HAMSA

8 LEI10 LEI

Bratar realizata cu snur faux suede albastru(snur imitatie piele intoarsa) si link ce simbolizeaza mana lui Hamsa(Fatima) din bronz.
Cel puțin în forma ei clasică, Hamsa reunește simbolistica cifrei cinci, a ochiului și pe cea a mâinii, toate trei fiind simboluri universale, considerate ca având o anumită putere în ceea ce privește protecția (mai ales împotriva deochiului). Motivul reuniunii de simboluri folosite pentru scopuri asemănătorare este acela de a spori puterea amuletei, mai ales că nu există o tradiție care în ceea ce privește materialul din care ar trebui confecționată pentru a proteja mai bine sau al momentului zilei în care ar trebui realizată (ca la runele antice). În lipsa acestor metode ritualice de a spori puterea, tradiția adaugă din ce în ce mai multe simboluri pe "mâna Fatimei", pasaje din Coran, reprezentări florale sau animale, cu scop nu numai estetic dar și de a spori capacitatea defensivă.
Deochiul este o credință populară caracteristică multor popoare și culturi ce presupune provocarea unei daune unei persoane, animal sau lucru prin simpla admirație îndelungată, mai ales atunci când intervine și invidia. Deochiul este o teamă reală în lumea islamică, fiind puternic înrădăcinat în această cultură, dar mai ales datorită faptului că este atestat de Coran și tradițiile profetice. Profetul Muhammad recomandă ruqyah (recitări din Coran și hadith) ca remediu pentru o persoana suferind de pe urma deochiului.Ea are capacitatea de a opri răul, acționând ca un scut. Probabil simbolismul gestului de a întinde mâna în fața cuiva care pare a transmite invidie sau alte gesturi rituale efectuate cu mainile, provin din impulsuri naturale de apărare, transpuse în plan spiritual


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: albastru, bronz, fatima, hamsa, snur faux suede

Dimensiuni: 18 cm , se poate modifica la cerere!

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 10 LEI
Curier: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Produsul a fost ok, ca in poza. Pot spune ca sunt multumit.

    Anonim | 03.03.2024

  • Produsul a fost ok, ca in poza. Pot spune ca sunt multumit.

    Anonim | 03.03.2024

  • produse frumoase si o colaborare foarte buna...recomand.

    25.10.2023

  • produse frumoase si o colaborare foarte buna...recomand.

    25.10.2023

  • produse frumoase si o colaborare foarte buna...recomand.

    25.10.2023