Forum: Orice altceva Designeri si animale
claudia.MMDa,Mariar stiu si eu cum e sa-ti pozezi animalul.Sa ma vezi si pe mine cum alerg cu aparatul dupa cainele meu,chiar azi am avut o astfel de experienta cand l-am pozat cu caciulita tricotata de mine.
08.10.2017, 17:18:59
claudia.MMTango,iti multumim si sa ai si tu o duminica frumoasa,impreuna cu familia si familia necuvantatoare!
08.10.2017, 17:20:10
GheorghitzaDe multe ori, se pot constitui legaturi atat de puternice intre caine si "stapan" (vai ce urat suna...) incat acestea le pot depasi pe cele de natura inter-umana...
08.10.2017, 17:46:55
Daca n-o sa va plictisesc, va voi spune o poveste (adevarata) care m-a tulburat profund si pe care o revad cu ochii mintii de multe ori.
Desi este o poveste foarte trista, merita s-o urmartiti.
GheorghitzaLa nici 65 de ani, ii murise sotia dupa ce cu doi ani in urma ii murise baiatul intr-un accident de masina. Nu si-a revenit nici dupa un an. Un amic din tinerete ii sugera sa isi ia un caine.
08.10.2017, 17:58:11
Si-a luat un catelus superb, poate prea jucausi pentru varsta lui. Acest catelus i-a schimbat si i-a dat un sens vietii.
Zi de zi, iarna/vara, mergeau amandoi intr-un parc din apropiere. An de an, in fiecare zi, pe vreme buna sau rea, el avea o minge de tenis, pe care, cand ajungeau intr-un anumit loc in parc, i-o arunca iar el, trebuia sa i-o aduca inapoi. Era semnul ca el se putea aseza pe banca iar cainele era liber sa zbenguiasca prin parc, sa fuga dupa pisici sau sa incerce sa prinda porumbei.
Trecusera asa vreo 15 ani...
Stapanul (!) tot mai batran, tot mai bolnav, cainele deja nu mai auzea bine, nu mai vedea bine, se intorcea tot mai greu cu mingiuta de tenis in gura la bunul sau prieten.
Intr-o zi, batranul de acum, ii arunca mingea. Cainele nu stia daca sa mai mearga dupa ea sau nu... Era prea sleit de batranete. Incet, incet se duse spre minge. O lua in gura, il privi pe prietenul de-o viata, dupa care se prabusi pe alee.
Batranul, dandu-si seama ca ceva nu este in regula, pleca spre caine...
Dimineata, ingrijitorul parcului gasise un batran, mort, peste un caine.
claudia.MMO poveste trista intradevar,dar adevarata in ceea ce priveste fidelitatea si abnegatia cainilor,sunt multe povesti asemanatoare,s-au facut si filme pe acest subiect,s-au scris si carti
08.10.2017, 23:08:20
ma intristeaza cu atat mai mult,cu cat si catelusa mea Tzupi are deja 13ani si are semne vizibile de batranete,doar cheful de joaca,specific terrierilor nu o paraseste.
Soul.HandmadeBuna dimineata!
09.10.2017, 10:12:04
Intru in fiecare zi pe acest topic si citesc despre aceste fiinte minunate care ne umplu inima de bucurie, prietenii nostri dragi! Astazi, citind istorioara trista a lui George, mi-am amintit de copilarie ...
Pe la 7 ani, eu si surioara mea aveam o pisicuta. Cea mai frumoasa din lume - asa era Miti in mintea mea de copil.
Era jucausa, vesela, curata si dormea cu noi in pat, intre noi! Daca ati avut sau aveti o pisica, stiti ce sentiment de liniste iti da cand, mangaiata fiind, ea incepe sa toarca.
