Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Multumim, la fel si tie, George !

05.05.2014, 11:28:00
  • soso07
    soso07

As dori sa va retin putin atentia cu o poveste.

Să deschizi uşile fără FRICĂ

Într-o ţară aflată în război, era un rege care înspăimânta pe prizonierii săi, nu-i omora…
    Îi ducea într-o sală în care era un grup de arcaşi de o parte şi o uşă imensă din fier de cealaltă parte, deasupra căreia se vedeau sculptate figuri acoperite de sânge…
    În această sală, îi punea să formeze un cerc şi le spunea: puteţi alege între a muri săgetaţi de arcaşii mei sau a trece prin această uşă…
    În spatele acestei uşi EU VĂ VOI AŞTEPTA… Toţi alegeau să fie omorâţi de arcaşi…
    După terminarea războiului, un soldat care servise în slujba regelui mult timp, se adresă regelui:
    - Sire, pot să vă întreb ceva?
    - Spune, soldatule.
    - Sire, ce se află în spatele uşii?
    Regele îi răspunse:
    -Mergi şi vezi tu însuţi!!!
    Soldatul deschise înspăimântat uşa şi, pe măsură ce o făcea, intrau raze de soare şi lumina invadă sala… Şi, în cele din urmă, surprins, descoperi… că uşa se deschidea în faţa unui drum care conducea spre LIBERTATE !!!
    Soldatul, vrăjit, îşi privi regele, care îi spuse:
    - Eu le dădeam ocazia să ALEAGĂ dar, din teamă, preferau să moară decât să rişte să deschidă această uşă!!!

Câte uşi nu deschidem de teama de a nu risca?
    De câte ori nu ne pierdem libertatea şi murim înlăuntrul nostru, doar pentru că ne este teamă să deschidem uşa visurilor noastre?

05.05.2014, 11:32:00
  • soso07
    soso07

Un banc genial :)))

Badea Gheorghe merge la doctor cu o sarsana plina cu bunatati.
    Intra in cabinet, o desface si-l imbie pe acesta:
    -Da serviti dom' doctor, is bune, is bio, is ecologice!
    Si numai ce nu-i pune pe birou carnati, caltabosi, jumeri, slana, branza...
    -Pai bine ma Gheorghica, cum sa le iau pe toate astea fara bani?
    -Nici o problema, zice Gheorghe scotand portofelul din buzunar, am adus si banii!

05.05.2014, 22:30:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, mi-ai adus aminte de o alta poveste referitoare tot la usi.

Un tip bate cu disperare in poarta unei case.
    Si bate si bate si bate tot mai tare.
    La un moment dat, gazda casei se apleca pe geam si striga la omul agitat:
    -Hei ! Ce faci? Nu vezi ca usa este deschisa?

Si eu intreb: pe la cate porti am batut noi in viata asta si usile erau... deschise!
    Dar pe langa cate porti am trecut si nici n-am observat ca aveau usile deschise?!

05.05.2014, 22:45:10
  • soso07
    soso07

Eu tocmai priveam o poza cu o poarta deschisa si una inchisa ...
    Si stateam sa ma intreb cand vor fi ambele porti deschise ?

05.05.2014, 23:01:17
  • soso07
    soso07

Nu aveam loc doar pe o poarta :)))

05.05.2014, 23:14:58
  • soso07
    soso07

Noapte buna si vise placute ! Acum mi-am amintit ca mai demult deschideam niste usi in vis. Si un alt vis (ceva mai recent) era legat de chei ...

https://www.youtube.com/watch?v=3JR0rx2YROA

05.05.2014, 23:18:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=tRNy2i75tCc

05.05.2014, 23:45:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A0LEV0uY.GdTkT4AiC5XNyoA;_ylu=X3oDMTExbmYzOXFnBHNlYwNzYy1ib3QEY29sbwNiZjEEdnRpZANWSVAzNDZfMQ--?p=rainbow+symphony

05.05.2014, 23:50:58
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)

