Forum: Feedback pentru magazinul tau Da-mi te rog un sfat asupra unui pret echitabil pentru produsul meu

  • dokia
    dokia

    Buna. Sunt noua pe aici si as vrea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu stabilirea unui pret echitabil pentru papusa din magazinul meu.
    E prima mea lucrare de gen, nu vreau sa o dau gratuit insa nici sa sperii peroanele interesate cu un pret supradimensionat. Am muncit foarte mult pe ea, in plus am observat ca pe siteurile din afara tarii sunt destul de cautate lucrarile de gen si destul de scumpe insa la noi in tara nu prea am vazut lucrari asemanatoare astfel incat sa pot aproxima un pret.

    Da-mi te rog un sfat: daca ar fi a ta cu cat ai vinde-o? si daca ai fi cumparator interesat cam cat ai fi dispus/dispusa sa platesti pentru ea? Sau poate stii produse asemanatoare in Romania care sa ma ajute, prin comparatie, sa estimez un pret.

    Va multumesc foarte foarte mult, aniticipat!

    20.04.2013, 14:14:49
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

    Este foarte frumoasa insa ar trebui sa spui si ce dimensiuni are. In comparatie cu iarba mi-e greu sa estimez :)

    Iti sugerez sa faci o comparatie intre site-urile din afara tarii si cele romanesti. Cauta un produs pe care sa-l gasesti si acolo si aici si vezi raportul de pret si apoi faci la fel si cu papusa.

    Sincer, daca as fi facut-o eu, i-as fi pus un pret astronomic ca sa nu o cumpere nimeni si s-o pastrez pentru mine:) Este superba!

    22.04.2013, 10:42:24
  • tiny.treasures
    tiny.treasures

    Pot sa zic "UUUUAAAAUUUU!!!!" e super super frumoasa papusa...
    La partea cu preturile am avut si eu dileme. Doar ca mie mi-a fost mai usor pentru ca exista produse de acelasi gen cu ale mele.
    Incerca sa dai o valoare in bani ,timpului care l-ai petrecut lucrand la papusa (inclusiv timpului care l-ai petrecut cautand materialele potrivite, cat si timpului efectiv de lucru)

    22.04.2013, 20:40:23
  • Discover.the.magic
    Discover.the.magic

    In primul rand ar trebui sa pui pe hartie costul efectiv al materialelor, apoi la costul acela adauga munca ta, orele pierdute, migala si originalitatea, iar mai apoi stabileste-ti un adaos la fel pentru fiecare produs, astfel la costul materialelor+costul muncii tale inmultesti adaosul tau si obtii un pret orientativ, pentru mai multa corectitudine, cum au zis si fetele, orienteaza-te si de pe la altii, dar converteste-l la puterea de cumparare a romaniilor.

    Btw, e foarte reusita papusa! sper sa te decizi la un pret corect.

    23.04.2013, 11:01:57
  • LuAndy
    LuAndy

    Ei, am putea spune ca ai scapat de problema asta... Felicitari!

    Acum, daca te hotarasti sa mai faci cel putin una si cel putin la fel de frumoasa cum e asta, trebuie sa te gandesti in primul rand la un pret care sa reflecte munca ta. E adevarat, nu prea sunt la noi genul acesta de produse... Am gasit pe cineva pe breslo care lucreaza ceva asemanator, face papusele- miniaturi unicat tip fantasy din pasta polimerica. Da o raita prin magazinul ei, poate te ajuta sa-ti faci o idee: www.breslo.ro/Shop/RalucaElvenDesign/Sculpturi-Papusi-Fantasy_46535

    Mult succes si inspiratie maxima in continuare!

    23.04.2013, 20:59:42
  • fairdealing
    fairdealing

    m-am uitat si eu in magazinul Ralucai-la care ai dat linkul,este adevarat k are papusi,dar m-am uitat la vanzari si nu a vandut niciuna,decat niste ingerasi din categoria asta,poate e bine daca am sti si daca au cautare produsele facute de noi,eu m-as bucura,daca am primi asa niste informatii de pe Breslo,cat si cam ce se vinde,in sensul k noi muncim probabil mult la ceea ce postam pe Breslo,materialele costa si ele,poate suntem bucuroase de ceea ce am reusit sa realizam,dar nu stim daca vom reusi si sa vindem;nu spun asta neaparat pt.tine, ci ma gandesc si la magazinul meu sau al altora

