Forum: Concursuri Dacia antica - Leagan de cultura si civilizatie

  • balanmiha72
    balanmiha72

    Serios???? Chiar prima??? Multumesc!!!!

    18.11.2014, 18:01:53
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

    Inscriu un set colier si cercei inspirat de cultura Cucuteni:

    www.breslo.ro/item/amintiri-sangvine-set-statement-colier-cercei-1325468

    26.11.2014, 21:48:46
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Nicole, superb setul! M-ai lăsat fără cuvinte...ceramica de Cucuteni, veche de aproape 6000 de ani, si-a păstrat Frumusețea si culorile aproape nealterate! Ai redat cu mare măiestrie aerul atat de elegant si sobru al vechilor podoabe dacice!
    Felicitări!

    26.11.2014, 21:57:15
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

    Multumesc Florina pentru cuvintele frumoase!! :)

    27.11.2014, 00:41:22
  • aigile
    aigile

    Bună, fetelor! Bântuind în căutarea... site-ului pierdut, am dat și peste zbaterile voastre entuziaste. Am revăzut Tezaurul cu prilejul expoziției itinerante a ”soldaților de teracota” din China. Cu acest prilej am aflat că nu aveam ochi când l-am mai privit!!! - după ce-l veți revedea veți descoperi și voi că-i copiem... copios pe antici (pe toți, de fapt!), tot asa cum vorbim zilnic... în proză... Brățări, cercei, fibule, agrafe, catarame, coliere - în Dacia ori pe breslo - totuna! Tehnologia nu ne-a dus pe vreo (altă)culme (iar această afirmație e laudativă, pentru ambele părți, deși din motive diferite...).
    Și Cucutenii au avut expoziție în aceeași perioada - mi-am luat și eu o așa siluetă, și o ”ștampilă” (copii, desigur), și mi-am umplut telefonul cu sute de poze ale celebrelor vase (nu am avut nicio opreliște, după ce nici intrarea nu costase vreun șfanț! - în totală opoziție cu chinezii, care au știut să se vândă!...), și tare mi-ar fi plăcut să plec acasă cu un leopard de vreo 4-5cm, atât de expresiv după cei 6000 de ani, că l-am lăsat în urmă plângând (eu...)!
    Am spus asta pentru că s-ar putea să revedeți în această competiție bijuterii din care ati mai văzut, doar că poate nu știați că și dacii ”bijutereau” cam cu aceleași tehnici. De mirat este cum ele, bijuteriile, au rămas, dar uneltele care le-au modelat s-au topit în neant! Un clește cred că m-ar fi uimit și mai mult...
    P.S. După cât am bâjbâit (și câte am citit pe drum...), mă duc să iau un hap de inimă, și altul... de cap, sau de suflet, cum vreți. Vă recomand produse sigure, dacă doriți. Reglează zbaterea inimii, limpezesc mintea si îndulcesc vorba. Avem nevoie... Lumea o ia razna și pe drum drept, darămite după asemenea ”cataclisme”, ca acelea care ne frământă de câteva zile!... Totuși, dacă mă prindeți vreodată fără măsură (adică... medicație), vă rog eu, pe mine nu mă lăsați să dau de garduri, recomandați-mi de urgență medici/clinici de specialitate. Dacă bijuteritul nu e în sine o terapie (cum pomeneați ailleurs...) poate ar trebui să deschidem un topic anume - fie el de tratament, ori educație - după necesități. Scuze tuturor celorlalți pentru bătutul... șeii.

    27.11.2014, 19:51:28
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Ligia draga, dupa ce a citit mesajul tau de cinci ori la rand, iapa nu a inteles mare lucru...sigur i-ar prinde bine o medicatie strong sa ii mai goneasca un pic fumurile din cap...sau din suflet, sa ii limpezeasca mintea cea de pe urma!

    28.11.2014, 23:46:45
  • mielena
    mielena

    Semne stravechi: www.breslo.ro/item/semne-stravechi-1322835

    30.11.2014, 10:37:15
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Multumesc Mihaela! Excelenta transpunere a simbolurilor străvechi in cusaturile populare! Felicitări!

    30.11.2014, 11:16:44
  • aigile
    aigile

    Îmi place să privesc Concursurile ca pe niște Expoziții - și orice expoziție care se respectă îți pune la dispoziție un Caiet. Caietul vorbește despre drumul Atistului(/Artiștilor) în Artă și despre drumul Operelor - de la Izvor, la simeze. Nu ar fi frumos ca fiecare Concurs să aibă propriul Caiet, în care postările să ilustreze această fascinantă devenire?!... Chiar și prezentarea lucrărilor pe paginile proprii, tot asta urmărește: un act artistic, deosebit de țelul de marketing (care nu e exclus, dar se sub-sumează...) Când nu ajung să particip într-un Concurs, îmi place să ”răsfoiesc” filele Caietului său, cu regretul pe care-l ai când ai pierdut o expoziție - și un prieten îți împrumută Caietul, să știi ce-ai pierdut... Sincopele organizatorice, cacofoniile dinaintea vernisajului nu se vor regăsi însă în paginile Caietului - poate doar ceva mâzgăleli în agendele private să mai păstreze transpirația și nervul ”facerilor”... Mi-ar plăcea să răsfoiesc paginile Concursurilor ca pe niște albume de Artă - singurul loc unde imaginația nu poate fi îngrădită, în care frumusețea chiar se naște în ochiul privitorului, înnobilându-i simțirea.
    (traducere - din do-major, în la-minor...)

    02.12.2014, 10:33:28
  • aigile
    aigile

    http://www.muzeulvirtual.ro/?tur=aurul-si-argintul-antic-al-romaniei
    Dacă Florina nu v-a făcut destul de curioși, iar eu nu v-am convins că azi se ”bijuterește” la fel ca-n antica Dacie, faceți un tur virtual la MNIR! - pentru că expoziția ”Aurul și Argintul Antic al României” e momentan în excursie, la Brukenthal-ul Sibiului!... Pagina ultimei încăperi are pe un panou o bijuterie pe care, fără să știm, am ”preluat-o”, cândva, fiecare...

    02.12.2014, 11:15:16
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Multumesc Ligia!

    15.12.2014, 20:27:17
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    V-am pregatit o mica surpriza, un filmulet care va va ajuta sa mesteriti niste spirale perfecte...dispozitivul il puteti construi singuri, nu cred ca este o problema...
    https://www.youtube.com/watch?v=wM5fep_aPtI

    15.12.2014, 20:29:12
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

    Si, pentru ca am promis premii in spiritul cochet al daciei Antice, desi cerceii nu au fost gasiti pe teritoriul Daciei, ci undeva la Sucidava (sud-vestul Dobrogei actuale), Ofer un premiu pentru prima lucrare inscrisa Mihaelei - balanmiha72:

    15.12.2014, 20:42:45