Flori de piatra - colier unicat

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


In cursul unei calatorii la Iasi am fost fascinata de dantelaria de piatra in care este acoperita biserica Trei Ierarhi, si mai ales de risipa de fantezie din rozetele de piatra: flori stilizate, aparent asemanatoare, dar fiecare unica in felul ei (dupa cum se poate vedea in fundalul primei fotografii). Colierul acesta incearca sa urmareasca aceasta idee, a rozetelor asemanatoare, dar nu in nuantele pietrei, ci in culori puternice de pamant, cer si iarba (inspirate la randul lor din gama coloristica a ceramicii de Horezu).
Colierul este lucrat in tehnica soutache combinata cu tesatura de margele. Centrul acestuia este un inel de lemn imbracat in snur soutache verde pal, caruia i-am suprapus un medalion floral sculptat in os (el insusi amintindu-mi de modelele traditionale). Floarea de jos foloseste margele rotunde de jad vopsit turcoaz, margele de sticla maro si verde olive, si o floricica de sticla turcoaz in centru; cea din stanga ochi-de-pisica bej si margele de sticla in nuanta teracotei, iar cea din dreapta imitatii de perle bleu si margelute de sticla verzi si turcoaz.
Bogatul pandantiv central este suspendat de doua panglici delicat tesute din margelute Toho ivorii, intr-un model amintind de frunzele de feriga, si se prinde cu o incuietoare sigura de tip lobster. Toate cele trei flori sunt captusite in spate cu piele naturala pentru rezistenta.
Asemeni majoritatii bijuteriilor de tip soutache acesta este un colier mare, bogat, evident. Diametrul unei flori este de 5 cm, lungimea partii centrale a colierului de aproximativ 15 cm (incluzand cele trei margele supendate), diametrul colierului de 44 cm (nu la baza gatului, dar potrivit pentru un decolteu larg).

***Colierul participa la concursul "Creeaza romaneste" si este rezervat pana la data de 11 noiembrie.***


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: -

Dimensiuni: -

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 14 LEI
Ridicare Personala: 0 LEI
Curier rapid: 20 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Super faina si vesela brosa!

    Anonim | 15.02.2023

  • Superbe! Lucrate cu grija si imaginatie! Multumesc! A A

    23.01.2020

  • Super martisoare lucrate cu grija, delicatete si multa imaginatie! A A

    22.01.2020

  • Super martisoare lucrate cu gust si grija! Multumesc! A. A

    17.01.2020

  • Un set de poveste care imbina foarte armonios materiale opace, transparente, translucide si metalizate (de cea mai buna calitate) intr-o cromatica ireprosabila.

    17.11.2019