Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Si daca incepe sa fie prea cald, ne putem racori putin la patinoar :

https://www.youtube.com/watch?v=T7TfVG2ZiRQ#t=78

05.07.2014, 09:14:39
  • soso07
    soso07

O poveste frumoasa la o varsta minunata :

Cea dintâi iubire a lui Nicolae Grigorescu

“Eram de cincisprezece ani când meșterul care zugrăvea biserica de la Zamfira m-a luat cu el să-i fac sfinții de la catapeteasmă. Acolo am cunoscut o fetică tot așa, cam de vârsta mea. Foarte frumoasă. Avea niște ochi mari albaștri, și-n toată figura o expresie dulce, de-o cumințenie îngerească. Și, nu știu cum, că ne-am pomenit prieteni. Seara, când isprăveam de lucru, ne întâlneam în grădina bisericii. Era vară, liniște, frumos ca în vis. Și ne plimbam alături, ținându-ne de mână și nu spuneam nimic. Dar eram așa de fericiți, cum numai la vârsta aceea poți fi. Când ne despărțeam, ne strângeam de mână, ne șopteam încetișor: «Noapte bună» și ne dădeam întâlnire pe a doua zi, tot la ceasul și în locul acela…
    Era pentru mine tot ce făcuse mai frumos Dumnezeu pe lume. Şi nici nu mai puteam gândi altceva.
    Odată, plecase zugravul la târg şi se vede că se încurcase la vreun chef, c-a lipsit două zile. Ajunsese cu lucrul la turla cea mare din mijlocul bisericii, unde mai rămăsese de făcut un serafim în creștetul bolții. Îmi isprăvesc eu ce aveam de făcut şi mă urc pe schele, mă cocoţez pe un scaun, ca s-ajung, şi cât oi fi lucrat eu acolo nu ştiu, dar când dau să mă depărtez puţin ca să văd ce făcusem, o dată aud, pe la spatele meu, glasul jupânului: «Bravo, mă băiete, să trăiești! E cel mai frumos înger pe care l-ai făcut tu. Leită Măriuca popii, da’ parcă-i și mai frumoasă aici».
    Fără să vreau, făcusem chipul de care tot sufletul meu era plin…”

Nicolae Grigorescu
    (15 mai 1838 – 21 iulie 1907)

05.07.2014, 19:49:13
  • soso07
    soso07

O duminica frumoasa :)

https://www.youtube.com/watch?v=E5TakfMiJ4I

06.07.2014, 11:43:24
  • soso07
    soso07

Buna dimineata si o saptamana deosebita sa aveti !
    Astazi : 07.07.2014 ... trei de 7 : 7/7/7 (2+0+1+4)

07.07.2014, 07:43:20
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Astazi trebuie sa fie o zi speciala!

Buna dimineata :)

07.07.2014, 08:41:28
  • ametist.shop
    ametist.shop

Aveti dreptate . De 24 de ani sunt casatorita . (7.07.1990. )

O saptamana minunata !

07.07.2014, 10:15:10
  • soso07
    soso07

La multi ani, Emese !!! Sa fiti sanatosi si va imbratisam cu drag :)
    Eu la 24 de ani m-am casatorit.

07.07.2014, 12:09:43
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc frumos !

Eu m-am casatorit la 28 de ani .

07.07.2014, 13:30:39
  • soso07
    soso07

Eu la 28 de ani am avut primul copil. Acum e la liceu ... Ce trec anii :) Si eu tot tanara si frumoasa :)))

07.07.2014, 16:40:42
  • Live
    Live

Bunica și mama s-au căsătorit pe când aveau 24 de ani. Așa dorisem și eu, dar...am întârziat vreo 6 ani.:))
    La cât mai mulți ani fericiți împreună, Ametist!:)
    Și tot modestă, Soso, tot modestă!:P :))

08.07.2014, 11:22:59
  • soso07
    soso07

Modesta sunt de cand ma stiu :))) Tanara si frumoasa mi-am dat seama acum, de curand :))))))))

08.07.2014, 12:11:06
  • ametist.shop
    ametist.shop

Live ,
    Multumesc frumos !

soso07,
    Ma bucur ca asa gandesti .
    Cel mai imporant lucru e sa fim noi multumiti si sa avem o parere buna desrpe noi.

