Forum: Subiecte de afaceri taxe si impozite pfa sau ii.

  • purplebouquet
    purplebouquet

    Buna! am inceput de ceva timp sa fac si eu handmade dar la nivel mic. acum vreau sa imi infiintez un pfa sau ii pt a putea participa la tagruri de handmade dar mai ales sa intru in legalitate. acum am o intrebare pt cei ce detin asa ceva. trebuie platite impozite la pensii, somaj cas si restul tacamului? sincer eu daca imi infiintez acum ii pana in martie cand as putea participa la vreun targ nu-mi permit sa platesc impozite, taxe si contabila. cu contabilitatea primara ma descurc bine pt ca m-am ocupat de asa ceva unde am lucrat. voi aveti contabila pt acte si restul? multumesc!

    17.09.2014, 17:28:07
  • LadyShop
    LadyShop

    Buna.
    Eu am I.F si platesc toate taxele ; pensie , sanatate etc.
    Toate la declaratia de venit , nu la venit realizat.
    Dar trebuie si asta , trebuie un contabil bun sa completeze fisele fiscale ca altfel te trezesti ca ai de plata dupa niste ani cu majorari si dobinda la majorari .
    Inspectorul fiscal nu te anunta nimic .
    Eu m-am trezit cu somatie de plata cu executare din urma cu 5 ani .
    Nu am aparut cu datorii la ei niciodata.
    Eu iti doresc succes si sa declari mai mic venitul ca inapoi nu mai dau nimic.

    17.09.2014, 19:01:12
  • purplebouquet
    purplebouquet

    Mersi LadyShop. la partea cu declaratii nu ma prea pricep. Declaratia de venit se depune o data pe an sau semestrial, trimestrial? Iar daca nu trebuie depuse lunar contabilul il platesti doar cand ai nevoie de el, nu lunar. Poate am cam multe intrebari dar am citit atatea pareri dezamagitoare pe net incat nu stiu daca merita sau nu sa fac ceva mai ales ca eu nu pot, si nu am timp sa mesteresc atatea handmaduri incat sa realoizez venit lunar din targuri si alte vanzari.

    17.09.2014, 22:19:38
  • LadyShop
    LadyShop

    Buna dimineata.
    Nu ai nevoie de contabil lunar , nu trebuie sa te dezamagesti.
    Eu am patit multe din necunostiinta iar inspertorul unde plateam impozitele o data la 3 luni , nu mi-a spus ca mai sant si altele de platit.
    Trebuie sa iti faci un calcul ,sa ajungi la o decizie finala , merita sau nu.

    18.09.2014, 10:08:37
  • purplebouquet
    purplebouquet

    eu in martie vreau sa particip la un targ de martisor, si pana atunci vreau sa termin atat partea de "lucru manual". cat si partea legala. daca tot intru in asa ceva, macar sa intru intr-un moment productiv :) daca nu te superi te rog sa-mi spui care declaratie de venit o complectezi/ eu am gasit 200 si 220 si nu stiu ce diferenta e intre ele. si asta la ce interval de timp se depune? se pot plati impozitele si ocazional? am gasit undeva pe o fisa pt pensii sau ce o fi si posibilitatea platii la venit ocazional sau ceva de genul asta. poate nu am inteles bine.

    18.09.2014, 12:56:19
  • furnituri4biju
    furnituri4biju

    Eu iti recomand sa vorbesti cu o contabila si sa te intelegi cu ea sa o platesti doar pentru ceea ce tu nu poti face singura. Eu am pfa, iar pe contabila o platesc doar pentru contabilitate, iar gestiunea o tin singura. Sunt multe detalii si ar fi pacat sa ajungi sa platesti amenzi sau dobanzi pentru plati neefectuate la termen. Cum ti-a recomanda si LadyShop declara un profit mic, de vreo 1000 lei in primul an si vei avea de plata cam 50 lei la fiecare 3 luni. Daca esti deja angajata cu carte de munca nu vei mai plati pensia!

    18.09.2014, 14:29:24
  • purplebouquet
    purplebouquet

    mersi mult! deja m-am si interesat de contabila care sa ma ajute cu declaratiile, iar de contabilitatea primara ma ocup eu. eu nu sunt angajata. peste cateva zile ies din somaj. dar am gasit acum ceva despre declaratia 600 la pensii care zice ca daca nu ai venit mai mare sau egal cu 741 ron nu se plateste la pensii.
    uite asta am gasit
    dacă venitul mediu lunar este sub 741 lei, nu aveţi obligaţia plăţii CAS pentru pensie, dar datoraţi contribuţia de sănătate 5,5% din venitul net.
    Până nu realizaţi un venit de cel putin 741 lei, nu sunteţi obligaţi să depuneţi declaraţia! (declaraţia o veţi depune doar dacă doriţi să fiţi asiguraţi la sistemul public de pensii , iar venitul asigurat declarat va fi de 741)

    18.09.2014, 14:42:35
  • furnituri4biju
    furnituri4biju

    Cu multa placere! Iti doresc multa inspiratie si spor ;)

    18.09.2014, 15:11:03
  • LadyShop
    LadyShop

    Ideea cu contabilul este cea care si eu o recomand , furnituri4biju are dreptate.

    20.09.2014, 18:06:34
  • Anka23noi
    Anka23noi

    Buna
    As vrea si eu sa-mi deschid un magazin pe Breslo. Stie cineva ce trebuie sa fac pentru a intra in legalitate? Trebuie sa declar undeva aceste venituri?

    28.09.2014, 23:46:47