Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu am propia teorie privind pietrele Apostolilor si nu o pun in discutie. Acum, vi-am prezentat cel putin o sursa credibila si de luat in seama.
    In rest, anumite "nepotriviri" apar doar din pricina denunirilor anumitor pietere in vremea sau regiunea respectiva.
    (De ex. Halkedon vine de la Calcedonie etc...etc...)

16.04.2014, 23:39:06
  • carla69
    carla69

Am facut comanda,Doamne ajuta!

16.04.2014, 23:39:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carla,
    tin pumnii si vorba ta: "Doamne ajuta!"

16.04.2014, 23:40:14
  • soso07
    soso07

Doamne ajuta sa ajunga cu bine :)

16.04.2014, 23:43:24
  • soso07
    soso07

Eu va spun noapte buna !

16.04.2014, 23:56:43
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)
    Sa aveti o zi cu spor la inrosit si decorat ousoarele !!!

17.04.2014, 08:09:50
  • soso07
    soso07

Cine doreste sa vada ce printesa Disney este ?
    Un test :)

http://www.kudika.ro/quiz/test_t0000-ce-printesa-disney-esti/index.html

Eu sunt Merida :))

17.04.2014, 08:13:07
  • soso07
    soso07

De la printese, trecem la PERSONALITATE :)
    Un test foarte interesant :

Test de personalitate tibetan

Testele psihologice ne fascineaza, pentru ca ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa vedem ce principii ne ghideaza in viata si sa lucram cu noi insine pentru a deveni persoane mai bune. De aceea, iti punem la dispozitie un test de personalitate tibetan, care, pe cat de simplu este, pe atat de concludent. Despre urmatorul test de personalitate se spune ca ar fi fost creat de Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, pentru ca oamenii sa se cunoasca mai bine pe ei insisi. Testul nu are decat trei intrebari simple, care insa te vor surprinde prin finalitatea lor. Ia aminte ca nu exista raspunsuri corecte sau gresite, asa ca straduieste-te sa raspunzi cu sinceritate si atentie!
    ată, aşadar, cele trei cerinţe şi întrebări:

17.04.2014, 14:51:38
  • soso07
    soso07

1. Pune următoarele animale în ordinea preferinţelor tale:
    vacă
    tigru
    oaie
    cal
    purcel
    2. Scrie câte un cuvânt care le descrie pe fiecare dintre următoarele:
    câine
    pisică
    şoarece
    cafea
    mare
    3. Gândeşte-te la oameni pe care îi ştii foarte bine şi care de asemenea te ştiu, pe care îi poţi lega de următoarele culori. Numeşte o singură persoană pentru fiecare culoare
    galben
    portocaliu
    roşu
    alb
    verde
    Ia-ţi timp pentru a răspunde sincer.

17.04.2014, 14:52:27
  • soso07
    soso07

1. Animalele definesc priorităţile tale în viaţă, astfel:
    Vaca simbolizează CARIERA
    Tigrul – MÂNDRIA
    Oaia – IUBIREA
    Calul – FAMILIA
    Porcul – BANII.
    2. Descrierile date fiecărui animal vorbesc despre propria ta personalitate, astfel:
    Descrierea câinelui implică propria ta personalitate
    Descrierea pisicii – personalitatea partenerului
    Descrierea şoarecelui – personalitatea duşmanilor tăi
    Descrierea cafelei – modul în care vezi tu sexul
    Descrierea mării – propria ta viaţă.
    3. Culorile ataşate unor persoane spun câte ceva despre acele persoane, astfel:
    Galben – O persoană pe care nu o vei uita niciodată
    Portocaliu – O persoană considerată prieten adevărat
    Roşu: Cineva pe care iubeşti cu adevărat
    Alb: Sufletul tau geamăn
    Verde: O persoană de care îţi vei aminti tot restul vieţii tale.

