Forum: Orice altceva Copyright & BUN SIMT?!

• mady68
    mady68

discutiile ar trebui sa fie constructive,si cei care fac asemenea lucru ar trebui sa se opreasca;intradevar cunosc personal mai multe persoane care au fost luate drept''model'' si din jena nu auabordat subiectul,dar trebuie sa existe si ol limita la ''inspiratie'',cred ca goana dupa bani a unora ii face sa uite de morala;cred ca multi vor inceta sa mai expuna pe acest site ptr a fi doar ''sursa de inspiratie'' si o vor face doar pe bloguri,unele creatoare s-au retras chiar,cred ca admistratorul o sa ia atitudine in urma sesizarilor;inchiderea acestui topic le va fi benefica unora,democratia inseamna libera exprimare,pastrand un ton decent

03.06.2010, 19:06:38
  • mady68
    mady68

scuze pentru greseli ,nu am previzualizat mesajul

03.06.2010, 19:08:43
  • funksbyraloo
    funksbyraloo

Inchiderea topicului (atat a acestuia cat si a altora) nu mi se pare o solutie. Mai degraba moderarea lor... daca e posibil...

03.06.2010, 20:58:44
  • Loulou
    Loulou

Cu toate ca nu vizitez forumul decat atunci cand imi spune cate cineva sa citesc un anume subiect, stiam ca exista acest topic, dar am ales sa nu comentez nimic. Motivul meu a fost urmatorul, noul Breslo incurajeaza copiatul, ori in aceste conditii, nu vad ce rost au aceste discutii in care ne ascundem dupa visin, spunem voalat ca "cineva" pare sa faca "ceva", deci plagiatorii devin "cineva" iar copiile devin "ceva". Imi amintesc o vreme in care anumite persoane de pe acest site, erau rugate, sau chiar somate de administratori sa isi scoata din magazine oitele , broscutele si alte animalute pe motiv ca sunt copiate. Discutiile acelea erau argumentate cu poze, generau adevarate scandaluri.... era un show total. Nu mi-au placut la vremea respectiva, dar prin comparatie, parca preferam vechiul Breslo. Acum revenind la subiect, cred ca swlady s-a exprimat firesc, deci cu siguranta nu sunt atat de "doamna" precum par sa fie majoritatea celor de aici, important este ce a spus ea, nu cum a spus-o, iar mesajul este in asentimentul meu. Nu ma consider nici pe departe "creatoare" sau "artista", ceea ce fac eu este o forma de manifestare, ma simt bine facand bijuterii si atata vreme cat exista persoane care le apreciaza indeajuns incat sa le cumpere, ma bucur ca am si motivatia pentru a le face. In aceste conditii, nu pot sa nu ma intreb ce simte "cineva" atunci cand copiaza o bijuterie, ce satisfactie are oare? Eu am constatat pe pielea mea cat de eficient este sa corespondezi pe mail cu cei ce te copiaza, nu am intentionat sa-i scriu acestei "cineva", dar mai multe persoane de aici m-au zapacit de cap s-o fac, deci am facut-o, in consecinta m-am ales cu un raspuns naucitor, anume, nu a copiat de la mine, a gasit ea undeva niste tutoriale, dar din pacate nu mai are adresa. Mentionez ca ma straduisem o vreme sa gasesc un mod de a imbina sarma la bijuteriile respective, am facut multe incercari, iar rezultatul era intocmai copiat. Apoi, parca in dorinta de a-mi arata ca ea este mai desteapta, ca face fix ce-i place, a inceput sa-mi copieze sistematic tot ce faceam, nu cred ca cineva a urmarit ce fac eu pe breslo, dar va spun eu, am schimbat directia de n ori in ultima vreme, ea in continuare ma urmeaza. Acum am schimbat iar genul, garantat pana vineri, va posta ceva similar (asta daca nu citeste aici si vrea sa-mi contrazica afirmatiile). In tot acest timp, muuuuulte persoane mi-au scris in legatura cu fata asta, am ajuns deja sa nu mai suport sa aud sau sa citesc ceva legat de ea. S-a discutat aici despre respect, ei bine :)) pe blogul ei, aceasta doamna, are o postare in care pare sa se certe cu cineva pe tema copiatului, dar in care mentioneaza cat de mult ma respecta :)))) Ei, scriu rar, dar cand o fac imi scot parleala.Va las cu bine si va doresc spor in tot ce v-ati propus.

