Forum: Orice altceva spam, spam si iar spam

• user21
    user21

nu stiu cum este la voi, dar pe mine incep sa ma irite mesajele spam [ ca altfel nu le pot defini], primite de la magazine de furnituri care ma "invita" la diverse promotii, innoiri de stocuri, whatever.

mai ales in conditiile in care nici macar nu am cumparat vreodata ceva din acele magazine [ pentru ca lista se mareste, nu e vorba doar de unul].

as dori sa stiu daca practica aceasta este agreata de Breslo, cand am timp liber sa ma ocup si eu cu din astea. NOT.

25.07.2013, 19:13:10
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Haa...nu esti singura... La inceput, le trimiteam inapoi ca nu sunt interesata...si daca sunt ii gasesc eu (la asta serveste functia de favorite, nu ca abonare la mesaje :D)... si mai ales spamul nu e nici permis nici metoda buna de marketing. :D Dar la un moment dat s-au inmultit si avand eu destule pe cap...n-am mai raspuns dar nici nu m-am ocupat de asta... am inceput sa le ignor...si asta fiindca abia apuc sa raspund la mesajele importante, care orricum sunt multe... dar ai dreptate, s-au inmultit cam mult... Si este intr-adevar deranjant!...
    Eu am primit oferte chiar de la magazine cu produse similare... ;;) Cica dincolo era mai ieftin :D :)))

Pozitie oficiala, gasesti in regulile din dreapta forumului:

"Breslo nu este de acord cu SPAM-ul in interiorul comunitatii. Din acest motiv, mesajele promotionale nesolicitate sau reclamele de la reprezentati sau afiliati ai altor servicii exterioare, site-uri sau alte produse, nu sunt permise."

S-au inmultit destul de mult metodele mai putin conventionale de marketing... O fi mai usor sa iesi astfel in fata... io stiu?

Anyway, mi-am amintit acum de o discutie similara anul trecut parca...dar nu mai stiu in ce topic era...e psoibil chiar unul cu acelasi subiect...anyway, atunci raspunsesera cei din echipa si parca dadusera si o solutie... De agreat nu e agreata aceasta politica de marketing, asta e clar. Caut si solutia concreta si revin.

Ar fi buna o solutie care sa evite astfel de practici...si altele...

26.07.2013, 01:16:16
  • user21
    user21

in mod normal [poate] as fi ignorat chestiunea in continuare.
    dar la un astfel de mesaj am raspuns exact ca si tine, in speranta ca vor intelege si nu ma vor mai deranja in viitor. stii care a fost raspunsul? mi-au trimis din nou mesajul cu ofertalordenerefuzat. frumos, ce sa zic. si profi.

in orice caz, dragi si stimati colegi de Breslo care practicati acest gen de vanat clienti - pentru mine, mesajele voastre sunt exact pe acelasi nivel cu cele care promit marire de penis, pastile minune si alte chestii din aceeasi gama. o sa cumpar vreodata de la voi? cu siguranta NU.
    si asta nu doar din cauza ca am deja furnizori preferati, care , a propos, nu se preteaza la asa ceva.

26.07.2013, 08:22:16
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

M-am intors, dupa cautari anevoioase (chiar sper sa se introduca o functie de cautare in forum!!!)!

Continui ce incepusem ieri: mesajele promotionale nesolicitate amintite in Regulamentul Comunitatii (de pe forum) se refera la mesaje nesolicitate continand promotii de orice fel ale magazinelor de pe Breslo catre membri ai comunitatii.
    Conform semnificatiei, mesajele promotionale nu pot fi decat ale magazinelor de pe Breslo (promovand fie magazinul in intregime, anumite sectiuni, anunturi, noutati sau oferte si promotii speciale), in momentul in care se face referire la o alta platforma, site, serviciu din afara Breslo, este deja reclama.
    De asemeni si in Termeni si Conditii se face referire la Spam si la dreptul de folosire al datelor.
    Spam, asadar, este considerat orice mesaj promotional sau de reclama nesolicitat! Indiferent ca este vorba de clienti deja existenti sau potentiali clienti ce adauga un magazin la favorite sau utilizatori vanati prin diverse cotloane ale Breslo si indiferent daca mesajele respective fac referire la magazine de pe Breslo sau din afara platformei.

