Inscrierea si infiintarea unui magazin pe Breslo sunt gratuite. Breslo nu percepe taxe pentru listarea unui produs pentru vanzare.

Pentru mentinerea activa a magazinului se va percepe, in functie de tipul acestuia si de optiunile vanzatorului, fie o taxa lunara, fie un comision din vanzari, conform conditiilor descrise mai jos. Pentru publicitate suplimentara si alte servicii optionale se vor percepe taxe separate.

Fiecare magazin are obligatia sa plateasca sumele datorate catre Breslo.ro. Neplata la timp a taxelor datorate catre Breslo poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Breslo, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Breslo.ro si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Suma minima de plata catre Breslo este de 22,8 Breslei.

1. Tipuri de magazine Breslo

  1. Handmade: sunt magazinele care listeaza doar produse handmade, in orice alta categorie exceptand categoria Materiale.
  2. Furnizor: sunt magazinele care listeaza predominant materiale pentru mestesugarit, in toate categoriile inclusiv in categoria Materiale.

 

2. Ce este Bresleul

Bresleul este moneda virtuala Breslo. 1 Bresleu = 0,25 EUR. Poti folosi Bresleii pentru a achita:

 

3. Cat costa un magazin pe Breslo?

3.1. Sistemul de taxare pentru magazinele handmade deschise pe Breslo incepand cu data de 05.07.2018 este urmatorul:

Magazinele nou deschise vor avea presetat un comision de 19% din vanzari, fara alte taxe de administrare, adica daca intr-o luna nu vand nimic, nu platesc comision. Daca vand, platesc 19% din cat au vandut.

In decurs de 3 luni de la deschiderea magazinului, magazinele au optiunea de a schimba sistemul de taxare. Pot trece de la varianta de 19% comision din vanzari la varianta de taxare de la sectiunea 3.2, unde platesc minim 5,7 EUR pe luna, dar fara a depasi 6,9% comision din vanzari.

Fiecare magazin de handmade nou deschis va avea 3 luni la dispozitie sa se decida pe ce sistem de taxare doreste sa functioneze si are dreptul la o singura schimbare. Daca se opteaza pentru trecerea de la varianta de 19% comision din vanzari la varianta de minim 5,7 EUR/lunar, maxim 6,9% comision, modificarea este ireversibila.

Daca un magazin opteaza pentru schimbarea sistemului de taxare, noul sistem se va aplica in magazinul respectiv incepand cu data de 1 a urmatoarei luni.

3.2. Daca magazinele de handmade nu se inscriu in punctul 3.1, taxarea de face dupa cum urmeaza:

Zilnic, din contul magazinului se retrag 0,76 Breslei pentru a-l mentine activ.

Taxa Breslo pentru 30 de zile este de 6,9% comision din vanzari minus suma deja retrasa din contul tau pentru taxa de administrare, dar nu mai putin de 5,7 EUR. Sau, altfel spus, comisionul pentru 30 de zile este de minim 5,7 EUR, dar fara a depasi 6,9% din vanzari.

Zilnic, din contul tau Handmade se retrag 0,76 Breslei pentru mentinerea activa a magazinului.

Prin taxa zilnica se asigura:

- instalare si configurare software magazin online

- spatiu de stocare nelimitat

- trafic nelimitat

- subdomeniu personalizat

- mentenanta si administrare

- suport tehnic

- uptime de peste 99%

3.2.1. Comisionul lunar (pentru magazinele de handmade)

Pe 1 ale lunii se calculeaza cat ai vandut in ultima luna si se emite o solicitare de plata suplimentara, daca este cazul, astfel:

- daca ai vandut de sau sub 82,61 EUR, totalul de plata va fi de 0 EUR

- daca ai vandut peste 82,61 EUR, totalul de plata va fi de 6,9% din totalul vanzarilor minus suma retrasa deja din contul tau (taxa de administrare pentru cele 30 zile, adica 5,7 EUR).

- pragul de 82,61 EUR reprezinta momentul in care comisionul de 6,9% din vanzari si taxa de administrare pe 30 zile se anuleaza reciproc, motiv pentru care platesti 0 EUR.