O zi frumoasa cu tot ce va doriti !

08.07.2014, 14:54:17
  • Live
    Live

Devenind tu, între timp, și genială, Sorina!:)) Căci așa ți-ai putut da seama de lucrurile acelea anterior marcate.

Mi-am dat seama că sunt câteva luni bune de când magazinul meu de aici, de pe Breslo, șade închis. Nu s-a mai întâmplat așa ceva. E trist, cumva, că e așa situația.

Am reușit să croșetez ceva piese chiar de îmbrăcăminte!!!! Azi am dat gata un fel de puloveraș din ăla care are colțurile căzute. Genul cam ăsta: https://www.facebook.com/339388579471488/photos/a.538640356212975.1073741829.339388579471488/538640402879637/?type=3&theater Nu a ieșit el chiar minunea lumii, dar eu sunt mândră. E din fir din ăla gen panglică, cu bumbac multicel. E zăpăcit.:)) Cu mâneci scurte, căci am tras maxim de material.:D

08.07.2014, 21:56:58
  • soso07
    soso07

Emese, asa este, e mai greu cand au ceilalti pareri bune despre mine si eu imi dau seama ca nu prea le pot duce :) Asta suna tot a lauda, dar am primit o lectie si am spus : "Mai usor cu entuziasmul..."

Cristina - Live, eu il tin deschis, dar vanzarile sunt totusi pe alta cale. Chiar m-am mirat ca am avut o comanda saptamana trecuta. Si nu oricare, ceva la care tineam mult - "Legenda Lupului Alb" si asta dupa ce mi-am schimbat priviri cu un lup alb la gradina zoo de la Baneasa ... Se intampla chestii ...

08.07.2014, 23:20:46
  • soso07
    soso07

Astazi este Ziua Mondiala a Ciocolatei :)
    Cu ce v-ati tratat ?

11.07.2014, 18:25:07
  • soso07
    soso07

Neagră, albă, amăruie, cu lapte, alune, fructe, îngheţată sau biscuiţi, ciocolata este binevenită oricând şi rămâne desertul favorit al oamenilor. De aceea i se cuvine o zi specială, iar azi este sărbătorită în toată lumea, fiindu-i dedicate diverse festivaluri şi evenimente inedite.

Primele însemnări despre ciocolată trimit către anii 1400 - 500 î.Hr. când populaţia Olmec, concentrată în regiunea în care astăzi se află oraşele Veracruz şi Tabasco din Mexic, ar fi consumat băuturi pe bază de cacao. Cu circa 2.000 de ani în urmă arborele de cacao era descoperit în America de Sud. Exploratorul Cristofor Columb a fost primul care s-a bucurat de beneficiile boabelor de cacao.

11.07.2014, 18:26:06
  • soso07
    soso07

Ciocolata a ajuns în Europa în secolul al 16-lea, după ce spaniolii i-au cucerit pe azteci. Conchistadorul Hernando Cortez obişnuia să bea un preparat din boabe de cacao, iar cu timpul spaniolii i-au adăugat trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară.

Gustul a fost îmbunătăţit , fascinaţia pentru cacao şi ciocolată a crescut rapid, iar pe masură ce a devenit cunoscută pe continentul european ciocolata era considerată aliment de lux şi cumpărată de cei bogaţi. Prima ciocolaterie a fost deschisă în 1657, în Londra.

11.07.2014, 18:26:22
  • soso07
    soso07

https://www.youtube.com/watch?v=SRnM6VjODsg

11.07.2014, 22:26:09
  • soso07
    soso07

Noapte buna ! O noapte cu o Luna superba ...

