Forum: Orice altceva Un strigat de ajutor...

  • user4188
    user4188

    Am primit acest mail si m am gindit ca ar fi bine sa l postez pe acest forum...in speranta ca putem ajuta.
    Stimat domn / Stimata doamna,

    Numele meu este Anamaria Muntean si sunt professor si consilier educativ la Scoala Generala “Sigismund Toduta” din Simeria. Ma folosesc de aceasta cale pentru a va ruga sa ne oferiti, atat cat se poate, sprijinul dumneavoastra.

    Daniel Bogdan este un baiat de 13 ani, a carui viata depinde de o operatie foarte costisitoare. Pentru a ajuta familia acestui copil, scoala noastra organizeaza in data de 16 aprilie a.c. un spectacol si un targ. La spectacol, „intrarea” se va plati la iesire, asta insemnand ca oricine doreste sa vada programul pregatit de copiii nostri este binevenit, iar la terminarea acestuia poate face o donatie, a carei valoare fiecare spectator o va hotari singur.

    La targul de care va spuneam se vor comercializa obiecte realizate de elevii scolii noastre : picturi pe sticla, magneti ornamentali pictati, bijuterii, rasaduri de flori, sacose de panza, prajituri pregatite de cadrele didactice ale scolii, etc. Toate sumele obtinute din vanzarea obiectelor si din donatiile ce se vor face dupa serbare vor fi oferite familiei lui Bogdan, astfel incat in 16 mai acesta sa poata pleca in Strainatate, unde este asteptat pentru interventie.

    Ne-ati fi de mare ajutor daca si dumneavoastra ati dona un obiect (unul singur) din cele pe care le-am putut vizualiza pe site-ul dumneavoastra si pe care l-am putea oferi spre vanzare in cadrul targului nostru. Desigur, noi putem prezenta produsul impreuna cu adresa site-ului dumneavoastra, cu logo-ul si cu alte informatii despre acesta, fiind posibil astfel sa castigati noi clienti. Un dar, oricat de mic, poate fi un pas in plus spre salvarea vietii lui Bogdan Daniel.

    Daca aveti nevoie de mai multe informatii, suntem oricand pregatiti sa vi le oferim. Le puteti solicita pe adresa de mail [email protected] sau la telefon 0745/045607. Orice donatie o puteti face la adresa: Scoala Generala „Sigismund Toduta”, str. Avram Iancu, nr. 17, cod 335900, Loc. Simeria, jud. Hunedoara, pt. Prof. Anamaria Muntean.

    Va multumim. Numai bine.

    27.03.2010, 10:02:30
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Andra, te-ai gandit bine! Noroc ca am intrat sa citesc in timp util. Eu personal voi pune umarul. Va rog eu frumos pe toti cei care cititi: haideti, mai, ca nu-i mare lucru, strop cu strop se aduna! S-auzim de bine!

    04.04.2010, 16:11:39
  • user4188
    user4188

    Multumesc Artemiza! Iata alte detalii despre acest caz,care,pe mine personal, m a impresionat si consider ca punind mina de la mina am ajuta un copil sa renasca...
    ''Diagnosticul prezentat in certificatul medical Nr. 12545 din 19 octombire 2009 este: Stenoza aortica valvulara congenitala stransa, ICC cls. II NYHA, pentru care este necesara inlocuirea valvei cu o valva de porc. Adica, in limbaj mai comun, in inima acestui copil, o anume supapa care se inchidea si deschidea, permitand sangelui sa circule, s-a ingustat atat de mult incat sangele este impiedicat sa isi urmeze traseul, iar inima lui nu mai face fata nevoilor organismului. Aceasta valva "defecta" va fi inlocuita cu una de proc mistret, iar Bogdan poate fi astfel salvat.
    Dupa o lupta care a durat cateva luni bune, parintii, sprijiniti de oameni mari, au fost programati pentru efectuarea acestui transplant, in data de 16 mai, la o clinica din Israel. Au tot ceea ce este necesar pentru a porni intr-acolo, mai putin cei 60.000 de Euro cat insumeaza toate cheltuielile.
    Va dati seama, in aceasta situatie, au cerut sprijinul tuturor celor care ar putea-o face. Primaria din Simeria s-a alaturat si ea campaniei de adunare a banilor, astfel incat in 6 aprilie, in Saptamana Luminata, aceasta va prezenta un spectacol folcloric la care vor participa (absolut fara nici un onorariu) solisti precum Nicolae Sabau, Nelu Fantana, si cateva ansambluri de dans popular.
    Am vrut si noi sa facem ceva, dar mai mult decat o serbare scolareasca, nu am stiut ce. Apoi, cineva ne-a sugerat ideea unui targ la care sa comercializam obiecte confectionate de noi insine, dar si din donatiile care ar putea veni.
    Din pacate, Bogdan nu are un blog al lui. Tot elevii nostri au avut ideea sa ii dedicam o sectiune pe blogul reviste scolii, "Clopotel" si au promis ca pana la sfarsitul acestui week-end vor incerca sa finalizeze treaba, astfel incat sa putem trimite link-ul in cat mai multe parti.
    Vedeti dumneavoastra, vestea buna ca exista o sansa pt Bogdan ne-a venit si noua abia saptamana trecuta, iar acum, timpul fiind atat de scurt (ca sa nu mai spun ca o saptamana noi vom fi in vacanta, prin urmare legatura cu elevii nostri se va intrerupe) nu stim la ce sa ne gandim mai intai.
    Din acest motiv, am apelat la ajutorul celor care ar putea sa o faca, convinsa fiind ca lucurile mari se fac nu cu titani ci cu oameni obisnuiti, care au idei, suflet si daruire. Iar mai multe idei la un loc, mai mult ca sigur vor genera un rezultat deosebit.
    Nu stiu cati bani vom reusi noi sa adunam cu activitatea noastra. Simeria este o comunitate mica, cu multi someri, dar toti oamenii din Simeria sunt sufletisti si cu o extraordinara deschidere catre ajutor. Daca in 16 aprilie, adica vineri seara, dupa finalul actiunilor noastre, am reusit sa strangem o suma cat de mica, ei bine, aceasta alaturi de cele care se vor aduna si din alte actiuni similare, il vor trimite Pe Bogdan la operatie.''

