Forum: Orice altceva Cand ati fost jigniti ultima data de un "client"?
foambubblesNici nu stiu daca e cazul sa deschid un asemenea subiect pe Breslo. Dar mi-am spus ca e mai bine sa aflu niste pareri de la alti breslasi, decat sa vorbesc singura prin casa. :)
09.10.2013, 14:04:52
Am fost abordata zilele trecute de o "clienta", interesata de un anume produs. Voia o oferta de pret pentru 10 bucati. In mod normal produsul e 30 lei, iar ea mi-a spus ca imi ofera 5 lei (ca "oricum mai mult nu face"). Normal ca nu am acceptat oferta "tentanta". La cantitati mari ofer reduceri intre 10 si 30 % (ba chiar si mai mult). Dar o reducere de aproape 85 %, pentru niste produse pe care le-as fi facut la comanda... era prea mult.
Dar asta nu a fost tot.
Clienta a revenit cu un nou mesaj (nu stiu daca am voie sa-l reproduc exact, asa ca fac un rezumat), in care imi spunea ce fraiera sunt si ce oportunitate am pierdut. Ca ea cunoaste piata si mai mult de 3 lei nu ma costau materialele, deci 5 lei era un pret bun... Dar eu "prefer profit mare pe munca putina"... Plus comentariul ironic de final "poate restul sumei se regaseste in creatia artistica si s ar justifica asa.;))"
A mai patit cineva asa ceva?
Mi s-au cerut multe oferte de pret de-a lungul timpului. Cine a fost multumit a cumparat, cine nu, nu. Si ne-am despartit prieteni. Dar asemenea comentarii jignitoare legat de munca mea, n-am mai primit pana acum...
soso07Pacat ca se intampla astfel de lucruri cu oameni care chiar pun suflet in ceea ce fac si nu numai ... ci si talent si imaginatie, iar asta COSTA !!!!!!!!!
09.10.2013, 15:36:10
Eu zic sa nu pui la suflet aceste rautati si sa-ti amintesti de oamenii care te apreciaza si care au fost multumiti de creatiile tale ! Este greu, dar lasa-i incolo de oameni rai.
Persoana respectiva sta bine-merci si tu iti faci griji si ganduri. Sa-si cumpere materiale si sa-si faca singura ce are nevoie :) Nu trebuie sa-ti pierzi timpul cu asa ceva.
handmadeCoutureImi pare rau ca ai avut nesansa de a cunoaste astfel de persoane. E trist ca exista oameni care compara handmadeul cu chinezariile sau produsele facute in fabrica, pe banda rulanta. Un client care apreciaza un produs si care stie cat de cat ce inseamna handmade, cata pasiune, migala, timp, energie si nu in ultimul rand munca presupune, plus materia prima, va fi dispus sa plateasca mai mult decat ca pe un produs din magazin. Eu sunt de parere ca niciodata nu trebuie sa iti subapreciezi munca si nu trebuie sa lucrezi pe bani putini niciodata.
09.10.2013, 15:59:22
foambubblesMultumesc fetelor pentru raspunsuri! M-am calmat intre timp. :) Poate nici nu trebuia sa deschid asa un subiect, dar eram prea nervoasa, imediat ce am primit mesajul.
09.10.2013, 17:10:12
Din pacate, la noi lucrurile handmade inca nu sunt suficient de apreciate si sunt de multe ori considerate "ieftine". Dar asta nu m-a deranjat cat timp eu am avut clientii mei, vanzatorii de chinezarii ii au pe ai lor...
Dar sa fiu luata la rost de catre cineva in legatura cu munca mea... Cineva care "se pricepe" si "cunoaste piata", cica... asta n-am mai patit.