Intr-o seara, dupa ce am cautat-o cateva minute prin casa pentru a o lua la somn, Miti nu a mai raspuns chemarilor noastre, dar mama ne-a convins ca trebuie sa doarma printr-un ungher al casei. Ne-am bagat amandoua in pat (eu si sora mea) dar bineinteles ca nu am reusit sa dormim fara sufletelul cald care ne alina cu torsul si caldura ei, asa ca am hotarat sa o cautam din nou. Nu era si pace in acea zi fusese mare vanzoleala in casa, cu musafiri si cumva cred ca iesise fara sa o fi vazut cineva. Mie mi-a venit ideea sa o caut in fata blocului, asa ca am coborat cele 3 etaje nimic Intorcandu-ma abatuta acasa, am urcat, fara mari sperante la etajul 4 si ... surpriza! Statea ghemuita pe presul de la usa vecinei de deasupra noastra. Se orientase ea cumva, doar ca gresise etajul. Nu va pot spune cata bucurie am adus, odata intrata pe usa, impreuna cu draga noastra Miti ! O iubeam toti foarte mult! Si acum imi aduc aminte cu placere de ea!
In vara urmatoare am mers cu Miti la tara, unde s-a adaptat imediat si a adus pe lume (ceva mai tarziu) doi puiuti care ii semanau leit! Bineinteles, a ramas la tara, unde avea grija de pui si avea libertate. Incepand cu acea vara, asteptam cu si mai mare nerabdare vacantele, pentru a putea petrece clipe minunate cu Miti si puisorii ei.
O zi buna!
Miha
GheorghitzaSa mai si radem putin:
09.10.2017, 11:06:37
https://www.youtube.com/watch?v=S5JlkC3eYdQ
Tango2000Buna ziua,o ce poveste trista ne-ai spus George....e mare lucru si responsabilitate de a lua un animal in apartament ,legătura fiind mai strânsă decât cu cea din curte ,pt ca așa cum a povestit George dacă ninge ,dacă ploua,frig ,etc.trebuie mers la plimbare,ceea ce L-a ținut in viața D-L ,din cele spuse,trecerea lor in neființa lasă un gol imens in sufletul tău ....
09.10.2017, 13:30:52
claudia.MMMiha,frumoasa poveste ,cu final fericit.Intre copii si animale se creeaza o legatura chiar mai stransa decat intre adulti si animale,cu totii vom tine minte animalele pe care le-am avut copii fiind.Si cred,deasemenea,ca este important sa fie un animalut pe langa copii,sa invete dragostea si grija fata de animale de mici,si de aici va decurge si respectul si grija fata de oameni.Un om care iubeste si respecta animalele nu poate sa fie un om rau!
09.10.2017, 21:47:27
claudia.MMTango,un animal tinut in apartament sau in casa,nu in curte ,intelege mult mai mult din ce i se spune,decat un animal din curte.Stie putin limbajul nostru,nu?E ca un fel de dresaj,auzind repetandu-se niste cuvinte si prinzandu-le sensul,intelege mai multe.
09.10.2017, 21:51:16
GheorghitzaClaudiaMM, ce sa mai spunem de pisicile sau cainii ... terapeuti!
09.10.2017, 21:56:05
Va pot spune o intamplare reala.
Dintr-o neglijenta, am suferit o discopatie lombara departe de casa, intr-o localitate mai izolata. Probleme mari. O batranica ce locuia cu copii si nepotii in aceasi casa vine la mine:
- Pruncule, hai sa te vindece baba.
M-a intins pe pat, si-a luat motanul ei (si cand manca, manca cu motanul in brate) si l-a asezat pe spate. Motanul aristrocat s-a invartit, s-a rasucit si s-a incolacit exact pe locul dureros. Mai frate! Asa ceva n-am pomenit! Torcea de mama focului iar cu ghearele le tot baga si le scotea prin haine ca si cum s-ar fi simtit extraordinar de bine!
Dupa 20 de minute a venit baba. Sa nu poata sa-l ia dupa mine, nu alta!
M-am ridicat si m-am putut misca in voie!