    04.04.2010, 17:13:44
  • DomnisoaraBabacilu
    DomnisoaraBabacilu

    Ce bine ca ai pus mesajul. Si eu vreau sa ajut.

    Ma gandesc ca daca mai vrea cineva din Bucuresti sa doneze, ne putem intalni saptamana viitoare (eu as putea vineri sau in weekend) sau peste 2 saptamani (luni, ca sa poata sa ajunga coletul) si le pun eu la posta pe toate si platesc livrarea. Daca vreti sa facem asa, puteti sa-mi lasati mesaj prin mesageria breslo.

    04.04.2010, 18:58:23
  • gretysimonica
    gretysimonica

    Si eu pot sa ajut si las mesaj pt domnisoaraBabacilu. Am fost odata intro situatie asemanatoare.

    04.04.2010, 21:38:21
  • user4188
    user4188

    Fetelor,sunt in dilema:( eu deja am trimis colet pe adresa scolii,cu mentiunea pt.prof.Muntean Anamaria,de la posta am fost asigurata ca l va primi...sper sa fie bine...am incercat sa contactez persoana sa ma asigure ca e ok asa,dar nu raspunde la telefon,nici pe mail...asa ca eu zic sa nu puneti miine la posta, sa mai asteptam un pic confirmarea...Cum am o veste,postez!

    05.04.2010, 21:18:49
  • gretysimonica
    gretysimonica

    Si eu am incercat sa contactez persoana, azi am revenit cu un mail, daca nu trimite raspuns nu voi trimite nimic desi am convenit pt o colaborare cu domnisoaraBabacilu.S-au mai vazut cazuri pe care deocamdata ma feresc sa le calific.

    05.04.2010, 21:26:02
  • user4188
    user4188

    Cred ca,fiind zilele acestea de sarbatoare,persoana este plecata din localitate,din tara... si tine telefonul acesta inchis...pina acum totul mi s a parut ok si nu cred ca cineva ar vorbi in numele unei intregi scoli aiurea...sa avem putintica rabdare.Sigur va fi bine!

    05.04.2010, 21:32:57
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

    Eu am trimis coletul vineri si inainte am vorbit cu o doamna profesoara pe email si mi-au trimis si felicitare de Paste .
    Momentan scolile sunt in vacanta saptamana asta si cine stie acum cu sarbatorile.....
    Eu astept mail de confirmare de primire a coletului .

    05.04.2010, 21:54:19
  • gretysimonica
    gretysimonica

    am primit in seara asta raspuns la mail-ul meu e in regula eu am pregatit dej cate ceva

    06.04.2010, 23:08:45
  • user4188
    user4188

    Cine doreste sa ajute,o poate face trimitind colet pe adresa scolii ! Va ajunge sigur unde trebuie!

    06.04.2010, 23:58:18
  • gretysimonica
    gretysimonica

    Repet adresa sa fie la indemana: Scoala Generala SIGISMUND TODUTA Str AVRAM IANCU Nr 17 SIMERIA cod 335900 jud HUNEDOARA

    07.04.2010, 10:48:17
  • user4188
    user4188

    Mai exact:)
    Orice donatie o puteti face la adresa: Scoala Generala „Sigismund Toduta”, str. Avram Iancu, nr. 17, cod 335900, Loc. Simeria, jud. Hunedoara, pt. Prof. Anamaria Muntean.

