Kashgar Garnet (146)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Unul dintre cele mai vestice orașe ale Chinei, Kashgar, se află la granița cu Afganistanul, Kargazistanul,Tadjikistanul si... Pakistanul! A fost cândva punct strategic între China și Orinentul Mijlociu sau Europa prin celebrul "Drum al Mătăsii"
Punct de convergență între culturi, Kashgarul a fost administrat pe rând de mai multe imperii dar valoarea lui economico-socială și mai ales culturală l-a marcat ca pe unul dintre cele mai importante orașe din China.
Francezii îi spuneau Turcoazei "Pierre de Turqoise" ca și cum Turcoaza ar fi fost o piatră turcească, numai că această superbă nestemată venea în Turcia pe ... "Drumul Mătăsii" pe unde veneau și multe alte articole râvnite de cei bogati, mirodenii, blănuri, Kashmir sau alese mătăsuri scumpe.
Domnitorii noștri și domnițele lor, Boierii și fiicele lor, (vai, era s-o uit pe Coana Chirița! ) se întreceau în vestimentație aleasă și bijuterii cu pietre scumpe, numai că ce nu vrem noi să stim, este că toate aceste minunății, nu veneau toate din Franța sau Turcia ci aveam proprii noștri comercianți care făceau ei înșiși Drumul Mătăsii. Acesti comercianti veritabili au fost Armenii ! Multe pietre prețioase le-au trecut lor prin mână si multe blănuri sau suluri de mătase scumpă, dar absolut toate au trecut prin Kashgar. Locul de unde provine si aceasta piatra cu care am realizat acest set. Singurul loc unde se găsește acest tip de Granat!


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu aur, Granat de 8 si 6 mm, Snur textil kaki

Dimensiuni: Colier: 42-45 cm/ 50 grame
Cercei: 4 cm / 3 + 3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023