Forum: Orice altceva Five o'clock - 2
soso07Buna seara :) Am reusit sa ma adun si eu pe la casele mele.
08.06.2014, 20:43:31
soso07Pentru ca suntem in zi de mare sarbatoare si peste putin timp va urma postul Sfintilor Petru si Pavel, as dori sa va spun cam ce inseamna postul adevarat, avand in vedere ca postul alimentar reprezinta cam 10 % ...
08.06.2014, 20:58:16
1. Renunta la a-i mai judeca pe altii.
Descopera-l pe Hristos care traieste in ei !
2. Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc.
Umple-te de cuvinte care vindeca !
3. Renunta la a mai fi nemultumit.
Umple-te de recunostinta !
4. Tine post de nervi.
Umple-te de rabdare !
5. Tine post de pesimism.
Umple-te cu speranta crestina !
6. Tine post de preocupari inutile.
Umple-te cu incredere in Domnul !
7. Renunta la a te mai plange !
Umple-te cu respect pentru acea minune care este viata !
8. Renunta la a-i mai stresa pe altii.
Umple-te de o rugaciune neincetata !
9. Renunta la a mai fi acru.
Umple-te de bunatate !
10. Renunta la a-ti mai da importanta doar tie insuti.
Umple-te de compasiune pentru ceilalti !
11. Renunta la teama pentru lucrurile tale.
Umple-i pe ceilalti cu darul tau !
12. Renunta la a mai fi descurajat.
Umple-te de entuziasmul credintei !
13. Tine post de tot ceea ce te separa de Isus.
Umple-te de tot ceea ce te apropie de El !
soso07Si, bineinteles ca aceste lucruri nu tin numai de post, ci de viata noastra din fiecare zi ...
08.06.2014, 20:59:00
soso07Noapte buna !
08.06.2014, 21:19:45
https://www.youtube.com/watch?v=Ia9uXumYrXQ
soso07Buna dimineata, dragi breslasi :)
09.06.2014, 07:50:49
Ieri am mai aflat cate ceva despre IUBIRE si anume :
IUBIREA inseamna :
1. In exprimarea interumana iubirea inseamna a-i trata pe ceilalti cu bunatate, corectitudine, onestitate, compasiune, intr-ajutorare si solicitudine.
2. A sti ca tu si Dumnezeu si toate celelalte creatii ale lui Dumnezeu sunt inseparabile inseamna iubire.
3. A sti ca pamantul este o fiinta sensibila si constienta si a-i respecta toate formele de viata inseamna iubire.
4. A intelege ca nimeni nu ii poate cunoaste pe ceilalti la nivelul sufletului si de aceea sa nu-i judeci, dar nici sa nu le aprobi o actiune considerata nedreapta inseamna iubire. Drepti cu raii si buni cu bunii.
5. A-ti asculta SINELE Dumnezeiesc inseamna iubire.
6. A trai viata care incurajeaza iubirea de sine inseamna iubire (sa iubesti pe ceilalti ca pe tine insuti).
7. A simti tu insuti bucurie cand o vezi in ceilalti inseamna iubire.
8. A face ceva care ii aduce bucurie altuia inseamna iubire.
9. A te ierta pe tine si pe ceilalti inseamna iubire.
10. A imparti din toata inima inseamna iubire.
11. A face fapte bune fara a le atasa asteptari inseamna iubire.
12. Fiorul tacut pe care il simti atunci cand vezi un apus de soare sau auzi cantecul unei pasari inseamna iubire.
13. Zambetul sincer, degajat din tine reprezinta una din cele mai simple si mai stralucitoare expresii ale iubirii.
Simplu si frumos ...
https://www.youtube.com/watch?v=CxjhdH6J3uc
soso07TAINA SFINTEI TREIMII
09.06.2014, 11:20:31
Un om simplu călătorea pe un drum de ţară, în tovărăşia unui preot. Vorbind ei de una de alta, omul şi-a arătat o nedumerire:
- Cuvioase părinte, nu pot înţelege cum de în Sfânta Treime sunt trei Persoane care formează Una singură. Cum de Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh sunt trei persoane unite, nedespărţite, dar fără a se amesteca una cu cealaltă?
