Fluorina VANDUT (075)

125 LEI130 LEI

Plinius Cel Bătran ( ) i-a pus numele de Murrhina iar în anul 1529, G. Agricola îl descrisese deja, pentru ca în anul 1676, naturalistul german Elsholtz sa ii descrie caracteristicile sale de Fluorescență.
Abia în anul 1797, Naturalistul Galeani Napione îi va da numele cunoscut azi, derivat din latinescul "Fluere" (flux, curgere) Fluorite
Odată cu trecerea timpului, pe măsură ce Fluoritul a început sa fie cunoscut, acesta dezvăluia mereu "secrete" tot mai fascinante. Datorita aspectului, cromaticii multicolore spectaculoase uneori, datorita proprietăților sale subtile mai ales, a îneput sa primească alte nume care mai de care mai interesante: "Spatum Vitreum"; Calx Fluorata"; "Piatra Geniului"; Piatra înțelepciunii extraterestre": "Piatra celui de-al treilea Ochi"; "Floarea mineralelor"
Este o piatra semitransparenta, printre cele mai strălucitoare din care exista. Când este perfect pura, nu prezintă nicio culoare. Elementele sale chimice care compun piatra promovează pigmentarea și îi conferă culorile sale frumoase. Nuanțele sale cele mai comune sunt verde, violet, albastru și galben. Unele exemplare au două tonuri și sunt chiar multicolore. Altele sunt excepționale și flatează ochiul, schimbându-și culoarea în funcție de nivelul de lumină. Aceste caracteristici îl fac un mineral senzațional.

Va prezint acum, în colecția "Energia culorilor" un set realizat cu o selecție de mărgele de Fluorit, nuanță verzuie. (el de regulă este multicolor și mai rar într-o singură culoare)
Pozele sunt făcute ziua la orele 12 si nu s-a folosit nicio tehnică optica speciala pentru fotografiere. Poziția suportului însă față de cum radia lumina, a făcut ca piesele să apară în toată splendoarea lor : fiecare mărgea parcă are o sursa propie de lumina, ca și cum, pe șirag s-ar fi înșirat mai multe "Luni" micuțe în noapte.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii argintate, Fluorit 10 8 si 6mm, Snur matase vernil

Dimensiuni: Colier: 47cm/42 grame
Cercei: 4cm/3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 15 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

 • Un set minunat! Angelitul e de calitate, culoare frumoasă, delicat, parcă nu ai vrea să-l atingi, atât e de decât, suav! Mulțumesc!

  01.12.2021

 • Aragonitul e deosebit, parcă vine din alte sfere , păstrează în el o lumină protectoare , caldă! Frumusețea lui e nemaiîntâlnită!

  01.12.2021

 • Un set perfect! Minunat organizat!

  01.12.2021

 • Ca de fiecare dată pozele redau prea puțin din frumusețea și puterea acestor pietre!

  Anonim | 01.12.2021

 • Ca de fiecare dată pozele redau prea puțin din frumusețea și puterea acestor pietre!

  Anonim | 01.12.2021