Forum: Locuri & Evenimente TARG HANDMADE -IASI

  • scharmen
    scharmen

    Buna fetelor,

    pe cine intereseaza duminica, 20 dec.2009 intre orele 10-18:00, se va organiza in Iasi, pe str. Cuza Voda, in cadrul Acaju Boutique, targul vintage handemade a II a editie.
    Participarea ajunge 80 de lei iar inscrierile se fac pana miercuri 16 dec.

    P.S. - pentru cele ce au mai participat la astfel de targuri... aveti vreo sufestie, vreun sfat ceva pentru cele care participa prima data... ca de exemplu: eu...?

    11.12.2009, 20:21:25
  • foambubbles
    foambubbles

    Buna! Targul nu e pe Cuza Voda, unde este Acaju Boutique, ci la Casa de Cultura a Studentilor. Nu am fost la prima editie, dar acum cred ca voi participa si eu. :)

    11.12.2009, 22:41:47
  • scharmen
    scharmen

    buna Foambubbles,

    cred ca in loc sa scriu unde se pot face inscrierile am scris unde se va tine.
    multumesc de corectare.

    ai mai participat la vre-un targ pana acum?
    poate ai ceva sfaturi...

    11.12.2009, 23:13:17
  • foambubbles
    foambubbles

    :) Nu sunt cine stie ce veterana. Anul asta am inceput si eu sa-mi vand creatiile si am fost la vreo 3 targuri pana acum. Poze si alte detalii gasesti pe blogul meu.
    Nu sunt foarte multe sfaturi de dat, desi aveam si eu ceva emotii inainte de primul targ si o multime de intrebari.
    De obicei organizatorii iti ofera doar spatiu de expunere, asa ca trebuie sa vii tu cu un sevalet sau cu un alt panou de expunere (pt cercei de ex) sau o masuta, scaun etc. La acest targ iti pun ei la dispozitie o masa si un scaun, dar eu voi veni oricum cu sevaletul si panoul meu.
    Trebuie sa te gandesti la o metoda cat mai atractiva de a-ti expune produsele si de a te promova(poti sa scrii undeva denumirea magazinului, adresa la care poti fi gasita sau, mai bine, poti imparti carti de vizita).
    Astea ar fi lucrurile pe care le cred eu mai importante si mi-au venit acum in minte. Daca mai ai intrebari...nu ezita. :)

    12.12.2009, 01:19:26
  • BohemianSin
    BohemianSin

    yeyyyyyyyy, fete din iasi, am crezut ca sunt singura pe lume!ma gandeam si eu sa ma inscriu dar mai am doar o saptama si nu stiu daca am timp ca am si munca pe de alta parte!si cum ar fi prima data ar tb sa o o iau de la 0....decor...etc etc,,
    Apropo, iti tb pfa, adica voi sunteti organizate???
    o zi extraordinara!
    PS:daca nu particip tot vin sa va vad creatiile live!

    12.12.2009, 01:50:21
  • foambubbles
    foambubbles

    :) Nu, nici macar in Iasi nu esti singura pe lume! ;) Nici eu nu stau prea bine cu timpul perioada asta, dar ma gandesc ca e ultimul targ la care particip pentru o vreme... si ar fi bine sa nu ratez ocazia.

    Nu stiu daca iti trebuie pfa. De obicei organizatorii precizeaza lucrul asta, dar aici nu au spus nimic. Singurele controale pe care le-am prins au fost din partea organizatorilor (primaria , cand a fost cazul, care a verificat contractul facut cu ei). Doar ca sa fii linistita ti-ar trebui o forma legala, pentru ca tu raspunzi de asta si nu cei care organizeaza targul. Eu am un certificat de inregistrare de la o firma care se ocupa cu productie artinzanala.. dar n-am avut niciodata nevoie de acte. Asa ca... :D

    O zi frumoasa! ...cu cativa fulgi! ;)

    Ne vedem la targ!

