Set cu Ametiste (073)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Într-o cana din cristal de Ametist, apa primește culoarea vinului datorită culorii acestui cristal inconfundabil. Și da, poți bea această apă ca vinul cât vrei și nu te vei putea imbata, de unde și numele acestui cristal (gr. amethustes: care nu este amețit, beat sau îmbătat)
Bacchus, cunoscut pentru bețiile sale crâncene, a pus ochii pe frumoasa nimfă Ametist și o agasa de câte ori avea ocazia. Beat fiind, odată, i-a ieșit în calea nimfei, hotărât să pună mâna pe ea. Speriată, Ametist îi cere ajutorul Dianei care zădărnicește intenția cucernicului Bacchus. Acesta, supărat, a transformat-o pe nimfă într-o stană de piatră și ca răzbunare a aruncat vinul din cupa sa asupra ei. Pe loc, piatra s-a transformat într-un cristal de o culoare violetă asemănătoare culorii vinului lui Bacchus. De atunci, se spune că oricine ar bea dintr-o cupă de Ametist, nu se va putea îmbată.
Ezoteric, vorbind însă, blestemul lui Bacchus are un înteles mult mai subtil: cine înlătură ignoranța, nu va putea fi "amețit" (îmbătat la figurativ) de nimeni și de nimic.
Cert este că Ametistul ascunde în el celebra expresie "Eu sunt Alfa și Omega" (începutul și sfârșitul) datorită faptului că împreunează energiile culorii Roșu (prima culoare din spectrul luminos, chakra Muladhara) și energia culorii Albastru (ultima culoare a spectrului luminos, chakra Ajna): roșu amestecat cu albastru dau violetul.
Acum, combinând Albastrul cerului lui Dumnezeu Tatal cu roșu sângelui vărsat pe Cruce de Fiul Sau, Mântuitorul nostru, Ametistul a devenit din perioada Renașterii o piatră episcopală, (chiar... Papală ) simbol al smereniei.
Intensitatea cromatică a Ametistului este foarte variabilă. Chiar și un cristal întreg de Ametist, are la baza o nuanță (transparent, translucid, lăptos, fumuriu) iar spre partea superioară, piramidala, își stabilizează tonalitatea.
Arta tăietorului de cristale constă în a ști unde și cât să tai pentru a obține acea culoare superba inconfundabila de violet, uniformă.
Curentul subtil primar al Ametistului de un rosu purpuriu se combina cu raza extraordinara de un ton violet albăstriu. (cristalul însuși făcând amestecul de roșu cu albastru, din care cauză Ametistul este o piatră dicroică)
Ametistele cu care am realizat acest set au un ton violet închis iar frumusețea culorii mărgelelor se va descoperii doar sub acțiunea luminii naturale și prin unghiul sub care vor fi privite mărgelele înșirate pe colier.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu Argint, Ametist fatetat de 8mm, Snur matase violet

Dimensiuni: Colier: 46 cm / 33 grame
Cercei: 4 cm / 2 + 2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023