

un vin medicinal daca doriti: www.breslo.ro/Product/VINUL-MEDICINAL-CU-ALBASTRELE_485488

no cam atat deocamdata

20.11.2011, 18:33:00
  • luthelo
    luthelo

unde e butonul de denunt, va rog , stimabile duamne? :P

20.11.2011, 18:34:05
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Eu ma gandesc asa: daca poza ii apartine de drept vanzatorului, poate sa o afiseze cum vrea. Daca un client e de acord sa cumpere un sapun cu cimbru numai dupa descriere + poza cu tufa de cimbru, totul e ok.

Ce nu e ok e: 1. poza furata de undeva de pe net, de la alt coleg care face sapunuri sau de pe google images.
    2. poze care induc in eroare clientul, adica afisez o poza cu un colier cu margele rosii si appi clientul primeste fara sa fie informat mergele verzi. Exemplul e eextrem, dar sigur ma intelegeti.

Luthelo, daca ai suspiciuni de poze furate de undeva, poti sa imi scrii pe privat cu linkurile.

20.11.2011, 18:36:17
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

tare poza aia la untul de cacao black and white =))

deci sa-nteleg ca pot sa pun si eu imagini de care vreau, numai ale mele sa fie. nu conteaza ca nu e imaginea produsul pe care il vand. de fapt e o imagine cu o mana. mana mea, sau poate labuta ursuletului. ca la mana vine bratara, sau inelul, nu?

:))

20.11.2011, 19:19:43
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

am facut misto si am fost sarcastica in mesajul precedent!
    Ideea este ca, atata timp cat poza principala nu contine/reflecta/reprezinta produsul vandut nu cred ca ar trebui acceptata.
    e o chestie si de imagine a Breslo.

20.11.2011, 20:02:14
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Scortisoara: intregul magazin (mai putin primele in jur de 10 listari din magazin) are in componenta 20 de pagini cu poze luate de pe internet.

am facut cateva verificari, aleatoriu si nu am gasit nici una pe vreun site gen... imagestock...sa zicem...

nu cred ca are rost sa dam link-uri la peste 300 imagini luate de pe net....

21.11.2011, 18:09:53
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Andra, acum am vazut si eu linkul spre magazin. In prima postare luthelo nu a scris despre cine e vorba si deasta rugamintea mea de ieri; postasem cu luthelo aproape in paralel.

O sa fac diseara o verificare si eu, sper sa gasesc sursa pozelor furate, altfel nu stiu cu ce argument sa le sterg (adica e evident ca sunt luate de pe net, dar imi trebuie ceva la mana).

21.11.2011, 18:28:14
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

la ora nu m-am mai uitat, ca n-am fost exact in acel moment pe forum!

Chiar te rog.... prima postare cu poza de pe net, dateaza din 27.08... asta inseamna 3 luni....

21.11.2011, 18:31:05
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

surse gasesti nu numai una... chiar mai multe :)

acuma nu stiu exact de unde le-a luat...dar gradina e mare...important e ca nu e gradina ei :)

21.11.2011, 18:31:45
  • oradearta
    oradearta

Buna, ma bag si eu in seama putin

pentru cautarile de imagini puteti apela la google inside search - http://www.google.com/insidesearch/searchbyimage.html

Daca vreti fotografii ok la preturi rezonabile pe net incercati asa-numitele pagini de microstock - o cautare pe google este relevanta ca sa nu dau exact numele. Cine doreste detalii ii pot sta la dispozitie, eu vand pe acolo poze.

O zi frumoasa :)

22.11.2011, 13:48:20
  • luthelo
    luthelo

Pe mine nu ma deranjeaza cand vad o poza fara calitate, ma deranjeaza cand vad ca imaginea nu este reprezentativa pentru produsul pe care il comercializeaza.

Cinnamon, asta cred ca este un argument destul de serios. Daca nu ma insel chiar in regulamentul breslo se cer poze reprezentative ale produsului comercializat

23.11.2011, 00:37:47
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

luthelo, aici e chiar mai grav decat atat, ca nici nu-s pozele ei... are mai multe incadrari regulamentare fapta :D

multumim oradearta! Asa le cautam si noi!

23.11.2011, 00:49:33
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

M-ati dat gata cu atatea "tufe" noi pe Breslo.

www.breslo.ro/Product/EXTRACTUL-DE-ISOP_485531
    Sursa poza: http://naturalmediplant.blogspot.com/2011/02/isopul-hyssopus-officinalis.html

www.breslo.ro/Product/EXTRACTUL-DE-OREGANO_487845
    Sursa: http://www.cevabun.ro/oregano/

Ma duc sa dorm, ca e 5 dimineata.
    Revin dupa cafeaua de dimineata in privat la Scortisoara....... cu tot magazinu sau 99% din el.

Cele de sus au fost 2 poze luate aletor din magazin.

Daca mai cautati ceva sa ma anuntati. :D =)))))) (Gasesc si ce nu vreti)

23.11.2011, 05:03:50
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Mie una nu mi se pare ok sa vinzi pe Brerslo produse farmaceutice, file si ele pe post de remedii naturiste.
    Un clinet cu reactie alergica ne mai trebuie.....
    (Nu ar mai exista reputatie Breslo)

Trebuie pusa o limita de granita unde se termina handamde.