    12.12.2009, 13:51:17
  • scharmen
    scharmen

    multumesc de sfaturi Foambubbles!
    nici eu nu am timp mai deloc dar nu as vrea sa ratez acest targ... cine stie cata vreme va mai trece pana la urmatorul...
    si eu ma gandeam cum sa promovez mai bn magazinul...
    eu imi fac griji- sincer vorbid datorita faptului ca nu am experienta in targuri- la capitolul vanzare.

    oricum ar fi abia astept sa ne cunoastem fetelor!
    weekend placut.

    12.12.2009, 14:12:55
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    targ de Hand-made la iasi? iubesc si eu sa crez, doar ca nu am gasit calea/curajul sa vand. As incerca si eu cu decoratii de brad, si nu numai, doar ca timpul e foarte scurt. plus ca ar fi prima data si nu am nici cea mai mica urma de experienta.....
    Din cele care au mai fost, ce spuneti? sa incerc si eu?
    Multumesc mult!

    14.12.2009, 11:01:07
  • foambubbles
    foambubbles

    Nestiind exact ce produse ai, e destul de greu sa imi dau cu parerea. Dar daca ai suficiente produse pentru un targ si vrei sa incerci o experienta noua... trimite un mail organizatorilor si inscrie-te ( daca mai sunt locuri).

    Targurile nu sunt niciodata sigure, si risti sa pierzi timp si bani(chiar si participand la targuri ft laudate), dar chiar si asa primesti feedback direct de la vizitatori(in legatura cu preturi, design, calitate.. si orice apreciere mai fac in legatura cu produsele tale). E o buna metoda de a-ti verifica produsele, atata timp cat nu uiti ca nu poti multumi chiar pe toata lumea si nu orice parere rautacioasa trebuie luata in seama ( ... precizare pentru persoanele mai sensibile :) .

    Spor la treaba si curaj! Targuri mai sunt. Daca nu asta... poate viitorul. :)

    14.12.2009, 22:56:45
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    Foambubbles, as participa, macar sa vad, cum zici tu, masura in care sunt apreciate, desi timpul e foarte scurt si nu stiu cit timp o sa am sa fac lucrusoare. oricum am mari emotii, si ma intreb daca nu m-am hazardat inscriindu-ma.
    Magazinul meu pe breslo a fost inchis, dar o sa achit taxa, sa-l redeschid. fac aplicatii din fetru pe hainute pentru copii, in principal, si alte lucrusoare mai mici (diademe...etc)
    as vrea un sfat totusi, daca se poate...nu stiu la ce cantitate sa ma gindesc ca ar trebui pregatite. sa luam un mic exemplu: decoratiuni de brad - nu am nici cea mai mica idee....10, 50, 100??
    Multumesc mult!
    Salutari tuturor si sper sa ne cunoastem la targ :-*

    15.12.2009, 09:55:02
  • foambubbles
    foambubbles

    10, 50,100? ... :) Nu stiu. Cat ti se par tie suficiente. Ideea e ca nu trebuie sa te astepti sa vinzi tot si nici nu trebuie sa faci doar atat crezi ca vei vinde, ci ceva in plus. Pentru ca vizitatorii sunt atrasi de standurile bogate(bine, nu chiar asa cum le incarc eu.. ca pe mine ma ia valul si exagerez uneori :)) ). Dar trebuie sa aiba de unde alege, sa nu ramana cu impresia ca lucrurile frumoase s-au dat deja si mai au de ales doar dintre cateva rebuturi. :)

    treaba cu cantitatea probabil ti-o vei regla pe parcurs, dupa mai multe targuri. Desi...eu am avut surprize si asa. Dupa un targ la care am vandut foarte bine un anumit tip de cercei, am facut muuulti de acel tip pentru urmatorul targ, unde...nu am dat mai nimic din acel model. Piata e schimbatoare! :)

    Dar.. curaj! Si spor la lucru!

    15.12.2009, 16:43:21
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    Multumesc foambubbles! Apropos de cantitate...am facut vreo 20 de tablouase (pictate pe lemn) dupa ce le-am terminat, mi s-au parut f putine... si am mai dat comanda de placute de lemn.
    pentru mine, deocamdata este un hobby (daca l-as transforma intr-o sursa de venit suplimentar - ar fi extraordinar)
    inca nu am timp sa ajung si la banca sa achit taxa pt magazinul de pe breslo...curand sper.