04.06.2010, 08:28:04
  • Loulou
    Loulou

Ei, am mai gasit ceva de spus, tot "cineva" cu pricina, incearca mai nou si alte magazine, din ce am constatat eu, a copiat fidel de la Simina, Giulia (nu stiu daca este exact asa scris), Andradacristina, si inca 2-3 pe care nu stiu sa le numesc acum. Dar multe dintre noi avem coditele noastre, Lizi, Mihaela, cunosc atat de bine ce spun :)) deci va doresc nervi tari si spor!

04.06.2010, 08:33:45
  • punctG
    punctG

Ma umfla rasul, ma si vad incercand sa copiez havin, loulou sau andradacristina, fetelor calmati-va ce-i al vostru e pus de-oparte, sunteti the best pe ce faceti fiecare si pana ce plagiatoarele voastre nu isi vor gasi un drum veti ramane asa, mai mult de atat lucrarile lor de slaba calitate va pun lucrarile in evidenta ba chiar se creeaza un trend, avantaj voi.

04.06.2010, 13:28:09
  • punctG
    punctG

Swlady, nu inteleg de unde frustrarile nu am vazut nimic in magazinul tau, dar poate voi va cunoasteti din alta parte si stiti despre ce vorbiti

04.06.2010, 13:37:37
  • havin
    havin

nu-i vorba de iesirea din starea de calm, e vorba ca e jenant sa tooot vezi si sa ti se spuna: ia uite, IAR! si eu am facut acelasi lucru ca loulou, i-am scris pers respective tot la multe indemnuri de la terti... si stiti ce mi-a spus? in mare: ca nu stiu sa vorbesc, ca o jignesc si ca in nici un caz n-a copiat de la mine, poate eu de la ea (sıc) pt ca lucrarile ei se caracterizeaza prin finete si bun gust! giiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ce-ati inteles voi din asta am inteles si eu :))))
    va spun cu mana pe inima: nu mi-as pierde timpul copiind pe nimeni, imaginatia o ai, nu o 'confectionezi'.
    fetelor care-si petrec timp studiindu-ma le spun ca eu petrec si mai mult timp desenand multe din elementele metalice cu care lucrez, asa ca oricat s-ar agita, le-ar fi aproape imposibil sa puna egal in ecuatie. drept pt care probabil ca ar trebui sa-si caute de drum. de propriul drum. ASTA e adevaratul mod de a iesi din anonimat!

04.06.2010, 16:09:40
  • punctG
    punctG

Asa este adevarat, dar noi cum am mai evolua daca nu ar incerca cineva sa ne copieze? :))) Uite mai devreme zicea Loulou ca a tot incercat chestii noi tocmai sa nu mai fie copiata, e voila, uite ce a iesit, cat o sa mai poata plagiatorul sa tina pasul???

04.06.2010, 16:29:17
  • punctG
    punctG

@Havin, mor de ciuda ca nu pot veni la targ sa te vad mesterind :))))), cand or mai creste copiii poate...

05.06.2010, 19:35:09
  • swlady
    swlady

punctG,ia ghici de ce nu am un magazin pe breslo?:)

06.06.2010, 19:25:23
  • swlady
    swlady

Fetelor,va multumesc pt ca v-ati deschis sufletul si v-ati spus toate oful.Poate asa,cele despre care vorbim si care cred,ca din respect pt noi,ne copiaza,vor avea,pana la urma,macar un pic de jena si nu vor mai copia.Si,da!Chiar am tacut mult timp si acum am rabufnit.Iar pt cele care considera ca vb urat:ma faceti sa rad,pe cuvant!Pt asemenea persoane cuvintele mele au fost blande si sa nu uitam ca "nu esti ceea ce spui,esti ceea ce faci."

06.06.2010, 19:33:20
  • Anabelle
    Anabelle

Buna, vreau sa intreb echipa Breslo in ce masura se accepta copierea numelui magazinului. Vad ca problema a fost ridicata chiar la inceputul acestui topic si nu stiu daca ati formulat macar o opinie in sensul asta.
    Merci!

