Forum: Orice altceva La o cafea (4)
gemsgemsAm facut un desen cu niste iele, zilele trecute. :D Nu sunt 100% multumita de el, ca parca ii lipseste ceva, dar de mult voiam sa desenez niste iele.
04.04.2012, 23:29:53
Imi place mult povestea asta cu focul viu. :) Nu am mai auzit-o pana acum, asa ca iti multumesc! :D
gemsgemsEu nu am religie asa ca n-am treaba cu religia nimanui. :)) Am cautat informatii despre traditiile dacilor. Imi place cat de apropiati erau ei de natura si mi-ar placea sa pot, ca si ei, sa cred cu atata tarie in nemurirea spiritului. :D
04.04.2012, 23:35:32
cockyEu n-am fost niciodata stropita cu apa sau cu parfum :( si eu as vrea sa citesc despre traditii si obiceiuri din alte parti ale tarii :) am citit ca in Banat se pregatesc si oua albe pentru masa de Paste :)
04.04.2012, 23:50:38
Gheorghitzagemsgems, daca intri sa citesti postarile din urma,
05.04.2012, 00:02:19
mai ales in perioada in care se desfasura etapa IARNA,
vei regasi povestite acolo, multe dintre datinile noastre stramosesti.
Din pacate, cred ca am exagerat cu acele povestiri.si
(printre altele, am facut afirmatia ca aceste datini s-au pierdut in timp
datorita procesului de crestinare a poporului roman)
Am simtit ca produc anumite nemultumiri si m-am oprit.
Da, povestirile mele, au legatura cu datinile pe care Biserica
le-au numit "sarbatori" pagane.
Acum, daca as spune ca exisata obiceiuri si datini foarte vechi,
prin care oamenii acestor locuri, aveau o sarbatoare care semana
foarte mult cu PASTELE si isi faceau in vatra
(cu focul viu despre care vi-am vorbit si nu cel artificial) PASCA...
si cinsteau intr-o singura zi, intristarea pentru PATIMA MIELULUI,
bucuria pentru TRECEREA lui, prin post (ajunare ziua),
priveghere (catre seara) urmate de impartasire
si agapa pascala catre dimineata.... mi s-ar reprosa, poate din nou,
anumite lucruri si nu doresc asa ceva.
Chiar nu vreau sa supar pe nimeni.
Mult mai tarziu, datinile s-au schimbat si crestinii au inceput sa praznuiasca
Invierea Domnului astfel:
-Mielul-Patima VINERI
-Trecerea prin IAD SAMBATA
-Trecerea la viata DUMINECA
Cu specificatia de rigoare, a neantelegerilor aparute in timp
dintre Biserica Ortodoxa si cea Romano-Catolica
Gheorghitzagemsgems,
05.04.2012, 00:19:16
am prezentat aici, pe topicul "La o Cafea" povestiri, intamplari,
legende, de care sant sigur ca nu ai auzit. Tocmai de aceea
le-am si selectat, pentru a va aduce "altfel" de informatii
fata de cum erati obiosnuiti.
Exprimarile mele insa, au avut de suferit, pivind in urma,
datorita cantitatii mari de informatii (si selectarea lor) pe de o parte
si stresul timpului (de multe ori am scris pe furis pe unde apucam)
Neatentia si forma simplista a Forumului
(dupa ce ai postat un lucru, ala esti doar sters textul si scris din nou)
au contribuit si ele la multe greseli de exprimare dar, pana la urma,
cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
In concluzie:
cam tot ce am incercat sa va prezint (inclusiv descrierile pietrelor)
nu veti gasi pe net (indiferent ce site ati accesa)
sau din alte surse de informare comune.
blanitzaGheorghitza drag, si voua, fetelor, va multumesc tuturor ca acest topic creste ca viteazul din poveste, si ca apar subiecte de discutie instructive si documentate, cat si povesti proprii care-i dau viata zi de zi. De-azi de la pranz ati fost harnici, 3 pagini ati scris, de nu prididesc sa citesc si sa ma informez.
