Forum: Orice altceva La o cafea (4)
GheorghitzaIn latina Iunius, vine de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter care era considerata si protectoarea femeilor maritate. In traditia noastra straveche, batranii insistau ca tinerii sa se casatoreasca in luna Iunie, deoarece cuplurile care "se iau" in aceasta luna, au cea mai mare sansa sa aiba o viata de familie durabila si echilibrata (Iuno, protejand femeia maritata si indirect cuplul)
13.06.2012, 22:44:59
GheorghitzaAsadar, din negura vremurilor, lunii Iunie i se spunea IUNIU dar si "Ciresar" sau "Ciresariu". Dupa vechile traditii, VARA incepea pe 02. Iunie si dura pana la Sf. Marie Mica (8 Septembrie), iar folclorul traditional pastreaza inca si astazi mituri si rituri de mare importanta si vechime. Vara, Soarelui i se aduceau cele mai importante ritualuri. Dar cea mai importanta sarbatoare a acestui anotimp este noaptea de Sanzaiene.
13.06.2012, 22:50:38
GheorghitzaTimpul se face bun, ingaduitor, creste si cuprinde gandul omului, purtandu-l peste campurile si poienile pline de SANZAIENE, parfumate cu miros de RAI.
13.06.2012, 22:55:41
Este momentul in care orice muritor care bate la portile nevazutului si nestiutului poate sa intre, doar purtand pe cap o coronita galbena de flori de SANZAIANA.
Sanzaienele verii sant cu totul speciale, iar NOAPTEA DE SANZAIENE este una cu adevarat MAGICA !!!!!!
GheorghitzaPe 24 Iunie se sarbatoresc "Sanzaienele sau Dragaica.
13.06.2012, 23:00:20
(Draga, cea care este dragastoasa, (Dragaica) care aduce si protejaza dragostea)
Gheorghitza"Bate vantu' frunza-n dunga..."
13.06.2012, 23:51:32
blanitzaOoo, Gheorghitza, ce bine-mi pare ca ne aduci din nou informatii care-s ca o briza racoroasa pentru noi, plus ca mi-ai dat si-o idee grozaaaaava!!! Mersi frumos!!!
14.06.2012, 01:42:48
blanitzaSi-o intrebare de specialitate - as dori cateva cuvintele de la tine despre vessonit, e cumva o varietate de granat?
14.06.2012, 01:44:53
carmennneatza! ma trezesc si mai devreme,Kalimera, ca e jale la noi,canicula si mai trebaluiesc pe afara pana pe la 11 ,pe urma la umbra pana pe la 17 cand iar ,,omor" la ierburi printre flori....ieri m-am cocotat in cires azi prin visin...facem prajitura....am si 2 rubarbari si incerc sa fac si din tije o prajitura, pentru fata,sa-i trimit la bucuresti.
14.06.2012, 08:07:12
Kalimerace harnicutza esti tu, carmenn :) o furnicutza harnicutza :)
14.06.2012, 10:41:55
am in magazin un portofel pe care l-am 'prestat' cu gandul la tine si la florile tale pe care le dadacesti toata ziua cu mult drag:))
GheorghitzaDin punctul meu de vedere, atunci cand vrei sa expui cateva caracteristici subtile ale cristalelor (pietrelor pretioase), acest lucru nu se poate face ca atunci cand editezi o rubrica zilnica de Horoscop. Ati constatat poate ca indiferent cate publicatii luati in mana, fiecare are viziunea sa despre ce i se poate intampla unui nativ dintr-o zodie (indiferent care ar fi ea) si toate sunt cam asa ticluite, incat .. sa dea bine celui pe care le citeste. Aceste asa zise "Horoscoape" n-au decat rolul de a face mai atractiva publicatia respectiva.
14.06.2012, 20:25:33
Pentru prezentarea unor caracteristici subtile ale pietrelor (semi)pretioase, eu, am tot incercat sa va spun ca aceste caracteristici izvorasc din urmatoarele aspecte:
-Chimia subtila: Elementele care compun mineralul; Semnificatia Tabelului Periodic al Elementelor (Grupa, Perioada, Valente etc...) Nivelurile de integrare;
- Cristalografie subtila: Configuratia geometrica a cristalelor (axe de simetrie, Formele cristalelor, Sisteme de cristalizare; Semnificatia subtila a FORMELOR
- Clasificari: Clase, Grupe si subgrupe (clasificarea mineralogica generala : Elemente, sulfuri, oxizi, halogenuri, carbonati, sulfati, fosfati, silicati)
GheorghitzaMajoritatea SITE-urilor isi "posteaza" propriile horoscoape si propriile explicatii privind caracteristicile subtile ale pietrelor, precum si asocierea acestora cu zodiile.