11.07.2014, 22:26:35
  • Live
    Live

Nu-l deschid până nu-mi revin cu banii. Nu-mi merge bine, de când a început acest an. Astrele m,ă tot amenință cu revenire financiară de mare angajament, dar...poate că nu fac eu ceea ce ar trebui. Mi-am pierdut mult din încrederea în mine, apropo de ceea ce lucrez. E adevărat că nu prea vede multă lume lucrurile mele(fizic vorbind). Dar nici nu mă pot lăsa de lucru, căci aș pica psihic definitiv.:))

La Lupul acela Alb nu mă întreba de câte ori am privit, de când îl ai în magazin! Mă bucură că și-a găsit cămin!:)

12.07.2014, 12:10:10
  • soso07
    soso07

Cristina - Live, eu nu ma mai gandesc la nimic, le iau asa cum vin. Totul curge dupa alte legi pe care incerc sa le inteleg uneori, alteori nici nu ma mai straduiesc.
    Las totul in voia Domnului, m-am convins ca le aranjeaza in acest an cu totul altfel si am incredere ca va fi bine!

Cat despre Lup ... mi-au ramas pozele :) La fel ca si la vesta aceea de toamna ...

12.07.2014, 17:00:14
  • soso07
    soso07

Super - Luna
    Astăzi este ziua Super Lunii. Satelitul natural al Pămâtului se va apropia la o distanţă considerabil mai mică decât Terra şi va părea mai mare şi mai luminoasă.

12.07.2014, 22:07:59
  • Live
    Live

După cum aranjează și norii aceia care se tot învârt pe deasupra orașului, de dimineață încoace, fără să dea vreun strop de ploaie.:))Sunt niște nori pufoși, joși, destul de negri. Foarte, foarte joși, de fapt. Că ai impresia că, dacă întinzi doar un pic mâna, îi poți atinge.
    Am început să facem bagajele pentru mersul la mare. Miercuri ar fi The Day.:)

13.07.2014, 15:42:38
  • soso07
    soso07

Am simtit Super Luna asta prin toate oasele :) Si nici cu capul nu stau prea bine :)))
    Ce bine, mergeti la mare... Sa aveti vreme buna si sa va relaxati!!!

13.07.2014, 20:50:01
  • Live
    Live

My dearest, eu nu stau bine cu capul...indiferent de Lună, de fazele ei, de dimensiunile ei, de apropierea ei de Terra etc.:D

Să dea Domnul să ne fie bine-n astea câteva zile, pe care abia le așteptăm! Sărumâna!:)

13.07.2014, 23:20:34
  • carla69
    carla69

As deschide un nou subiect "Cum sa scapi de socri",sunt sigura ca o gramada ar avea ce sa scrie.Si totusi,cum sa scap de ei?Cum merg la casa,ma instalez pe terasa,cu gandurile mele pe care nu reusesc sa le duc la capat,hop si ei...si staau pana plec!!!!Cum sa scap de ei?

14.07.2014, 20:04:59
  • soso07
    soso07

Carla, fiecare are de "scapat" de cate cineva :)))
    Stii ce fac eu in astea patru zile (incepand de azi) ?

14.07.2014, 20:06:44
  • soso07
    soso07

I-am dat afara pe toti din casa si le-am spus ca am nevoie sa stau singura. Am zis sa stau ??? Nu, sa intorc casa cu fundu'n sus si sa vad cum le aranjez dupa.

14.07.2014, 20:07:48
  • soso07
    soso07

Cel mai usor a fost cu copiii. Insa al meu sot ... Doamne, nu poate sa stea fara mine, crize ... nu alta. Asta e dependenta si fix de asta sunt eu satula.

14.07.2014, 20:09:27
  • carla69
    carla69

Cred ca maine o pun pe soacra la carat scanduri,sa vad daca mai sta pe la mine

14.07.2014, 21:41:00
  • soso07
    soso07

Ooo, da !!! Buna treaba :)

14.07.2014, 22:49:05
  • carmenn
    carmenn

neatza! soacra...soacra...poama acra...cum se spune...insa daca nu stai cu ea e mai putin obositor...:)...eu n-am nicio treaba cu ea...ma impac bine...:)...iar invers...sotul cu mama mea...super bine...:))...oricum trebuie sa invat si eu...bine ca voi fi soacra mica...:)))...parca ginerii se impaca mai bine cu soacrele...unii...si nurorile cu socrii...la fel...unele...

