Set cu Quartz (085)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Iată un set realizat cu Cristale de Stâncă, set compus dintr-un colier de lungime medie (66 cm), o brățară vintage restaurată (cadou) și o pereche de cercei adecvați.
Vizitatoarelor magazinului meu:
Quartz e un cuvânt relativ nou în comparație cu istoria milenară a pietrelor), de proveniență germanică iar "Cristal de Stâncă" este de asemenea o denumire și ea relativ recentă. (folosită abia după anul 1700)
De-a lungul istoriei această piatră a avut mai multe denumiri dar în lumea occidentală era cunoscută sub numele de "Cleștar" deoarece se considera că este o forma de apă solidificată, asemănătoare cu gheața.
Două cristale de Quartz erau și cele două pietre magice de pe pieptarul Marelui Preot al evreilor: Urim si Tumim ("Lumină" și "Perfecțiune") despre care ar trebui însă vorbit mult mai mult
Două genii au contribuit la elucidarea acestei pietre de-a dreptul magice: Erasmus (1625-1698) profesor de matematică și medicină (!) la Universitatea din Copenhaga, studiind un Calcit transparent din Islanda, va descoperi doua lucruri senzaționale și Niels Steensen (Stenon). Anatomist si medic, geolog și mineralog, Stenon are ocazia să deservească curtea ducală din Florența (epicentrul marii explozii cultural-științifice a Renașterii (!) unde, descendenții marii familii de Medici finanțau fără restricții financiare cercetările și studiile despre pietrele prețioase (care abundau în Florența - ooo, vă mai aduceți aminte? Marco Polo...).
Italia devenise de fapt patria adoptivă a celebrului medic danez (de acolo i se trage porecla de Stenon pe care o veți regăsi împreună cu numele lui Erasmus în multe citate chiar moderne, de Cristalografie sau Cristaloterapie. (ei vor deveni părinții celor doua discipline)
Ce s-a lămurit:
1. Există o structură atomică interioara, ca și cum ar fi un organism viu, distribuită într-o rețea cristalină de planuri paralele întrețesute iar atomii "stau" în punctele de intersecție al acestor planuri. De aici vine numele de cristal și, ulterior se va dovedi că nu toate mineralele (pietrele) sunt și cristale.
2. Toate fețele alungite ale prismelor cristalelor (indiferent de forma sau mărimea lor) fac tot timpul între ele 60 grade!
Adică, nu pot avea 7 fețe.... (6 fețe x 60 grade= 360 grade!)
3. Indiferent în câte bucăți s-ar sparge un cristal, ele nu se sparg oricum și bucățile sparte copiază perfect forma și structura cristalului original!
Notați bine: dacă vă spune cineva că are de vânzare un Cristal (Quartz) cu șapte fețe, este o mare păcăleală (și am văzut, Doamne iartă-ma, vânzători de asemenea iluzii dar și ignoranți care le cumpărau cu bani grei...)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii inox, Accesorii placate cu Argint, Cracle crystal 8mm, Cristal de stanca 22x10x10, Quartz sfere 8mm

Dimensiuni: Colier pe lanț: 66 cm/ 58 grame
Brățara 60mm/8 grame
Cerceii: 4 cm / 5 + 5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023