- Fiul meu, îi răspunse cu răbdare preotul, sunt şi lucruri mai presus de gândirea noastră păcătoasă. Însă, ceea ce spui nu este atât de greu de priceput. Să privim, de exemplu, soarele! Să zicem că sfera de foc, ce dăinuieşte acolo de veacuri, este Tatăl. Apoi, să spunem că lumina care ne vine de la soare este Fiul, Iisus Hristos, Ce a venit să ne lumineze viaţa şi să ne scape de păcate. Apoi, căldura, care vine tot de la soare pentru a ne încălzi, să zicem că ar fi Sfântul Duh, Care, cu dragostea Sa, ne încălzeşte mereu sufletele îngheţate de răutate. Vezi tu, fiul meu, soarele cu lumina şi cu caldura lui nu sunt unul şi acelaşi lucru şi, cu toate acestea, cele trei rămân diferite când vorbim despre fiecare? La fel şi în Sfânta Treime, Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh sunt Unul şi Acelaşi Dumnezeu, Căruia noi, credincioşii, ne închinăm.
Omul, ca şi toate celelalte vietăţi şi lucruri, este creat de Dumnezeu din iubirea Sa infinita. Dar omul este doar o creatură şi înţelepciunea sau puterile sale nici nu pot fi comparate cu cele ale Domnului. Însă, oamenii mândri păcătuiesc îndrăznind să creadă că nimic nu este mai presus de ei şi că toate, mai devreme sau mai târziu, le sunt accesibile. Omul credincios ştie, însă, că nu mintea şi nici puterea, ci doar IUBIREA le poate cuprinde pe toate.
soso07Noapte buna !
09.06.2014, 21:31:13
https://www.youtube.com/watch?v=o61BwWM5V3U
carla69Dragii mei,azi am trait o experienta minunata,imi vine sa ma mut de tot de la oras.Am fost sus,la munte,la un bunic de 94 de ani,veteran de razboi,care locuia,intre cateva vile,intr-o casa de lemn in care avea tot ce avea nevoie:pat,soba,TV,scule pe tavan,tuica dupa colt,o lavita,un cuier cu toate hainele.Cristian l-a intrebat unde ii e bastonu si mi-a spus ca n-are nevoie ca si astazi a fost la coasa,si cand ma gandesc ca pe mine ma dor toate oasele,...
09.06.2014, 22:33:30
soso07Carla, nu-ti explic cum "ma tarasc" ... Parca nu mai am pic de vlaga si n-am ajuns nici macar la jumatatea varstei bunicutului de care povestesti. Eu incep sa-mi pun tot mai serios problema daca se mai merita sa stam la oras sau sa mergem in creierul muntilor.
09.06.2014, 22:47:28
soso07Buna dimineata :)
10.06.2014, 09:59:50
soso07Si din nou ... Noapte buna :)
10.06.2014, 22:03:05
O scurta poezie, inainte de culcare :
Gabriel IORDAN-DOROBANTU - Noapte cu luna...
Noapte cu luna -
el si ea, dar totusi o
singura umbra.
GheorghitzaSorinuto, nu cred ca trebuie sa te mai ostenesti.
10.06.2014, 22:39:12
soso07Buna dimineata ! Mi-ar placea ca intr-o buna zi sa am o ceainarie adevarata, un loc special unde oamenii sa se relaxeze dupa o zi de lucru, unde sa gaseasca o vorba buna si un sfat avizat.
11.06.2014, 08:02:20
soso07https://www.youtube.com/watch?v=Wwv1hctniUY
11.06.2014, 08:03:25
NicoleCeaMovCe frumos ar fi sa existe localuri in care sa intre oamenii si sa vorbeasca intre ei, chiar daca nu se cunosc. Sau sa existe seri cu diverse subiecte de conversatie.
11.06.2014, 08:29:06
soso07Da, sa fie asa, o casuta cu salon, biblioteca, vitrine cu pietricele, bijuterii si alte produse handmade. O gradina frumoasa ...
11.06.2014, 10:03:52
GheorghitzaMai stie cineva-ceva despre mai vechea noastra prietena Rona?
