Amazonit (cod 280)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Aspectul atragator al Amazonitului se datoreaza incluziunilor din feldspatul ortoclaz, incluziuni interpratunse si stratificate in reteaua cristalina a mineralului, care pe fondul cromatic albastru-verzui dau un anumit efect de interferenta a luminii (iridescenta) atat de specifica feldspatilor (Piatra Lunii, Piatra Soarelui etc...)
Egiptenii o numeau "Piatra Sperantei" iar indienii "americani" o numeau "Piatra Curajului"
Sunt multe legende legate de denumirea acestei superbe pietre dar ma voi referi doar la urmatoarele:
1. Intr-o reme uitata de omenire, structura sociala era de tip Matriarhat iar simbolul preoteselor era piatra de Amazonit care era purtat fie ca podoaba si/sau amuleta, fie ca sigiliu al puterii.
2. Un trib mai deosebit, compus doar din femei, care si-a petrecut existenta in Nordul Marii Negre de la noi, este descris pentru prima data in mitologia greaca. Conducatoarea suprema a acestora era Hippolyta si era regina acestor femei (razboimice) care se numeau Amazoane. Simbolul secret al acestora era o piatra albastra-vrzuie, fascinanta si pentru ca era purtata doar de Amazoane (ca semn de recunoastere) acestei pietre i-a ramas numele de Amazonit.
3. Numele i-ar veni de la marele fluviu Amazon, unde se spune ca s-a descoperit piatra (dar este relativa legenda deoarece Amazonitul era cunoscut si de Persi, Greci, chinezi si mai ales de Egipteni, cu mii de ani inainte de a fi descoperita "America")

Pentru vizitatoarele magazinului meu, (daca tot intra in magazinul meu, macar sa se aleaga cu ceva...)
le reproduc un text interesant:
"Amazoanele erau un trib de femei războinice aflat în nordul Mării Negre, menționate prima dată în mitologia greacă. Cercetări recente tind să confirme existența unui sâmbure de adevăr în ceea ce privește legenda amazoanelor. Se spune că acestea ar fi fost fiicele zeului Ares, zeul războiului. Heracle, la porunca regelui Euristeu, a fost trimis să aducă cingătoarea fermecată a reginei Hippolyta (regina amazoanelor). Viteaza Hippolyta și mândra Antiope domneau peste amazoane, care sălășluiau la Pontul Euxin. Doar o dată pe an se întâlneau cu bărbați. În cazul în care noul-născut era fată, ea rămânea împreună cu mama în tribul de amazoane; dacă se năștea băiat, în cel mai bun caz era trimis să locuiască împreună cu tatăl său, iar în cel mai rău caz era omorât. Fetele erau aspru pregătite să devină amazoane extirpându-li-se sânul drept, care le incomoda în luptă. Relatări despre femeile luptătoare există și în China, Africa de Nord și Vest, însă nicăieri ca la greci. Se pare că amazoanele au amenințat de cinci ori Atena. O victorie asupra amazoanelor ajunsese să fie mai sărbătorită decât o victorie asupra perșilor. În mod cert, existența amazoanelor este învăluită în taină"


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu Argint, Amazonit de 8 6 si 4mm, Multifir de matase bleu

Dimensiuni: Colier: 43-46 cm/ 38 grame
Brățară cu închizătoare: 19cm / 14 grame
Cercei buton: 2+2 grame
Cercei atârnători: 3 cm / 4 grame (2+2 gr)

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023