17.04.2014, 14:53:04
  • carmenn
    carmenn

:) si eu sunt MERIDA.....

17.04.2014, 17:59:19
  • soso07
    soso07

Carmen, mi-a aratat Florina un alt test ... cu pisici :)))

http://www.kudika.ro/quiz/test_40000-tu-ce-pisica-esti/index.html

Eu sunt cam ... alintata ;)

17.04.2014, 22:51:12
  • soso07
    soso07

Ca o pisicuta ce se respecta ... merg la nani :)

O noapte linistita sa aveti !

17.04.2014, 22:52:47
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Va las ceva de citit, nu stiu cat se potriveste, dar macar e interesant :)

http://fiituinsutimaa.wordpress.com/2013/08/09/amprenta-zilei-de-nastere/

18.04.2014, 07:08:09
  • soso07
    soso07

Buna dimineata !

Da, Nicole ... se cam potriveste :)

18.04.2014, 10:12:03
  • soso07
    soso07

Pacea
    Pacea este si se traieste dinauntru.

Ea se afla in strafundul fiecarui suflet, ca o mica samanta care asteapta sa incolteasca, sa creasca si sa prospere. Trebuie sa-i garantezi conditiile potrivite, mediul si ingrijirea necesara pentru ca sa poata incolti.

Fii linistit si da-i posibilitatea sa faca radacini.Fii linistit si vei crea conditiile oportune. Asigurandu-i aceastea va continua sa creasca chiar daca la inceput este fragila si are nevoie sa fie ajutata si iubita.

In tine asadar, este inchisa cheia pacii lumii.

Nu risipi timpul si viata observand haosul si confuzia care domnesc pe pamant, ci incepe sa insanatosesti lucrurile din tine.

Dedica-te cu calm, indeplineste Voia cea Buna. Nu e nevoie sa vorbesti, trebuie doar sa o traiesti.

Aceasta va transforma in pace, seninatate si liniste haosul si confuzia care domnesc in propria ta viata.

Incepe cu tine insuti- acolo unde stii ca poti face ceva- apoi mergi catre exterior.

Remus Tanase

18.04.2014, 10:22:57
  • carla69
    carla69

Nu inteleg nimic.Am primit mail ca ”Your order is on its way”,iar pe telefon am primit mesaj ”Comanda a fost anulata”,ce sa cred?

18.04.2014, 10:48:09
  • soso07
    soso07

Asteapta si vezi ce se intampla.

18.04.2014, 11:48:26
  • carmenn
    carmenn

buna! eu sunt suflet de pisica pufosenie...:)

18.04.2014, 19:52:19
  • soso07
    soso07

Nici nu ma indoiam ca ai fi altfel, la cate pufosenii mesteresti :)

18.04.2014, 20:10:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla, Online pare totul ok?

18.04.2014, 22:09:00
  • soso07
    soso07

Eu va doresc sa aveti o noapte odihnitoare, iar maine o zi cu spor !!!

18.04.2014, 22:43:39
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Carla69, acum am vazut aici discutiile despre comanda ta (ti-am mai raspuns pe un topic pe care ai intrebat). Daca ai ales varianta de transport cea mai ieftina, cu posta, coletul ajunge 100% la posta vamala si va tebui sa platesti taxe vamale si TVA. Nu poti urmari coletul, primesti instiintare de la posta cam in 2-3 saptamani. Intra in contul tau si verifica starea comenzii. Eu nu am primit niciodata vreun mesaj pe telefon de la ei, doar pe mail.
    Nu lucreaza cu DHL, deci nu are cum sa ajunga prin DHL coletul. E varianta prin curieratul FedEx, mai scumpa, dar si atunci platesti taxe (cel putin eu, pe firma, platesc). Atat ca nu mai platesti comisionarul vamal 30 de euro, dar banuiesc ca tu ai facut comanda pe persoana fizica.
    Mare, mare grija la cantitate, sa nu ai probleme. Cand comand pe persoana fizica niciodata nu comand mai mult de 30-40 de produse, altfel risti sa ti se confiste coletul. Eu nu am patit-o, dar cunosc persoane care au avut astfel de probleme.