06.05.2014, 08:52:40
  • soso07
    soso07

Azi, iată, am văzut un curcubeu
    Deasupra lumii sufletului meu.
    Vin cerbii mei în goană să se-adune
    Şi către el privirile-şi ţintesc-
    Un codru nesfârşit de coarne brune,
    În care mii de stele strălucesc.
    Sosind din dunga zării de argint,
    Vin păsările-mi mari de sărbătoare
    Şi-nchipuiesc pe ceruri, fâlfâind,
    Un ocean de aripi mişcătoare.
    Întreaga lume-a sufletului, vie,
    Palpită-ntr-o frenetică beţie.
    Azi sunt îndrăgostit. E-un curcubeu
    Deasupra lumii sufletului meu.
    Izvoarele s-au luminat şi sună
    Oglinzile ritmându-şi-le-n dans,
    Şi brazii mei vuiesc fără furtună
    Într-un ameţitor, sonor balans,
    În vii vibrează struguri străvezii-
    Cristalurile cântecelor grele-
    Şi stropi scăpărători de melodii
    Ca roua nasc în ierburile mele.
    Eu curg întreg în acest cântec sfânt:
    Eu nu mai sunt, e-un cântec tot ce sunt.

Nicolae Labis

06.05.2014, 08:52:52
  • soso07
    soso07

Am intalnit astazi o pietricica interesanta - ZINCIT.
    Se spune despre acest cristal ca se gaseste predominant in Polonia, in cosurile furnalelor. Cu toate ca nu este cristal complet natural, este foarte frumos si proprietatile lui metafizice sunt mai puternice decat ale multor cristale naturale, pentru ca este atat de concentrat. Acest cristal se sublimeaza direct din starea de abur in starea solida.

06.05.2014, 14:13:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am gasit o melidie foarte frumoasa a carei versuri m-au tulburat prin simplitatea lor. In mintea noastra incoltesc multe ganduri. Prin gura noastra iess multe vorbe iar intr-o singura zi initiem, facem sau finalizam mai multe actiuni.
    Intrebarea este simpla: inainte de a gandi sau face ceva, ne intrebam daca ceea ce initiem sau facem ne va "urca" sau ne va "cobori"?

Iata doar doua versuri:
    (inainte de a face ceva -n.n.)

"Te intrebi de doua ori:
    Te ridici? Sau, cobori?"

www.youtube.com/watch?v=rNLFMiVImD4

06.05.2014, 22:25:23
  • soso07
    soso07

Cam asa este, dar nici inconstienta ca mine in ce priveste banii. Am mai fost criticata ca nu ma gandesc la bani :))
    Dar nu pot sa mai lucrez pentru bani. E ceva straniu ...

06.05.2014, 22:34:51
  • soso07
    soso07

Oare lor de ce nu le trebuie bani ? Sau marire ?
    https://www.youtube.com/watch?v=lNcBB0QHXvI

06.05.2014, 22:35:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, ZINCIT se gaseste si in stare naturala (e adevarat: mai greu si in doare cateva locuri) Datorita calitatilor sale fizice, s-a trecut la realizarea sintetica a acestui cristal (asa cum se fabrica si Diamantele artificiale)
    Deci, putem vorbi de Zincit ca despre un cristal natural.

06.05.2014, 22:36:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata ce scriu despre Zincit, Monica Price si Kewin Walash, in frumoasa carticica " "Roci si MInerale"la pagina 104 :
    "Cristalele naturale de Zincit sunt piramidale, ascutite la un capat si plate la celalalt. Cel mai frecvent apare sub forma de mase clivabile sau granulare. Este portocaliu, ROSU, galben sau verde. Apare prin alterarea secundara sau metamorfismul unor zacaminjte de Zinc (de aici ii vine si numele-n.n.). Este un costituent mai rar al cenusii vulcanice. Cosurile topitoriilor de zinc sunt SURSE de mari cristale de Zincit. In trecit, se extragea din mkinele Franklin si Stirling Hill din SUA. face parte din marea grupa a Oxizilor avand formula: (Zn,Mn2+)O, duritate: 4/5.6 si este frecvent asociat cu mineralele fosforescente."

De exemplu, Zincitul apare deseori impreuna cu Calcitul Alb iar sub lumina ultravioleta, devine Roz fosforescent.

06.05.2014, 22:46:06
  • soso07
    soso07

Asa gasisem scris undeva si apoi am cautat si pe site-uri straine si am vazut ca se gaseste in stare naturala. Si mi se pare fascinant.

06.05.2014, 22:46:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Zinjcitul rosu, cel putin din punctul meu de vedere, este fascinant...
    Mai rar vezi in natura asa culoare

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVxITPGlTVi4AKv1XNyoA;_ylu=X3oDMTB0bzBqdHR2BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDM0Nl8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=zincite+crystal

06.05.2014, 22:50:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Uitati-va chiar la prima poza...
    Nu sant frascinante cristalele?
    Si n-ar fi pacat sa nici nu stim de existenta lor?