- daca perioada in care magazinul tau a fost activ si a inregistrat vanzari este mai mica de 30 zile, automat si pragul peste care se comisioneaza vanzarile va scadea. De exemplu, sa zicem ca ai activat magazinul la mijlocul lunii si ai fost activ doar 12 zile, timp in care ai vandut produse in valoare de 100 EUR. Pragul dupa care vanzarile vor fi comisionate nu mai este de 82,61 EUR, ci va fi proportional cu perioada in care ai fost activ pe Breslo, devenind astfel 46,53 EUR. Daca in aceste 12 zile ai vandut sub suma de 46,53 EUR, comisionul final va fi 0. Daca in aceste 12 zile ai vandut peste suma de 46,53 EUR, atunci comisionul final va fi calculat dupa regula enuntata mai sus (6,9% din totalul vanzarilor minus suma deja retrasa din contul tau).

Pe 16 ale lunii, comisionul de plata se retrage automat din Bresleii pe care ii ai in cont. In cazul in care pe 16 ale lunii nu ai suficienti Breslei in cont, magazinul tau va intra in perioada de gratie, unde taxa zilnica de 0,76 Breslei va fi perceputa in continuare si se va cumula cu datoria derivata din comision, constituind sold-ul tau de datorii catre Breslo.

La incarcarea oricarei sume in contul tau Breslo, daca ai datorii, sistemul va retrage automat suma datorata.

3.3. Pentru magazinele handmade deschise dupa 05.07.2018, comisionul este de 19% din totalul vanzarilor efectuate intr-o luna. Acesta este calculat la data de 1 a lunii urmatoare si este retras automat din Bresleii disponibili pe data de 16 a lunii. Daca nu au existat vanzari intr-o luna, nu vei plati comision.

Daca pe data de 16 a lunii nu ai suficienti Breslei in cont pentru a achita comisionul, magazinul tau va intra in perioada de gratie, iar comisionul se va acumula, de la luna la luna, intr-un cont de datorii.

Poti vedea oricand situatia ta curenta in sectiunea Detaliere comision din rubrica Financiar a contului tau Handmade.

Valoarea comisionului se aplica pe valoarea produselor vandute, astfel:

Comisionul se va aplica pe toate tranzactiile initiate prin orice serviciu Breslo

Taxele de livrare nu sunt incluse in acest procent

Comisionul se va aplica pe toate produsele comandate

Comisionul se aplica pe fiecare bucata vanduta dintr-un produs

3.4. Perioada de gratie (pentru magazinele handmade)

Daca toti Bresleii disponibili in cont sunt consumati, magazinul va intra automat in perioada de gratie. El va ramane activ, iar taxa de 0,76 Breslei pe zi va continua sa fie perceputa, acumulandu-se intr-un cont de datorii.

Pragul limită la care perioada de grație se încheie variază în funcție de performanța magazinului:

Dacă în ultimele 3 luni a vândut, în medie, produse în valoare de 1.000 ron/lună -> oferim un credit de până la 90 Breslei, care asigură aprox. 4 luni de grație. Când a fost atinsa aceasta valoare, perioada de grație se încheie și trebuie achitata suma datorată în maxim 10 zile. In caz contrar, magazinul va fi inchis.

Pentru restul magazinelor -> oferim un credit de până la 50 Breslei, care asigură aprox. 2 luni de grație. Când a fost atins această valoare, perioada de grație se încheie și trebuie achitata suma datorată în maxim 5 zile. In caz contrar, magazinul va fi inchis.

Magazinul închis va fi păstrat în baza noastră de date timp de 3 luni, timp în care datoriile pot fi achitate, într-o singură tranșă. În caz contrar, acesta va fi șters de pe Breslo.

3.5. Magazinele de materiale vor functiona in continuare pe sistemul actual de taxare, adica taxa de 2 Breslei/zi. Pentru 30 zile, un magazin de tip Materiale va plati 15 EUR.

Daca toti Bresleii disponibili in cont sunt consumati, magazinul va intra automat in perioada de gratie. El va ramane activ, iar taxa de 2 Breslei pe zi va continua sa fie perceputa, acumulandu-se intr-un cont de datorii.

Pragul limită la care perioada de grație se încheie variază în funcție de performanța magazinului:

Dacă în ultimele 3 luni a vândut, în medie, produse în valoare de 2.000 ron/lună -> oferim un credit de până la 240 Breslei, care asigură aprox. 4 luni de grație. Când a fost atinsa aceasta valoare, perioada de grație se încheie și trebuie achitata suma datorată în maxim 10 zile. In caz contrar, magazinul va fi inchis.