@soso: Asta i-am raspuns si eu. Daca tot e o "cunoscatoare", sa-si cumpere materialele, ustensile, sa-si creeze propriile modele... si spor la lucru! De ce sa-mi ofere mie asa o "oportunitate", cand poate profita ea? :)
@handmadeCouture: Nu te bagi in afacere? ...Doar cu lucrezi cu piele. Sa faci 10 bratari din piele cu 50 lei (nu, nu bucata). Eh... ce zici? Asa oportunitate mai rar. :D Glumesc. Nu vreau sa te jigneasca si pe tine oferta. Gentile tale din piele sunt foarte frumoase si eu nu ti-as oferi doar 50 lei pentru ciocolata asta, care e absolut superba! www.breslo.ro/Product/Hermione-Hobo-in-Chocolate_969827
handmadeCouturemultumesc frumos foambubbles pentru apreciere :). Apropo de bratari, am avut si eu o tentativa de a salva toate bucatile de piele ramase. Am renuntat rapid. Am ramas fidela gentilor, care imi ocupa foarte mult timp. De la tipar pana la produsul finit, imi ia cel putin 2-3 zile de munca. Sa nu mai vorbesc de toate materialele... carton, rezerve de cuttere, lipici, intaritura, banda dublu adeziva, captuseala, fermoare, eticheta, riveti, carabine, ace, sustinatori, sistem de inchidere, ata, vopsea de finisare, lac de finisare...si nu in ultimul rand...piele. Pe scurt, putina lume stie ce presupune un produs. Iti doresc sa ai parte numai de clienti care sa pretuiasca frumusetile tale!
09.10.2013, 17:32:02
foambubblesEh... materiale... alea le-avem noi asa, prin casa. Gratis. :) Si munca... asta e doar asa, sa nu ne plictisim.
09.10.2013, 19:20:30
Multumesc! Sa avem parte toti de clienti care sa ne aprecieze munca! Si nu doar efortul fizic, cat mai ales ideea, creatia (pe care unii nu dau 2 bani).
Eu mereu am gandit ca fiecare produs isi are clientul sau. Ce unuia i se pare frumos, altuia i se pare urat, ce unul considera ca e scump (pentru el), altul considera ca e ieftin... si tot asa. Important e sa stim sa ne apreciem noi munca si sa o apreciem si pe cea depusa de ceilalti. Si nu cred ca exista preturi gresite. Daca cineva considera ca obiectul facut de el valoreaza 3 lei... atunci atat face.
Si apropo de creatie... si de preturi.
Un alt fost viitor client m-a intrebat daca ii pot face un colier dupa o poza. Poza era a unui produs facut de un alt artizan din Romania (nu stiu daca are magazin si pe Breslo). Am cautat poza pe google si am gasit exact acel colier. I-am trimis clientei linkul catre produs si i-am recomandat sa vorbeasca cu creatorul acestuia, in loc sa ma roage pe mine sa ii copii munca.
Raspunsul? Mda... stia cine e autorul. Dar s-a gandit ca poate eu il refac mai ieftin...
soso07Tare faza :) Cati gandesc la fel ca tine ?
09.10.2013, 19:23:46
carmennbuna! nu am patit chiar asa insa am avut si eu la inceput pe cineva care m-a sicanat si pana la urma a fost incantata de ceea ce a primit...daca poti sa-mi lasi mesaj privat si sa-mi spui persoana...sa nu fie aceeasi :)
09.10.2013, 19:30:00
handmadeCoutureeh, cu totii ne lovim de clienti dificili. parerea mea este ca trebuie sa iti pastrezi integritatea. daca cineva e dispus sa se tocmeasca pentru 2 lei, inseamna ca nu apreciaza destul un produs. si cred ca tuturor ne-ar placea ca din pasiune sa dezvoltam o afacere de succes, nu?
09.10.2013, 19:35:46
foambubbles@soso: Nu stiu cati gandesc la fel ca mine. Multi (sper), dar probabil nu suficienti. Daca munca fizica mai e apreciata oarecum, creatia nu e apreciata mai deloc. Si nu doar in handmade. Altfel n-as mai avea si beneficiari care vin cu o poza si spun si spun ca vreau o casa "exact asa". Hai ca doar nu e mare branza- "tragi si tu 3 linii acolo". :))
09.10.2013, 20:33:37
Probabil ca si "clienta" de azi, pana acum a gasit deja pe cineva care sa ii faca bratari dupa modelele mele, pentru 3 lei. :) Dar e ok. Daca unii prefera sa copie decat sa gandeasca singuri...
@carmenn: Daca pana la urma clienta ta dificila a fost multumita... ce mai conteaza cine e clienta mea de azi? Nu urmaresc sa o fac vedeta. :) Si oricum e o clienta noua, deci sansele sunt mici sa fi lucrat si cu tine.
@handmadeCouture: Normal ca ar fi de preferat sa ajunga o afacere pasiunea noastra. Dar unii considera ca daca iti place ce faci e suficient (ca lucram doar "sa ne treaca timpul")... de ce sa si castigi ceva din asta?
Dar de ce nu? De ce sa nu imbini placutul si utilul si sa-ti placa si mai mult ceea ce faci? Si sa evoluezi si sa faci lucruri si mai faine?
