Lapis Lazuli (331)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Tradiția împodobirii bradului de Crăciun, nu este atât de veche pe cum ar părea și din anumite surse din istoria creștinismului, acest obicei a fost inițiat se pare, in jurul anilor 1500, de pastorul Marthin Luther (1483-1546; părintele Bisericii Evanghelice Lutherane) când, într-o noapte de Ajun de Crăciun, întorcându-se acasă și încercând să își compună predica pentru următoarea mare zi, observă un superb brad, prin a cărui ramuri răzbăteau razele lunii. Cum cerul era de un albastru întunecat presărat cu stele, farmecul îl impresionă atât de mult încât făcu remarca: iată bradul împodobit cu lumina Lunii și deasupra lui Cerul albastru înstelat!
Așa i-a venit ideea de a tăia un brad, de a-l duce în casa si de a-l împodobi cu lumânări, pentru a recrea imaginea viziunii lui. De atunci, obiceiul s-a extins repede, mai întâi la popoarele germanice și mai apoi în toate țările creștine.
Primul brad împodobit din Romania, a fost aranjat la curtea Regelui Carol I, pe 24 Decembrie 1866, (practic, ducea cu el obiceiul germanic) iar de atunci, românii au preluat această tradiție până în zilele noastre..
Immanuel Kant (filosof german: 1724-1804) a lăsat posterității celebra frază: Doua lucruri îmi umplu sufletul cu mereu crescândă admirație: cerul înstelat deasupra mea și legea morală din mine
Arabii, când au descoperit Lazuritul (persana: lazhuward) i-au spus Albastru ca azurul cerului iar despre Lapis-Lazuli au spus ca este Piatra albastră ca cerul noaptea acoperit de stele; Piatra Raiului; Piatra Cerului.
Lapis Lazuli este și o piatră dedicată Crăciunului, datorită faptului ca este o piatră spirituală dar și datorită povestirii lui Marthin Luther, tot asa cum Bradul este simbolul lui modern. Marthin Luther spunea așa: Bradul veșnic verde și cerul înstelat
de-asupra lui (bradul fiind simbolul vieții și moralei existențiale și nu știu dacă nu cumva Immanuel Kant n-a luat ideea celebrei fraze de la Marthin Luther...)

Vă pot spune că acest set realizat și postat acum, aici, pe Breslo, a fost realizat cu cele mai frumoase mărgele din Lapis Lazului pe care le-am achiziționat eu vreodată si faptul ca nu sunt colorate uniform, ne asigura ca nu avem de a face cu Dumortierit sau Sodalit vopsit in Lapis Lazuli


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii inox, Banuti Lapis Lazuli 12x6 7mm, Snur ultramarin

Dimensiuni: Colier: 47-52cm/ 55 grame
Cerceii: 2,5 cm/2,5+2,5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023