09.06.2010, 14:29:45
  • peafowlady
    peafowlady

Salut Anabelle. Ti-am raspuns la mail-ul trimis aici, pe Breslo. Nu as vrea sa fiu acuzata ca am copiat numele tau, dupa cum ti-am explicat si in mail ThePeacockShop a fost numele magazinului meu de cand mi-am deschis blogul. Dar pentru ca tu ai fost aici prima, am sa mi-l schimb eu.
    Nu vreau deci sa exista certuri si confuzii.

09.06.2010, 18:12:41
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Anabelle, in ce sens copierea numelui?

Sunt de ex. vreo cateva "boeme" pe Breslo: Bohemian Sin, BohemianFlow, Anky (Bohemia) etc.
    In cazul asta evident e doar o coincidenta.

Am avut insa un user care si-a copiat magazinul integral dupa Irina Moise, incepand de la numme (Stuff I do), bannerul, si evident produsele. Astfel de personaje nu sunt tolerate pe Breslo, si magazinul respectiv a fost sters.

Trebuie tot timpul sa ne intrebam daca asemanarea e intamplatoare sau intentionata...daca toate fetele Bohemian ar avea aceleasi produse more or less, acelasi stil de banner...atunci ar fi o problema. Daca sunt doar numele magazinelor asemanatoare, produsele si restul elementelor insa diferite, asta este ok.

09.06.2010, 18:20:59
  • peafowlady
    peafowlady

Era vorba ca avem amandoua numele magazinului: The Peacock Shop. Eu nu am stiut ca acest nume este deja al altcuiva aici pe Breslo, am observat abea la o perioada de timp dupa ce m-am inregistrat... Tinand cont ca am acest nume ca semnatura si pe pozele de pe blog si la adresa de mail, schimbarea nu va avea loc instant.

09.06.2010, 18:26:53
  • Anabelle
    Anabelle

Ok, inteleg, eu nu am observat ca ai avut de la inceput acest nume de magazin... :) Chiar stiu ca am admirat faptul ca ai ales acest user, desi un "peacock" ar fi fost mai la indemana pt cineva care lucreaza cu pene de paun :) si am sperat sa nu ne aglomeram atat de repede pe aceasta combinatie de cuvinte. Numai bine!

09.06.2010, 23:47:28
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Din punctul de vedere al Breslo, puteti ramane amandoua cu numele actuale, aveti oricum produse diferite.

Offtopic pe tema numelui magazinului: pentru a evita confuzia (cumparatorilor) se recomanda ca username-ul sa fie si numele magazinului pe Breslo. Si eu asociez mereu magazinele cu numele userului, de multe ori nici nu stiu daca magazinul se cheama altfel. Just in case daca se gandeste cineva sa isi schimbe numele....

10.06.2010, 21:10:16
  • CORALINA
    CORALINA

Dar de ce nu dati nume? O"gazeta de perete" e singurul lucru pe care il puteti face. Daca au tupeul sa sa spuna "pentru ca pot" si voi puteti posta numele magazinelor, blogurilor etc. E diferenta mare in a te inspira si a copia. Chiar daca te inspiri, iti pui si amprenta personala (nu lucrand prost) aducand ceva nou, zic eu. N-a inventat nimeni roata, dar nu cred in coincidente 100%. Oricum am vazut niste lucruri pe Breslo deosebite care nu cred ca le poate copia oricine. Felicitari, pentru mine asta este arta.

11.06.2010, 18:38:40
  • havin
    havin

.... si apropos de nume... totusi, chiar si numele produsului sa fie copiat?? nu ajunge ca produsul in sine e o copie ordinara? e nevoie sa poarte SI acelasi nume?
    asta da lipsa de imaginatie si bun simt!