N-a fost asta primul meu client dificil. Au fost destui. Si ne-am inteles pana la urma. Dar chiar asa unul, care sa-mi calce in picioare toata munca... fara nici un motiv... Asta a fost asa... "chiar pe patul meu si pe muzica mea?" :))) ...ca sa citez un mare "clasic" in viata.
Eh... dar toata suparare mea de azi a trecut dupa ce am primit mesaje si de la cliente multumite, care au apreciat inclusiv ambalajul handmade. :) Asta imi da energia si curajul sa merg mai departe.
Mult spor si inspiratie va doresc! Si va multumesc pentru mesaje! Ma bucur ca nu m-ati lasat sa vorbesc singura! :)
user21"E trist ca exista oameni care compara handmadeul cu chinezariile sau produsele facute in fabrica, pe banda rulanta." - oare de ce?
15.10.2013, 09:47:19
FlorinArtBijouxEu am avut doua patanii care m-au zguduit din temelii. Si era vorba de persoane cunoscute, asta m-a durut mai tare. Am muncit o saptamana de mi-au sarit ochii din cap pentru un set cu granate si cat credeti ca a catadicsit persoana sa-mi ofere?
15.10.2013, 09:58:46
5 lei. Cand am vazut, am simtit ca ma prabusesc. Si mi-a stricat si sarbatorile de Craciun.
Aveam impresia permanenta ca pe fruntea mea scria cu litere mari si rosii: DONKEY!
foambubblesCa le compara... e ok. Mai trist e ca le confunda. Si pe buna dreptate (de multe ori).
15.10.2013, 12:28:27
foambubbles@FlorinArt: Eh... pai uite de asta trebuie sa spui tu pretul (ca tu stii mai bine ce materiale ai folosit, cat ai muncit). Si nu sa lasi la latitudinea clientului, dupa vorba "cat te lasa inima"... Ca unii au inimi mici, mici de tot... :)
15.10.2013, 12:32:36
foambubblesSi daca tot vorbeam de clienti...
15.10.2013, 12:44:55
Zilele astea a fost marele targ de Sf.Paraschiva la Iasi. Si cum nu puteam sa lipsesc de la traditionala baie de multime, am fost si eu (ca vizitator), de dragul vremurilor trecute.
Acum cativa ani (cati sa fie oare de atunci?) am participat chiar. N-a fost un esec total, dar nici n-am reusit sa fac fata concurentei. Peste tot se vindeau chinezarii cu pretentie de artizanat. Sosete de lana si blanuri, proaspat scoase din ambalajul chinezesc, vandute ca "lucruri facute de taranii nostri, doamna! Ca pe vremuri!!!". mda...
Ei, si la un moment dat vin doua papusele la standul meu, se uita cateva secunde, apoi una ii spune indignata celeilalte:
"Hai, fata, de aici! Ca astea-s din alea LUCRATE MANUAL!!!" :
:))) Made my day!
Macar nu le-au confundat, nu? :)
FlorinArtBijouxNu-ti inchipui ca nu i-am dat de inteles ca este prea putin...chiar i-am sugerat ca ori cu 5 lei ori fara... este acelasi lucru si i-am zis ca i-l fac cadou de Craciun... dar a insistat sa ma "Plateasca"... cinstita...
15.10.2013, 14:12:41
AndiBedeNu doar în handmade te întâlnești cu astfel de oameni. Însă când dai de ei, știi că nu ai ce discuta. Suntem atât de mulți și atât de diverși, încât este normal să îi mai întâlnim din când în când și pe cei care habar n-au despre ce vorbesc.
16.10.2013, 15:02:09
Am citit tot ce s-a spus aici la acest subiect și singura mea concluzie e că acei oameni nu contează. Tu știi ce lucrezi, știi ce valoare mare au obiectele pe care le creezi, vezi cât de mulți oameni le apreciază și asta e tot ce contează.
Așa că îți urez spor la creat și să ai parte de clienți faini. Ceilalți nu sunt clienți, doar ghimpi pe care ai posibilitatea să-i ignori ;)
foambubblesOh, wow... prea multe laude! Please stop! Cineva ar putea crede ca de asta am deschis topicul. :) Sau ca sunt atat de sensibila si plangacioasa, incat nu stiu sa accept o critica... si uite ce mare caz am facut.
16.10.2013, 21:19:11
Multumesc, dragele mele, pentru aprecieri si toate cuvintele de incurajare. But enough is enough! :) Haideti sa lasam topicul asta sa moara...
