Pădurea-nlăcrimată (177)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Mărgelele cu care am realizat acest set, au mai multe denumiri datorita genezei mineralelor din care au fost făcute. De fapt sunt rămășițe fosilizate de vegețatie terestră care, în timp, printr-un proces de mineralizare, părti din substanșa organica a fost substiutuite cu minerale, în general silicați (opale, calcedonii, cuiartiri) iar alte părți reprezintă materiale tridimensionale ale materialului organic original.
Pe scurt, în vremuri imemorabile, când au avut loc mari catastrofe terestre, păduri întregi s-au scufundat în pământ, ingropată de sedimente saturate cu apă și/sau cenușă vulcanica, de la caz la caz. Apa este elementul care duce la premineralizare intrând în spațiile rămase goale din pricina bacteriilor si ciupercilor. Fara oxigen atmosferic, are loc un proces anaerob în care descompunerea celulozei și ligninei are loc intr-un proces echilibrat.
O pădure întreagă poate suferii astfel de procese din care cauză a primit numele de Padure Pietrificată.
Unele mărgele realizate den astfel de materiale, pot avea culori și nuanșe incredibile (chiar cum sunt mărgelele folosite de mine) încât, unii meneralogi mai romantici și visători, au spus despre aceste pietre că ar fi Lacrimile Padurii pietrificate (sugerând emoțional durerea pădurii pricinuită de pierdea vieții)
Simbolistic vorbind, aceste piertre poartă în ele viața ca și cum ne-ar spune: și după moarte viața rămâne... (chiar daca sub alte forme).
Se spune despre aceste pietre ca sr fi cel mai bun ghid spiritula pentru persoanele care au pierdut fiinte apropiate și dragi.
Mărgelele cu care am realizat acest set provin dintr-un material cu important conținut de oxizi de fie, mangan (pietrele galbui, maronii roscate) si Carbon (pietrele mai negricioase).


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu aur, Nugget Lemn silicifiat, Snur textil ocru

Dimensiuni: Colier: 52 cm/ 45 grame
Cercei: 5 cm / 2+2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023