Forum: Orice altceva Taxa catre breslo mult prea marita ?
abstractBuna ziua,
12.12.2011, 22:44:18
In cazul meu plateam lunar o taxa catre breslo de 10 lei +3 lei comisionul banci.Acum cu schimbarea aparuta pe breslo trebuie sa platesc lunar suma de aproximativ 65 lei pentru o luna in curs,mai exzact [2 breslei pe zi-0,50 euro-2,2 lei pe zi]
Deci domnilor-doamnelor care administrati acest sait nu credeti ca ati exagerat ?Sau calculul meu este eronat.
Si apropo persoanelor care isi fac un cont pe breslo si nu au produse ,fiind doar doritori sa achizitioneze de la altii cum le percepeti taxa?Din cate stiu eu si poate sunt prost informat,sa poti achizitiona ceva de pe breslo, trebuie neaparat sa ai un cont? sau merge si fara?
Gheorghitzaabstract,
12.12.2011, 22:58:59
Intrebarea dumneavoastra s-ar referi la o taxa similara
care sa fie perceputa si clientilor?
Nu am inteles prea bine...
RonaBijouxRegulamentul interzice discutiile despre politica de taxe - www.breslo.ro/Forum/Regulament-Forum_topic_5967.
12.12.2011, 22:59:09
Clientii trebuie sa aiba cont, dar nu platesc decat cei care au si magazine (firesc, pentru ca acestia castiga din prezenta pe platforma, macar vizibilitate daca nu si bani).
Gheorghitzasorry
12.12.2011, 23:00:50
abstractLa cate subiecte sunt abordate pe breslo,nu inteleg de ce eu ca platitor sunt restrictionat sa vorbesc despre banii care ii platesc din buzunarul meu unei terte persoane care detine un sait.Cam multe restricti sunt impuse aici si poate au sau nu dreptate dar cand vine vorba de buzunarul nostru vad ca nimeni nu se inghesuie sa obiecteze.
12.12.2011, 23:14:29
Referitor la faptul ca nu ai produse si totusi ai un cont breslo prin care poti sa achizitionezi de la terte persoane ce iti doresti,am intrebat si vad ca am primit un raspuns ca nu se achita nici o taxa catre breslo.Totusi sunt nedumerit deoarece o clienta de a mea si-a facut un cont pe breslo sa poata achizitiona produse iar dupa o luna i-a aparut acel mesaj ca daca nu plateste taxa catre breslo magazinul se va inchide.Care este totusi realitatea?
betty.bijuteriiAbstract,
12.12.2011, 23:18:59
Nu cred ca ar trebui perceputa taxa clientilor care au un simplu cont pentru ca ei "ţin" aceasta platforma. Daca n-ar fi ei, nu ar exista nici magazinul tau, al meu... al tuturora. Da, este necesar sa aiba fiecare client cont pentru ca, tinand cont de feedback-urile anterioare ale acestuia, poti decide daca este sau nu o persoana serioasa. Ca "tepe" si-au luat toti. Cat priveste taxa... eu, daca vreau sa ma cazez la un hotel de cinci stele, platesc mai mult, daca nu, merg la o pensiune de o margareta. Asa si aici.
CinnamonClovesabstract, subiectul taxei a fost discutat foarte intens pe forum la momentul anuntarii sale. Fiecare proprietar de afacere (cum sunt si cei care detin site.ul Breslo.ro) isi face niste calcule pentru a determina care este pretul pe care trebuie sa il ceara pentru produsele sau servicile sale pentru a acoperi cheluielile.
12.12.2011, 23:28:20
In ultimul timp s-au facut pe Breslo multe imbunatatiri care nu se vor opri aici. Daca ele justifica noua taxa sau nu trebuie sa decida fiecare vanzator pentur el; nu are sens sa discutam despre taxa pentru ca decizia a fost luata deja. In rest, subscriu la cele spuse mai sus de betty.