Mi-a trecut supararea, pe bune! Pe cuvant de breslas! :)
Chiar ma amuz cand imi amintesc mesajele respective. Mai ales partea cu "stiu ca folosesti materiale ieftine si proaste, ca doar nu iei geci de la Motor (o firma) si le tai ca sa faci bratari din ele". Ce dragut din partea ei ca mi-a si explicat ce e "Motor"! :))
Multa inspiratie si spor in toate, va doresc! Si sa avem toti parte numai de critici constructive si clienti care sa ne aprecieze munca.
tiny.treasuresAzi am fost jignita pentru prima data de un client aici pe breslo. Mi-am adus aminte de subiectul asta cand am citit ce mesaj mi-a trimis. Nu credeam ca pot sa ma supar atat de tare pentru ceva ce pare o prostie.
16.11.2013, 08:47:33
Mi-a facut o comanda joi pe care a si confirmat-o. Vineri urma sa o trimit dar nu am mai avut cum sa ajung la posta si am zis ca ma duc sambata dimineata. Ca sa primesc vineri seara mesaj la 8 ca vrea sa schimbe unul dintre produse cu un altul. La 9 jumate sa primesc alt mesaj ca vrea sa anuleze comanda pentru ca produsele sunt prea scumpe si s-a gandit ca nu merita.
Cand am vazut m-am suparat si m-am gandit cum era daca trimiteam coletul si mai aveam o batatie de cap cand ma trezeam cu el retur.
I-am scris un mesaj inapoi foarte politicos in care i-am scris ca nu e nici o problema dar ca nu pot sa nu dau feedback negativ pentru ca nu mi se pare corect ca cineva sa procedeze cum a facut ea. Bineinteles ca am primit acum dimineata un mesaj in care imi spune ca ea mi-a dat o lectie de viata si ca produsele de pe breslo oricum nu valoreaza mai mult de 5 de lei.
Sper ca nu am incalcat regulile forumului ca am scris asta dar ma gandeam ca numai cineva care a mai patit asa ceva poate sa ma inteleaga.....
tiny.treasuresoooofffff... si acum vad ca mi-a lasat si feedback negativ. Super :(
16.11.2013, 08:53:04
just.paintings@ tiny.treasures De ce nu ai anulat comanda dupa ce ai lasat feedback? astfel ea nu putea sa dea niciun feedback. Sa nu mai zic ca nu e indreptatita sa faca asta din momentul in care nu a primit produsele si clar nu are ce "juriza". Trimite un mesaj echipei breslo, sigur iti va sterge cometariile negative.
16.11.2013, 09:13:54
ramonaignatOricum feedback-ul acordat nu e corect, l-a dat doar din rautate. Poti trimite un mesaj la admini, ei pot sterge feedback-ul primit pe nedrept.
16.11.2013, 09:22:53
Inca nu m-am lovit de astfel de oameni si situatii, sunt sigura ca e neplacut. Cand muncesti si iti pui inima, timpul..si altii le calca in picioare :(
LiveAcelași gen de „discurs” la avut cu Foambubbles clienta despre care povestea ea, adică partea cu „5 lei”(vezi primul mesaj al topicului). Scrieți echipei Breslo să vadă dacă nu cumva este vorba despre conturi ale aceleiași persoane. Se poate să fie vorba despre vreo persoană care a avut magazin aici, nu a vândut, iar acestea sunt simptomele frustrărilor.
16.11.2013, 11:41:33
Am avut și eu parte de ceva asemănător, la un moment dat. După ce am comunicat doamnei că doresc plata în avans, m-a făcut cum i-a venit la gură și mi-a spus să-mi bag căciulile în...partea opusă celei folosite în acest scop, de obicei.:)
tiny.treasuresVai ce ciuda imi e ca nu stiam aseara cum sa fac sa las feedback si sa anulez comanda. Am anulat-o prima data si am vazut ca nu pot sa las feedback si am acceptat-o inapoi. Aseara era tarziu si am zis ca o sa ma lamuresc azi cum se face.
16.11.2013, 12:26:06
Cred ca ar trebui sa nu pun la suflet dar mi-a picat foarte prost...
LiveAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Am scris „la avut”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cred că nici când eram în școala primară nu am scris, vreodată, așa!!!! Presupun că nu am apăsat bine pe tasta - și, cum am scris pe fugă, nu am apucat să citesc ce-am scris. Nu pot să creeeed!!!!:((
16.11.2013, 12:45:25
Tiny, ia legătura cu cei de la Breslo și vezi dacă nu cumva te pot ajuta ei cu feedback-ul primit!
tiny.treasures@live: nu cred ca a observat nimeni (eu cel putin nu am observat) :)) si eu fac la fel cand ma grabesc si dupa aia imi vine sa mor cand vad ce greseli pot sa fac.
16.11.2013, 13:01:26
Am scris un mail catre echipa Breslo acum. Sper sa ma poata ajuta cumva....
user61482" ea mi-a dat o lectie de viata si ca produsele de pe breslo oricum nu valoreaza mai mult de 5 de lei."
16.11.2013, 13:14:39
Ma gandesc ca ( nu stiu, poate supar pe cineva... dar asta incep sa cred ) din moment ce pe Breslo au inceput sa apara din ce in ce mai multe " magazine" in care se vand la propriu produse care nu valoreaza mai mult de 5 lei ( de genul celor de care ne lovim prin sertare si prin dulapuri si de care am cam scapa ) , normal sa apara si astfel de personaje care nu au cum sa inteleaga ce se intampla cu adevarat pe Breslo ( sau ce se intampla pana nu demult )....
E trist, trist... mai ales ca pe Breslo multi dintre artisti depun o munca ce presupune zile, chiar saptamani de munca in unele cazuri , pentru a realiza un singur produs...Si in loc de respect ...
Pe bune, chiar ar trebui sa se faca ceva in sensul asta :(
Tiny, imi pare rau ca ti s-a intamplat asta... :(
Ethno.BeadIntregul sistem de feedback este prost gandit, e drept ca uneori te ajuta sa-ti dai seama cine este potentialul colaborator, fie ca esti vanzator sau cumparator, dar din ce in ce mai des se abuzeaza de el.
16.11.2013, 13:30:18
Multe site-uri asemanatoare au renuntat la acest tip de feedback si au ales alte sisteme. Nu suntem pe ebay, ci facem parte dintr-o comunitate handmade in care e de presupus ca oamenii se respecta intre ei, fiind uniti de aceeasi pasiune.
handmadeCoutureimi pare rau ca ti s-a intamplat asta, dar fii sigura ca ai sa mai intalnesti astfel de persoane. important e sa iti pastrezi integritatea si sa nu te demoralizezi. ar fi frumos daca totul ar fi roz :>. decat sa le vinzi unor persoane care nu iti apreciaza munca si care se tocmesc pentru 2-3 lei, mai bine iti raman pe stoc. se vor gasi clienti care le vor purta cu drag. si eu am intalnit cateva persoane care mi-au zis : "auzi, dar nu le dai si tu mai ieftin?" :)). intr-adevar, respectul ar trebui sa fie reciproc. daca nu ai de gand sa platesti pentru niste produse si sa ridici coletul, mai bine nu mai comanda. nimeni nu isi doreste sa piarda timp, bani si sa fie in zadar toata munca depusa.
16.11.2013, 14:02:25
tiny.treasures@handmadeCouture : exact asta povesteam acum dimineata cu niste prietene. Nu pot sa inteleg de ce comanzi ceva daca nu iti place cu adevarat un lucru si nu esti sigura ca vrei sa il ai sau nu ai destui bani. Intr-un fel ma bucur ca nu am finalizat comanda asa poate bratarile vor ajunge ,candva, la cineva care se va bucura de ele.
16.11.2013, 15:08:52
Adevaru e ca asta e prima situatie in care ma intalnesc cu cineva de genul asta si poate m-a afectat prea tare. (inca si acum sunt suparata cand ma gandesc la ce mesaj aiurea mi-a scris)
foambubblesSi eu am patit-o de cateva ori, asa ca iti inteleg supararea. Dar priveste partea pozitiva a lucrurilor. Macar s-a razgandit inainte ca tu sa expediezi pachetul si nu dupa (cum se intampla de cele mai multe ori si nici nu se obosesc sa te anunte).
16.11.2013, 17:05:02
Eu in cazul asta acord feedback neutru, deoarece tranzacatia nu s-a finalizat. Si chiar ma bucur ca am fost anuntata inainte de a-i plati pachetului o excursie prin tara.