05.04.2012, 01:24:11
Draga Gema, interesanta inspiratie ai avut in desenul tau - ielele, asculta piesa Sirena - Phoenix, poate-ti da o sugestie legat de ce spuneai tu ca parca i-ar lipsi...
carmennneatza! Gheorghita n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni ceea ce ne graiesti tu asa frumos...cine nu doreste sa nu citeasca ...cred ca sunt multe fete care doresc ca tu sa ne dezvalui din traditia neamului nostru si nu numai
05.04.2012, 08:02:54
gemsgemsNeata! :D
05.04.2012, 08:22:23
Imi pare rau pentru cei care se pot supara din asa ceva. :D Eu vreau sa invat. Nu suportam istoria cand eram in scoala, probabil din cauza modului stupid in care este predata (elevilor li se cere sa memoreze, nu sa inteleaga). Si intr-o zi mi-am dat seama ca nu stiu nimic despre stramosii mei. Si mi-a parut rau. Mi-am luat o carte de istorie, dar sunt genul care citeste azi si uita maine. :P Doar ce imi e povestit de altii reusesc sa tin minte, pentru ca oamenii povestesc pentru oameni, nu pentru critici. :D
Stiu ca dacii sarbatoreau noul an la inceputul primaverii, cum e si logic. :D Si mai stiu ca odata cu crestinarea multe dintre sarbatorile lor principale au fost mutate in decembrie. De aceea in colindele noastre cele mai vechi se vorbeste despre flori de mar, arat si semanat etc. :D Pentru ca sunt ramase de pe vremea dacilor, nu sunt crestine. ;) Stiu ca sacrificiul porcului e un obicei ramas tot de la ei. :D
Asa ca eu sunt nerabdatoare sa aud orice ati avea de zis si pe tema asta, mai ales daca sunt lucruri pe care nu le gasesc in alte surse la indemana.
Blanita, multumesc pentru piesa. Chiar o sa o ascult, mai ales ca imi place Phoenix.
soso07George, sunt lucruri pe care ar trebui sa le cunoastem si e bine ca ni le spui. Se vede ca tot cartile sunt baza, pentru ca pe internet nu gasesi asemenea informatii.
05.04.2012, 10:37:04
gemsgemsCartile si bunicii. :D Mereu o sa imi para rau ca nu am petrecut mai mult timp cu bunicul meu. Sigur avea multe povesti de zis.
05.04.2012, 10:38:38
carla69Eu sunt botezata la romano-catolici,doar pe un sfert unguroaica,restul descrierii nu mai stiu daca mi se potriveste
05.04.2012, 10:43:57
carla69Si la noi se merge la stropit de Pasti,iar imi ia sotul parfumul si dispare toata ziua,dar il incarc si cu baietii
05.04.2012, 10:44:55
ametist.shopgemsgems ,
05.04.2012, 10:58:58
La noi de paste ,dam la baieti ou vopsit , desigur dupa ce ne stropesc cu parfum .
Eu sunt unitarian , dar asta nu exclude sa aflu mai multe despre celalate religii .
Cutu se simte azi mai bine .
O zi frumoasa !
carla69Aseara ma plimbam pe picassa dupa macrameuri.Gasesc un album,waw,frumos,modele care mai de care mai interesante,si,la un moment dat dau de un model ce-l facusem si eu dintr-o revista,mai demult si care sta la mama pe perete.Il tot privesc pana ce-mi dau seama ca e al meu!!De-acum semnez pozele ce le pun
05.04.2012, 11:35:49
soso07Emese, ma bucur ca e mai bine cutu !!!
05.04.2012, 12:09:07
carmennbuna! eu azi am umblat ,,creanga" dupa urzici cu doua vecine pe malul ghiolului....acum ma chinui sa pigulesc la ele si am doar un sac...ma bucur pentru catel Emese...o vecina are un caine lup si i-a facut niste injectii..la fel l-au lasat picioarele din spate...
05.04.2012, 13:29:16
bijouxdemonangeSa stiti ca tot cartile sunt cele mai pretioase! Internetul este bun si el, dar pentru informatii cu greutate, tot cartile raman :)
05.04.2012, 13:37:06
Emese: ma bucur ca se simte mai bine catelusul!
Ei na, Carla, pai cum asa?!