    07.04.2010, 11:01:25
  • issa
    issa

    Azi am reusit sa expediez si eu coletul :)
    Sper sa ajunga in timp util !

    09.04.2010, 14:05:14
  • DomnisoaraBabacilu
    DomnisoaraBabacilu

    L-am trimis si noi in seara asta. Sigur o sa intre in posesia lui. Sper sa le fie de folos ajutorul nostru!

    12.04.2010, 19:56:08
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

    Eu am primit email de confirmare ca a ajuns coletul meu.
    Felicitari tuturor celor care au dat o mana de ajutor!

    13.04.2010, 09:45:09
  • gretysimonica
    gretysimonica

    si eu am primit raspuns ca s-a primit coletul; sper sa ne anunte si pe noi ca au reusit sa vanda produsele si actiunea a avut succes; meritam asta, dar oricum e bine ca am putut ajuta si noi cu cate ceva

    15.04.2010, 10:08:19
  • issa
    issa

    eu nu am primit mesaj desi trebuia sa ajunga :(

    15.04.2010, 10:43:29
  • user4188
    user4188

    ...nici eu nu am primit mesaj desi trebuia,insa am aflat acum ca, din pacate, Bogdan a intrat in coma :(
    si cei de la scoala lui se ocupau intens de pregatirea serbarii...
    sa ne rugam sa fie bine.

    15.04.2010, 11:22:52
  • user4188
    user4188

    Am primit acest mesaj cu mare bucurie si vreau sa l impartasesc cu voi, cele care ati fost alaturi de Bogdan,urmind indemnul meu si pt. asta va multumesc.Si sa speram ca totul va fi bine pe mai departe pt.Bogdan.


    ''Pentru ca bunul Dumnezeu e intotdeauna alaturi de noi, vestile rele sunt intodeauna secondate si de vesti bune. Intr-adevar, starea lui Daniel s-a inrautatit pe parcursul saptamanii trecute, fapt care face imposibila deplasarea lui in strainatate. Dupa cum stiati, el era programat la interventie in 16 mai, la o clinica din Israel. Date fiind noile conditii, timpul, care in alte situatii este prieten si aliat, a devenit primul dusman al familie Ciot. De aceea, marti sau miercuri cel tarziu, Daniel va fi operat intr-o clinica privata din Timisoara, de o echipa de medici care vor veni pentru a efectua aceasta interventie din strainatate. Astfel, costurile interventiei se reduc simtitor si, in plus, Daniel va fi mai repede la joaca si la scoala. Noi refuzam sa ne gandim la un deznodamant trist, ne rugam sa fie bine, si va rugam si pe dumneavoastra sa faceti la fel.

    La sfarsitul actiunii noastre de vineri am avut adunate urmatoarele sume:

    - din vanzarea obiectelor in cadrul targului = 4.300 Ron

    - din donatiile primite de la serbare (la care au participat, absolut fara niciun onorariu si Celia, ansamblul Flori muresene, ansamblul folcloric al Casei de Cultura din Hateg, impreuna cu cativa solisti cunoscuti in zona) = 100 Euro + 853 Ron

    Suma totala este mult mai mare decat am fi indraznit noi sa speram, si daca este asa este si meritul dumneavoastra, si al celor care s-au mobilizat si ne-au oferit sprijinul.

    Pentru asta, va multumim din suflet.

    In zilele care vor urma, dupa ce imi mai trag putin sufletul, va voi trimite si cateva poze de la activitatea noastra, poze cu elevii nostri care au facut din cauza lui Daniel-Bogdan cauza lor, care s-au implicat 100% in desavarsirea acestui proiect si care au stiut, atunci cand noi simteam ca ne sfarsim puterile si speranta, sa ne mobilizeze si sa ne incurajeze, asa cum numa ei pot. (Elevii scolii noastre, la fel ca multi copii in tara noastra sunt niste copii deosiebiti, talentati, inimosi si frumosi).

    Rog, in masura in care puteti, transmiteti aceste randuri si altor persoane din cele care ne-au ajutat, urmand ca in zilele urmatoare sa luam noi legatura cu ei si sa le multumim.

    Cu deosebita consideratie, Anamaria Muntean.

    P.S. 1 Imagini de la activitatea scolii vor fi difuzate si pe TVR1 (comunicam exact cand) si pe PRIMA TV, frecventa locala, post care va transmite intregul spectacol.
    P.S. 2 Talismanul a ajuns la Daniel Bogdan, si va fi primul obiect pe care il va vedea atunci cand se va trezi dupa operatie.''

    19.04.2010, 00:09:49
  • dochianelena
    dochianelena

    sunt mama lui bogdan si tin sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si de fiul meu. sunt momente grele in viata dar cu ajutoprul lui dumnezeu nimic nu e imposibil

    29.04.2010, 08:31:13