Dar faptul ca ti-a dat si tie feedback negativ, cu remarca "o risipa de timp si bani", asta nu mi pare ok. Pana la urma ea si-a pierdut timpul singura, gandindu-se si razgandidu-se, iar bani n-a fost cazul sa piarda.
handmadeCouturecred ca unele persoane sunt doar rau intentionate si atat. asa ca nu merita sa fii prea tare suparata.
16.11.2013, 17:14:05
tiny.treasuresEchipa breslo a sters feedback-urile. Ma bucur ca au raspuns atat de repede si am rezolvat problema.
16.11.2013, 17:53:14
Au sters si feedback-ul lasat de mine, pe buna dreptate, deoarece tranzactia nu a fost finalizata.
Sper sa nu mai patesc (prea curand), nici eu si nici voi , asa ceva....
tiny.treasuresSe pare ca povestea continua cu clienta mea care jigneste. Bine ca de data asta nu m-a afectat atat de tare. Si-a facut un cont nou si a mai facut azi o comanda. Cand am vazut acealsi nume si aceasi adresa am cerut plata in avans, ceea ce mi se pare normal, pt ca nu am incredere odata ce prima comanda a fost cum a fost. Bineinteles ca dupa mesajul in care ceream foarte politicos plata in avans am fost din nou jignita.
30.12.2013, 13:31:03
Cumva, cred ca trebuie rezolvata si problema asta cu conturile multiple.
rosegardencred ca ar trebui sa fie un buton de report si pt clienti, nu doar pentru magazine...nu?
30.12.2013, 15:38:10
bijouxdemonangehmm tiny.treasures... Eu din discutiile de aici cu pataniile voastre, deduc ca ar putea fi vorba de aceeasi persoana (ma refer aceeasi persoana cu cea de care vorbea foambubbles chiar). Eu te sfatuiesc sa trimiti un mail echipei Breslo, cu link-uri catre profilele lor, si print screen-uri dupa conversatii si comenzi (faptul ca e acelasi nume si aceeasi adresa e clar :D) si sa rezolve problema, eventual s-o baneze si/sau s-o treaca pe lista neagra.
30.12.2013, 16:08:36
Acum pe bune, asa ceva nu se face....
Am avut si eu o problema cu o astfel de persoana care dupa ce mi-a facut comanda si i-am trimis eu un mesaj de confirmare, m-a facut in multe chipuri si feluri sustinand ca de fapt ea nici n-a dat comanda si cum imi permit s-o deranjez si sa-i bag produsele pe gat, ca oricum ea n-ar cumpara urateniile mele, ca ea are standarde inalte si ca de fapt asa suntem noi romanii :))) Ehh eu m-am amuzat teribil, i-am cerut sa inceteze si bineinteles, sa nu mai calce in magazin ca nici nu ma sinchisesc s-o servesc :) Sincer, prefer ca produsele mele sa le dau cadou sau sa-mi ramana mie, decat sa ajunga la astfel de persoane ;)
tiny.treasuresAcum dupa ce am cerut plata in avans mi-a spus ca "daca nu risc, nu castig". La sfasitul mesajului imi doreste si "sa vand mai multe produse cu cap".
30.12.2013, 16:37:27
Acum si eu m-am amuzat. Mai mult de ideea ca se astepta sa trimit produsul fara sa spun nimic de avans sau de experienta anterioara cu ea. Sau poate se gandea ca nu imi dau seama ca e aceasi persoana daca comanda de pe un cont diferit.
Cand am patit-o prima data cu ea am trimis conversatiile echipei breslo pentru ca atunci era vorba si de un feedback negativ care mi l-a lasat.
Cred ca voi trimite si acum mail.
bijouxdemonangeEu zic sa trimiti, fiindca e clar ca doamna are o problema. Probabil nu cu tine neaparat, ci doar i-ai picat in cale. :D De doua ori :)))
30.12.2013, 18:04:04
Chiar daca nu s-a ajuns la feedback, faptul ca a dat comanda iarasi si continua in acelasi stil este suficient. Practic, deja te hartuieste :))) Eu si acum ma amuz... In general ma amuza persoanele de acest gen, chiar daca de multe ori ma scot si pe mine din sarite sau ma supara...
Pe de alta parte, daca tu vrei s-o castigi de clienta, poti aborda si altfel problema si sa incerci s-o rezolvi. Tu stii mai bine.
carmenndaca doamna e din craiova...:)) se poate sa fie aceeasi care mi-a facut si mie probleme...:)
30.12.2013, 18:08:18
tiny.treasures@Andra: sigur nu vreau asa clienti. Cum ai spus si tu mai bine tin produsele pentru mine sau le dau cadou cuiva. Genul asta de clienti nu ii vrea nimeni sunt sigura. Sunt aproape sigura ca si daca platea in avans si trimiteam comanda gasea ceva sa nu ii convina.