11.06.2010, 22:50:49
  • mady68
    mady68

aceeasi spinoasa problema;pe ''batranul Breslo' se puneau poze cu ambele produse:copie si original,cred ca admi trebuie sa fie mai ''incisiv''in aceasta problema,cel care are produs raportat pt aceasta problema ,suspendat pe o perioada de...,la a treia avertizare inchis magazinul,chiar daca are taxa platita;cred ca ar mai trebui citita politica ste-ului

11.06.2010, 23:31:24
  • CORALINA
    CORALINA

Si totusi.. am si eu o idee fixa numele magazinelor de ce nu le dati? Sa faci copii ca la xerox(presupun ca si preturi mai mici), sa dai si acelasi nume,bine ca nu copiaza si pozeleca estul s-au ostenit pana atunci.. astia sunt maniaci. Daca tot te pricepi sa faci ceva de ce sa n-o faci in felul tau? N-ar fi mai distractic asa? Nu te plictisesti intr-o zi sa fi copia fidela a altcuiva?

12.06.2010, 16:17:52
  • peafowlady
    peafowlady

Cinnamon, mersi, am tinut cont de sugestia ta : )

12.06.2010, 22:21:47
  • AllThePrettyLittleThings
    AllThePrettyLittleThings

Va intreb pe voi ce parere aveti:
    Produsul meu, adaugat pe 21.03.2010:
    www.breslo.ro/Product/Le-feu-du-soleil---Le-jardin-enchant---cercei_141683
    Produsul "concurentei", adaugat pe 30.06.2010:
    www.breslo.ro/Product/My-secret-garden_182551
    Intr-adevar, nu sunt identici. Cei ai lui Fimolicious sunt argintii, n-au frunzulite, n-au margelute verzi la baza fiecarei flori, ma rog, n-au toate detaliile care cred eu ca dau personalitate. Sunt si mai ieftini.
    Si ca sa nu creada lumea ca e vorba de flaming, trolling, defaimare sau mai stiu eu ce... eu doar va intreb, voi ce parere aveti? Sunt indrepatita sa ma simt "foarte admirata"? :)

30.06.2010, 21:43:00
  • tonycat
    tonycat

Salut,

parerea mea este ca e o coincidenta. Lucrand amandoua cu acele floricele mici ,delicioase, si multe, multe, ma gandesc ca natural este sa le asezi in buchetel, un buchetel cu florile dispuse aleator in plan vertical, ca sa se distinga. E destul de probabil sa faci acelasi produs cand acelasi fel de materie prima e folosit de mai multe persoane. Mai ales daca sunt elemente prefabricate.
    Parerea mea este sa verifici daca si alte produse ale tale se regasesc ca design in acel magazin, daca prezentarea produselor seamana.
    Acum stau si cuget, si daca aveti timp si chef de un raspuns sau o opinie, va multumesc anticipat, la fiecare produs postat sa verific daca mai exista intr-un alt magazin un produs la fel sau care seamana ca design, prezentare? E cam greu, nu credeti?

30.06.2010, 22:03:56
    AllThePrettyLittleThings

Uite de-asta va intreb pe voi, ca eu sunt mai "sensibila" de felul meu.
    @tonycat inteleg ce spui. Daca 2 magazine au cam aceeasi "materie prima" in general, da, vor exista asemanari. In momentul in care fac un colier cu pandantiv camee, mereu mi-e frica c-o sa ma "certe" cineva - ai lant, niste margele, o camee.
    Dar daca n-au aceeasi materie prima? daca unul lucreaza, sa zicem, teoretic, in general cu fimo, si dintr-o data, schimba stilul si materia prima?
    In utlima vreme am tot postat produse din colectia din care fac parte si acei cercei, adica cercei ca acestia au fost pe primele pagini in utlimele 2 saptamani si in galerii. Daca acea teoretica schimbare de stil si materie survine tocmai intr-un asemenea moment? Nu e totusi putin ciudat?