06.05.2014, 22:52:36
  • soso07
    soso07

Da ...

06.05.2014, 22:55:44
  • soso07
    soso07

Fascinante si tainice cristale ...

06.05.2014, 23:47:01
  • soso07
    soso07

Eu va spun noapte buna !

https://www.youtube.com/watch?v=pUvsU9kZYr4

06.05.2014, 23:47:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

06.05.2014, 23:48:48
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

Arbor invers
    Nichita Stănescu

Arbor invers, cu radacinile-n vant,
    cu talpile late ca frunza platanului,
    aproape plutind, abia atingand
    anotimpurile anului.
    Cu mainile crestate ca frunza de stejar,
    cu trunchiul cu scorbura-adanca
    in care dorm ursii cu capul in jos, in zadar
    spre-un cer de pamant vrand s-ajunga.
    Mereu cu creierul gol, cu ideile
    rasfirate ca pe-un deal pomii rotati,
    dus in nori, in scanteile
    celor neluminati.
    Vazut ca in apa, mereu,
    si fosnind de un vant de pamant,
    cu radacinile infipte in curcubeu
    si-n culori ce nu sunt.
    Arbor invers am ramas, rupt din sfera
    cu sfera aceasta aidoma, geamana...
    Si totul imi pare stiu, dar nimica
    din ce stiu cu ce este nu se aseamana.

07.05.2014, 08:42:52
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Bună dimineața.
    Merită văzut....http://vimeo.com/25845008

07.05.2014, 09:47:17
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Buna dimineata fetelor! Cu arbori in soare...animalute călătoare! Bestial filmulețul...

07.05.2014, 09:59:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va invit la cinci minute de meditatie.
    Cinci minute de inalta virtuozitate si bucuria sufleteasca sa va insoteasca toata ziua.
    Massenet: "Meditation" :

http://www.youtube.com/watch?v=bDY9EY9P9Ws

07.05.2014, 10:08:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

O renumita firma voia sa lanseze o noua linie tehnologica pentru un produs ce urma sa fie proiectat si elaborat intr-un atelier propriu de creatie.
    Atelierele lor, sufereau insa de un grav impediment: designeri era blazati, apatici si nu aveau deloc deschiderea spre "nou" pe cum ar fi vrut patronii firmei.
    I-au mutat dintr-un atelier in altul, le-au dat teme noi de cercetare dar ei se invarteau precum cainele in jurul cozii: scoateau cam aceleasi produse cu care firma nu mai putea penetra in piata.
    Trebuia cumva iesit din acest impas, altminteri firma urma sa se asfixieze sub propria neputinta si sub presiunea concurenţei care devenise tot mai acerba.

07.05.2014, 10:52:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Directurului comercial ii veni o idee: sa angajeze un nou manager la creatie si nu oricum! Fiecare candidat la acest post, trebuia sa isi caute propria echipa de designeri, selectati, examinati si alesi chiar de ei. La concurs, asadar, candidatii trebuiau sa vina cu planul de dezvoltare si cu "echipa" intreaga care va lucra la acel proiect, propus chiar de ei.
    Firma, pusese la dispozitia candidatilor conditiile minime obligatorii privind pregatirea profesionala, normele si Regulamentul de Ordine Interna care trebuiau respectate de viitorii designeri.
    Conditiile impuse erau destul de severe si erau eliminatorii. Dintre toate condtiile, razbatea de fapt cateva principii:
    -Sa aiba pregatirea profesionala ceruta,
    -Fiecare candidat sa aibe o familie statornica si cu copii,
    -Daca erau femei, acestea sa nu fie insarcinate,
    -Sa nu aiba restante la banci,
    -Sa nu aiba procese pe rol etc... etc...

