Set cu Jad tratat (010)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Vă prezint acum un set realizat cu mărgele din Jad vopsit (China) din care cauză și pretul este mai mult decât ofertant.
Pentru vizitatoarele magazinului meu:
Inainte de anul 1980 a inceput sa apara -mai ales in Estul Asiei, un nou tip de Jadeit, care avea o culoare usoara si stralucitoare cu o transluciditate buna. Studiat mai cu atentie s-a observat ca acest jadeit avea o textura "împăienjenită" la o marire x20. Ce s-a mai putut constata: noul Jadeit, chiar daca la o prima privire prezenta o calitate deoasebita, preturile erau "prea" rezonabile si din aceasta cauza s-au nascut niste suspiciuni. De atunci a aparut "Jadul vopsit"
La acea vreme, acest nou tip de Jadeit a fost numit "Jad B" iar ulterior s-a constatat ca era de fapt un Jad ...vopsit, Jad care de departe este cea mai comuna forma de Jad tratat.
Noi ii spunem "Jad vopsit" dar el chiar este tratat si nu vopsit cum s-ar crede: jadeitul de calitate proasta este impregnat cu polimeri (care inchid puternic culoarea verde) si mai apoi, este decolorat cu acid, sa se apropie mai mult de culoarea Jadeitului natural si sa para neuniforma culoarea.
Nici chiar mari specialisti, fara o tehnica de laborator, nu pot stabili daca o anumita piesa este din Jadeit sau Jadeit tratat, din care cauza, cand vorbim despre Jad trebuie sa incepem direct cu o suspiciune si sa fim atenti de unde cumparam si de unde provine acel tip de jad.
Din anul 1990 GIA /Gemologic Institute of America/ a dezvoltat o tehnica prin care (nedistructiv) se poate testa prezenta polimerilor in Jadeit cu un aparat care foloseste Spectroscopia cu infrarosu.
Dar, nu este niciun secret, de Jad Natural, putina lume are parte deoarece aproape tot Jadul pentru bijuterrii este si el tratat la randul lui dar ... nu cu polimeri ci cu miere naturala dupa care are loc un proces de fixare si stabilizare (folosind totusi materiale naturale fara sa fie afectata valoarea)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu Argint, Jadeit tratat de 8 si 6mm, Snur matase verde

Dimensiuni: Colier: 46 cm/ 28 grame
Cerceii: 3 cm/ 3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023