    17.12.2009, 11:38:21
  • foambubbles
    foambubbles

    Cum vi sa parut targul? :)
    Sut curioasa, mai ales, cum a fost pentru cele care au participat pentru prima oara la un astfel de eveniment.

    Pentru mine a fost neasteptat de bine. N-am ramas cu standul gol, dar am vandut suficient de bine, tinand cont de numarul nu foarte mare de vizitatori. Dar, desi n-au fost multi vizitatori, au fost hotarati. :) Stiau ce se intampla acolo, de ce au venit si au apreciat produsele expuse. N-aveam asteptari prea mari de la acest targ, pentru ca stiam ca majoritatea studentilor plecasera deja, dar am fost placut surprinsa. :) Mie mi-a placut! Si am ramas cu amintiri placute de la acest ultim targ al meu. :)

    Numai bine! Si mai astept pareri! :)

    22.12.2009, 14:35:23
  • scharmen
    scharmen

    Si eu am fost foarte multumita de acest targ... desi cum zicea si foambubbles vizitatorii au fost putini (pe o vreme ca asta nici eu n-as iesit sa cumpar macar o paine) iar studentii si-au luat deja zborul spre casutele lor.
    Mi-ar fi placut insa sa fie mai bine organizat... iar responsabilii de acest targ sa dea un pic mai multa atentie fiecarui participant.
    Mi-a placut insa ca a fost destul de promovat... cel putin asa am observat eu... televiziunea (unele au fost norocoase si au acordat si interviu si li s-au filmat standul si de vreo doua ori :P)
    Va spun ca am stat cu inima in gat de emotii fiind primul meu targ... dar am iesit insa chiar f bn pe profit.

    Ma bucur ca v-am cunoscut si pe voi Foambubbles si Ionicikdesign, pe voi si creatiile voastre superbe.
    fetelor, sper sa ne vedem la urmatorul targ (si acesta cat mai rapid) si va doresc Sarbatori cat mai fericite si implinite!

    LA MULTI ANI 2010!

    22.12.2009, 20:44:12
  • BohemianSin
    BohemianSin

    hmmm, eu m-am uitat dupa nume sa va identific insa mi-a fost destul de greu, am vz standul lui foambubbles si dupa cum spuneai chiar ai ffffff multe produse iar cerceii cu lemn sunt f dragalasi!Si cred ca ioncikdesign, am remarcat tabouase si dupa dicutii pe forum cred ca ea era!As fi vrut sa fac cunostinta cu voi insa sunt cam rusinoasa de fel!Intr-adevar mi se parea f putina lume si nici expozanti f multi, insa eu nu ma pot pronunta pt ca nu am participat niciodata!In schimb atmosfera era faina!Apropos cine cui a luat interviu sa ma uit si eu ca mor de curiozitate!Data viitoare particip si eu cu siguranta!Insa sa mai fie ocazii!:P Va pup si sarbatori fericite, sa va aduca Mosul numa' goodies!"

    22.12.2009, 23:31:09
  • scharmen
    scharmen

    BohemianSin,

    chiar daca am rosit un pic acum trebuie sa recunosc: eu sunt vinovata! :D mie mi s-a luat interviu:D si l-au transmis deja ieri seara pe TVR IASI la ora 18. L-am vazut... mi-a crescut un pic inima...
    cat despre faptul ca ti-a fost cam greu sa ma recunosti... trebuie sa admit: am uitat sa imi pun banner-ul... ce sa faci zapacita si pentru prima oara... trebuia sa uit ceva...hihihii...
    te sfatuiesc sa incerci si tu un asemenea targ...

    cam atat...

    p.s.: mi-ar fi placut sa te cunosc!si sa vad si eu minunatiile tale... poate la urmatorul... ce zici? ;)

    23.12.2009, 00:02:30
  • BohemianSin
    BohemianSin

    Cu siguranta, acum nu am avut timp de pregateala, dar daca as sti cu vreo 3 sapt inainte cu siguranta as veni!Ah si sa fie la Iasi ca iarasi din cauza jobului nu am timp de deplasari :(!
    Cat despre banner te inteleg, cel putin la faza cu zapaceala.....vai ce e in capul meu :D, atistii astia :)))))