Eu azi sunt bucuroasa ca dupa cateva zile in care m-am simtit groaznic si n-am stiut ce am- am zis ca e oboseala-, ieri am descoperit ca e o raceala de-aia tacuta dar acuta (cu dureri de cap extreme si epuizare totala), iar azi ma simt excelent! Ceaiurile fierbinti cu scortisoara si piper fac adevarate minuni! Inca de la prima cana am simtit diferenta! SI nu neaparat ceaiuri pt raceala, ieri am baut ceai negru, ceai antistres si ceai verde in care am adaugat scortisoara si piper si miere...
gemsgemsUite ca p-asta cu scortisoara si piperul nu o stiam. :D
05.04.2012, 13:57:31
Carla, daca vrei iti fac eu watermark pentru poze. :) Asta daca nu stii cum sa iti faci tu singura, evident.
bijouxdemonangeeu am aflat-o vara trecuta...
05.04.2012, 14:20:06
LA fel aveam o raceala de-asta de nu ma lasa nici sa gandesc, doar ca atunci imi curgea si nasul, se manifesta mai pe fata... si cum mi-era si lene sa ies din caza dupa pastile, nu aveam chef ca nu ma simteam nici bine, am cautat pe net ceaiuri, plante bune pt raceala. Si am gasit, mi-am facut o lista, am vazut ce am prin casa si am facut ceai din vreo 8 plante pt raceala :))) si pe langa ceaiuri am gasit si asta cu scortisoara si piperul si am folosit-o...
imediat se simte, cel tarziu a treia zi esti fresh :D
Incerc sa ma feresc de medicamente :D
gemsgemsE bine ca reusesti. :D Si eu sunt impotriva folosirii lor asa, de capul nostru.
05.04.2012, 14:32:37
Eu iau medicamente doar daca nu mai pot de durere. In general asta inseamna un calmant pe luna. :P Dar in rest, ma feresc cat pot si cele mai multe dureri dispar de la sine, dupa somn. O_o
ametist.shopbijouxdemonange,
05.04.2012, 14:37:00
Eu vin cu cristale ( pietre ) si lamai ( vitamina C ).
soso07Emese, spune-mi si mie, te rog, ce pietricica sa-i dau copilului meu mic pentru ca m-a terminat cu racelile lui. Ieri era mai bine, acum iar e rau (cu gatul si cu tusea). Lui ii plac pietricelele si, daca ii spun ca-i fac bine, cu atat mai mult. O pun pe un snurulet, nu i-o dau ca medicament :)
05.04.2012, 15:13:43
ametist.shopPentru gat e foatre bun acvamarinul ( si pt. imunitate ) , calcedon ( pt. caile respiratorii ) , safir , turmalin albastru .
05.04.2012, 15:32:00
Pentru raceli :rubin ( si pt. infectii ) , cuart rutilat si turcoaz .
Poate ca o sa radeti de mine , dar eu totdeauna am macar o piatra la mine .
Cel mai des port ametist , dar acum am un pandantiv din Kunzit roz .
soso07Multumesc mult, Emese. O sa le caut si i le dau sa le tina la el.
05.04.2012, 19:35:05
bijouxdemonangesi eu m-am invatat sa port cateva pietre cu mine. Am o bratara cu mai multe pietre si o ador, o port cat pot de des!
05.04.2012, 19:53:35
https://lh3.googleusercontent.com/-gmS3DqrZR-Q/T33Hli-7__I/AAAAAAAAGbA/6eiG3dgm31w/s800/IMG_8984.JPG
Piatra verde banuiesc ca ar fi crisopraz australian (varietate de calcedonie) - m-am uitat la poze pe internet si seamana cu acesta din multe puncte de vedere , dar nu sunt sigura. Daca ma puteti ajuta sa o identific as fi tare bucuroasa!
Restul sunt: ametist, ochi de tigru, agat maro (reddish brown agate)- cred :)) , cuart roz, carnelian, cuart fumuriu si angelit (angelitul l-am adaugat eu)
Mi-as face o bratara cu alte pietre, in genul acesteia (asta am primit-o cadou)!