30.12.2013, 21:44:15
@Carmenn: nu e din Craiova. Dar nu ma mir ca mai exista si altii ca ea...
carmennbuna fetelor! la multi ani! un an mai bun si realizari.
02.01.2014, 20:49:07
am si eu o problema acum...:) clienta care este de o zi pe breslo si mi-a facut o comanda nu doreste plata in avans...eu i-am explicat ca nu are feedback si nu-mi pot permite sa trimit un pachet care sa fie neridicat si sa platesc taxe peste taxe mai ales ca s-au marit la posta.cica sa-i trimit ce doreste si imi plateste cand primeste pachetul...:(.i-am comunicat ca nu pot sa o ajut in cazul acesta...sa-mi achite macar jumatate sa vad si eu intentia...:( daca nu doreste nici asa ce sa fac...sa anulez comanda...:((
FIMARC50% dintre clientii mei sunt noi,deci fara feedback si eu le-am trimis produsele fara sa le cer plata in avans si nu mi s-a intors nici un colet - dar te sfatuiesc sa faci cum iti spune intuitia ca la urma urmei sunt banii tai la mijloc.
02.01.2014, 21:01:49
carmennpoate tu ai avut noroc...insa si eu cand am solicitat avansul altor clienti nu au comentat...si au trimis...asta pentru a demonstra ca sunt cinstiti...asa ca nu vad de ce nu ar putea si respectiva sa se comporte la fel...mai ales ca nu sunt noua si am numai pozitive...:(...si depinde mult si cum raspunde unei astfel de solicitari...daca e asa categorica sigur e vreo fetiscana...:) rasfatata...:) nu stiu insa am trimis si eu uneori fara sa solicit avansul dar uneori cum ai spus si tu intuitia mi-a cerut asta...si cica anul 2014 este anul intuitiei...:)
02.01.2014, 21:24:50
LiveBazează-te, da, pe intuiție! A mea nu a dat greș aproape niciodată. De fapt, dacă mă gândesc, nu dat greș chiar niciodată. Eu, însă, de vreo 2-3 ori, am lucrat contra intuiției și mi s-a demonstrat că am greșit, neascultând-o.:(
03.01.2014, 12:02:26
Am avut acum, de curând, o situație cu cineva care mi-a zis că da, sigur, plătește în avans, ar vrea chiar prin curier, că dă ea ce trebuie. Am adunat toate produsele pe care le dorea (trebuind să lucrez ceva, ca să fie tot), i-au plăcut, a zis că le vrea și mi-a dat pe mesaj privat adresa, ca să i le trimit. Îi zic că aș vrea să facă o comandă prin Breslo, plus că i-am comunicat datele de cont pt plata în avans. Și...așa a rămas. Nu a mai dat răspuns nici prin mesageria Breslo, nici la telefon. Nu cred că mai pot înțelege ce e cu oamenii...
handmadeCoutureEu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa isi asume un risc in momentul in care se hotarasc sa isi deschida un magazin si sa isi vanda produsele. Inevitabil, odata si-odata tot o sa avem parte de clienti dificili. Din fericire, pana acum, nu am avut probleme, dar sunt constienta de faptul ca este posibil ca unele colete sa mi se intoarca retur. Este un risc pe care mi-l asum. Nu am solicitat niciodata plata in avans de la clienti noi fara feedback. Ma pun in locul lor. Nici mie nu mi-ar placea sa fiu catalogata din prima ca o posibila persoana necinstita. Eu gandesc in felul urmator: clienta noua, fara feedback, poate lucreaza 8 ore pe zi. Daca este ca mine, care nu isi prea tine banii pe card, in momentul in care solicit plata in avans, asta inseamna ca trebuie sa se invoiasca de la lucru, sa ia un taxi (daca nu are banca respectiva aproape), sa plateasca cel putin 10 lei pe drum, sa stea la coada la ghiseul bancii, sa mai achite inca un comision de transfer, sa se intoarca tot cu taxiul. Sunt niste bani pe care multi nu sunt dispusi sa ii plateasca in plus. Iar in momentul in care comanda un produs si doreste expedierea prin Posta Romana cu ramburs, poate se asteapta ca acel colet sa ajunga in cel putin 3 zile. In intervalul de timp poate clienta isi ia salariul si isi calculeaza platile in functie de acesta. Daca ii cer banii in avans, e posibil sa nu aiba de unde sa ii dea. Eu am avut cel putin 10 cliente fara cont Breslo care au cumparat de la mine. Nu le-am pus niciodata sa isi faca un cont de pe care sa comande produsul. Pentru ca inteleg ca ar putea fi un deranj. Si eu prefer metoda "get in, get out fast". Dar fiecare vanzator are propria metoda de vanzare si comunicare cu clientii.