16.07.2014, 09:00:04
  • soso07
    soso07

Da, Carmen, depinde ... de la caz la caz :)

16.07.2014, 14:49:51
  • soso07
    soso07

CELE PATRU LUMANARI

''Patru lumanari ardeau incetisor, si daca ascultai cu atentie, puteai chiar sa le auzi vorbind:
    Prima a spus:
    -Eu sunt LINISTEA! In ziua de astazi, oamenii au uitat ca pot face parte din viata lor…
    Flacara s-a micsorat din ce in ce mai mult si s-a stins.

Apoi a vorbit cea de-a doua:
    -Eu sunt CREDINTA! Oamenii spun ca pot sa traiasca foarte bine si fara mine, nu cred ca mai are vreun rost sa ard…
    Cand a terminat de vorbit, si aceasta s-a stins.

-Eu sunt IUBIREA! a spus cea de-a treia. Nu mai am puterea sa ard. Oamenii ma dau la o parte ca pe un lucru fara valoare, ei au uitat sa iubeasca si nu mai cred in mine...
    O adiere blanda, care trecea pe langa ea, a stins-o fara sa vrea.

Un copil a intrat in incaperea unde mai ardea o singura lumanare, si vazandu-le pe celelalte trei stinse, a inceput sa planga.
    -Voi ar trebui sa fiti mereu aprinse…

Cea de-a patra lumanare, i-a soptit usor:
    -Nu-ti fie frica, atat timp cat eu ard, le putem reaprinde si pe celelalte. Eu sunt SPERANTA!
    Cu ajutorul ei, copilul le-a reaprins si pe celelalte.''

In viata fiecaruia dintre noi, se intampla ca cel putin una dintre lumanari sa se stinga.
    Nu le lasati prea mult stinse!

REAPRINDETI-LE PE TOATE!

16.07.2014, 14:49:56
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

O bucatica de stea adevarata pentru cine doreste :)

http://ilovesciencestore.com/silver-star-campo-del-cielo-meteorite-pendant.html

18.07.2014, 23:22:10
  • soso07
    soso07

Ce minune ... sa-ti porti pe piept o stea :)

19.07.2014, 00:15:49
  • carmenn
    carmenn

buna! iar nu mai gasesc produsele promovate pe avantaje...cum sa caut...:(

19.07.2014, 14:33:36
  • carla69
    carla69

Mi-am cumparat "Totul despre cristale" de Judy Hall,Ghidul complet al cristalelor si intrebuintarea lor,asa ca daca aveti intrebari,va pot raspunde cu ce exista in carte

22.07.2014, 16:54:58
  • carla69
    carla69

Aveti vreo dorinta de o piatra sau altceva de la
    http://www.firemountaingems.com/
    Tare ma mananca degetele de o comanda

22.07.2014, 18:54:42
  • soso07
    soso07

Sa ma uit si eu, parca as mai vrea cate ceva ... la ce am renuntat data trecuta :)

22.07.2014, 21:47:24
  • carla69
    carla69

Buna dimineata!

23.07.2014, 08:22:43
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, Carla :)
    Ce bine ca s-a racorit putin dupa ploaie. Nu am apucat sa ma uit prin magazin, dar astazi imi arunc privirea printre pietricele.

23.07.2014, 08:30:34
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Buna dimineata, am pierdut si eu vreo 2 ore pe site. Mi-ar fi placut o multime :)

M-as fi bagat si eu pentru cateva cabochoane si/sau margelute, dar transportul e foarte mare.

23.07.2014, 09:18:16
  • carla69
    carla69

Daca doriti ceva si voi face comanda,inmultiti cu6 (Ex:2$=12 lei)

23.07.2014, 10:18:58
  • soso07
    soso07

Ma uit si nu ma mai opresc ... Am multe pe lista momentan :))

23.07.2014, 15:36:18
  • carla69
    carla69

As vrea sa fac o comanda de 200$,mai mult nu,sa nu depasesc 150 euro,ca altfel am probleme iar cu vama,si fara perle,diamante,...

