Set cu Calcite (050)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Calcitul, de regula, este transparent dar poate fi si translucid pana la opac iar din punct de vedere cromatic, poate avea culori diverse functie elementele chimice cu care se combina: Magneziu (cca 4%), Fier, Mangan dar poate avea si urme de compusi organici: Alb sau deloc, nuante de gri, rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, violet dar poate fi si maro sau negru. Elementele chimice cu care se combina ii dau acestuia anumite proprietati foarte interesante.
Manganul de exemplu este responsabil pentru o proprietate aparte a Calcitului: Fluorescenta dar, Calcitul mai poate prezenta si fenomenul de fosforescenta. De asemenea, Calcitul, avand o birefrigerenta mare, ii da acestuia proprietati optice ciudate. De exemplu, Spatul de Islanda este un calcit caruia i se mai spune si Piatra Tv, sau Piatra Optica, deoarece privind un obiect prin el, apare vederii dublat. Calcitul mai este numit uneori si Alabastru (mai ales de arheologi)
Avand un luciu vitros pana la sidefat ii da acestuia un aspect placut si interesant.
Eu am prezentat acest set, realizat cu margele translucide din Calcit, nu atat pentru spectaculozitatea lui, cat mai ales pentru proprietatile sale fizice, subtile si ale celor care se incadreaza in energia culorilor, tematica colectiei mele.

Vizitatoarelor magazinului meu:
Vikingii o numea "Piatra Soarelui"(in norvegiana: solarsteinn) si o foloseau in navigatia lor maritima, datorita proprirtatii acestei pietre de a polariza lumina
(le aratau directia soarelui pe timp innorat)
Polarizarea luminii solare în Arctica poate fi detectată, și direcția soarelui identificată la câteva grade, atât în condiții de cer înnorat, cât și in amurg, folosind Piatra solară și cu ochiul liber. Procesul implică mutarea pietrei peste câmpul vizual pentru a dezvălui un model entoptic galben pe directia ochiului.
Recuperarea unei pietre solare Calcit din Islanda de pe o navă elisabetană, care sa scufundat în 1592 în largul Alderney , sugerează că această tehnologie de navigație ar fi putut persista si după inventarea busolei magnetice .
Pentru cultura generala:
Din punct de vedere istoric, proprietatea de dublă refracție a acestui cristal a fost importantă pentru înțelegerea naturii luminii ca undă. Acest lucru a fost studiat pe larg de Christiaan Huygens și Isaac Newton.
In plan subtil, setul realizat de mine intra in sfera influentelor energiilor superioare, cu conexiuni deosebite legate de Entitati superioare (Mari Invatatori, Ghizi spirituali) si cu vibratii armonizatoare legate de chakra deasupra capului: Sahasrara.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii tehnice inox, Calcite de 8 si 6mm, Snur multifir alb

Dimensiuni: Colier: 48 cm/ 60 grame
Cercei: 4 cm/ 3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023