    23.12.2009, 00:40:59
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    Buna fetelor!
    am facut cunostinta cu scharmen :D, si stiti ca am fost cu fiica - mea (cel mai tare impresar! hi-hi!). Din pacate nu am avut cum pleca de la stand sa vizitez si eu pentru ca am fost singura, desi Deea s-ar fi descurcat 5 minute (probabil). Fiind primul targ, am fost multumita mai mult de feed-back decit de castig, dar zic eu ca daca am iesit pe plus, si nu pe minus, e bine pentru prima incercare, nu?
    AA! si apropos de interviu....mi-au filmat si mie standul....dar nu am vazut la Tv...si i-a luat Deei un mini-interviu....nu stiu daca au mai dat-o pe post dupa.
    Ne mai auzim! (scriem/citim)
    Pupici!

    28.12.2009, 08:54:26
  • foambubbles
    foambubbles

    Ma bucur si eu ca v-am cunoscut! :)
    A.. BohemianSin, te-am ghicit eu de la targ. Am fost sigura ca tu esti, desi n-ai spus nimic! :))
    Si Ioncikdesign...fetitele au fost grozave! :) Ne-au facut cadou o multime de desene!! Superbe...le voi pastra cu drag! :)
    Poate ne vom intalni si cu alte ocazii!

    Un an nou mai bun, plin de inspiratie! :)

    28.12.2009, 13:13:48
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    BohemianSin, sincer imi pare rau ca nu am vorbit!
    foambubbles, pe voi v-au chinuit fetele cu desene? erati chiar in fata la intrare, nu?
    poate odata sa iesim si noi ca fetele la o cafea, sa ne cunoastem mai bine, ce ziceti?

    29.12.2009, 13:05:05
  • BohemianSin
    BohemianSin

    Si mie imi pare rau si vad ca e adevarata vb aia din batrabi˝cu rusinea mori de foame"!Era deschis un topic la orice altceva cu o invitatie la ceai!Dupa sarbatori cand se presupune ca toata lumea e in Iasi o sa stabili o intalnire la o cafeluta ceva!Ah, foambubbles ti-am zambit da nu stiam ce sa fac sa intind mana sau nu....si am tinut-o totusi in buzunar!Proasta alegere!

    29.12.2009, 14:08:57
  • ioncikdesign
    ioncikdesign

    Bohemian, am vazut acum topicul pornit de tine pe "orice altceva" ne mai auzim pe-acolo?

    30.12.2009, 09:12:43
  • newstyle
    newstyle

    A treia editie a TARGULUI HANDMADE-VINTAGE IASI va avea loc duminica, 31 ianuarie 2010, la Casa de Cultura a Studentilor.
    In atentia celor interesati:
    -- taxa de participare este 80 ron- 1 pers 1 masa ; 120 ron- 2 pers 1 masa
    -- inscrierile se fac pana in ziua targului.
    -- relatii suplimentare la 0744805538 , 0757087143 sau la [email protected].

    20.01.2010, 14:13:36
  • newstyle
    newstyle

    A treia editie a TARGULUI HANDMADE-VINTAGE IASI va avea loc duminica, 31 ianuarie 2010, la Casa de Cultura a Studentilor.
    In atentia celor interesati:
    -- taxa de participare este 80 ron- 1 pers 1 masa ; 120 ron- 2 pers 1 masa
    -- inscrierile se fac pana in ziua targului.
    -- relatii suplimentare la 0744805538 , 0757087143 sau la [email protected].

    25.01.2010, 10:51:20
  • everquest33
    everquest33

    buna, fetelor. stie careva cand are loc urmatorul targ handmade in iasi? spor la lucru!

    07.11.2010, 14:18:05
  • MarieJoyeBoutique
    MarieJoyeBoutique

    Din cate am inteles, se organizeaza un targ in fata Halei Centrale din Iasi in per. 19-23 dec. In aer liber, la corturi de 3*3 mp, pret orientativ (cel de anul trecut) 19 euro/mp fara TVA. V-ar interesa? As fi vrut sa impart cu cineva mirosul portocalelor proaspete si dulci, cafeaua aburinda si chicotelile de dimineti friguroase :)))

    19.11.2010, 09:48:47