23.07.2014, 15:52:41
  • carla69
    carla69

La 200& mai platesc TVA 48$

23.07.2014, 16:16:08
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

M-ar fi interesat niste mixuri de cabochoane, pentru ca as vrea sa incerc sa le incadrarez in margelute.

Dar pana la urmatorul salariu, pe la jumatatea lui august n-am nicio sansa. Totusi o sa imi pun deoparte bani daca o sa mai fie o viitoare comanda.

23.07.2014, 17:40:06
  • carla69
    carla69

Si eu mai trag de timp cat pot,sper sa am banii sa fac comanda,asa ca mai dureaza.Eu mi-am luat mixuri de cabochoane data trecuta,si mixuri de pandante si de margele

23.07.2014, 17:50:21
  • soso07
    soso07

Esti un Morcov, un Ou sau un Bob de cafea? Super Test de la bunica despre cine/ cum esti cu adevarat

O tanara femeie s-a dus la bunica ei. I-a povestit despre viata sa, cum totul parea atat de greu pentru ea. Nu stia cum o sa izbuteasca, voia sa renunte… a obosit sa lupte, sa tot incerce. Odata ce o problema era rezolvata, parea ca alta noua apare.

Bunica ei a condus-o in bucatarie. A umplut 3 vase cu apa si le-a pus pe fiecare sa fiarba pe aragaz, la foc mare. In scurt timp, apa din oale a inceput sa dea in clocot. In primul vas a pus morcovi, in al doilea oua si in ultimul a pus boabe de cafea macinate. Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna un cuvant. Dupa aproape 20 de minute, a oprit focul. A scos morcovii din oala si i-a pus intr-un castron. A scos ouale din oala si le-a pus pe o farfurie. A turnat cafeaua din oala si a pus-o intr-o cana.

Intorcandu-se catre nepoata, a intrebat-o. “Spune-mi, ce vezi? “Morcovi, oua si cafea”, i-a raspuns aceasta.

A adus-o mai aproape si a rugat-o sa pipaie cu degetele morcovii. A facut acest lucru si a bagat de seama ca erau moi. Apoi bunica a rugat-o sa ia un ou si sa il sparga. Dupa ce a curatat oul de coaja, fata a observat ca oul era fiert tare. In cele din urma, bunica a rugat-o pe nepoata sa soarba din cana de cafea. Fata zambea in timp ce savura aroma bogata a cafelei.

Apoi nepoata a intrebat-o: "Ce inseamna aceste lucruri, bunica mea draga?" Bunica i-a explicat ca fiecare din aceste alimente s-a confruntat cu aceeasi imprejurare potrivnica – apa care fierbe – insa fiecare a reactionat diferit.

Morcovul era puternic, tare si aspru. Dupa ce a fiert insa, s-a inmuiat si a devenit mai slab.

Oul era fragil. Coaja sa exterioara subtiere i-a protejat lichidul din interior. Dupa ce a fiert, interiorul sau a devenit tare.

Boabele macinate erau insa unice. Dupa ce au fiert, boabele au schimbat apa in care au fiert.

Gandeste-te la acest lucru: “Care dintre ele sunt eu? Sunt morcovul care pare puternic, insa odata ce ma confrunt cu durerea si imprejurarile potrivnice, ma pierd cu firea si imi pierd puterea? Sunt oul care incepe cu o inima maleabila, insa se schimba odata ce caldura creste? Am avut un spirit fluid, insa dupa o moarte, o despartire, un obstacol financiar sau vreo alta incercare am devenit indarjit si rigid? Sau sunt ca boabele de cafea macinate? Boabele de cafea de fapt schimba apa fierbinte, schimba chiar acea circumstanta care aduce durerea. Cand apa devine fierbinte, elibereaza aroma si parfumul vietii tale. Daca esti precum bobul de cafea, atunci cand lucrurile merg cel mai rau, tu devii mai bun si schimbi situatia din jurul tau. In cele mai intunecate ore si in cele mai grele incercari, te ridici la alt nivel?"

25.07.2014, 08:05:40