30.06.2010, 22:17:24
  • Laruca
    Laruca

Coincidenta sau nu, ai tai sunt cu adevarat deosebiti. Deci, "admirata" sau nu, llThePrettyLittleThings, ai tai sunt laurii si cred asta e tot ce conteaza.
    Personal, mi s-a intamplat sa fac un set foarte asemantor ca stil cu al unui alt magazin. Cine le vede jura ca eu l-am copiat de acolo. Ei bine, eu pot sa jur, cu mana pe cruce, ca nu l-am vazut decat cu foarte mult timp dupa ce l-am facut pe al meu. Cu ocazia aceasta cer scuze creatoarei, desi nu a fost cu intentie, si promit solemn ca nu mai fac inca unul similar.
    Iata despre ce vorbesc:
    setul postat pe 29.10.2009 de catre HypnoticParade
    www.breslo.ro/Product/set-carneol-si-agate_91661
    si iata si setul meu, postat pe 12.04.2010:
    www.breslo.ro/Product/Vin-fiert-cu-scortisoara-set-carneol-oranj-rosu-galben-alb_149503
    Si acum, va intreb. Ce-ar trebui sa fac? Sa-l sterg si sa-l arunc la gunoi. E munca mea 100% si sunt mandra de el.
    Poate ca uneori, muzele se distreaza pe seama noastra, aruncandu-ne aceeasi sageata. Poate ca hazardul joaca un rol mult mai important in viata noastra decat vrem noi sa credem. Poate...

30.06.2010, 22:22:30
    AllThePrettyLittleThings

@tonycat: discutam in teorie, nu ma refer la nimeni. Din ce spui tu, eu inteleg ca un magazin ar putea bine mersi sa copieze in fiecare zi pe altcineva. Daca nu o face constant, nu se numeste copiat? si nu, n-ar trebui sa verifici (decat, eventual, poti sa tragi un ochi pe la magazinele pe care le ai la Favorite - cine stie, poate iti place atat de mult, incat ti-a venit o idee de-acolo si nici nu ti-ai dat seama).
    @Laruca: multumesc mult si felicitari pentru curaj :) poti fi "acuzata" dupa acest "autodenunt", desi eu nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji. Diferenta este, presupun, ca prin aprilie, inainte de a posta, nu ti s-au perindat prin fata ochilor pe Breslo 5-6 seturi, facute pe acelasi principiu, de-ale lui HypnoticParade, si abia apoi ti-a venit ideea.
    Sunt constienta ca unele lucruri iti raman in minte undeva, cand vezi ceva ce-ti place (sau poate nici nu-ti place). Bijuterii vazute pe cine stie unde, imagini, poze, poate chiar lucruri care n-au nicio legatura cu asta, dar te inspira. Creativitatea este in fond asamblarea unor lucruri deja vazute intr-un mod propriu. Nimeni nu inventeaza nimic, doar facem "variatiuni pe tema". Dupa cum am mai spus, eu am o problema cu timing-ul.

30.06.2010, 22:37:10
  • Laruca
    Laruca

Asta asa e.
    La data cand a fost postat primul produs, eu nici nu aveam magazin pe Breslo si nici nu auzisem de acest site. Hi, hi,... Asta ca sa fie tacamul complet.
    Multumesc pentru intelegere.
    Sper din inima ca si creatoarea setului cu pricina sa fie la fel de intelegatoare.
    Mie imi e greu sa mai fac un produs DE-AL MEU inca o data.....pentru ca ma plictiseste chestia asta. Ce-s eu? Xerox, matrita? E un efort inutil.
    Inspiratie maxima tuturor!

30.06.2010, 22:46:01
  • Fimolicious
    Fimolicious

Abia acum am intrat pe forum, de obicei nu o fac. Imi pare rau, AllTPLT, dar nu ti-am copiat produsul. Intamplarea face sa descopar abia acum ceva vreme floricele din acrilic. Si de cumparat abia acum vreo 2 saptamani, pe Breslo. Am mai vazut si pe tot felul de modele, dar nu am vrut sa ma complic sa iau din afara, asa ca am cautat pe aici. Cercelusii mei seamana prin simplul fapt ca sunt buchete din flori de acelasi gen. Insa, asa cum ai spus si tu, nu sunt identici. Ti-am admirat intotdeauna produsele, insa nu cu scopul de a le copia.
    Si daca observi, mi-am diversificat produsele inca de acum cateva luni. Nu am vrut sa ma limitez la polimer, pentru ca eu consider ca fiecare dintre noi are dreptul la a de dezvolta si extinde. Daca te-am ofensat postand cerceii mei, imi cer scuze. Ii pot scoate, daca asta te face sa te simti mai bine. Oricum, nu pe Breslo am cea mai mare desfacere.
    Toate bune!
    Andreea