Ehe... daca ati sti voi de cate ori am mai apelat eu la pisici...
Sau la cati oameni le-am luat durerea cu ajutorul pisicilor!
Si acum, cand am cunoscuti cu asemenea probleme ii ajut cu tot dragul!
Soul.HandmadeMare minune, George! Asta chiar nu am stiut-o! :) Or mai fi si astazi asa terapeuti (terapeute)? Bine ar fi sa lase mostenire aceasta stiinta nescrisa! Acum constientizez si eu , cumva linistea pe care o simteam eu in apropierea pisicii din copilarie!
09.10.2017, 22:53:45
claudia.MMGheorghita,Miha se stie deja ca pisicile se asaza in locurile incarcate cu energie negativa.De aceea este contraindicat sa-ti pui acolo patul,de exemplu,deoarece ti-ar afecta sanatatea ,te-ar incarca negativ.
09.10.2017, 23:19:33
si am mai auzit asta ca pisicile se pun pe locul dureros al corpului nostru .Am avut odata 2 pisici,mama si fiica,iar pisica mai tanara dadea nastere la pui si se chinuia tare,avea o fatare cu probleme.Pisica mama s-a pus cu labele pe burta ei si o framanta,asa cum te-a framantat si pe tine,Gheorghita,ajutandu-si fiica sa nasca mai usor,mieunand intruna.Si ar mai fi exemple
Tango2000Buna dimineața ,este foarte interesant ce ne-ai povestit George cu pisica terapeut,am citit si eu despre asta ,dar așa caz real nu am auzit niciodată .Nu cunosc pisicile așa de bine încă ,am doua pisici de un an ,timp de 21 de ani doar câini am avut ,si am acum pe Bruno .O zi frumoasa va doresc tuturor!Otty
10.10.2017, 08:12:31
Tango2000Buna dimineața ,da Draga Claudia ,câinele de apartament ,sa numim așa,fiind aproape toată ziua cu noi ,mai ca nu vorbește ,cum se uita ,suspina ,sau își aranjează limba înainte de culcare (pe bune )știi deja cum si ce ar vrea .....,,sa spună ''O Zi plină de energie ca doresc tuturor !!!
10.10.2017, 08:18:35
GheorghitzaDin "Pisicile aristrocate":
10.10.2017, 19:14:01
https://www.youtube.com/watch?v=14Iqaz-i1kM
claudia.MMChiar a fost o zi plina de energie,desi friguroasa,multumim Tango
10.10.2017, 21:32:41
Multumim Gheorghita pt link,ce desen animat minunat este `Pisicile aristocrate`,atata eleganta!
Noapte buna tuturor
GheorghitzaDaca tot am vorbit de tipa aia care si-a "innobilat" broasca testoasa cu cristale Svarowski, azi va dedic o veche si uitata melodie:
11.10.2017, 09:49:19
https://www.youtube.com/watch?v=LT9A9AzvLgs
claudia.MMImi pare rau,Gheorghita,dar nu este disponibil,nu l-am putut vizualiza si asculta.Cred ca va trebui sa ni-l canti tu
11.10.2017, 16:58:49
claudia.MMieri a venit la mine in curte o pisica si ar vrea sa ramana,dar este atat de sperioasa incat nu pot sa ma apropii de ea.Este tigrata si cu blanita lunga,amestec de birmaneza,pe undeva .Si cand ii las mancarea,fuge.Nu stiu daca se va imprieteni cu mine
11.10.2017, 17:01:57
GheorghitzaL-am selectat si mie mi se deschide...
11.10.2017, 17:45:24
Incerc o alta varianata:
https://www.youtube.com/watch?v=E-IK4QNo0b8
user23162Claudia, incearca sa-i lasi mancarea intr-un loc putin mai ferit si ai rabdare, insista mai multe zile, sa-si faca un obicei sa vina la mancare. Nu incerca sa o prinzi ca sa o mangai sau sa o tii in brate, e posibil sa fi avut experiente nu foarte placute. Oricum pisicile fug in general de oameni dar cu mancarea s-ar putea sa o convingi sa se apropie mai mult.