Sunt foarte frumoase, asa colorate!
gemsgemsEu nu prea port bijuterii. :| Trec printr-o faza in care ma incomodeaza orice. :P Nici verigheta nu o pot purta tot timpul, mai ales cand lucrez. Poate niste cercei mici or sa fie OK. Tre` sa vad ce e bun pentru schimbari subite de stare. :))
05.04.2012, 20:01:37
gemsgemsSi bratara ta e foarte draguta! :D Si mie imi plac astea colorate!
05.04.2012, 20:02:07
carla69Ma ajutati si pe mine putin?Ce pietre mai sunt bordo,pe langa granat?Trebuie sa fac unei colege un colier bordo pentru o nunta
05.04.2012, 20:08:48
bijouxdemonangehmmm care sa aiba nuanta granatului sau apropiata, sunt tot alte varietati de granat, spineli, beril, rubin, cuprit si turmalina.
05.04.2012, 20:31:17
Cred ca cea mai la indemana ramane turmalina, Rubelit fiind denumirea pt cea rosie.
Toate astea sunt mult mai scumpe insa decat granatul...
Altele nu stiu... mai la indemana...
pietrele rosii am inteles ca sunt rare (de fapt din cele eenumerate mai sus, sunt cam pretioase; nici granatul nu este ieftin deloc)
cattieBuna seara luuuuume!
05.04.2012, 20:33:35
carla69Multumesc.Ma pun pe cautat,am nevoie de pietre de 4,de 6 de 8 de 10 si pentru inel de cabochon
05.04.2012, 20:40:57
GheorghitzaCarla,
05.04.2012, 20:49:08
-Jasp rosu (Rosu-brun)
-Agat (maroniu roscat)
-Carneol (maro-roscat inchis)
-Rodonit (exista varietati inchise la culoare))
Gheorghitzadar trebuie sa cauti mai mult pana gasesti ceva apropiat
05.04.2012, 20:50:23
dar culoarea rosie a granatului... mai greu
GheorghitzaCand a venit vremea ca pamantul sa fie impodobit cu flori,
05.04.2012, 21:11:13
ingerii care se ocupau de acest resort, au alegat pamantul in lung si
in lat, dand libertate florilor sa-si aleaga ele forma si culoarea pe care o vor.
Cand treaba era sa fie aproape gata, un inger observa intr-un loc o floare
care inca nu luase nici forma, nici culoare.
-Ce s-a intamplat cu tine? O intreba ingerul
-Ce sa fie!? E atat de greu... e atat de greu...
as fi vrut sa fiu verde dar am vazut Soarele si m-a fermecat GALBENUL lui
Noaptea am vazut blanda LUNA si am vrut sa fiu ALBA.
Ziua, m-a mangaiat vantul... dar cum sa fiu ca vantul?
Asa, ca nu m-am putut hotari!
Uite, zise ingerul, daca atat de mult iti doresti aceste lucruri
vei fi si Verde si Galbena si Alba si vei pluti pe aripile vantului.
Asa a aparut una dintre cele mai importante flori ale Primaverii.
Cu aceasta floare, se joaca toti copiii .
Cu aceasta floare, ne-am jucat noi, cand eram copii:
PAPADIA
GheorghitzaM-as bucura sa vad printre lucrarile concursului PRIMAVARA
05.04.2012, 21:12:24
si aceasta simpla dar uimitoare floare; PAPADIA
soso07Mie imi placea sa fac coronite din papadie. Aratau superb, chiar am o poza cu fata mea cu coronita de papadii pe cap (cand era mica) E o idee ... super :) Ma gandesc daca pot sa fac ceva. Poate reusesc sa-ti trimit poza pe e-mail. Sa vad cum stau cu timpul maine la serviciu.
05.04.2012, 21:18:15
carmennam postat in sfarsit pelerina mea pentru sectiunea Moda....lucrez la ea de 2 luni..special pentru concurs...am lucrat cu zeci de gheme si m-am incurcat in mii de fire....
05.04.2012, 21:38:56
carla69Multumesc Gheorghita.Am trecut la cautat
05.04.2012, 21:40:33
Gheorghitzagemsgems,
05.04.2012, 23:27:30
o sugestie:
Lang-a cumpanii fantana
din poiana fermecata,
trec tinandu-se de mana
zece fete despuiate.