14.06.2012, 20:32:45
Cred ca aproape toate isi "adauga" pe harta lor aceste aspecte pentru a parea mai atractive. Mai mult, intre explicatiile date de unii si explicatiile altora, pot aparea diferente mari de opinie.
Descrierea calitatilor sau aspectelor subtile ale cristalelor, trebuie sa se faca doar pe baze stiintifice, demonstrate si explicate. Altminteri, atatea definitii si explicatii ciudate, pot induce, indoiala, contradictii si chiar dispute aprige.
GheorghitzaEu, am incercat sa tin cont de toate aceste aspecte atunci cand vi-am prezentat unele aspecte subtile ale pietrelor pretioase dar niciodata nu vi-am facut o prezentare completa, exhaustiva deoarece postarile de pe acest Forum au totusi caractere GENERALE.
14.06.2012, 20:37:24
Asadar, anumite lucruri se puteau scrie, anumite lucruri, nu!
Dar in general, eu am incercat sa va prezint aspecte concrete, simple si necesare pentru cei care lucreaza handmade bijuterii din pietre semipretioase.
GheorghitzaFoarte multe expozitii, targuri sau magazine de specialitate, au si ele note explicative despre fiecare piatra sau minereu. Important este insa sa se tina cont OBLIGATORIU de sursa care a stat la baza informarii. Am vazut la multe targuri, cutii speciale dedicate zodiilor. Multe mi s-au parut neconcludente iar altele chiar gresite. Listele pe care le-am postat eu, aici La o Cafea, au fost insotite si de sursele de informare: carti, manuale, tratate sau site-uri de specialitate credibile (de exemplu site-ul Academiei Britanice). Aceste liste nu sunt perfecte dar va asigura o garantie: pietrele asociate zodiilor nu sunt gresit plasate.
14.06.2012, 21:12:22
GheorghitzaCitind din urma serialul "La o Cafea", veti regasi toate recomandarile mele si o Bibliografie destul de consistenta. Daca sunt persoane care vor sa afle mai multe lucruri despre pietrele semipretioase folosite in confectionarea handmade a bijuteriilor, le recomand sa-si procure acele carti. Cartea, este o sursa sigura de informare. Nu incercati sa va dumiriti neclaritatile vizitand diverse site-uri comerciale.
14.06.2012, 21:19:27
Am avut grija sa va prezint cristale si minereuri din toate clasele si grupele recunoscute. Nu prea exista pietre semipretioase care se vand pe acest site si sa nu fi vorbit despre ele.
Sper ca n-am facut-o fara folos.
GheorghitzaDespre Granati, am scris poate cel mai mult. Chiar despre toate tipurile de Granati.
14.06.2012, 21:22:42
Fac exceptie de data aceasta si mai spun cateva caracteristici despre un Granat cunoscut si sub numele de VESSONIT.
Asta, pentru ca m-a rugat blanitza.
GheorghitzaGranatii fac parte din marea familie a silicatilor.
14.06.2012, 22:43:56
Se impart in doua grupe importante:
1. Granati aluminosi care au Aluminiu drept cation TRIVALENT:
-Almandin
-Pirop (cel mai popular si are culoarea rosu-sangeriu)
-Spessartin (Din acesta grupa face parte si HESSONITUL...)
2. Granatii calcici care au Calciul drep cation BIVALENT:
- Grossular
- Andradit (Melanit, Topazolit; Demantoit; Colofonit
- Uvarovit.
Din aceasta grupa face parte si VESSONITUL
GheorghitzaVessonitul este un Granat comun, avand culoarea VERDE, Verde-iarba;
14.06.2012, 22:55:26
duritate:7-7,5 transparent/translucid, luciu sticlos-matasos; spartura concoidala; clivaj: absent (!)
Vessonitul, primeste unele aspecte generale din marea familie a silicatilor, alte aspecte se completeaza datorita prezentei Calciului, precum si naturii sale cationice BIVALENTE. De asemenea, primeste proprietatile culorii VERZI.
In general, nu gresim daca spunem ca este o piatra care rezoneaza cu Chakra Anahata si poate armoniza acest centru energetic corec tand astfel functiile inimii si intreguluii aparat circulator.
In plan subtil este benefec pentru corpul EMOTIONAL fiind un stabilizator al sentimentelor extreme: aduce pace launtrica, calm, dezvolta spiritul de altruism si dragoste fata de aproapele noastru...
GheorghitzaDaca tot a venit vorba de Granati, nu putem trece cu vederea granatul numit si ALMANDIN care este un granat feros, de culoare Rosu, Rosu-brun sau aproape negru. Amintesc aceasta varietate de Granat, deoarece acesta este cel mai important granat folosit in confectionarea bijuteriilor.