11.06.2014, 12:57:51
Si ea era cu ceainaria artistilor. Nu mai stiu nimic de ea. Sper sa fie bine si sanatoasa!
soso07Sa stii, George, ca atunci cand am scris aceste randuri si eu m-am gandit la Rona. Chiar nu mai stiu nimic despre ea. Am vorbit foarte mult intr-o perioada. M-as bucura sa fie bine!
11.06.2014, 13:37:19
GheorghitzaNe-a ajutat foarte mult cand am avut nevoie. Daca poti da cumva de ea, spune-i ca n-am uitat-o.
11.06.2014, 14:09:09
nicolebijouSa va spun "Buna ziua" sau " Buna seara"? Oare cum e mai potrivit?
11.06.2014, 18:17:52
Imi cer scuze ca n-am mai intrat de mult, dar parca ziua nu mai are 24 de ore.
Acum ma trezezesc, acum ma bag in pat la culcare si parca nu mai reusesc sa fac nimic din ceea ce imi propun.
Asa ca va spun simplu " Bine v-am regasit!"
soso07Clar ca ziua este mai scurta ! Eu nici nu mai apuc sa ma bag in pat, dorm direct pe mine :)) Si asta cam toata ziua ... Si stau sa ma intreb unde mi-o fi disparut forta pe care o aveam. Trece saptamana si constat ca n-am facut mare lucru.
11.06.2014, 20:11:04
JewelswithloveUn strop de frumos...http://vimeo.com/22439234
11.06.2014, 20:26:29
soso07Multumim, Silvia ! Un strop de frumusete care te readuce la viata :) Ma duc sa fac treaba, ca se cere !!!
11.06.2014, 20:33:59
soso07Noapte buna !
11.06.2014, 23:12:45
https://www.youtube.com/watch?v=pDXLZoawRII
12.06.2014, 08:01:56
Test :
Toti oamenii intrunesc mai multe forme de inteligenta insa un anumit tip este dominant in gandire. Afla care este al tau!
http://www.kudika.ro/quiz/test_o0000-ce-tip-de-inteligenta-ai/index.html
soso07O scurtă și foarte frumoasă poezie de dragoste
12.06.2014, 08:18:25
Până să te cunosc…
Nicu Alifantis,
(din volumul Scrisori nedesfăcute - 1997)
până să te cunosc, am iubit marea.
până să te cunosc, am iubit munții.
până să te cunosc, am iubit cerul.
până să te cunosc, am iubit iubirea.
până să te cunosc, am iubit cunoașterea.
te-am cunoscut și tot ce am iubit a devenit TU.
tu, acest urlet din adâncul cel mai adânc al ființei mele.
te-am cunoscut și de-atunci,
nu mă mai recunosc.
soso07Si inca o poezie, la fel de frumoasa :
12.06.2014, 08:21:11
Mi-e tine de tine
Adrian Păunescu (20 iulie 1943 – 5 noiembrie 2010)
Îmi pasă
Mi-e dor de tine
Și nu-mi ajung celelalte
Uite că un surogat
Pentru puritate
Nu s-a găsit.
Mi-e dor de tine
Mi-e tine de tine
Mi-e înlăuntrul meu de tine
Mi-e nu știu cum,
Mi-e nu știu ce,
Mi-e dor de tine ca de acasă.
Îmi pasă!
soso07Sa aveti o zi frumoasa si cu spor ! Si sa ne pregatim pentru ziua de maine : Vineri - 13 - Luna plina :))
12.06.2014, 08:22:44
nicolebijouFericirea te face sanatos
12.06.2014, 09:30:32
Sa fi fericit inseamna a fi sanatos. Multi cercetatori au ajuns la concluzia ca cele doua stari umane se conditioneaza reciproc.
Iata 12 lectii care, puse in practica, pot face diferenta intre o viata trista si una fericita:
1. Nu purta resentimente
Filozoful german Albert Schweitzer spunea ca fericirea inseamna o sanatate buna si o memorie proasta. Asta inseamna ca, daca la un moment dat cineva te-a ranit sau ti-a facut un rau, e mai bine sa ierti si sa uiti, decât sa lasi sentimentele negative sa te domine tot restul vietii. A purta pica inseamna a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensa, iti limpezesti mintea, ai mai multa energie si te poti bucura de ceea ce are viata bun sa-ti ofere.
2. Trateaza pe toata lumea cu amabilitate, demnitate si respect
Bunatatea si altruismul determina creierul sa produca serotonina – hormonul fericirii.
