Simfonia Lalelelor (023)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


In luna Mai 1978 in Municipiul Pitesti avea loc prima editie a expozitiei florarle intitulata "Simfonia Lalelelor", care avea sa implineasca visurile si priceperea unor specialisti pitesteni "incoltite" inca din 27 Noiembrie 1972, cand s-au pus bazele acestei idei. In acea toamna s-au dus din Arad si Oradea (cel mai important floricultor din Arad si conducerea pietei de flori din Oradea) 3000 de bulbi de lalele si 100 de Zambile.
Cand au inflorit in anul 1973, fața centrului piteștean s-a schimbat radical si toti factorii politici de atunci au hotarat sa puna umarul sa faca din Pitesti o alta "Olanda"
De atunci, in fiecare an se achizitionau constant bulbi de flori in asa fel incat pana in anul 1976 s-au dus deja din Arad, Oradea, Floraria Codlea si Ferma Anexa Baneasa, inca peste 58.00 bulbi lalele, 1000 Narcise, 250 Zambile.
Primarul Pitestiului (Valeriu Niculescu) si Nicolae Ernst (Arhitect Sef al Orasului Pitesti) impreuna cu alti specialisti si factori de deciziepolitici de atunci, au procedat in asa fel incat orasul lor sa ajunga a fi numit (si ajuns "renumit") "Orasul Lalelelor" iar cde atunci, in fiecare Primavara are loc "Simfonia Lalelelor"
Observatie:
Le puteam da noi Olandezilor Lalele si nu invers ca acum...
Setul postat acum a fost realizat in memoria primei editii a Expozitiei Florare "Simfonia Lalelelor" /Pitesti-1978
Anul acesta, expozitia a avut loc intre 23-25 Aprilie iar pe vizitatoarele magazinului meu le invit - daca n-au fost, sa faca tot posibilul sa prinda macar un Festival al Lalalelor din Pitesti. Parafrazand un cunoscut de-al nostru as spune si eu: "Nici nu stiti ce pierdeti"


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii alama, Margele Acril clasa AAA 20 16

Dimensiuni: Colier: 90 cm (+) / 77 grame
Bratara: 19-20cm/ 24 grame
Cerceii: 6 cm / 5+5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023