Exceptie (neoficial, neexistand in regulament): sunt tolerate totusi astfel de mesaje promotionale de tip spam, (care fac referire la magazine de pe platforma Breslo) catre clientii deja existenti! Cu toate acestea daca unul sau mai multi clienti isi exprima dezinteresul, mesajele de acest tip catre acestia trebuie sa inceteze.

Daca utilizatorul ce primeste astfel de mesaje nu este nici macar client, nici nu ar trebui sa se puna problema daca e sau nu spam sau daca este sau nu tolerat! In plus, faptul de a avea un magazin la favorite nu aduce dupa sine in mod implicit si statutul de client sau subscrierea la mesaje promotionale, newsletter, etc!

Solutia ar fi, in primul rand, calea amiabila: solicitarea incetarii acestei practici magazinului in cauza de catre cel ce primeste mesajul! Iar in cazul in care aceasta solicitare este ignorata, raportarea catre Breslo (cu dovezile respective).
    Sau mail-ul direct catre echipa Breslo cu dovezile mesajelor nesolicitate!

~~~~~~~~~~

Discutiile la care am facut eu referire ieri erau de mai bine de un an jumate, le gasiti aici:

www.breslo.ro/Forum/Continuare_topic_6028

Voi cita de-acolo ceea ce ne intereseaza, fiindca pe acel topic au fost tratate mai multe chestiuni:

23.11.2011breslo a scris
    "@mady68, IGfashiondesign

In Termeni si Conditii scrie asa:

“Ca parte a unei tranzactii, este posibil sa obtineti informatii personale, inclusiv adresa de email, de livrare sau alte informatii, de la un alt utilizator Breslo. Fara a obtine permisiunea prealabila a celuilalt utilizator, aceste informatii personale se vor folosi doar pentru acea tranzactie sau pentru comunicarea cu Breslo. Breslo nu v-a acordat Dvs. o licenta de a utiliza informatiile pentru mesaje comerciale nesolicitate. Fara a limita cele anterior mentionate, fara consimtamantul expres de la utilizator, Dvs. nu sunteti autorizat sa adaugati niciun utilizator Breslo in email-ul Dvs. sau in lista Dvs. de email fizica.”

Practic, asta inseamna ca spam-urile sunt interzise pe Breslo. Am permis mesajele ocazionale de promovare catre clientii vostri. (despre colectii noi, etc) In schimb, daca primiti, sau aflati de utilizatori care trimit spam-uri, scrieti-ne mail, si ii vom atentiona."

23.11.2011CinnamonCloves a scris

"Ideea era ca s-au tolerat mesajele date de voi (voi toti, nu ma refer acum la nimeni in particular pentru ca nici nu stiu cine a scris astfel de mesaje) clientilor vostri care ii informeaza despre reduceri ssu colectii noi; mai ales ca inca nu s-a plans nimeni de ele.

Im momentul in care cineva primeste in continuare mesaje desi a comunicat ca nu le vrea, sau se trimit mesaje in masa unor useri cu care nu ati avut vre-un fel de relatie ( de ex. tuturor cumparatorilor dintr-un magazin concurent) asta este spam si nu a fost si nici nu va fi tolerat."

IGFashionDesign
    24.11.2011IGFashionDesign a scris
    "postat la pag 1
    "
    Eu am clienta care a primit mesaj de la un magazin concurent
    "Daca iti plac produsele crosetate si tricotate viziteaza si magazinul meu."
    ..... si isi dadea linku cu magazinu.
    "

Am rugat clienta sa raporteze magazinu echipei Breslo, dar nu stiu daca a facut-o inca sau nu. "

24.11.2011breslo a scris

"Cum a clarificat si scorti, doar mesajele de promovare catre clientii vostri personali sunt acceptate. Dar mai important, si acesta era de fapt mesajul principal, feedback-urile vor fi anonime pentru public, ceea ce va face acest tip de concurenta neloiala imposibil.

@choice4all, tonycat, margelute
    Nu avem acces la conversatiile voastre, dar exista filtre de spam care ne atentioneaza cand un mesaj este trimis de mai multe ori.
    Tineti cont si de faptul ca din echipa Breslo fac parte artizani cu magazine active, deci modul lor de administrare nu ne este strain.

@IGFashionDesign
    Verificam azi. Oricum, vom fi mai atenti la mesajele de acest tip de acum inainte. Ele se incadreaza in spam si nu vor fi permise. "

26.07.2013, 19:43:57