Si inca ceva: nu comanda pietre si metale pretioase (diamante, safire, rubine, smaralde, argint, aur), chiar daca pretul e atragator. Ai nevoie de autorizatie speciala de la ANPC si ca sa introduci in tara aceste materiale, chiar daca nu le comercializezi.

18.04.2014, 22:56:11
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Si inca ceva ce poate nu ati stiut: regimul pietrelor pretioase este aplicabil si perlelor naturale si de cultura, precum si pietrelor naturale de calitate gema

http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/info_oper_econ/2012/oug_190_2000_120228.pdf

18.04.2014, 23:08:32
  • carmenn
    carmenn

of...mai mare ,,daraua ca ocaua" cum se zice....cu pietrele astea...si asa este prin posta poate sa faca si o luna...si daca nu se pune confirmare de primire sau se plateste la valoare ...cine stie nici nu ajunge...si al vama alta belea...cel mai sigur este daca aveti rude in state sau cunostinte...sa conande ei de acolo sa le vina acasa si apoi daca vine cineva in romania sa vi le aduca...:)

sa-mi spuneti si mie siteurile de unde se pot comanda...dar mai serioase de la care ati primit pietre....poate incercam ceva...nu promit...intai sa intreb si eu daca se ofera cineva de acolo sa ma ajute...si cat ne-ar costa...

19.04.2014, 07:09:48
  • carmenn
    carmenn

am intrat si eu ...sunt aceleasi pietre pe care le mai gasim si noi aici...tot din asia sunt aduse...si nu mi se par ieftine...ei lucreaza cu alte sisteme de masurare...si te trezesti cine stie cu cati cm...sunt la fel stabilizate si etc...

19.04.2014, 07:39:54
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :) Gata cozonacii ?

19.04.2014, 10:07:02
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Carmen, eu am comandat de mai multe ori de acolo, dar am ajuns sa stiu ce sa comand. Pretul pare atractiv la prima vedere la cantitati mari, dar ajunge sa fie mai mult decat dublu dupa ce aduni transportul, toate taxele, darile si ajungi sa tragi linie. Ei au sistemul de masurare in inchi, pe care il transformi in cm, problema reala e la dimensiunea pietrelor si mai ales la calitate. Nu e asa grav daca comanzi pietre de 8 mm si au de fapt 7, sau comanzi cuarti albastru si primesti verde :D Problema e ca la siragurile de 1-2 dolari, de calitate D, unoeri chiar si jumatate din pietre pot fi cu defecte. Trebuie sa comanzi doua siraguri ca sa ai siguranta ca scoti unul ok. Am comandat odata un sirag de agate care a ajuns direct la cosul de gunoi, nici macar una nu putea fi folosita. Fotografiile sunt mici si de cele mai multe ori neconcludente. Cele de calitate B sau C sunt destul de scumpe, iar cele de calitate A pot costa si cateva zeci de dolari siragul.
    Mi s-a intamplat sa comand siraguri ce pareau ok, le-am facut poze, le-am pus la vanzare (fara sa scot pietrele de pe ata), si cand le-am desfacut m-a luat ameteala: gauri inegale, complet necentrate, pietrele turtite sau cu defecte mari in jurul gaurilor. Unele din aceste defecte sunt acceptabile (mie personal imi plac mai mult pietrele neregulate decat cele perfect rotunde taiate cu masina,) dar luati in considerare faptul ca majoritatea pietrelor de la ei sunt taiate manual, deci nu va asteptati la perfectiune.
    Da, tot din Asia (China, India, Pakistan) sunt aduse, dar macar ai garantia ca sunt pietre naturale, nu imitatii. Vopsite si stabilizate sunt multe dintre ele, cele complet netratate care sa fie si de calitate sunt extrem de scumpe.
    Sper ca am fost de ajutor :)

19.04.2014, 12:34:16
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Soso, de cozonacii meu are grija cofetaria :))

19.04.2014, 12:34:47
  • soso07
    soso07

Importante informatii, Carina !