11.10.2017, 19:20:32
GheorghitzaPe seama animalelor au aparut multe nume de pietre semipretioase.
11.10.2017, 21:26:01
Tot pe seama lor, de frica cenzurii si a unor autoritati, au aparut fabulele.
Poezii, cantece legate de animale ne desfata oricand privirile si auzul.
Dar animalelele au fost folosite si in scopuri politice (Oho... si inca cum!)
Eu va sugerez (cand aveti mai mult timp liber) sa urmariti una dintre cele mai importante realizari cinematografice.
La noi, s-a dat doar dupa revolutie. Acum, nimeni nu mai zice nimic.
Asa ca toti cei care iubiti animalele, merita sa urmariti aceasta capodopera realizata dupa un roman publicat in Anglia anilor 1945. Filmul este lung metraj si va recomand sa il urmariti cand doriti sa alocati cca o ora din timpul vostru.
(am ales o varianta subtitrata, sa intelegeti mai bine tematica filmului)
https://gloria.tv/video/3rTcwVmes7x3ChTiSe64wR8Sw
Soul.HandmadeE super filmul! ... cu substrat!
11.10.2017, 21:35:20
GheorghitzaFara cuvinte:
12.10.2017, 08:53:17
https://www.youtube.com/watch?v=PPrpJm4opUE
user23162Se mira de ceva sau certa pe cineva? :)))))
12.10.2017, 13:08:13
GheorghitzaCred ca ii mustruluieste pe sotii care se cearta! :)))))
12.10.2017, 13:54:27
claudia.MMda,Gheorghita,am citit cartea si am vazut si filmul,minunate! De acelasi autor,carte si film Anul 1984.Doamne,cum se potriveau toate,parca erau scrise pt noi,cei din lagarul comunist
12.10.2017, 16:04:18
multumim de link!
am reusit si cu celalat,am notat reteta de supa de broasca testoasa.Si mi-ai dat o idee pt o brosa
claudia.MMMariar,asa am facut,i-am dat mancare intr-un loc ferit,cum ma apropii,fuge.Nu stiu daca va vrea sa ramana,eu m-as bucura
12.10.2017, 16:05:29
user23162Claudia insista, lasa-i mancare in fiecare zi si nu incerca sa te apropii. Pisicile sunt sperioase dar cu timpul eu zic ca o sa se obisnuiasca si o sa inceapa sa se apropie.
12.10.2017, 17:06:46
GheorghitzaNu degeaba cainii si pisicile sunt atat de apropiati omului...
12.10.2017, 20:26:50
Si ele se nasc tot sub influientele astrale ca noi, oamenii si destul de usor se pot sesiza deosebiri chiar din randul acelorasi rase. DSin aceiasi rasa este un animal nascut primavara si alt animal nascut toamna. De aceea trebuie avut in vedere cand pastram puii lor (si mai precis cand "aranjam" sa se nasca puii). Va dati seama cat de important din punct de vedere astrologic este cand nasc oile si caprele de exemplu.
Pentru miei mai ales este un adevarat ritual pastrat de mii de ani...
Acum, felina este si pantera si rasul si pisica de casa doar ca ...
Apoi, din rasa caninilor fac parte si cainii Dingo si cainii domestici dar si lupii...
Ehe... cu lupii este o intreaga poveste.
Sa mai si zambim putin:
https://www.youtube.com/watch?v=v0YGk8lz0zM
GheorghitzaCand deschideti pagina, in dreapta, merita sa urmariti si alte episoade ale acestui celebru personaj!