Iarba cruda-nrourata
spala gleznele subtiri
rand pe rand, fata cu fata,
intr-un cerc plin de zvacniri.
Vorba lor e susotita,
parul lung cazut la sale
iar codita-ii despletita,
cum sta fanul jos in vale.
Si se-ncing fetele-n hora
intr-un cerc involburat
noua ore, nu o ora,
ca-ntr-un freamat blestemat.
Zane dalbe fermecate,
sanzaiene-cosanziene
din a cerului palate,
ne vrajesc de prin poiene...
carmennvisare....noapte...luna....dans....zane....ce frumos tablou....
05.04.2012, 23:37:06
Gheorghitzacarmen, pe tine te-au lasat "planton" pe aici? Am trecut si pe la concurs...
05.04.2012, 23:41:40
S-au retras fetele intr-o consultare tehnica de taina?
carmenndaaaaaaaa....am ramas cu ,,ielele" tale...
05.04.2012, 23:53:07
Gheorghitzahi,hi,hi...
06.04.2012, 00:25:51
gemsgemsE foarte frumoasa poezia! Multumesc! :D S-ar putea sa iau desenul de la capat acum. :))
06.04.2012, 08:17:22
Si imi place si povestea despre papadie. Mie papadia imi aduce aminte de liceu. Liceul meu avea o curte mare, ca un parculet, plin de iarba si de papadii primavara si vara; era superb!
Mi-am promis ieri sa ma culc devreme, ca in ultimele cateva zile m-am simtit cam obosita. :P Si azi dimineata as mai fi stat in pat. :)) Deci nu mi-a trecut.
Am vazut inscrierile in concursuri si sunt frumoase! :D Sper sa-mi vina si mie stare sa fac ceva.
carmennpapadia e gingasa si colorata...ca un pui de gaina...insa si frunzele sunt bune pentru depurificare...in salata...eu le pap....
06.04.2012, 08:26:44
bijouxdemonangeGeorge, Emese, ma ajutati va rog frumos, cu piatra verde din bratara mea?
06.04.2012, 09:20:37
Chiar mi-ar placea sa stiu cat mai sigur ce este :(
Este crisopraz australian? sau altceva?
https://lh3.googleusercontent.com/-gmS3DqrZR-Q/T33Hli-7__I/AAAAAAAAGbA/6eiG3dgm31w/s800/IMG_8984.JPG
Multumesc frumos :)
Din papadie faceam si eu coronite cand eram mica. Si imi mai placea floricelele acelea albe cu mijlocul galben ... nu mai stiu cum le zicea...erau peste tot :D
Si imi amintesc cum cautam trifoi cu 4 foi... flori de liliac cu 3 petale parca (nu mai stiu exact :)) ) ... si bratele de flori ce le culegeam de peste tot... Nu conta de care sunt... flori sa fie :D
Si imi mai placeau lacramioarele, ce parfum au, mirific!!
Si lalele albe si negre, favoritele mele de acum...
Vine ea inspiratie de undeva :)
gemsgemsNoi cautam flori de liliac cu orice numar impar de petale, parca. Chiar erau greu de gasit! :))
06.04.2012, 09:30:34
camelia.handmadePapadii, imi ingalbeneam toata fata cu ele cand eram copil, iar trifoi cu 4 foi, cautam exact unde stiam ca gasesc, in gradina bunicii, in cativa metri patrati, erau in jur de 5-6 fire pe saptamana :)
06.04.2012, 09:32:25
bijouxdemonangeCe norocoasa erai Camelia :P
06.04.2012, 09:36:56
Da ALina, parca asa era...cu 3, 5 si 7 :)))
Ziceam ca ne aduce noroc :D
ioseintreb si eu asa, ca babele: e ok sa promovam produse cu astfel de poze pe breslo?
06.04.2012, 10:06:48
Editat BijouxDeMonAnge
Mesaj mutat in www.breslo.ro/Forum/Pe-BRESLO-se-vinde-orice_topic_1720