Set colier si cercei "Floarea lui Martisor"

120 LEI150 LEI

" Cu mulți, mulți, mulți ani în urmă, trăia o femeie bătrână care se numea Dochia.Ea avea o fiică vitregă pe care n-o îndrăgea. Într-o zi de iarnă, baba Dochia i-a dat fetei o haină foarte murdară și i-a cerut să o spele la râu până devine albă ca zăpada. Tânăra fată s-a dus la râu și a spălat-o mult timp, dar cu cât o spăla ea mai tare, cu atât devenea haina mai neagră! Și cum muncea ea de zor, încercând să curețe haina, a apărut un bărbat tânăr și chipeș care se numea Mărțișor și a întrebat-o de ce plânge.
Fata i-a povestit lui Mărțișor ce i s-a întâmplat. Atunci Mărțișor i-a spus că el are puteri magice și i-a oferit o floare roșie și albă și a îndemnat-o să mai spele încă o dată veșmântul și apoi să se întoarcă acasă. Când a ajuns fata acasă, haina era albă ca și neaua. Bătrânei Dochia nu i-a venit să își creadă ochilor. Ea nu crezuse că fiica sa vitregă va reuși să îndeplinească sarcina. Deodată, a văzut floarea din părul fetei. "De unde o ai?" o intrebă bătrâna, "este încă iarnă!".
Bătrâna crezu, văzând floarea, că primavara a revenit si a și plecat cu turma pe munte. Pe drum vremea a fost frumoasă așa că a renunțat la cojoacele pe care le purta. La sfârșit a fost însă prinsă de burniță. Când a ajuns în vârf, i s-a arătat Mărțișor: "Vezi cât de rău este să stai în frig și umezeală" a grăit el, "tu, cea care ai obligat fata cea bună să spele iarna hainele la râu." Apoi a disparut.
Bătrâna a rămas singură pe munte, a venit gerul și oile au fost transformate în pietre. De atunci roșul și albul simbolizează lupta dintre bine și rău, dintre iarnă și primăvara."

Pornind de la acestă frumoasă legendă, am realizat un set -colier și cercei - care are în componență și floarea cea magică a lui Mărțișor.
E floarea vieții, a primăverii eterne, a bucuriei de a trăi!
Și pentru ca floarea e magică, întregul colier e magic! Nu are închizătoarea la vedere și, prin urmare, puteți purta colierul în multe feluri: cu floarea în mijloc, cu floarea așezată în stânga sau în dreapta, cu floarea la spate (dă un look nemaipomenit daca aveți o rochie fără spate) sau fără floare! Închizătorile carabină sunt prinse astfel încât să puteți renunța la floare și, dacă vă doriți, pot atașa un ac de broșă florii și va deveni -astfel- și broșă. Personal, nu optez pentru acest lucru deoarece acul de broșă vă poate jena la decolteu.

Tehnici
-bead weaving
-peyote, peyote circular și brick stitch

Materiale
-mărgele Toho R11 (red pepper,opaque white) și R15 opaque red pepper
-mărgele Precioasa Cehia Superduo opaque red
-Rivoli Swarovski de 14 mm plated ruby
-cristale bicon de Bohemia de 8 mm, ruby red
-perle de sticla albe de 4 mm
-ață Nymo si G-One
-elemente tehnice din argint 925 (tortițe cercei, zale duble și închizători carabină), marcate corespunzător și care au certificat de garanție emis de vânzător

*Atenție! Chiar și argintul se oxidează în timp, de aceea trebuie curățat periodic cu pastă de dinți sau cu soluție specială!


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Delica, Toho, argint925, ata G One, cristale Boemia, perle sticla, superduo, swarovski

Dimensiuni: Lungime colier (cu floare)-54 cm
Lungime colier (fără floare)-52,5 cm
Lățime floare- 6 cm
Lățime colier- 3,3 cm

Lungime totală cercei- 5 cm
Sunt foarte ușori!

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

 • MAGNIFIC!!! Muuult mai frumos decat în poze! Il ador!!! :D Multumesc pt tot!!! Colaborare deosebita! Recomand cu mare drag! :-)

  01.06.2018

 • Foarte drăgălași !!! :-)

  01.06.2018

 • Foarte drăgălași !!! :-)

  01.06.2018

 • Poate veni și toamna cu covorul ei de frunze moarte .... Eu sunt pregătită să o astept cu un colier vesel si plin de culoare ! Un set deosebit! Mulțumesc mult și pentru cadouri! ( ethera )

  23.04.2018

 • Deosebiti de gingasi ! (ethera)

  17.04.2018