Forum: Orice altceva La o Cafea (6)

• soso07
    soso07

Gata, nu mai spun nimic ... e clar ca va fi folosit impotriva mea :)))

15.05.2013, 18:45:31
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07 ,

Stii care e problema , de multe ori nici noi nu stim ce vrem .

Educatia , societatea , familia - ne programeaza si ne bulverseaza .

15.05.2013, 18:49:33
  • soso07
    soso07

Aici sunt prima pe lista ... la faptul ca nu stiu ce vreau :)))
    Mi s-a intamplat de multe ori sa-mi doresc ceva foarte mult si cand am obtinut nu mi s-a mai parut cine stie ce, iar alte lucruri carora nu le-am dat importanta la vremea lor sa creasca usor - usor in intensitate si sa ajunga sa le pretuiesc la adevarata lor valoare.

15.05.2013, 18:54:18
  • soso07
    soso07

http://www.youtube.com/watch?v=1oQziOfZQws&feature=youtu.be

15.05.2013, 18:58:10
  • carmenn
    carmenn

asa este Sorina...:)

15.05.2013, 19:00:01
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07 ,

Nu esti singura , important e sa constientiza ce dorim
    cu adevarat si sa nu ne lasam influentat de "altii " .

15.05.2013, 19:03:15
  • soso07
    soso07

Ca sa fac o comparatie ... intre ce am pus eu pe "lista" de mai devreme si cum "negociaza" fi-mea :
    "Eu as vrea sa merg pana la Paris." Noi : "Nu, nu se poate, cum, tocmai acolo?"
    Ea : "Bine, atunci doar pana la Bucuresti". :)))

15.05.2013, 19:07:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

STICHTIT-ul face parte din clasa Carbonatilor si este unul dintre cristalele cu duritatea foarte mica. Contine in special Crom si Magneziu. Culorile specificve acestui cristal sunt roz, liliachiu si PURPURIU (frumos) Prezinta un luciu gras, este translucid, cristalizeaza tigonal, are un clivaj perfect intr-o directie iar duritatea 1,5-2. Mineralul a fost descoperit intr-o importanta mina din Australia (vestul Tasmaniei) si in memoria managerului acele firme ( Robert Carl Sticht, a primit numele de Stichtit. Este un cristal foarte frumos si incitant, mai ales varietatea purpurie (dar si rozul sau liliachiul sunt foarte frumoase -chiar stridente) Cristalul vibreaza si rezoneaza cu centri superiori de energie, mai ales Ajna si Sahasrara.
    Estye un cristal care rezoneaza si cu centrul afectiv (Chakra inimii) ceea ce ii creaza purtatorul o stare de siguranta afectiva, o stare de dragoste atipica si altruista. De asemenea, deschide caile spre entitatile energetice superioare (ingerri pazitori, ingerri, arhangheli... Ajuta si la gasirea caii de comunicare cu proprii nostri ghizi spirituali. Varietatea liliachie, ne poate induce starea de liniste si pace launtrica dar si ne infruma pe calea meditatiei sau rugaciunii inaltatoare. Este un cristal spiritual...

15.05.2013, 20:20:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

n-am scris de mult, asa ca scuzati greselile...

15.05.2013, 20:20:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca si Blanitei i-ar placea cristalul acesta.

15.05.2013, 20:22:40
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc frumos !
    Te ajuta daca ai lipsa de magneziu ?

15.05.2013, 20:26:29
  • forHOPE
    forHOPE

catty - vijeliuca, am o intrebare pentru tine: cum pot face sa am si eu flori de mac in gradina sau intr-un ghiveci pe balcon? Trebuie sa am samanta dintr-o floare de mac?

15.05.2013, 21:16:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese, deoarece ai adus in discutie "lipsa de Magneziu" din corp, n-ar strica sa vorbim putin despre acest lucru. Dar mai intai, vreau sa va spun ca daca exista pareri pro si contra in ce priveste influentele cristalelor asupra corpului nostru, un lucru este sigur: mineralele din natura, exista si in corpul nostru. Nimic nu este in plus, nimic nu este in minus si nimic nu exista fara rost. Asa cum exista Magneziu in natura (si multe minerale contin si Magneziu) acesta se gasete si in corpul nostru (si nu putin!) cu rol deosebit de important.

15.05.2013, 21:51:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dintre mineralele aflate in corpul uman, Magneziul ( ca si cation bivalent) se afla in cantitatea cea mai mare. Iata distribuirea Magneziului in corp:
    67% se afla in OASE (!!!)
    32% se afla INTRACELULAR
    1% extracelular.
    Magneziul aflat intracelular, se gaseste intr-un compus chimic deoasebit de important numit pe scurt ATP (adenozintrifosfat) care este de fapt CAMARA, DEPOZITUL, ENERGIEI CELULARE. Acest ATP este responsabil de intregul proces METABOLIC din organism. Si mai important lucru, este ca ATP raspunde de mentinerea POLARITATII membranare, fara de care celula nu poate exista.
    Iata de ce, cantitatea de Magneziu din corp este vitala.