12.10.2017, 20:30:35
GheorghitzaDaca tot am ajuns in lumea animatiei, nu am cum -dar chiar nu am cum, sa nu va readuc aminte de rebela "Mașa"
12.10.2017, 20:34:00
Acum: Mașa si Ursul (doar suntem in lumea animalelor...)
https://www.youtube.com/watch?v=kBu6dccKIj4
GheorghitzaN-ar strica sa abordam si un subiect interesant legat de tema de baza a acestui topic:
12.10.2017, 23:16:26
Rolul terapeutic al animalelor si terapia asistata de animale.
Putem sa impartasim aici experiente proprii sau ale unor membrii din familiile noastre, prieteni, cunoscuti sau cazuri celebre din lume.
Intarim astfel ideea ca lucrarile noastre handmade (idiferent de specializare) pot include aceasta tematica superba "Designeri si animale"
GheorghitzaMai mult, poate incercam chiar o idee de concurs chiar cu aceasta tema.
12.10.2017, 23:18:17
Sa vedem ce parere are ClaudiaMM, moderatoarea acestei sectiuni
si functie de ce spune ea, impreuna sa purtam aici discutii, pareri si idei.
GheorghitzaPisica indoneziana
13.10.2017, 05:52:01
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Paradox_hermaph_060924_ltn.jpg/220px-Paradox_hermaph_060924_ltn.jpg
GheorghitzaAceasta ciudata pisica, cunoscuta in lume ca "Pisica indoneziana sau "Civeta de palmier" (pe numele ei adevarat Paradoxus Hermaphoditus) si-a facut un renume din faptul ca nu mananca soareci (vedeti? aici nu mai e valabil proverbul: "ce naste din pisica, soareci mananca"!) ci ... boabe de cafea!
13.10.2017, 06:08:00
E pur si simplu innebunita dupa boabele de cafea dar se hraneste si cu insecte, mici mamifere si foarte multe ...fructe!
Partea interesanta este ca desi ii plac atat de mult boabele de cafea, stomacul ei nu le digereaza complet si astfel, excrementele ei contin nenumerate boabe de cafea nedigerate complet dar, modificate totusi chimic in tubul digestiv al pisicutei de o enzima numita "Proteaza"
Cafeaua "astfel obtinuta" se numeste Kopi Luwak. In indoneziana "kopi" insemnand cafea iar luwak inseamnand pisicuta asta despre care vorbim.
GheorghitzaCafeaua asta speciala se "recolteaza" din excrementele pisicii, dupa care se spala cu grija si se prajesc usor, pentru a nu distruge aroma complexa pe care a prinit-o in urma procesului de digestie.
13.10.2017, 06:15:33
Kafeaua Kopi Luwak se recolteaza din Insulele Jawa, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine dar si din Timorul de Est si unele regiuni sudice din India.
Nici Vietnamezii nu se lasa mai prejos, doar ca acolo i se spune "Ca-fe chon" si se obtine dintr-un singur soi de cafea numita Cafe robusta.
GheorghitzaSe pare ca atata valva facaut cafeaua asta printre occidentali incat a ajuns sa fie solicitata in mod deosebit de milionari, devenind un capriciu greu de refuzat,
13.10.2017, 06:19:51
Desi indonezienii de rand care se ocupa de prepararea acestei cafele sunt rasplatiti mai pe nimic, in occident ea se vinde cu peste 400 euro Kilogramul !!!! iar o cescuta nevinovata de cafea costa -in Anglia de explu, nici mai mult, nici mai putin de 50 de lire sterline!!!!
GheorghitzaHi, hi, hi iata cum arata in final boabele de cafea dupa ce au trecut prin procesul de excretie al pisicii si au fost spalate, dupa care urmeaza o "prajire blanda" ...
13.10.2017, 06:24:36
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPXqSlg3n0dlLBclvV24WWH37k5PWjkz-tS5K2uWkMELK048V2
GheorghitzaAceste pisici sunt si "masate" cu blandete sa nu ramana vreo boaba in stomacutul ei...