Cat despre cozonaci, n-am facut niciodata, tot cofetaria ma salveaza :)
    Dar ma voi apuca acum de un tortulet cu mere si crema de zahar ars si un fel de pasca - negresa cu ciocolata. Cam atat, ca oricum plecam de acasa.

19.04.2014, 13:10:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sa aveti parte de Sarbatori Fericite si Luminate!

19.04.2014, 17:08:47
  • soso07
    soso07

Multumim, la fel si tu, George !

19.04.2014, 17:12:22
  • soso07
    soso07

Vreau sa va spun ca la noi ploua cu tunete si fulgere ...

19.04.2014, 17:12:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iar la noi ... s-a ajuns la pagina 100 !!!

19.04.2014, 18:05:17
  • soso07
    soso07

Da, am observat :) Chiar de la pagina 99 ma intrebam cine va da pagina mai departe - la 100.
    Tu ai fost norocosul :))

19.04.2014, 18:40:31
  • soso07
    soso07

O noapte luminata sa aveti !!!

19.04.2014, 22:19:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hristos a Inviat!

http://www.youtube.com/watch?v=X7oC8UY5mlE

20.04.2014, 01:05:46
  • soso07
    soso07

ADEVARAT A INVIAT !

20.04.2014, 01:33:56
  • soso07
    soso07

https://www.youtube.com/watch?v=fmhnFb_cIWs

20.04.2014, 01:55:17
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Adevărat c-a Înviat!Tot ce vă doriți să se împlinească!

20.04.2014, 09:43:42
  • soso07
    soso07

Asa sa ne ajute Dumnezeu, Silvia !

20.04.2014, 21:18:27
  • soso07
    soso07

Povestea Compasiunii

A fost odata, demult, o insula unde traiau toate Insusirile Umane. Asta era mult inainte ca ele sa salasluiasca in oameni si mult inainte ca noi sa le clasificam drept bune sau rele. Ele existau pur si simplu, fiecare cu propriile caracteristici. Intr-adevar, fiecare era la fel de unica individual cum sunt si oamenii. Poate ca de aceea s-au adunat in cele din urma.

Pe insula traiau Optimismul, Pesimismul, Cunoasterea, Prosperitatea, Vanitatea si Compasiunea. Bineinteles ca traiau acolo si altele. Intr-o zi s-a anuntat ca insula se scufunda. Panica a izbucnit cand Insusirile au auzit vestea. Alergau care-incotro, ca niste furnici carora le-a fost distrus musuroiul. Dupa un timp Insusirile au inceput sa se linisteasca si sa planifice anumite actiuni pozitive. Traind pe o insula, cele mai multe dintre ele aveau barci, asa ca toate si-au pus la punct si si-au organizat plecarea.

Compasiunea nu era pregatita. Nu avea barca ei personala. Probabil ca o imprumutase sau o daduse cuiva in anii trecuti. Isi amana plecarea pana in ultimul moment posibil, ca sa le ajute pe celelalte sa fie gata. Compasiunea se hotara sa ceara ajutor.

Prosperitatea tocmai desfacea parama de la cheiul din fata conacului sau. Barca ei era mare, echipata cu cele mai moderne tehnologii si mijloace de navigatie. A calatori cu ea ar fi fost un voiaj confortabil.

20.04.2014, 22:34:27
  • soso07
    soso07

- Prosperitate, striga Compasiunea, pot sa vin cu tine?

- In niciun caz, raspunse Prosperitatea. Barca mea e plina. Am petrecut zile intregi sa inghesui in ea tot aurul si argintul meu. Abia a mai fost loc pentru mobila antica sau colectia de arta. Nu am loc pentru tine.