07.05.2014, 11:03:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa o luna, iata ca sosi si ziua examenelor. S-au prezentat mai multi candidadti, posibili viitori manageri. Dintre toti, Consiliul de administratie al firmei a admis cinci dosare cu cinci potentiali manageri. Acestora, le-a cerut sa prezinte fiecare programul de dezvoltare, fisele personale ale viitorilor designeri (ca un fel de "dosar de cadre")
    Iata cam ce s-a desprins din concluzia finala a fiecarui candidat:
    1) Am o echipa deosebita, toti sunt tehnocrati, apolitici si sunt adevarate talente inanscute.
    2) Echipa mea este formata numai din Designeri care au participat la concursuri de creatie si toti au in palmares, cel putin un premiu.
    3) Am cea mai buna echipa: toti designerii mei, sunt absolventi ai celor mai de seama universitati sau Insistute de Arta grafica si Design. Sant niste somitati in materie!
    4) Eu, am pus accent mai mult pe calitatile inventive designerilor. Fiecare dintre cei alesi, au cate o Inventie sau Inovatie. Voi avea cea mai buna echipa.
    5) Cu echipa mea, voi salva firma. Imi asum raspunderea obiectivului cerut de voi dar, nu-mi cereti datele personale ale designerilor deoarce toti sunt "dalmatieni"

07.05.2014, 11:17:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand Comisis de examine il asculta si pe ultimul candidat, patronul firmei il intreba:
    - Am studiat dosarul dar am o intrebare: cum adica, toti sunt "dalmatieni"??? Ce ai vrut sa spui prin aceasta?
    Candidatul raspunse detasat:
    - Voi, vreti sa salvati firma cu niste ingeri. Oamenii alesi de mine, corespund la ce vreau eu sa fac aici dar, toti sunt patati: fiecare are cate o pata pe CV-ul lui. Daca ar fi asa oamnei printre noi, ei ar fi deja ... ingeri.

Ultimul candidat primise postul...

07.05.2014, 11:22:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Retineti fraza: "Toti sunt dalmatieni"

07.05.2014, 11:23:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sa patrundem in inimile si sufletele noastre: atunci cand dam lectii altora, nu cumva santem si noi "dalmatieni"?

07.05.2014, 11:24:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Povestea prezentata, are legatura cu o piatra comuna, foarte cunoascuta de voi dar la fel de nebagata in sema precum Jaspul piele de Leopard, descris cateva postari in urma. este vorba despre:
    JASPUL DALMATIAN:

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEV0mw42lTb0cAwgBXNyoA;_ylu=X3oDMTB0bzBqdHR2BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDM0Nl8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=Dalmation+jasper+images+from+stone

07.05.2014, 11:29:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Din fotografiile expuse, poate gasiti si cateva surse de inspiratie, deoarece sunt postate si cateva bijuterii.
    Daca va intereseaza mai multe lucruri despre Jaspul Dalmatian, poate dezvoltam subiectul. dar, doar cu Soso pe aici, nu cred ca mai merita efortul...

07.05.2014, 11:37:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tare chestia...
    hi,hi, hi... tocmai spuneam ca din moment ce doar tu mai esti pe aici, nu cred ca mai merita sa postez pe aici. Sincer va spun acest lucru.

07.05.2014, 11:38:43
  • soso07
    soso07

Dupa cum bine ai vazut mai devreme, nu sunt numai eu aici. Si, chiar daca in aparenta ar fi asa, fii sigur ca lucrurile stau altfel :)

07.05.2014, 11:42:55
  • soso07
    soso07

Singuratate
    Va propun un tratament urgent
    Si s-aveti incredere va rog
    Cand nu e un alt medicament
    Luati singuratatea ca pe un drog.

Ceaiul abureste trist pe masa
    Un tacam servetul il apasa
    N-am nevoie nici de doua linguri
    Doamne, cina oamenilor singuri.

Gust si eu in clipe lungi de veghe
    Noaptea pernei fara de pereche
    Suna telefonu-n casa goala
    Doamna ma iertati dar e greseala.

Cat de draga-mi esti singuratate
    Tu mi-esti ce-am mai draga dintre toate
    Lacrima in ochiul dintre ape
    Caci nici umbra mea nu mai incape.

Tu singuratatea mea curata
    Totu`ncepe cu a fost odata
    Cu durerea ta imi este bine
    Nu stiu ce m-as face fara tine.

Cu tristete le traiesc pe toate
    Dar mai draga-mi esti singuratate
    Cat de necesara imi esti tu mie
    Nu te-as da pe nici o sindrofie.

Doar atat din toate ma omoara
    Izolarea meselor de seara
    Si macar la una dintre cine
    Dumnezeu sa bea un ceai cu mine.

07.05.2014, 12:21:03
  • soso07
    soso07

Ca bine-a zis Adrian Paunescu ... "Macar la una dintre cine / Dumnezeu sa bea un ceai cu mine".