15.05.2013, 22:01:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Voi prezenta cateva aspecte legate de deficitul sau surplusul de Magneziu din corp
    pentru a intelege importanta acestui mineral in organismul nostru. Implicit, veti intelege singuri de ce cristalele care contin Magneziu sunt benefice pentru corp,
    prin rezonanta lor cu acele parti don corp care contin Magneziu. Mai mult, veti deduce si voi, in ce situatii ar trebui recomandate a fi purtate pietre care contin Magneziu.

15.05.2013, 22:06:24
  • soso07
    soso07

George, mi-ai adus aminte de un "episod" din adolescenta mea (17 ani). Eram in vacanta de vara si am inceput sa ma simt rau ... ameteli de nu mai puteam sa-mi tin capul drept decat daca-l tineam cu mana. Pare stupid ce spun, dar asa era. Iar cand ma culcam, parca ma duceam intr-o groapa si vedeam alb in fata ochilor. Toata vara am fost pe la diversi doctori, radiografii .... dar nu aveam nimic dupa parerea lor. Am pierdut atunci un concediu la mare (cu parintii) si o excursie in Maramures cu scoala. Pana am ajuns la endocrine si doctorita mi-a spus imediat ce am. Dupa cateva pastilute cu magneziu eram pe picioare.

15.05.2013, 22:12:27
  • carmenn
    carmenn

cum arata piatra asta...nu reusesc sa dau de ea...

15.05.2013, 22:15:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Purtarea de bijuterii confectionate din pietre cu continut important de Magneziu, nu rezolva deficitul de Magneziu din corp dar armonizeaza functiile energetice care pot conduce (prin dezechilibre) la un deficit important de Magneziu. Armonizand aceste functii energeteice, protejam de fapt depozitele de Magneziu (si mai ales de energeie celulara) Trebuie sa va spun ca atunci cand se constata un deficit de Magneziu, acesta se poate administra sub forma de medicamente. De regula, epuizarea energetica datorita lipsei de Magneziu, se asociaza imediat si cu lipsa de Calciu (merg mana in mana) Din aceasta cauza, veti gasi medicamente sub numele de Calciu+Magneziu, mai ales in cazurile de spasmofilie

15.05.2013, 22:21:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, nu este asa de important sa gasesti piatra asta. Eu incerc sa va scriu niste lucruri simple, prin care sa va fac sa intelegeti de ce anumite pietre pot fi benefice pentru corpul nostru. Sunt multe minerale care contin Magneziu si mai cunoscute ca Stichtitul. Vi le voi spune mai tarziu...

15.05.2013, 22:23:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata cateva aspecte cu care se confrunta un om care are deficit de Magneziu
    (si implicit, sa stiti ca mineralele cu continut mare de Magneziu, vor fi recomandate a fi purtate -ca tratament alternativ, nu de baza (!)

15.05.2013, 22:25:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Lipsa de magneziu din corp conduce la o stare generala de epuizare (oboseala perpetuua), greata, lipsa poftei de mancare,letargie, stari de hiperexcitabilitate,
    creste reactia reflexa (omul se sperie la cea mai mica atentie, sare din orice, poate aparea drept coleric, scaderea atentiei, confuzie mentala, disfunctii cardiace, contractii musculare, junghiuri, carcei (mai ales la femeile gravide unde deficitul de Calciu si Magneziu este foarte important.)
    De asemeni, persoana devine foarte iritabila, ii vine sa planga din orice etc... etc

15.05.2013, 22:32:59
  • soso07
    soso07

Cu calciu ... mi-a spus odata un doctor ca sunt ca "un sac fara fund" :))

15.05.2013, 22:54:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Maine, va voi spune cele mai importante pietre care au in compozitia lor Magneziu

15.05.2013, 23:03:01
  • soso07
    soso07

Stiti cum se verifica daca aveti lipsa calciu in corp ?
    Cu gura intredeschisa se bate in obraz cu degetul si daca se misca buza superioara intr-o parte (spre obrazul respectiv), atunci este o lipsa.

15.05.2013, 23:18:39
  • carmenn
    carmenn

da....asa stiam si eu...

16.05.2013, 04:32:46
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!!!!
    Carmenn, n-ai somn?

Gheorghitza, e normal ca morganitul sa-si piarda culoarea roz daca sta la soare (lumina)? Al meu a devenit din roz, un soi de bej-rozuliu -albicios, care nu mai seamana deloc cu ce-a fost.