30.06.2010, 23:39:32
    AllThePrettyLittleThings

@Fimolicious: Recunosc ca e prima data cand ma confrunt cu acest sentiment. Nu particip la targuri, nu tin blog cu produse, (sper ca doar) deocamdata este un hobby, o pasiune pt timpul liber. Deci n-am mai avut ocazia sa ma simt copiata. N-am deschis subiectul aici cu rea-intentie: ideea era tocmai sa ma dumiresc eu - mi se pare? Sunt subiectiva, fiind vorba de mine, si dupa cum am spus, am avut mai multe motive sa cred ca este vorba de copiere. Sa te intreb pe tine - am ajuns la concluzia ca e oricum inutil (ori negi, ori recunosti si-mi spui ca n-am copyright, deci ghinionul meu), pentru ca esti la fel de subiectiva si implicata ca si mine. Chiar am vrut sa vad ce cred altii, daca vad cele doua produse fata in fata, daca este evident doar pt mine. Concluzia pare a fi ca sunt eu prea "sensibila". Cat despre scos cerceii din magazin, multumesc pentru oferta, dar nu este nevoie. Daca intr-adecar nu a fost nimic premeditat, imi cer eu scuze pentru banuiala.
    Spor in tot ce faci!

01.07.2010, 01:24:13
  • Fimolicious
    Fimolicious

E bine ca ne-am inteles. Sa stii insa ca mi s-a parut ciudat ca ai considerat adaugarea magazinului tau la favorite drept o ofensa. Cel putin asa reiese din comentariul tau. Am pus unul dintre produsele tale chiar intr-o lista cu ce imi doresc de ziua mea, pentru ca sunt cu adevarat deosebite. Sunt elegante si rafinate, in produsele mele predomina simplitatea si copilaria... Nu se pot compara decat prin materialele folosite. In ceea ce priveste acele floricele, nici nu vad cum ar putea fi folosite decat agatate in mini buchetele, de diferite forme si in diverse combinatii coloristice.
    In fine, spor la treaba si inspiratie maxima!
    Andreea

01.07.2010, 09:13:07
  • tonycat
    tonycat

Salut,
    @All The Pretty Little Things, multumesc pentru comentarii. Departe de mine sa gandesc asa, citez :"Din ce spui tu, eu inteleg ca un magazin ar putea bine mersi sa copieze in fiecare zi pe altcineva. Daca nu o face constant, nu se numeste copiat?"
    Aici trebuie sa te contrazic, daca nu o fac, cine stie ce se intelege. Ar fi de dorit sa nu generalizam sau sa extrapolam la scenarii imaginare. Doar am tinut sa iti spun parerea mea la cazul tau.
    End of story!
    Multumesc!

01.07.2010, 10:29:19
  • havin
    havin

hai, ca vad ca v-ati lamurit, ceea ce e f bine!
    daca mai conteaza, nici eu nu cred ca se poate pune problema unui copiat.... pare a fi mai mult o intamplare si atata vreme cat materialele folosite acolo sant oarecum la fel- nici nu e f greu sa obtineti produse cu aceeasi linie; detaliile fac diferenta si dupa cate vad- sant destule.
    asadar- spor la treaba!

02.07.2010, 00:08:19
  • issa
    issa

Am si eu o problema....am un gherghef si nu stiu ce sa fac :(sa-l postez sau nu? am dat o cautare pe breslo si am vazut ca sunt fete care au asa ceva...daca apar si eu cu un gherghef o sa se interpreteze ca am copiat pe cineva?

05.07.2010, 23:15:49
  • BohemianSin
    BohemianSin

si eu am flori din chiffon..daca dau un search cred ca mai gasesc vreo 100000, conteaza daca ideea e altfel si prelucrarea diferita. In acest sens nu poate fi considerat plagiat.Crede-ma tocmai am vazut unul!

05.07.2010, 23:36:52
  • tonycat
    tonycat

Salut,

daca toate femeile care in trecut, acum 100, 200, 300 de ani lucrau la gherghef broderii minunate care astazi cu greu pot fi egalate, s-ar fi acuzat una pe alta de plagiat nu cred ca acum am mai fi stiut noi de tehnica asta. Parerea mea.
    Fiti frumoase si sa aveti o zi buna!

