Set cu sidef (078)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Iată un superb set finuț, la baza gâtului, realizat cu niște maăgele speciale, sidefate. Clienta care îl dorește, trebuie negreșit să mă contacteze, deoarece pentru a arata perfect la gât, este foarte importantă mărimea colierului de la baza gatului.
(trebuie să vină exact la baza gîtului) iar colierul va fi ajustat la mărimea cerută de clientă (colierul are acum are o lungime maximală de 46 cm)
Vizitatoarelor magazinului meu:
Ce este special la aceste mărgele?
Sideful este substanța depusă de moluște pe un complex mineral din familia carbonaților (Calcit, Aragonit etc...) complex mineral din care e facută "casa" lor (cochilii, coji de scoici, etc...). Acest complex mineral este abraziv iar pentru a nu se răni, molusca produce o substanță pe care o depune în straturi fine pe suprafața "incintei"in care traieste. (o poleește să zicem asa) Această substanță este atât de fină, încât împreuna cu un lichid interstițial, corpul moluștii este protejat și se mișca/ alunecă în voie.
(să ne imaginăm puțin toracele nostru și cum se mișcă mișca plămânii în cutia toracala, în timpul respirației; și el este protejat printr-un lichid pleural)
Dacă un corp străin (un grăunte de nisip) intră în "incinta" sa, molusca de îndata "îmbracă" intrusul secretând Calcit și Aragonit, iar ultima dată depune pe suprafață sferei formate, un strat foarte fin pe care il secreta molusca din Aragonit.
Straturile superficiale sunt compuse din lamele hexagonale de Aragonit, care au lungimea egală aproape cu lungimea de undă a lumini, iar acest strat superficial, fenomenal si plin de irizatii se numește Sidef.
Acum, gandiți-vă că ați văzut bijuterii realizate din sidef si perle FAȚETATE! Cum ar fi posibil??? De îndată ce polizorul ar face prima fațetă ... ar da jos chiar stratul de Sidef! Or, așa ceva nu se poate. Inseamnă că ceva nu este în regulă cu acele bijuterii.
Si problema devine rezolvată, prin noile descoperiri si tehnologii moderne, care pot produce un fel de Sidef artificial. Dupa ce sunt prelucrate mărgelele, cabochoanele sau pandantivele, (din polimer, sticlă sau alte materiale) acestea sunt supuse unui proces de sidefare, de zici că este sidef natural !
Mărgele cu nuanța asta de bleu ciel perfectă, care prezintă și jocuri de lumini (chiar chatoianță) sunt mărgele sidefate artificial.
Dar ...sunt foarte friumoase!


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii inox, Baza cercei alama argintata, Margele sidefate 8x3mm, Snur matase bleu

Dimensiuni: Colier: 46 cm/ 18 grame
Cercei: 5 cm/2+2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023