16.05.2013, 08:21:55
  • carmenn
    carmenn

pai...din cand in cand...:)

16.05.2013, 10:13:01
  • carmenn
    carmenn

multumesc,Emese!

16.05.2013, 13:17:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou,
    Cu Morganitul este o problema. Mai intai, trebuie precizat de la bun inceput ca este o varietate de Beril (deci intra in categoria pietrelor pretioase) si nu varietate oricare ci una rara. Asadar, Morganitul adevarat nu il gaseti asa usor si daca il gasesti, costa foarte mult. Mai mult, se recunoaste oficial ca Morganitul de inalta calitate se supune unor tratamente termice si de iradiere pentru a accentua o anumita culoare. Se stie despre Morganit ca poate fi Rosu-roz, Roz, Purpuriu, fiind translucid iar cel de calitate buna este transparent!
    Avand o spartura concoidala, inegala si clivaj nedistinct, cu toate ca are duritate mare (7,5-8). Prezinta Pleocroism, Luminiscenta (purpuriu pal). Morganitul este o piatra fragila si trebuie prelucrata cu foarte mare atentie. De asemenea, se atentioneaza un lucru important: caldura excesiva trebuie evitata! La curatirea si spalarea lui, nu apar probleme daca cristalul nu are fisuri sau incluziuni. De asemenea, se recunoaste ca Morganitului ii paleste culoarea la lumina zilei.
    Toate acestea sunt valabile pentru Morganitul adevarat.
    Nu ma intreba ce fel de Morganit sa gaseste pe diferite platforme comerciale la preturi foarte mici, deoarece nu stiu, nu cunosc. Poate e un Morganit inferior sau contrafacut.

16.05.2013, 14:31:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou,
    la intrebarea ta, iti raspund ca asa este normal ca Morganitul sa paleasca la lumina zilei... De aceia am si detaliat putin caracteristicile lui.

16.05.2013, 14:33:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata cateva pietre cu continut mai important de Magneziu:
    -Magnezit (cel mai important)
    -Spinel (un Granat rosu intens)
    -Diopsid
    -Cromdiopsid
    -Olivina (Peridot)
    -Cordierit
    -Rodonit
    -Kornerupin
    -Staurolit
    -Nefrit
    -Stichtite
    -Tectite

Pentru deficitul de Magneziu se recomanda MAGNEZITUL si SPINELUL
    Pentru realizarea unor bijuterii frumoase si atractive, toate aceste minerale pe care vi le-am enumerat, se pot combina (functie de paleta cromatica dorita) cu celelalte minerale care au un continut important de Calciu. In acest fel, se pot realiza nu numai bijuterii foarte frumoase dar si benefice pentru sanatate deoarece, de regula, deficitul de Magneziu este insotit si de deficit de Calciu.
    Daca este cineva interesata sa afle care sunt pietrele cu continut mai important de Calciu, sa imi spuna si voi extrage acele pietre care au capacitatea cea mai mare sa armonizeze energetic aceste deficite de minerale (Calciu & Magneziu)

16.05.2013, 18:12:50
  • ametist.shop
    ametist.shop

Asteptam si pietrele cu calciu .

16.05.2013, 18:42:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Persoanele predispuse la deficite de Magneziu si Calciu sunt in primul rand femeile (mai ales cele care au fost gravide si su trecut cel putin printr-o nastere (fatul, epuizeaza rezervele de calciu si mmagnerziu ale mamei, motiv in plus care sa explice comportamentul dificil al femeii in perioada cat este insarcinata si in timpul lauziei. daca nu exita un aport alimentar corect in aceasta perioada, mai tarziu, femeia va fi expusa unui deficit si mai mare de Calciu si magneziu, cauzand in general stari de spasmofilie si chiar complicatii (mai ales dupa 40 de ani)
    Nu este de mirare, de ce femeile sunt atrase aproape instinctula spre Perle si Coral sau diferite forme de melci, scoici, fildes, margele din os (observati? toate au continut impresionant de calciu...)

16.05.2013, 19:08:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asadar, mai intai si intai trebuie mentionate cele mai importante:
    -Perla
    -Coralul
    -Scoica (toata gama)
    -Melci (toata gama)
    -Fildes, os, dinti de rechin etc...

Deci, toate acestea sunt de fapt de natura organica!!!! Baza existentei noastre

16.05.2013, 19:11:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si acum, urmeaza mineralele:
    - Fluorit
    - Apatit
    - Rodonit (contine si Magneziu)
    - Aragonit
    - Calcit (cu o larga gama coloristica)
    - Nefrit (contine si Magneziu)
    - Zoisit
    - Epidot (Unachit
    - Diopsid si Cromdiopsid (contine si Magneziu)

16.05.2013, 19:14:42
  • ametist.shop
    ametist.shop

Foarte interesant , in fiecare colier pe care-l port am pus si perle .

