Coral cărămiziu (036)

77 LEI99 LEI

Trei sferturi din coralii procesati din intraga lume provin de langa Napoli, Italia (Torre Del Greco) si provin in general din Marea Mediterana in apropiere de Sardinia. Restul coralilor procesati provin din Malaezia, Japonia, Taiwan si Marea Rosie ( de aici se pare ca provine celk mai fin coral.
Pe masura ce cresc, polipii individuali mor iar scheletul lor este depozitat in partea de jos impreuna cu acumulari de Calcar, formand o adevarata bariera protectoare. Un recif de corali sanatos este format din milioane de schelete si doar un strat subtire de organisme vii sunt la suprafata iar culoarea recifului depinde de alegele coraline care il compun si pot fi: rosii, albe, roz, portocalii, albastre sau negre,
Deoarece coralul este astfel construit incat sa apere organismele vii dinauntrul lui, coralul poarta simbolul protectiei. Fiin-pana la urma, un organism in cvontinua schimbare, coralul reprezinta si "transformarea" Este -daca vreti, "frumusetea care vine dupa uratenie, prin EVOLUTIE (cum se spune? Cel mai constant lucru este schimbarea)
Coralul ne indeamna sa privim ca intr-o oglinda retrovizoare: spre interiorul nostru, sa ne observam urateniile sufletului si le scoatem inafara, transformandu-ne pe noi si nu pei cei din jurul nostru, sa invatam ca trecutul este baza solida pe care ne cladim viata si nu sa ramanem ancorati in el, privind la viitor ca la o cale deschisa unor noi orizonturi si noi oportunitati.
Pana prin anul 1700 toata lumea credea ca Coralul este o planta marina care, atunci canfd e scoasa la suprafata, se pietrifica. (Bibl.: Tekabijoux)
Cand coralii albesc, acestia mor de fapt.
În ultimii 35 de ani, oceanele tropicale au cunoscut multiple valuri majore de căldură. Oamenii de știință au observat că în timpul acestor episoade, algele, stresate de temperaturile mai calde, eliberează compuși care sunt toxici pentru corali. Așa determină coralul să respingă algele din țesutul lor. Coralii își pierd culoarea și sursa primară de hrană și apoi încep să moară de foame. Acesta este procesul de albire a coralilor...

Margelele cu care am realizat acest set, sunt de fapt obtinute din Corali albi, colorati. De altfel, pentru corecta informare a clientelor, de mult nu se mai gasesc pe piata decat margele obtinute din corali albi, vopsiti. (Mai ales acele margele de un Rosu coral perfect!!!)
Voi reveni la corectura textului...)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii alămite, Coral 8mm, Coral banuti 10x6mm, Margelute lemn de 2 3mm, Snur multifir maro roscat

Dimensiuni: Colier: 46-50 cm
Cercei: 6 cm/ 3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 15 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

 • Un set minunat! Angelitul e de calitate, culoare frumoasă, delicat, parcă nu ai vrea să-l atingi, atât e de decât, suav! Mulțumesc!

  01.12.2021

 • Aragonitul e deosebit, parcă vine din alte sfere , păstrează în el o lumină protectoare , caldă! Frumusețea lui e nemaiîntâlnită!

  01.12.2021

 • Un set perfect! Minunat organizat!

  01.12.2021

 • Ca de fiecare dată pozele redau prea puțin din frumusețea și puterea acestor pietre!

  Anonim | 01.12.2021

 • Ca de fiecare dată pozele redau prea puțin din frumusețea și puterea acestor pietre!

  Anonim | 01.12.2021