Ca sa cumperi sau sa vinzi pe Breslo ai nevoie de un cont. Taxa platesc numai vanzatorii, adica cei cu magazine active. Clienta ta probabil si-a activat din gresala magazinul fara a posta nimic in el. In profilul unui utilizator se poate vedea foarte usor daca are magazinul activat: la cumparatori exista doar sectiunile Profil/Feedback/Contact, vanzatorii au in plus sectiunile Magazin (+subcategorii) si Portofoliu. Magazinele noi beneficiaza de gratuitate timp de o luna, dupa care, daca doresc sa ramana active, trebuie platita taxa.
abstractAm inteles mesajul,dar totusi pentru mine faptul ca au aparut si vor apare imbunatatiri pe breslo nu cred ca iti va aduce o crestere a vanzarilor si nici nu justifica plata a 2,2 lei /zi [in cazul meu],tinand cont ca sunt zile intregi poate chiar si luni pentru uni care nu vand mai aproape nimic.
13.12.2011, 00:03:24
Totusi exzistau si sisteme de taxare mult mai lejere care aduceau un profit saitului,iar noi vanzatorii puteam sa ne ducem exzistenta mai departe.
Un exzemplu bun ar fi fost sa comisionati cu un procent fiecare vanzare in functie de suma produsului.
O persoana care vinde un produs de 50 lei intr-o luna si are un magazin non handmade plateste catre breslo 65 lei /luna ,deci merge pe pierdere.In cazul acesta breslo are de castigat iar vanzatorul nu are decat sa se conformeze si sa aleaga daca inchide contul sau ??....ar fi prea batut in cap sa traiasca din sperante.
Cunosc aceasta replica "fiecare este proprietar de afacere" dar totusi nu credeti ca ar trebuii sa rezistam si noi vanzatorii ?Cu taxele acestea ma cam indoiesc.Deja am vazut cateva persoane talentate in arta margelitului ,bine cunoscute pe breslo care au inceput sa renunte.Toata lumea se straduie sa faca un ban in plus,dar trebuie sa ne asigurati si o taxa decenta sa putem rezista aici alaturi de voi.
Nu o luati in nume de rau dar ar trebuii sa va pese si de ceilanti.
betty.bijuteriiDa, Abstract, ai si tu dreptate in felul tau. In conditiile astea, trebuie sa faci tu ceva: diversifica-ti plaja de produse, de exemplu. La taxa pe care o platesti, poti sa vinzi orice(produse agreate de Breslo, desigur, doar n-o sa vindem pufarine sau alte alea!). Dar, daca nu reusesti sa-ti platesti gazduirea magazinului, atunci chiar este o problema... Trebuie sa fi cat mai inventiv, vinde si altceva! Cat priveste persoanele care "vor" sa renunte... am dubii... Sunt persoane care si-au deschis magazin de 6-7 luni pe alte platforme si daca au vandut 30-40 de produse, e bine! Pe cand, aici, aceleasi persoane, in aceeasi perioada de timp, au vandut mii! Si, exact cum ai spus, persoane care au fost cunoscute pe Breslo!
13.12.2011, 00:47:42
Mult succes!
blanitzaMagazinele non-handmade, respectiv vintage si furnituri, au taxe mari. Cele de produse handmade si cel mult 10 produse non-handmade au taxe comparabile cu cele anterioare. Aceasta noua politica de taxe Breslo s-a stabilit la 1 decembrie si fiecare este liber sa decida daca merge mai departe sau se opreste. Fiecare dintre noi acum face eforturi sa-si intretina magazinul, sa foloseasca accesibilitatile Breslo(listare de produs, galerii de creatii, concursuri, forum, reclama platita), astfel incat sa ofere mai multa vizibilitate magazinului sau. Cam asta e, n-am zis nici pe departe c-ar fi usor, dar asa stau lucrurile si e de munca.