16.05.2013, 19:16:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dintr-o asemenea varietate de pietre frumoase (si cu important continut ce Calciu si Magneziu), nu aveti cum sa nu scoateti din manutele voastre fermecate, niste bijuterii de exceptie si benefice pentru corpul vostru.

Magnezitul, avand oarecum o culoare neutra, n-ar trebui sa lipseasca din lucrarile voastre, indiferent ce asocieri veti face. Mai departe, va las pe voi sa cautati pe net aceste pietre pentru a le admira frumusetea lor naturala.

16.05.2013, 19:18:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, multa lume chiar nu crede intr-o regula simpla: omul, in complexitatea fiintei si anatomiei sale, prin instincte, ALEGE de fapt ceea ce are nevoie. Aceast lucru este valabil in alimentatie (unii simt ca au nevoie de acru, altii de dulce sau sarat si toate acestea nu "din moft sau intamplare) , in alegerea culorilor pentru vestimentatie sau colorarea ambientala (prin zugraveli) dar si prin alegerea podoabelor (sau pietrelor). Vezi, Emese... barbatii nu alearga dupa perle...

16.05.2013, 19:22:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar nici nu prea ai auzit de barbati care sa sufere din lipsa de Magneziu sau calciu (poate doar in urma unor disfunctii ale glandelor suprarenale...)

16.05.2013, 19:23:37
  • ametist.shop
    ametist.shop

Dupa ce alergati ? Dupa "diamante " neslefuite ?

16.05.2013, 19:26:06
  • ametist.shop
    ametist.shop

Baiatul meu are lipsa de magneziu , a avut carcei , de aceea am deschis subiectul .

Eu ma las in voia instinctelor si-mi "intreb " organismul , (mancare , crstale ).

16.05.2013, 19:30:43
  • soso07
    soso07

Crampele muschilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe
    persoane, in special pentru femeile care au intrat la menopauza.
    Insa exista un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.
    El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta
    in 90% dintre cazuri, conform ThirdAge.com.
    Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare,
    este simplitatea intruchipata.
    La primul semn de crampe musculare, ciupeste zona dintre buza superioara si nas, mentinand aceasta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult daca este necesar.
    Durerea ar trebui sa dispara si muschii sa se relaxeze la cateva secunde de la
    ciupitura.
    Desi medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt
    nevoiti sa accepte faptul ca functioneaza. Iar eficacitatea ei e confirmata de
    atletii profesionisti si de antrenorii lor.
    Procedeul este valabil si in cazul unui stop cardiac cu conditia sa fie facuta
    imediat.

16.05.2013, 20:20:03
  • ametist.shop
    ametist.shop

Eu aveam crampe musculare mai demult , dar in timpul noptii ,niciodata ziua .
    Ma trezea durerea si dupa masaj se mai calma durerea , dar cateodata si dupa o saptamana ma mai durea muschiul .

16.05.2013, 21:17:57
  • forHOPE
    forHOPE

sorinutza, de ce nu mi-ai spus mai repede? chiar acum cateva ore m-a luat un carcel de talpa de m-am pus ciuci. Am baut un AntiCarcel si m-a lasat cumva...musai sa incerc ce ai spus :D multumesc!

16.05.2013, 21:20:43
  • forHOPE
    forHOPE

Emese, buna asta cu diamantele neslefuite!!!!

16.05.2013, 21:22:31
  • soso07
    soso07

Si eu aproape ca ma trezesc noaptea ... simt cu putin inainte si incerc sa schimb pozitia piciorului. Dar, daca dorm mai profund si mi se intampla sa se puna un carcel la pulpa, sar ca arsa si ma doare ingrozitor ... foarte greu trece si ramane o durere in sold.
    Eu inca n-am incercat metoda, nu am avut nevoie de cand am citit-o :)

16.05.2013, 21:25:10
  • soso07
    soso07

Da, e bine sa si le "slefuiasca" fiecare dupa cum le trebuie :)

16.05.2013, 21:26:22
  • soso07
    soso07

Canapeaua noastra s-a transformat in "Arca lui Noe". Copilul mic a umplut-o cu animalute de tot felul :)))

16.05.2013, 21:50:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, esti intr-o eroare: barbatii n-au cum sa slefuiasca diamante brute, deoarece, pur si simplu si daca le-ar gasi, ar da cu piciorul in ele, crezand ca sunt niste pietre ordinarae nefolositoare. Era si o remarca dureroasa legat de acest spect: "Nu da Diamante ca mancare la porci". (hi,hi,hi)

Nu oricine poate "ghici" piatra de diamant brut (Kymberlitul de ex)

16.05.2013, 21:55:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asta, ca sa ii creasca inima lui forHOPE, care impreuna cu inca cu cateva tipe de aici si de aiurea, urasc barbatii...

16.05.2013, 21:56:40