03.01.2014, 13:57:56
user21din amintiri pot face o statistica cat de cat corecta - majoritatea comenzilor primite de la clienti cu cont recent deschis nu s-au finalizat. din motivul neacceptarii platii in avans au fost foarte putine - una sau doua, dar in termeni amicali, ca sa spun asa. nu m-a facut nimeni in tot felul, iar eu nici atat :)
03.01.2014, 14:33:00
dar celelalte au fost probabil comenzi plasate la plictiseala - ori nu am mai primit nici un rapuns de confirmare, ori s-a prelungit conversatia inutil cu "da' daca nu aveti rosie, nu-mi faceti albastra? bine, fac albastra. da' parca totusi as vrea verde", sau ceva semanator.
personal, prefer sa pierd o comanda, decat sa dau peste un client potential neserios - in ultima vreme, dupa reducerea de personal de la posta, nu ma mai vad stand 20-30 de minute la coada o data sa expediez un colet, o data sa il primesc retur.
dar e foarte urat ce ati patit voi, si ma intreb ce au unii oameni in cap.
carmennpai asa zic si eu...acum risc insa daca incep cu stangul anul asta, nu mai accept decat cu plata in avans...chiar daca pierd cliente...
03.01.2014, 16:36:45
LONA22004Wow fetelor, acum am citit topicul, si m-am speriat. Recunosc, sunt foarte naiva si credula, pornesc de acolo, ca toti sunt cinstiti pana la proba contrara. Am vandut din fetele de perna, mai mult comenzi speciale, deoarece mi se pare normal,sa fie gusturi diferite fata de ceea ce ma gandesc eu sa fac. Fetele de perna se potrivesc pe perne uzuale,deci la comenzi speciale m-am gandit "da-o incolo, daca nu le mai vrea pana le fac, tot se vor vinde". Am riscat pentru fete de perna iesite din comun, fara a cere avans pentru material si lucru. Inca nu am patit nimic. Tot ce am citit mai sus ma indeamna, ca o promisiune fata de mine, sa fiu mai precauta, si sa nu subapreciez ceea ce fac. Da, fac ca un hobby, care mai aduce si bani. Lucrul de mana nu este platita cum trebuie.
05.01.2014, 23:21:56
Am inceput de un an, dar am auzit si eu remarci de genul "si castigi mult din ele, faci avere? nu iti ajunge salarul normal, mori de foame?" sau am mai auzit "apoi cat poate sa iti ia sa tricotezi o fata de perna? o ora, doua ?" sau "doar poti sa imi faci si mie niste brose gratuite, doar nu e mare lucru sa le faci!!!".
Ce se poate raspunde la asemenea remarci? Da, imi ajung banii, dar e un hobby, care pe langa ca aduce un ban in plus, ofera mai ales satisfactia de a crea ceva si de a aduce bucurie cuiva. Si daca nu e mare lucru sa fac o fata de perna sau o brosa, dece nu o face persoana respectiva pt ea? doar nu e mare lucru, atunci o poate face oricine,nu?
oricum fetelor, multumesc pentru ....tot ce am citit mai sus, sper sa nu mai aveti / avem experiente neplacute.
JandyV-am citit mesajele si mi-am regasit situatia in unele, mai de pe la mijlocul topicului, cu d-na din Craiova si jignirile. Sunt in pozitia de uimire totala de vineri de cand am fost facuta praf de aceasta clienta si care si astazi continua. Se intampla din 2012 asta,atunci facand asta cu alt cont. Chiar e de neoprit? Cat timp sa inghitim asemenea tratament? Echipa Breslo nu imi raspunde deloc cu privire la asta si stau si ma gandesc incotro s-o apuc..
17.03.2014, 21:07:09
user61482Jandy , sunt socata :| Nu-mi vine sa cred ce am citit :( Imi pare rau... Si eu consider ca , in astfel de situatii, Breslo ar trebui sa intervina...
17.03.2014, 21:39:18