13.12.2011, 01:06:40
betty.bijuteriiSi inca ceva: comisionarea cu un anumit procent pe produsul vandut nu este un lucru bun pentru nimeni: eu daca imi fac un portofoliu de clienti, este meritul meu, ca am stiut sa mi-i tin aproape. X-ulescu, daca n-a vandut nimic luna asta, ii va da aceeasi bataie de cap administratorului pentru ca, asa cum imi administreaza magazinul meu, il administreaza si pe al lui X. Deci, magazinul lui X va ocupa un loc pe server(si poate are si mult mai multe poze, maximul fiind 4 pentru orice produs sau o descriere a produsului cat o zi de post), fara sa plateasca nimic, iar eu, daca vand, va trebui sa platesc. Nu prea este echitabil. Daca mergi si-ti inchiriezi un spatiu comercial intr-un Mall si nu faci vanzari, ce faci? Nu-i mai platesti proprietarului chiria? ma indoiesc...
13.12.2011, 01:09:46
CinnamonClovesAbstract, eu iti inteleg punctul de vedere, dar daca as spune ca daca nu maream taxa, Breslo nu isi mai putea acoperi cheltuielile si se desfiinta? Nu spun ca asta a fost cazul sau nu, dar fiecare isi face socotelile in primul rand in functie de cheltilelile proprii.
13.12.2011, 10:56:55
Erau magazine care vindeau doar de 5 lei intr.o luna si astfel s-au inchis pentru ca nu isi permiteau taxa de 10 lei /luna. Asfel de cazuri vor fi mereu si fiecare alege daca merge mai departe cu Breslo (si noua taxa) sau daca pentru el/ea nu mai renteaza. Dar astea sunt calcule individuale pe care nu are sens sa le dezbatem in public. Decizia asupra taxei a fost luata si nu face obiectul unei dezbateri pe forum (imi pare rau ca trebuie sa fiu asa directa).
havinbetty- bijuterii- din curiozitate, cine sant persoanele respective?
13.12.2011, 11:26:03
CinnamonClovesEu de exemplu mi-am comparat acum 1 an nr. de vizualizari de aici cu cel de pe alta paltforma romaneasca (aceleasi produse, postate aproape in acelasi timp) si pe Breslo aveam mult mai multe views. Dar asta e offtopic. Ideea e ca fiecare are un model de afacere diferit, asteptari si teluri difertie de la afacerea lui, si ce e bun pentru unii nu e neaparat bun si pentru altii.
13.12.2011, 11:36:45
Daca vreti sa discutam mai departe despre asta o putem face pe privat. (Sau intr.un alt topci atata timp cat respectati regula cu trimiterile catre alte platforme de vanzare).
havinera vb de vanzari efective... views sant mai mult sau mai putin concludente. dar ai dreptate, no point in this.
13.12.2011, 11:38:16
best.offerEchitabil ar fi comisionul din vanzari!
15.12.2011, 00:40:39
Aici ma refer exclusiv la furnituri. Si sunt convinsa ca breslo ar avea mult mai mult de castigat asa.
fetelor cu furnituri, va dati seama ca la un comision, sa zicem de 3% din vanzari(taxa breslo) ar trebui sa vindeti de aprox 2300lei ca sa acoperiti aceasta taxa de aproape 70lei????
Pentru un magazin care vinde de mii, chiar zeci de mii pe luna, taxa e insignifianta, dar pentru restul de 97%, e lat la gat!
BresloAm inchis acest topic, ca sa evitam posibila continuare a discutiilor intr-o directie agresiva. Multumim pentru intelegere.
15.12.2011, 10:48:09
Inca o data, politica actuala este rezultatul FINAL al unei analize atente. Discutiile pe aceasta tema nu vor duce la schimbarea ei.
Topic-urile deschise in acest scop incalca regulamentul forumului, si pe viitor vor fi sterse, iar cei ce le-au initiat vor primi o atentionare.