Breslo ar trebui sa ceara certificat de producator (atesat medical) celor care creaza produse care pot pune sanatatea clientului in pericol.

..... si musetelul poate fi periculos luat de cine nu trebuie.....
    ....... dar un laxativ.... (as face cadou unora.... dar ma abtin)

23.11.2011, 10:50:23
  • nuntacubuline
    nuntacubuline

eu sunt reticenta si la cosmeticele (creme, sapunuri, balsamuri) handmade. Nu zic ca nu-s naturale, mai ales fata de cele din comert care sunt pline de parabeni, dar totusi fara un certificat ceva nu prea imi vine sa ma ating de ele desi unele suna si arata chiar delicios. Vorba lui IG pana si musetelul face rau unora.

23.11.2011, 12:21:59
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Julienne cosmetics a fost avertizata sa schimbe pozele produselor cu poze proprii. Reactia a fost bun, asa ca acum astept termenul sa vadem daca apar si rezultate. Asta vis-a-vis de problema pozelor furate/nereprezentative.

Teoretic orice producator de cosmetice handmade (inclusiv sapunuri si lip balms) trebuie sa aiba un aviz de la ministerul sanatatii. Problema e ca un asemenea aviz de relativ greu (si costisitor!) de obtinut. MI-e teama ca cerand un asemenea certifica vom "omori" majoritatea magazinelor care vand cosmetice.

@Luthelo, tu ai un asemenea certificat? Ne.ai ajuta mult daca ai povesti putin despre ce presupun asta, ce conditii trebuie sa indeplinesti si ce costuri sunt implicate. Daca vrei, poti deschide un topic nou despre asta sau imi poti scrie pe privat.

23.11.2011, 15:33:52
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

Sunt foarte curioasa daca are cineva acest aviz.
    Dosarul de avizare este foarte stufos si complicat, cu nenumarate conditii, procedura de notificare se face pentru fiecare produs in parte, cu buletine de analiza si de evaluare a riscului, certificate de garantie pentru fiecare ingredient, eventual studii, teste de utilizare... Exista o mie de acte normative care iti arata ce ai si ce n-ai voie sa bagi in produse, si - poate cel mai important - este exclus sa primesti avize daca il confectionezi in bucataria casei sau in garajul familiei.

Daca este cineva interesat de baza legala a avizarii, cu drag pot furniza banca de date.

23.11.2011, 15:46:30
  • Leea.Azaleea
    Leea.Azaleea

Farmaciile naturiste cu care am colaborat eu mi-au cerut aviz pe produse sau pe ingredientele pe care le folosesc, astfel am cerut aviz de la producator si mi-a fost acceptat. Cred ca nu sunt singura care a procedat asa, avand in vedere ca obtinerea unui aviz de la ministerul sanatatii per produs e de domeniul fanteziilor :D

23.11.2011, 15:57:31
  • tonycat
    tonycat

Stiti ca la anumite targuri nu se mai accepta vanzari de dulciuri sau cosmetice, gen sapun facut in casa

23.11.2011, 16:01:57
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

Da, avizul este de domeniul fantasticului - dar daca, fereasca Dumnezeu, se intampla ceva, nu esti responsabil.

23.11.2011, 16:04:55
  • badaboom
    badaboom

Ma bag si eu in vorba...dar stiu ca am in preajma un foarte bun medic dermato cu MULTE alergii :)) si stiu ca 99% din cosmeticele de pe piata handmade sunt periculoase pt cei cu ten sensibil sau predispozitie la alergii! Mai ales ca nu se prea poate sti daca cel care prepara produsele respective dozeaza corect substantele folosite (fie ele si "lapte de capra") - dupa retete de pe net sau chiar are o pregature in domeniu. Plus ca nu se poate verifica in ce cada de baie insalubra au fost preparate lip-balm-urile "delicioase".
    Nu zic ca torititele de cercei de ex nu sunt periculoase, dar macar nu ne dam pe buze cu ele... Eu am avut o experienta nasoala cu un lip-balm "de craciun" "100% natural" - care continea "extract de portocale". De la reactia alergica de atunci m-am lecuit pe veciede de produse handmade din gama cosmetice!

23.11.2011, 16:30:37
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Dupa ce ajungi la urgente ca urmare a folosirii unui astfel de produs sincer nu iti mai arde de asa ceva niciodata.
    Nu am nimik cu cei care fac astfel de produse (sa nu fiu inteleasa gresit) dar eu sunt lecuita de ele pe vecie.

Marile companii fac teste pe oameni, pe produsele care le scot pe piata.... si sunt produse care o dau in bara inainte de a ajunge pe raft.
    (si totusi acolo sunt chimisti care lucreaza la ele, oameni cu experienta si scoala in domeniu)

23.11.2011, 18:39:27
  • badaboom
    badaboom

yeeep...de acord in totalitate!
    asadar pt produsele cosmetice cred ca nici macar o poza frumoasa (fie ea si a producatorului) nu este de ajuns pentru a convinge! ar trebui sa prezinte cel putin un atestat al produselor si un aviz din partea ministerului sanatatii! sau....sa specifice ca nu exista asa ceva si cine foloseste o face pe barba lui.
    Si oricum eu nu am priceput niciodata de ce se amesteca handmade-ul cu cosmeticele?!? dar asta e alta problema...

23.11.2011, 21:55:02