14.06.2012, 23:11:14
Este un Granat NOBIL, care mai poarta numele de Granat SIRIAN. Varietatile de culoare ROSU curat, de o frumusete extraordinara poarta numele si de Granat de CEYLON. (la aceste granate, cationul de Aluminiu poate fi inlocuit cu Fier, iar Fierul prin Mangan; aceste elemete chimice schimband si culoarea granatului)
GheorghitzaVessonitul de calitate foarte buna, poate prezenta un verde incredibil de frumos.
14.06.2012, 23:15:14
Blanitzo. daca ti-ai procurat Granat Vessonit, negresit sa faci un set complet, format dintr-un colier discret la baza gatului, niste cercei delicati si un inel cu piatra rectangulara. Merita. Verdele Vessonitului este foarte atragator...
Mult succes!
carmennMihai Eminescu
15.06.2012, 15:41:56
Mai am un singur dor
Mai am un singur dor:
În liniştea serii
Să mă lăsaţi să mor
La marginea mării;
Să-mi fie somnul lin
Şi codrul aproape,
Pe-ntinsele ape
Să am un cer senin.
Nu-mi trebuie flamuri,
Nu voi sicriu bogat,
Ci-mi împletiţi un pat
Din tinere ramuri.
Şi nime-n urma mea
Nu-mi plângă la creştet,
Doar toamna glas să dea
Frunzişului veşted.
Pe când cu zgomot cad
Izvoarele-ntruna,
Alunece luna
Prin vârfuri lungi de brad.
Pătrunză talanga
Al serii rece vânt,
Deasupră-mi teiul sfânt
Să-şi scuture creanga.
Cum n-oi mai fi pribeag
De-atunci înainte,
M-or troieni cu drag
Aduceri aminte.
Luceferi, ce răsar
Din umbră de cetini,
Fiindu-mi prieteni,
O să-mi zâmbească iar.
Va geme de patemi
Al mării aspru cânt...
Ci eu voi fi pământ
În singurătate-mi.
nicolebijouEsti melancolica astazi, Carmenn?
15.06.2012, 16:03:10
GheorghitzaCe faci cu noi Carmenn????
15.06.2012, 17:36:39
GradinaSecretaMultumim, Carmen, ca ne-ai amintit de ziua cand el a plecat intre luceferi! Sa-i fie somnul lin!
15.06.2012, 18:20:12
carmennbuna fetelor si Gheorghitza! eu sunt ocupata cu ,,cireseala" si ,,visineala" zilele astea...ce sa fac...n-am mai ,, mesterit "sau crosetat pe canicula asta ...stau cu apa prin gradina ca altfel palesc toate....ma pregatesc sa merg la Bucuresti la serbarea de terminare a Conservatorului,a fiicei mele si putin pe la Zarnesti la rude...cheful o sa vina spre toamna si iarna din nou...
15.06.2012, 20:14:17
carmennaoleu ce postari noi am vazut......niste chilotei minusculi prezentati pe manechin ,,natural" sa zic...nu mi-am inchipuit ca se pot face si chiloti manual din materiale impletite....dar parca nu-si au locul aici...sau macar prezentati altfel...ca doar nu suntem site ,,erotic"
15.06.2012, 21:08:51
carmennbine crosetati sau tricotati se pot face insa cei care sunt postati recent sunt chiar din material impletit in trei precum coditele si sunt si tanga....
15.06.2012, 21:22:28
nicolebijouNu sunt chiar chilotei.... Si oricum se pare la are o rabdare de invidiat: peste 90 de produse pe stoc din acelasi model...
16.06.2012, 12:17:06
carla69Am fost curioasa si i-am cautat,pai sunt tanga si-n fata si-n spate!!!!
16.06.2012, 12:33:48
www.breslo.ro/Product/Crotchless-fetish_647058
nicolebijouPai asta spuneam, nu sunt chiar chilotei, ci mai degraba un accesoriu erotic. Am vazut si un articol pe blog despre magazinul respectiv.
16.06.2012, 12:50:57
carmenn:)))
16.06.2012, 13:40:42
ametist.shopSa fim seriosi , acolo nu e vorbe de chilotei .
16.06.2012, 14:40:02
Cred ca e foarte mandra de corpul ei si vrea sa fie admirat .
Pacat ca sunt putini bartbati pe BRESLO .
nicolebijou:-)))) Trebuiesc neaparat barbati?