3. Priveste o situatie dificila ca pe o provocare
Daca, in loc sa te consideri invins, lupti pentru rezolvarea ei, poti s-o transformi intr-o noua sansa in viata.
4. Nu-ti face griji din orice, mai ales in legatura cu situatiile in care n-ai nicio putere sa intervii
De cele mai multe ori, acestea se rezolva si fara ajutorul tau. Traieste in prezent si nu te framânta in privinta viitorului. Vei fi mult mai fericit.
5. Vorbeste-i de bine pe ceilalti
Sa fii bun e mai bine decât sa fii rau, nu? Bârfa poate fi, pâna la un punct, amuzanta, dar te lasa intotdeauna cu un sentiment de jena si de vinovatie. A spune numai lucruri placute despre altii este o forma de gândire pozitiva, benefica pentru sanatatea ta.
6. Nu te compara cu altii
Fiecare om are propriul ritm al vietii si propriul destin. A te simti superior sau inferior altcuiva nu-ti va aduce niciodata pacea interioara de care ai nevoie ca sa fii multumit cu tine insuti. Concentreaza-te pe evolutia ta fara sa te raportezi la cei din jur.
7. Alege-ti cu grija prietenii
Tine minte ca toti nefericitii au nevoie de companie, ca sa aiba un umar pe care sa plânga. Prin urmare, inconjoara-te numai de oameni optimisti. Cu cât mai multa energie pozitiva exista in jurul tau, cu atât mai bine te vei simti.
8. Nu cauta aprobarea celorlalti pentru ceea ce faci
Oamenilor fericiti nu le pasa de ceea ce gândesc ceilalti despre ei. Fa ce-ti dicteaza inima si ratiunea ta si nu-i lasa pe negativisti sa te influenteze. Este imposibil sa faci pe plac tuturor.
9. Vorbeste mai putin si asculta mai mult
Vei deveni mai intelept. Mediteaza. Momentele de singuratate, intr-o liniste totala, te ajuta sa-ti gasesti pacea interioara. Nu trebuie sa fii un maestru Zen ca sa reusesti asta.
10. Manânca bine
Ceea ce manânci determina organismul sa produca anumiti hormoni, care-ti vor influenta dispozitia si nivelul de energie. O hrana naturala te face sanatos si fericit. De asemenea, fa miscare. Exercitiul fizic iti da intotdeauna o stare de bine.
11. Fii multumit de tine si de ceea ce ai realizat
Nu tânji toata viata la mai mult. Fericirea nu inseamna sa ai tot ce doresti, ci sa apreciezi ceea ce ai. Inconjoara-te numai de lucruri importante si utile pentru tine. Oamenii fericiti nu simt nevoia sa acumuleze in exces. Cu cât ai mai multe posesiuni, cu atât ai mai multe griji. Oamenii care locuiesc in case modeste si isi cumpara numai strictul necesar sunt mai fericiti.
12. Nu minti, nu fura si nu insela niciodata pe nimeni
Te pui singur intr-o stare de stres, cu consecinte pe termen lung in planul sanatatii. Minciuna atrage dispretul celorlalti si erodeaza stima de sine, iar inselaciunea poate avea consecinte si mai grave, caci iti poate complica existenta si-ti poate taia orice sansa de a mai fi fericit vreodata, in aceasta viata.
bijuteriiledeargint925nadineFrumos, Nicole, multumesc de postare:)
12.06.2014, 11:02:32
GheorghitzaNadine, bine ai venit printre noi.
12.06.2014, 12:22:12
bijuteriiledeargint925nadineBine v-am gasit :)
12.06.2014, 14:26:08
soso07Sfaturile pe care ni le-a dat Nicolebijou fac diferenta intre un om sanatos si unul care sufera. Daca am reusi sa fim intr-o stare de ARMONIE permanenta, multe lucruri s-ar schimba ...
12.06.2014, 14:56:32
soso07Nadine, un bun venit si din partea mea ! Adevarate minuni am vazut pe la tine prin magazin (Topaz albastru, Safir) :) Cred ca astazi sunt setata pe inele, dimineata ma uitam la niste ineluse din lemn - diverse esente, care mai de care mai interesante, iar unele chiar in combinatie cu pietricele - Turcoaz, Lizardit.