Pentru restul magazinelor -> oferim un credit de până la 120 Breslei, care asigură aprox. 2 luni de grație. Când a fost atins această valoare, perioada de grație se încheie și trebuie achitata suma datorată în maxim 5 zile. In caz contrar, magazinul va fi inchis.

Magazinul închis va fi păstrat în baza noastră de date timp de 3 luni, timp în care datoriile pot fi achitate, într-o singură tranșă. În caz contrar, acesta va fi șters de pe Breslo.

Pentru magazine de tip Furnizor care vand si produse Handmade

Daca in magazinul tau Non-Handmade vinzi si produse Handmade, comisionul se va calcula in acelasi mod ca cel descris la punctul 3.3.1., luand in calcul doar produsele de tip Handmade.

3.6 Returnare comision

Daca ai platit comision pentru o comanda anulata, poti cere returnarea lor folosind formularul de retur: https://www.breslo.ro/refund.

Cererile sunt verificate manual in termen de 30 de zile si Bresleii in cauza vor fi returnati pe 1 ale lunii urmatoare, daca este cazul.

Atentie! Solicitarile false nu vor fi luate in cosiderare si iti vor anula dreptul de a face alte cereri de retur.

Nu sunt acceptate cereri de returnare a comisionului pentru comenzi mai vechi de 90 zile.

4. Costuri pentru publicitate suplimentara pe Breslo

Breslo ofera utilizatorilor sai posibilitatea promovarii online prin diverse modalitati.

Pentru a vedea pachetele standard de promovare disponibile, accesati magazinul breslo: https://www.breslo.ro/Breslo

Pentru campanii promo ce pot fi achizitionate independent de echipa de vanzari Breslo vizitati sectiunea Publicitate din contul Magazinului: https://www.breslo.ro/boost

5. Modalitati de plata

Sumele datorate catre Breslo si metodele de plata pot fi vizualizate oricand in sectiunea Financiar a fiecarui magazin.

Taxele Breslo pot fi achitate si in avans, prin alimentarea Magazinului Breslo cu un numar mai mare de Breslei.

Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Breslo.

Neplata la timp a taxelor datorate catre Breslo poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Breslo, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Breslo.ro si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor.

In functie de modalitatea de plata aleasa utilizatorul va plati suplimentar un comision de procesare a platii. Acest comision este evidentiat in sectiunea Financiar dupa ce utilizatorul alege metoda de plata. Valoarea acestui comision in functie de metoda de plata aleasa in sectiunea Financiar este:

a) 3 LEI pentru platile efectuate prin metoda de plata "Transfer bancar"

b) 15 LEI pentru platile efectuate prin metoda de plata "Depunere la ghiseu"

c) 25 LEI pentru platile efectuate prin metoda de plata "Mandat postal"

d) variabil si se calculeaza in EUR pentru pentru platile efectuate prin metoda de plata "PayPal / VISA / MasterCard". Calculul se va face dupa formula ((N + 0.35) * 100 / (100 - 3.4*1.19)) - N, unde N este suma de plata. Acest calcul se face automat in momentul in care utilizatorul initiaza procedura de cumparare Breslei.

Preturile exprimate pe aceasta pagina nu contin TVA, daca nu este specificat altfel.

6. Evitarea taxelor

O tranzacție inițiată pe Breslo nu poate fi finalizată în afara Breslo.

Orice acțiune a unui vânzător pentru a evita plata unei taxe este considerată evitare a taxei și este strict interzisă pe Breslo.

Aceasta include, de exemplu, dar fara a se limita la, încurajarea cumpărătorilor să cumpere un produs din magazinul Breslo prin intermediul unui alt loc, ca de exemplu, dar fara a se limita la, retele sociale, aplicatii de mesagerie, magazine online, comanda telefonica sau SMS.

Anularea repetata a comenzilor in conditiile in care aceste comenzi au fost finalizate (expediate si platite), este considerata o situatie de evitare a taxelor si Breslo va fi indreptatit sa notifice si sa solicite Vanzatorului despagubiri sub forma restituirii tuturor comisioanelor pe care Breslo le-a returnat catre Vanzator, pentru toate comenzile anulate de Vanzator de la deschiderea contului si pana in momentul notificarii Vanzatorului, chiar daca exista si comenzi care au fost anulate fara intentia de a evita taxele.

Prețul indicat în fiecare descriere a produselor trebuie să fie o reprezentare exactă a vânzării. Vânzătorii nu pot să modifice prețul produselor după o vânzare în scopul evitării taxelor Breslo.