Compasiunea decise sa o intrebe pe Vanitate, care trecea intr-un vas complicat si frumos.

- Vanitate, ma ajuti, te rog?

- Imi pare rau, spuse Vanitatea, nu te pot ajuta. Te-ai uitat la tine? Esti uda si murdara. Imagineaza-ti ce mizerie ai face pe puntile mele curate.

Compasiunea vazu Pesimismul luptandu-se sa-si impinga barca in apa. Puse mainile pe pupa, ca sa ajute, impingand in timp ce el tragea. Pesimismul se lamenta la nesfarsit. Barca era prea grea, nisipul era prea moale, iar apa era prea rece. Nu li s-a dat avertismentul cu suficient timp inainte, iar insula nu ar trebui sa se scufunde. De ce i se intamplau intotdeauna toate lui?

S-ar putea sa nu fi fost cel mai dorit companion, dar situatia Compasiunii devenea disperata.

- Pesimism, ma lasi sa vin cu tine?

- O, compasiune, esti asa de buna sa navighezi cu mine. Grija ta altruista ma face sa ma simt si mai vinovat si nefericit. Imagineaza-ti daca un val ne-ar scufunda si tu te-ai ineca. Cum crezi ca m-as simti? Nu, nu pot sa te iau.

Optimismul era una din ultimele barci care pleca in larg. Nu crezuse toata aceasta nebunie si disperare cu insula care se scufunda. Cineva cu siguranta va gasi o solutie inainte sa se scufunde. Compasiunea il striga, dar Optimismul era prea ocupat sa se uite inainte si sa se gandeasca la urmatoarea destinatie pentru a auzi. Compasiunea striga din nou, dar pentru Optimism nu exista sa priveasca inapoi. Lasase trecutul in urma si naviga spre viitor.

20.04.2014, 22:34:45
  • soso07
    soso07

Chiar cand Compasiunea incepuse sa dispere, auzi o voce:

- Vino, te iau eu.

Compasiunea se simtea atat de obosita si vlaguita, incat se prabusi in barca si adormi aproape instantaneu. Dormi tot drumul, pana cand comandantul vasului anunta ca au ajuns la uscat si ca putea sa debarce. Era atat de recunoscatoare si incantata la culme ca i se oferise o calatorie ferita de pericole, incat ii mulutmi cu caldura si sari pe tarm. II facu semn de ramas-bun in vreme ce el naviga pe drumul sau. Abia atunci isi dadu seama ca uitase sa-l intrebe numele sau.

Intalnindu-se cu Cunoasterea pe tarm, intreba:

- Cine a fost cel care m-a ajutat?

- A fost timpul, raspunse Cunoasterea.

- Timpul? intreba Compasiunea. De ce m-ar fi ajutat timpul cand nimeni nu a facut-o?

Cunoasterea zambi si raspunse:

- Pentru ca numai Timpul este capabil sa inteleaga cat de mare este Compasiunea.

101 povesti vindecatoare pentru adulti - George W. Burns, Ed. Trei

20.04.2014, 22:35:18
  • soso07
    soso07

Noapte buna, dragi breslasi !

20.04.2014, 22:35:49
  • 3cot
    3cot

Adevarat A Inviat!

20.04.2014, 23:17:18
  • Live
    Live

Hristos a înviat! Să aveți parte de sănătate și bucurii și...tot ce mai știe Domnul că vă trebuie!:)

20.04.2014, 23:23:26
  • soso07
    soso07

Multumim, la fel, Cristina - Live !!!

20.04.2014, 23:39:54
  • soso07
    soso07

Buna dimineata si o zi cu SOARE tuturor !!!

21.04.2014, 09:26:01
  • soso07
    soso07

Noapte buna, dragi breslasi :)

21.04.2014, 23:37:53