EXTRACT DE ULM/ EXTRACT DE PELIN/ EXTRACT DE MACRIS/ EXTRACT DE LAMAITA

23,52 LEI24 LEI

1. EXTRACTUL DE ULM 50 ml
DENUMIREA STIINTIFICA - ULMUS CAMPETRIS
În unele ţări din Europa, se mâncau frunzele tinere, care mai întâi erau uscate şi pulverizate, şi apoi se introduceau în supe. De asemenea se folosea pentru diluarea ceaiului chinezesc. Se consumau şi fructele tinere fierte. Ca majoritatea scoarţelor, scoarţa de ulm a servit ca aliment de subzistenţă, şi numeroşi exploratori au mărturisit că datorează viaţa celebrei scoarţe de ulm.
Amerindienii consumau scoarţa de ulm în perioada foametei. Aceasta era mai întâi transformată în pudră, şi apoi se fierbea obţinând un fel de pilaf. Aceasta datorită conţinutului mare în amidon avea puternice calităţi nutritive, şi era folosit în special în alimentaţia copiilor, convalescenţilor şi bătrânilor sau celor cu tulburări gastrice.
Compoziţie chimică: scoarţa conţine tanin, mucilagii, răşini, substanţe amare, săruri minerale, etc.
UTLIZARI : se folosesc scoarţa şi frunzele astringente datorită taninului, antihemoragic, antidiareice, hemostatice, emolient, calmant, cicatrizante, strâng ţesuturile, depurativ, sudorific, ajută la eliminarea toxinelor din corp, diuretic, diminuează secreţiile externe. Dintre toţi copacii, ulmul, este cel mai util din punct de vedere medical.
Se poate folosi si extern pentru tratarea eczemelor, ranilor

2. EXTRACTUL DE MACRIS 50 ml
DENUMIREA STIINTIFICA - RUMEX ACETOSELLA
Se cunosc citeva zeci de specii de macris.
Macrisul contine : vitaminele B1, B2, C, PP, K, saruri minerale ( potasiu, magneziu, siliciu,sulf), proteine, zaharuri, acizi organici foarte importanti ( citric, malic si oxalic).
Cunoscuta inca din Antichitate, macrisul a fost planta minune care se afla pe masa Cinei cea de Taina. Macrisul datoreaza gustul deosebit de unic unei substante numite "biloxalatului de potasiu" care este prezenta si in rubarba. In trecut ea servea ca garnitura la carne ( de miel). Cu o puternica deosebita antiinfectioasa si a puterii mari de degajare a blocajelor gastro-intestinala, de refacere a apetitului , de reducere a greturilor.Are un indelungat remediu de tratarea cancerelor in Europa si America ( indienii foloseau aceasta planta miraculoasa).
UTILIZARE
uz intern :
bun tonic, tratrea anghinei, bun diuretic, astrigent, stimulent al vezicii biliare si ficatului, colici biliare.
uz extern : herpes, acnee, abcese, ulcere.

3.EXTRACTUL DE PELIN 50 ml
DENUMEIREA STIINTIFICA :ARTEMISIA ABSINTTHIUM
Pelinul este un dintre cele mai vechi remedii , cunoscut inca din Egisptul antic, unde oamenii il purtau ca planta sacra in toate procesiunile religioase.Elementul sau principal constitutiv este uleiul volatildenumit thjunoul. El mai contine substante amare, acizi, vitamine, minerale.
Utilizari :gripa, anorexie, gastrite, oxiuriaza, gripe, stimulent al poftei de mincare.
Proprietati : tonic amar, vermifug, antimicrobian, antimicotic.
Pelinul, un foarte bun tonic cerebral .
Fitoterapeuţii moderni clasifică pelinul comun ca tonic, nervin, stimulent, diaforetic şi emenagog. Există numeroşi specialişti în medicină care afirmă că legătura dintre creier şi măduva spinării este atît de strînsă, încît plantele care influenţează coloana vertebrală au mari şanse să acţioneze asupra unei regiuni de pe creier. Pelinul, de exemplu, stimulează măduva spinării şi acţionează în congestia cerebrală. Deseori, somnambulismul este combătut cu pelin. Acesta este un excelent tonic cerebral. Pe lîngă avantajele sale, de tonic cerebral, ceaiul de pelin este recomandat şi la nivel digestiv, avînd proprietatea de a reda pofta de mîncare: Datorită uleiurilor volatile pe care le conţine, pelinul măreşte secreţiile gastrice şi favorizează producerea sucului gastric, redînd pofta de mîncare şi normalizînd scaunul. Fitoterapia recomandă utilizarea plantei sub formă de infuzie, cîte o ceaşcă înaintea meselor principale sau sub formă de pulbere, cîte 2-5 g/zi, ca stomahic amar în anorexiile convalescenţilor şi în dispepsii cu constipaţii. Pelinul nu este recomandat gravidelor şi bolnavilor cu afecţiuni nervoase sau cu afecţiuni acute intestinale.

4.PLANTA LUI SOLOMON - EXTRACTUL DE LAMAITA 50 ml
DENUMIREA STIINTIFICA : THYMUS VULGARIS
Este una din cele mai aromate plante medicinale. Cu un trecut istoric deosebit , lamaita , ocupa locul de cinste in randul plantelor aromate. Ea a fost gasita in mormantul lui Tutankhamon si creste si acum in Egisptul zileor noastre. Chiar si vestitul Solomon o avea in gradinile lui lamaita.
Lamaita contine un ulei volatil antibacterian numita timol al carui moris distruge bacteriile, virusii si gemenii infectiosi din organism.Era folosita inca din antichitate pentru tratarea oricarei infectii, furuncule.
PROPRIETATI :
-antispasmodica , utilizata in tuse convulsiva, palpitatii, crampe la stomac, astm si insomnii;
-diuretica;
- antireumatica;
- dezinfectant extern pentru furuncule, abcese, rani;
- amelioreaza durerile de dinti;
- regleaza functia ficatului.
Componentii principali: ulei volatil (format din citrol, citrorelol, citronelai, geraniol, liilalol), tanin, acid cafeic, un principiu amar, acizi (ursolic si oleanolic), stachioza.
Bucataria asiatica foloseste de mii de ani lamaita pentru aromarea mincarurilor pe baza de legume.
COMANDA MINIMA 40 LEI, toate comenzile mai mici se vor anula automat !


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: produs natural

Dimensiuni: 50 ML

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 6 LEI
CURIER RAPID: de la 15 LEI
LIVRARI UE CU POSTA: de la 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare
PayPal

Opiniile clientilor

 • Foarte bune. Intra bine in piele si hidrateaza foarte bine.

  18.09.2020

 • Imi place tare mult extractul de melc. Eu pun o picatura cand ma dau cu crema pe fata, sau pe maini.

  18.09.2020

 • Cel mai bun unt pentru par. il folosesc si ca masca si ca balsam. Parul ramane matasos, are volum, nu se mai electrizeaza. Nu ingrasa parul. Si miroase atat de frumos. cu siguranta ca il voi mai comanda.

  18.09.2020

 • Cel mai bun sampon. Il folosesc in combinatie cu untul cu nutriceramide si imi lasa parul matasos, cu volum, nu se mai electrizeaza. il recomand.

  18.09.2020

 • Colaborare foarte bună și produse de calitate.

  06.08.2020