07.05.2014, 12:22:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

JASP PICTURA

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVxwGPmpTKk4A8TtXNyoA;_ylu=X3oDMTB0bzBqdHR2BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDM0Nl8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&sz=all&va=picture+jasper+crystals

07.05.2014, 17:12:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mai spre seara va voi spune cateva lucruri generale despre JASP (pe care nu vi le-am spus pana acum) si mai apoi, ceva special despre Jaspul Pictura.
    Sa aveti o seara frumoasa!

07.05.2014, 17:14:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tot am deschis cufărul JASPULUI....
    Daca n-as sti ca macar tu, Soso citesti aceste posteri, n-as mai scrie nimic.
    Oricum, ma voi opri.

07.05.2014, 17:16:53
  • soso07
    soso07

Sunt atenta, desigur. Chiar ma intereseaza !

07.05.2014, 17:32:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Inainte de a scrie ceva despre JASP, va invit la o meditatie de sapte minute, care vă va deschide calea spre aceasta fermecatoare lume a jaspului:

http://www.youtube.com/watch?v=kJJ_EJNlKvU

07.05.2014, 17:37:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A0LEV1UWRWpTAxgAt51XNyoA;_ylu=X3oDMTB0bzBqdHR2BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDM0Nl8x?p=Matangi+meditation+from+music&tnr=21&vid=6E2372D2D476FDBD3D376E2372D2D476FDBD3D37&l=1&turl=http%3A%2F%2Fts1.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DUN.608035565299305028%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DU5kQUaUYfC0&sigr=11ah7drsk&tt=b&tit=MATANGI+%26quot%3B+Life+-+Wild+Cry+%26quot%3B+%7E+Draft+%7E&sigt=11f1eqt8d&back=https%3A%2F%2Fsearch.yahoo.com%2Fsearch%3Fei%3DUTF-8%26p%3DMatangi%2Bmeditation%2Bfrom%2Bmusic%26fr%3Dytff1-msgr&sigb=12m0su28b

07.05.2014, 17:42:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In cultura hindusa se recunosc 10 (zece) Forte Cosmice vitale care mentin viata si echilibrul in Univers. Toate aceste zece Forte Cosmice se interfereaza si cu vietile noastre. Este ca si cum am fi o antena intr-un camp de unde . Antena o vedem. Undele nu. Si totusi, antena daca este bine acordata pe o anumita frecventa, ne ajuta sa "prindem" un post de radio sau Tv.
    Cam asa este si cu OMUL in calea celor zece Mari Forte Cosmice.
    A noua Forta Cosmica, poarta numele de
    Marea Putere Cosmica MATANGI sau Marea Putere a ARTELOR, simbolizata prin
    Mama Divina reprezentata prin culoarea Verde de Smarald.
    Adica, MAMA NOASTRA GEEA sau MAMA NOASTRA NATURA

07.05.2014, 17:51:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Se spune ca JASPUL este creatia acestei MAME si rezoneaza cu cea de-a noua Putere Cosmica numita si a ARTELOR (nu am ales intamplator acest subiect)
    Ce parere aveti? Stiati ca acest Univers dispune si de o asemenea Putere Cosmica? A ARTELOR? Doar nu credeti ca artistii apar "din intamplare"... Ei primesc de undev harul inspiratiei si doar cei curati si chemati in aceasta directie se pot manifesta. Unii ar spune "Are TALENT" altii ar spune "Sant inventivi". Putini ar recunoaste ca pe Pamant, sunt niste oameni care "rezoneaza" cu aceasta Mare putere a Artelor si sunt binecuvantati de aceasta Mama Divina, numita de hindusi MATANGI. Se spune despre ea ca nu poate fi descrisa mai bine decat in MUZICA, ea insasi avand un sunet propriu.
    Daca priviti acum JASPUL PICTURA, nu vi se pare ca cineva a desenat in aceasta piatra toate formele si culorile gasite in natura, pentru a imortaliza parca maretia naturii inconjuratoare (si PUTEREA ei de a da viata pe planeta)?

07.05.2014, 17:59:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sant unele specimene de JASP (de ex Jaspul Picasso, care este un Jasp Pictura) in care ai jura ca omul a pictat pur si simplu pe piatra cu niste culori parca ireale...
    Numai ca OMUL n-ar putea obtine acele picturi si nici acele culori (decat doar daca ar primi harul lui Dumnezei prin Mama Divina numita MATANGI)
    Si unii artisti sant patrunsi de aceasta Mare Putere Cosmica.

07.05.2014, 18:04:13