06.07.2010, 06:24:25
  • BohemianSin
    BohemianSin

PE SCURT, ABIA ASTEPTAM SA-L VEDEM!

06.07.2010, 09:57:24
  • issa
    issa

Azi m-am gandit sa-l protejez cu un strat de lac...cel tarziu maine il vedeti ;)

06.07.2010, 14:39:49
  • tonycat
    tonycat

Tot trecand prin temeri "sa fac sau sa nu fac asta deoarece daca mai exista expus undeva ..." , "sa postez sau sa nu postez asta pentru ca....." o sa va pierdeti identitatea, in cele din urma. Fiti voi insiva si exprimati-va liber asa cum ganditi, asa cum simtiti. Clipa de inspiratie nu vine cand vrem noi, scanteia nu se aprinde cu chibriturile din bucatarie, si cand s-a aprins, ce faceti? Va blocati la gandul ca ceea ce ati creat deja a vazut lumina zilei creat de altcineva. Suntem diferiti dar si daca gandim la fel, din cand in cand, e vreo problema? Spunea cineva, pe aici, ca nu isi expune lucrarile din cauza sa nu fie "furata". Hmmm...! Eu zic altceva, ca ajungi sa alegi sa nu mai expui intr-o comunitate deoarece te simti ingradit, nu mai gandesti liber. Credeti ce e posibil? E doar o ipoteza.

06.07.2010, 14:50:17
  • tonycat
    tonycat

Issa, daca imi dai voie, il protejezi cu lac impotriva umezelii, pentru aspect sau impotriva eventualelor critici? Nu tot ce straluceste e si frumos. Daca ai gandit proiectul intr-un fel anume, nu il schimba deoarece cineva ar avea ceva de comentat. Stii ce zic? daca ai un foto digital , fotografiaza-l inainte de a il lacui si dupa lacuire. Compara pozele si vezi care ti se pare mai frumos.

06.07.2010, 14:56:00
  • amelycollection
    amelycollection

Eu sunt mai nou venita in aceasta familie dar sa stiti ca de multe ori m-am inspirat de la anumite persoane si am evoluat foarte mult.Sunt multe persoane care fac lucruri foarte speciale si foarte greu de copiat.Cand te incanta foarte mult ce face altul iti vine sa progresezi si tu si parca ti-ar da un avant dar asta nu inseamna sa copiezi ci sa inveti ca detaliile si calitatea sunt acele chestii care ar trebui "copiate" restul ar trebui sa fie original. Va pup

06.07.2010, 15:02:06
  • tonycat
    tonycat

Asta se invata la scoala sau prin experienta. Doar ca Scoala nu e aici, pe Breslo.

06.07.2010, 15:15:14
  • issa
    issa

Tabloul meu este realizat cu tehnica servetelului , pe panza...l-am lacuit sa-l protejez...intr-un fel...nu-i f. stralucitor dar suficient cat sa-mi strice pozele :(

06.07.2010, 17:09:35
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Sunt de acord in totalitate cu Tonycat: nu trebuie sa ne ingradim creativitatea doar pentru ca roata a fost deja inventata!!!

Si nu orice asemanare intre doua produse inseamna copiere si nu exista nici un motiv sa lezeze orgoliul primului postator (ca nu e cazul de inventator, ca daca ar fi asa, s-ar urma alte cai, in fine, sunt prea rare cazurile pentru a fi aduse in discutie)!

Eu zic sa fim rationale si sa progresam invatand lucruri noi mereu, aplicand cunostintele insusite si prelucrandu-le folosind propria imaginatie si personalitate!

@ Issa: iti fac galerie, abia astept ghergheful! Folosesti blitz-ul atunci cand faci pozele? El nu este indicat la fotografia de obiect, pentru ca strica toate pozele, indiferent de luciu sau nu. Lumina naturala, nu prea puternica, cu cateva setari ale camerei (macro si balansul de alb - cele mai importante) si un fundal neutru fac pozele chiar ok.