12.06.2014, 15:05:17
soso07Iar ca esente la inelusele din lemn : nuc, par, mahon, wenghe, cires, mar. Ma intreb daca din lemn de cedru s-ar putea face asa ceva.
12.06.2014, 15:14:36
Iar coincidente ... Vorbeam de inelusele de lemn (pe care le vazusem pe facebook) si sunt alaturi la produse sponsorizate :))) E ceva in atmosfera ...
www.breslo.ro/Product/O-pereche-de-inele-de-lemn-de-nuc_1213797
soso07Sa radem putin inainte de culcare :)
12.06.2014, 23:36:31
Barbatul a descoperit CULORILE si a inventat PICTURA, Femeia a descoperit PICTURA si a inventat MAKE-UP-ul Barbatul a descoperit LUMEA si a inventat CONVERSATIA, Femeia a descoperit CONVERSATIA si a inventat BARFA Barbatul a descoperit JOCURILE si a inventat CARTILE DE JOC, Femeia a descoperit CARTILE DE JOC si a inventat DATUL IN CARTI Barbatul a descoperit AGRICULTURA si a inventat MANCAREA, Femeia a descoperit MANCAREA si a inventat DIETA Barbatul a descoperit PRIETENIA si a inventat DRAGOSTEA, Femeia a descoperit DRAGOSTEA si a inventat CASATORIA Barbatul a descoperit FEMEIA si a inventat SEXUL, Femeia a descoperit SEXUL si a inventat DURERILE DE CAP Barbatul a descoperit COMERTUL si a inventat BANII, Femeia a descoperit BANII........si atunci s-a dus naibii totul...
soso07Noapte buna !
12.06.2014, 23:36:57
13.06.2014, 09:30:28
Weekend, caldura ... Ce planuri de recreere aveti ?
soso07Poate ne ajuta astrele sa ne decidem :) Eu ar trebui sa fiu deschisa si sa experimentez :))
13.06.2014, 09:34:52
http://www.astrocafe.ro/horoscop/zilnic
soso07http://www.astrocafe.ro/articole/articole-24/articol-zodiile_si_dragostea-3109
13.06.2014, 19:34:32
NicoleCeaMovDin ce in ce mai mult incep sa cred ca nu sunt Balanta, ci Scorpion.
13.06.2014, 23:02:00
Iar cateodata ma regasesc in ambele zodii, impartita in doua.
soso07Depinde si de ascendent, mai ales dupa o varsta ...
13.06.2014, 23:04:16
soso0713 iunie - Luna plina
13.06.2014, 23:07:10
https://www.youtube.com/watch?v=95sUav1BT1s
https://www.youtube.com/watch?v=lkSPB6fgV20
soso07Noapte buna !!!
13.06.2014, 23:26:21
https://www.youtube.com/watch?v=dXApBvgUNBQ
bijuteriiledeargint925nadineNoapte buna si ce planuri aveti ptr Weekend? Eu Va Trebui sa lucrez, probabil o voi face sambata...
14.06.2014, 01:10:28
14.06.2014, 08:10:56
Nadine, am gasit un citat in dimineata aceasta :
“În fiecare dimineață mă uit în Forbes la lista cu cei mai bogați oameni ai Americii. Dacă nu sunt acolo, plec la muncă.” (Robert Orben)
Eu am un weekend liber, nu mai plec la cursuri. Dar sigur va fi plin de activitati casnice, ceea ce este muuuult mai obositor si neinteresant ...
soso07https://www.youtube.com/watch?v=49tpIMDy9BE
14.06.2014, 08:37:25
NicoleCeaMovAm ascendentul in Berbec :)
14.06.2014, 09:16:25
In weekend, adica azi, merg la o nunta si nu am cu ce ma imbraca :) inca mai caut prin dulap, dar nimic.
soso07Petrecere frumoasa, Nicole ! Si imbraca ceva confortabil si subtire, ca e cald ... Daca ai ceva simplu, poti pune niste accesorii care sa atraga atentia :)
14.06.2014, 09:38:01
bijuteriiledeargint925nadineHaha, Sorina:)
14.06.2014, 15:51:05
Petrecere frumoasa!