Lapis Lazuli (027)

125 LEI130 LEI

Iată un set clasic, realizat cu măregele din Lapis Lazuli, set compus dintr-un colier cu pandantiv virtual, încorporat pe șirag de cca 48-50cm și o pereche de cercei realizați cu cabochon din Lapis Lazuli de 18x136mm.
Lapis Lazuli... piatră binecuvântată și adorată de la omul de rând până la mari capete incoronate de împărați, regi și regine mai ales.
Pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea singura sursa dew lapis Lazuli a fost in nord-estul Afganistanului de unde a fost exploatat de mai bine de sase milenii.
In Europa, Lapis Lazuli a patruns odata cu inceputul Cruciadelor dar de aceasta piatra nu se puteau bucura decat cei mai bogati oameni ai acelor vremuri, fiind si rara si foarte scumpa.
In Cartea Artelor, scrisa in jurul anului 1400, Cennino Cennini scria despre culoarea lui Lapis Lazuli ca este "o culoare nobila, frumoasa, cea mai perfecta dintre toate culorile"
Prețul Lapis Lazuli de bună calitate a fost remarcabil de stabil de sute de ani, o uncie de Lapis costând de obicei echivalentul unei uncii de aur. Astfel, chiar și atunci când au fost găsite noi surse de piatră, în Siberia și Chile, de exemplu, cel mai pur produs a rămas extrem de costisitor.
Sarcofagul de aur al regelui Tutankhamen a fost bogat în incrustări cu Lapis. În țara uscată și sterpă a egiptenilor, această culoare albastră cobalt adâncă a fost un contrast spiritual cu nuanțele lor aride de deșert. Petele de aur erau ca niște stele pe cerul lor nocturn și, meditând la aceste culori, au simțit că forțele supranaturale își vor transforma viața. Hainele preoților și ale regalității au fost vopsite cu Lapis pentru a indica statutul lor de zei înșiși.
Vizitatoarelor magazinului meu:
Lapis Lazuli este piatra de naștere tradițională pentru luna decembrie. Este, de asemenea, piatra planetară pentru Capricorn și piatra de naștere pentru Balanță. Lapis poate fi oferit ca o bijuterie la a 7-a și a 9-a aniversare a nunții.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii alama, Lapis Lazuli 25x18 18x13 8, Snut indigo

Dimensiuni: Colier: 48(+6) cm/ 33 grame
Cercei cu cabochon 18x13x8mm

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 12 LEI
Curier rapid: 22 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

 • Un colier facut pentru mine! Special! Multumesc!!!

  Anonim | 12.07.2021

 • Rafinament si eleganta intr-un set discret!

  Anonim | 27.06.2021

 • Chrysocolla asta este pur si simplu DIVINA! Fara cuvinte, multumesc!

  Anonim | 27.06.2021

 • O piatra noua in colectie! Minunata!

  Anonim | 20.06.2021

 • Divin!!! Deja se afla la gatul meu!

  Anonim | 20.06.2021