16.06.2012, 15:06:00
gemsgemsEu cred ca e vb. de chilotei, pentru ca ii are si pe alte site-uri. :P Cei impletiti m-au socat si pe mine un pic. Dar ceilalti... e lenjerie intima pana la urma... fie ca sunt pozati pe model adevarat sau pe model fals, tot se vede un fund acolo. :)) Si cateodata cele din plastic arata mai "apetisant" decat cele adevarate. :P Si din ce vad eu, sunt doua modele in poze asa ca s-ar putea sa nici nu fie creatoarea insasi modelul. :D
16.06.2012, 15:09:22
Poate a pus 100 pe stock la fiecare pentru ca le poate reface cu usurinta si sa nu modifice stocul de fiecare data cand are o vanzare? :D Asa ma gandisem si eu sa fac la un moment dat. Cred ca inca mai am un produs, doua cu 100 de bucati "pe stoc". :))
Si eu tot pe blog i-am vazut. Daca nu era blogul nu cred ca as fi dat de magazin prea curand. :P Asta arata cat de eficient e blogul. :)) Mai ales cand faci produse controversate. :P
ametist.shopNu neaparat , dupa vizualizari cred ca si femeile sunt atrase de astfel de poze.
16.06.2012, 15:16:59
Kalimerapai cum sa nu te uiti... macar si numai pentru tatuaj :)) mai vedem si noi ce mai e nou in materie :))
16.06.2012, 15:38:42
GheorghitzaTriunghiul acela alb, este lipit sau face parte din "ansamblu"? Nu inteleg cum sta acolo...
16.06.2012, 16:28:45
JewelswithloveGeorge,ai fost dulce de tot cu remarca asta:))
16.06.2012, 16:44:30
GradinaSecretaHaha, si pe mine m-a intrigat triunghiul, dar banuiesc ca in alt mod decat pe Gheorghitza :)). Am zis ca poate sunt eu de moda veche de m-am revoltat un pic, dar vad ca nu sunt singura.
16.06.2012, 17:31:44
betty.bijuteriiSi pe mine m-au intrigat chiloteii! Si nu numai! Sa-mi fie cu iertare, desi sunt o persoana foarte deschisa, sunt cam aiurea...
16.06.2012, 17:52:55
betty.bijuteriiIn schimb, body-urile arata bine!
16.06.2012, 17:57:34
ametist.shopEu cred ca cel mai mare succes ( la vizualizari ) a avut poza cu triunghiul pt .
16.06.2012, 18:07:08
ca e cu mult mister .
Kalimerahahaha!! gheorghitza ai fost extraordinar cu remarca ta!!! :))) mi te si imaginez studiind fotografia aia, incruntat, cu mana la barba, nedumerit cum sta triunghiul ala acolo:)))))
16.06.2012, 18:30:16
camelia.handmadeCe m-am amuzat! Eu recunosc ca nu citesc toate articolele si nu am observat nici produsele cele noi cu poze indraznete ce au aparut, am citit prima data despre acest magazin aici la cafea, asa ca am cautat, am intrat si eu, sa vad despre ce e vorba... Ei, am ramas fara cuvinte, nu stiu ce sa zic :P
16.06.2012, 18:46:17
Kalimerafata asta mi-a dat o idee.... lucrez cu piele... piele neagra am.. capse si tinte am... ce-ar fi sa 'proiectez' neshte chestii d-astea mai kinky... si poate-mi iese de-o vacanta in maldive:)))
16.06.2012, 18:50:29
carla69Pai vedeti cum ne vine inspiratia?Si mie mi-au venit ceva idei...crosetate...
16.06.2012, 19:06:51
carmennoooooooo....Gheorghitza....nici eu nu pricep ce este cu ,, Triunghiul Bermudelor"dar un secret este si acolo...sotul a trecut de nenumarate ori pe acolo si cica nu ,, a simtit" nimic...dar aici triunghiul ascunde ceva...na...chiar asa ...
16.06.2012, 19:12:48
carmennidei crosetate am si eu insa sa porti asa ceva la noi pe plaja chair ca e indrazneata situatia...si banuiesc ca trebuie facuti dintr-o ata sau ceva mai plin si sa nu se lase...ca atunci degeaba ...triunghiul il prinzi prin apa...
16.06.2012, 19:15:39
Kalimerahai ca esti de groaza si tu, carmenn!! :))) vin din cand in cand sa vad ce mai e nou pe forum si plec mereu razand de aici :)) m-ati binedispus !:))
16.06.2012, 19:46:43
o sa-i recomand si eu sotului sa treaca pe-acolo... sa vad daca el 'simte' ceva :))
carmenneu am vorbit serios de Triunghiul Bermudelor.....el fiind navigator , se poate interpreta.. bag seama...:) asa este, insa el chiar a trecut pe acolo...la propriu si al figurat ...ce sa mai zic...
16.06.2012, 20:16:56
carla69ha,Carmen,ce te-ai mai invariti,deci a trecut de multe ori pe acolo si n-a simtit nimic???pe langa "Triunghiul bermudelor"?
16.06.2012, 20:24:00
Nu ma refeream mai sus la costum de baie crosetat ci la chilotei