06.07.2010, 23:09:30
  • veronel
    veronel

si eu as fi zis ca oamenii sunt flatati daca altii se iau dupa ei...
    stiti ce este cu adevarat impresionant? sa vezi in fiece zi lucruri mici si dragute, facute frumos si cu darurire, cu multa munca, vandute la pret derizoriu. accesorii unicat. despre fetele astea nu scrie nimeni ditamai pagina, in schimb sunt peste 30 de postari legate de cele are copiaza. ma intreb daca, si in ce masura, clientul face diferenta (pret/calitate), in cazul in care este vorba de bani. un client care admira andradacristina, de ex, nu va accepta un compromis, o copie. iar daca nu este vorba de bani, este cu siguranta vorba de orgoliu. cred ca toata lumea are un loc sub soare, oricum, n-as putea sa traiesc prin comparatie.

07.07.2010, 23:46:19
  • issa
    issa

Ce parere aveti de acest mesaj :'' nu mai copia ideile altora. cred ca stii la ce ma refer. faptul ca magazinul meu nu mai e activ deocamdata nu inseamna ca poti sa te servesti din idei. si nu mai minti clientii ca dantela aia e lucrata manual, pentru ca e cumparata la metru din mercerie.''?
    Sincer nu am nervi sa-i explic ca brosele sunt realizate prin 2008 iar dantela este crosetata de bunica.

10.08.2010, 12:38:16
  • issa
    issa

Poate ca nu era indicat sa postez mesajul aici dar am fost prea nervoasa si m-a deranjat tonul dar si acuzatia total aiurea. Sunt zeci de brose din dantela pe breslo...nu inteleg ce au asa special....o bucata de dantela si o piesa centrala. Nu incerc sa-mi mai bat capul...deja am ziua stricata si o durere groaznica de cap:(.

10.08.2010, 13:06:24
  • BohemianSin
    BohemianSin

te enervezi de la atat?Mie mi se pare ca originalitatea e data de acel touch al artistului!ca asa daca ma iau nu ar mai trebui sa fac flori pt ca sunt zeci (sute cred) de flori pe Breslo!Unde am mai ajunge_?!Cand am inceput sa fac eu coliere cu multe flori nu prea facea cam nimeni si nu m-am simtit un moment copiata....termenul imi starneste rasul....nici cand primeam mesaje de apreciere si dupa vedeam postate chestii asemanatoare! Personal nu cred ca am mai vazut brosa ca a ta desi urmaresc produsele noi aparute de vreun an incoace, si nici nu as putea sa ti confund stilul!Asa ca las-o pe Domnisoara sa leorbaie in van si sa creada ca ea a inventat gaura la macaroana!
    Cat despre dantela o sa facem o expertiza, dar nu cred ca va mai fi nevoie din moment ce avem cititori in poze care pot data cu exactitate perioada in care a fost facuta sau merceria de la care a fost cumparata. Ar trebui sa stie ca sunt si oameni ok pe lumea asta care nu s-ar obosi sa minta doar pentru a face totul sa para mai....vintage...si atractiv pentru clienti!Si eu am niste mileuri facute de matusa mea cand era tanara, pe care mama nu le mai foloseste si pe care prefer sa le transform!Ca doar nu am sa las munca ei sa se piarda in eter!Plus ca au un aer cu totul diferit fata de dantela pe care o iau de la mercerie (gasesti cam aceleasi modele peste tot, usor reconoscibile)!
    So Issa, keep up wit the great work!

10.08.2010, 13:21:20
  • user13164
    user13164

Cine face o copie foarte buna trebuie felicitat, merita, este si el un artist. Insa un artist copiator, fara inspiratie, dar cu talent.
    Cine face o copie proasta, sa nu fiti maniosi pe el, credeti ca il va vinde? sau ii va aprecia cineva lucrarea? Este doar o copie proasta...
    Ataaaaaaaaaaat de multa rautate este in (unii) oameni, incat NU MERITA sa pierzi timpul citind mesajele unui frustrat de viata.
    MERITA sa iti canalizezi toata energia ta, ISSA, pentru a CREA CONTINUU si sa nu ridici privirea decat pentru a privi lumea, nu pentru a o auzi.
    Poti rani usor inima unui artist, DAR NU O POTI COPIA!!!

10.08.2010, 18:02:05