13.10.2017, 06:27:02
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01366/civet-push_1366869c.jpg
GheorghitzaSi iata o "crescatorie" de pisici (treaba este industrializata deja, ce credeti voi?)
13.10.2017, 06:29:07
http://news.nationalgeographic.com/content/dam/news/2016/04/11/civets-coffee/01civets-coffee.jpg
GheorghitzaVorbind despre "Bijuteriile animaliere"
13.10.2017, 10:08:43
Iata ca a venit vremea sa prezentam celor ce intra pe acest topic,
prima colectie de pe Breslo, ca facand parte din categoria
"Bijuterii animaliere"
Nu numai ca este si o buna prietena, care ne-a fost alaturi inca de la inceput (ca "Clienta Breslo") acum si-a deschis Magazin ca "Designer"
(Dupa o absenta de 2 ani de Breslo...)
Bun venit in "Familia Breslo" Otty, Tango 2000 !!!
Soul.HandmadeBuna ziua,
13.10.2017, 10:36:40
Lumea indragitelor animale de companie a inspirat multi autori romani si straini in producerea de desene animate, filme artistice, imbracaminte, bijuterii, rechizite scolare si lista ar putea continua.
Iata cateva exemple din lumea desenelor , atat de iubite de copii (si nu numai ) : Motanul incaltat, Garfield, Pisicile aristocrate, 101 Dalmatieni, Tom si Jerry, Doamna si Vagabondul etc.
Tango2000Buna ziua ,Multumesc frumos George ,bine v-am regăsit !!!Va aștept cu drag in vizita ,sa-L întâlniți pe Bruno Banani!Pisicile astea cu boabele de cafea.......Azi dimineața am observat ca e vineri 13,nu ma mai frământa aceasta problema ,mai demult ma deranja ,dar acum ca am si pisica neagră si nici nu mai pot numără de câte ori trece prin fata mea,așa ca va pot spune sigur 100%,ca pisicile negre nu aduc ghinion ,iar ca e vineri 13,pur si simplu așa a picat in acest an:)Spor in toate sa aveți ,răbdare si calm ,stresul dăunează grav sănătății !Otty
13.10.2017, 10:44:14
Soul.HandmadeApropos de pisici sperioase... cand eram de vreo 9-10 ani, bunicii mei aveau la tara un motan frumooos!!! Insa era atat de speriat, incat nu statea nici macar sa te apropii, nici nu incapea vorba de mangaiat! Asa cum spunea si mariar, cu mancarica buna si rabdare m-am apropiat incet-incet de el, am reusit sa ii castig increderea, asta dupa vreo luna de la prima tentativa.... Dar a meritat efortul si rabdarea! :)
13.10.2017, 10:54:17
Mereu m-am intrebat: cui ii face mai bine mangaiatul ? Pisicii (cainelui) sau stapanului? Eu una ador sa mangai animalele!
claudia.MMTango,bine ai revenit in lumea Breslo!ti-am vizitat magazinul si te felicit pt prezentarile frumoase pe care le faci produselor,sa nu mai vorbim de rabdarea de care dai dovada.Toti care postam produse in magazine stim ce multa munca si timp iti ia orice produs,de la creatie,executie,poza si prezentare in magazin.
13.10.2017, 17:35:01
claudia.MMMiha,de acord! cel mai bun calmant este sa atingi blanita calda a unui animal indragit.Mai nou,catelusa mea ,care are 13ani,cand o mangai plescaie,ca o babuta multumita
13.10.2017, 17:36:41
claudia.MMGheorghita,vezi ce conexiuni putem face noi aici intre topicuri!cafea,animale,horoscop,pietre,etc
13.10.2017, 17:39:29
claudia.MMDa,despre aceste pisico-maimute vorbeam si eu.Trebuie sa recunoastem ca arata tare ciudat,nu cred ca as mangaia una.Sau mai stii?!
13.10.2017, 17:41:12