    01.05.2013, 10:36:24
  • RalucaElvenDesign
    RalucaElvenDesign

    Buna,

    In primul rand felicitari petru frumoasa papusa pe care ai facut-o.
    M-am uitat cu drag la ea mai ales ca sunt foarte putine persoane care fac acest gen de creatii..stiu cata migala e si ca e destul de greu sa creezi o proportie buna.
    Eu am inceput din pasiune pentru sculptura si pentru papusi acum ceva timp si nu m-am gandit deloc daca o sa se vanda sau ce cautare au..niciodata nu pornesc in creearea unui produs cu ideea ca vreau neaparat sa se vanda sau cat o sa se vanda. Merg de la sine lucrurile.
    Legat de pretul creatiei tale/creatiilor de acest gen...vezi cat ai cheltuit pe materiale ( sa nu ii pui un pret care sa te faca sa scoti bani din buzunar pe materiale) iar apoi...apreciaza-ti munca cum crezi tu fara sa ceri un feedback altcuiva despre asta. Am invatat de-a lungul anilor ca numai eu simt si stiu cu cat ma apreciez si daca eu ma apreciez cu cat consider eu si cu cat cred eu ca valoreaza creatia respectiva isi va gasi clientul potrivit.
    Eu am vandut papusi personalizate in Romania iar in strainatate am avut intr-adevar mai mare succes cu ele deoarece se intelege mai bine conceptul de "art doll" si sculptura de acest gen.
    Eu la randul meu colectionez papusi si daca imi place ceva cu adevarat si inteleg conceptul creatiei respectiva cumpar produsul cu suma pe care o apreciaza artistul.
    Am inceput cu o emisiune televizata despre aceste papusi si feedbackul acestei emisiuni m-a ajutat sa inteleg ca o papusa creata din suflet se va vinde cand voi crede in ea si cand ii voi da eu valoarea reala fara sa ma gandesc ca daca o voi pune la 10 lei voi avea sigur vanzare.
    Ca idee, incearca sa le vinzi si in afara pe site-uri de profil si daca tu simti sa o apreciezi cu un pret cu cu multe zerouri pune-i acest pret.
    Este in primul rand oglinda ta,pasiunea si dragostea ta pe care o imbini cand creezi.
    Nu se vinde imediat..ai rabdare si creeaza in continuare pentru ca isi va gasi perechea.
    Experimenteaza materiale..teme..eu de exemplu folosesc tot felul de materiale si fiecare are o poveste..o personalitate si comenzile si vanzarile au venit de la sine.

    Am inceput acum4-5 luni..si a doua zi cum am urcat cateva papusi m-au contactat de la teveziune.

    Este superba si te felicit si continua cu ce faci iar daca ai nevoie de vreun sfat scrie-mi!
    Raluca

    04.05.2013, 02:16:30
  • fairdealing
    fairdealing

    Nu am vrut sa supar pe nimeni,este evident k sunteti talentate,felicitari pt.ceea ce faceti;eu sunt in primul rand economista,toata viata am facut costuri de productie,de vanzare,etc si cu siguranta asta mi-a afectat modul de gandire;fac multe lucruri de placere,le fac cadou, ma bucur cand sunt apreciate;dar cand platesc o taxa pt a-mi vinde produsele(care costa si ele)nu pot sa nu am in vedere daca o sa-mi si scot banii investiti; imi cer scuze daca s-a inteles altceva,nu inseamna ca nu apreciez ceea ce faceti,Maria

    05.05.2013, 21:10:29
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

    eu cred ca trebuie sa gasesti un numitor comun intre materialele pe care le-ai folosit + munca ta si pretul pe care tu l-ai plati pentru un asemenea produs. stim, cu totii ne dorim sa platim cat mai putin pentru un produs, insa, de asemenea, un pret prea mic poate avea un impact negativ asupra potentialilor clienti. la urma urmei, este vorba de cat apreciezi tu ca valoreaza. de obicei, cei care ar plati un pret mai piperat sunt tocmai artistii care la randul lor fac ceva cu pasiune, si stiu ce munca inseamna sa faci ceva, cata energie si cheltuieli investesti intr-un proiect. daca intr-adevar produsul tau nu are mare cautare in romania, incearca sa le vinzi in strainatate. si nu in ultimul rand, nu te demoraliza! sunt putine persoane care au reusit din prima. daca muncesti cu pasiune si ceea ce faci se transpune in lucrurile pe care le oferi spre vanzare, e imposibil sa dai gres. inceputul e mai greu. asa ca, multa bafta si inspiratie!

    16.05.2013, 13:30:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

    As fi vrut sa vad si eu papusa... Voi, unde ati vazut-o???

    11.06.2013, 00:42:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

    O, da! Am vazut-o...
    Mare multumire Eluneara.bijoux!

    29.06.2013, 14:15:22