Forum: Orice altceva La o Cafea (7)

• aigile
    aigile

Qui s'aime, Gheorghitza...:)))
    Noapte bună!

13.06.2013, 00:55:47
  • carmenn
    carmenn

pe voi v-a luat somnul si mie mi-a pierit...:)

13.06.2013, 01:07:25
  • aigile
    aigile

Nu chiar... Recuperez un episod din 'Scandal'!

13.06.2013, 01:20:48
  • soso07
    soso07

Buna dimineata !
    Ligia, eu am avut ieri toata ziua impresia ca astazi trebuie sa fie vineri :) Cred ca-mi trebuia weekend-ul mai repede sa ma odihnesc :))

13.06.2013, 08:08:52
  • carmenn
    carmenn

neatza! astazi stam...ce ma streseaza ...

13.06.2013, 08:26:00
  • soso07
    soso07

Relaxeaza-te, fa o plimbare. Unde-ar fi sa am marea asa aproape ...

13.06.2013, 08:31:16
  • aigile
    aigile

'Neața!...Sorinuța, și eu, după ce m-am luptat ieri toată ziua cu senzația de joi, aseară... mă pregăteam de vineri - păi nu era normal?! Probabil aștept și eu un weekend, da' fără ”delegații”, ”suplimentare” și... veșnica șmotruială d'a solo...
    Carmen, azi e zi de citit pentru 'Classic Novels...'!:))) Hai, toată lumea cu burta pe CĂRȚI!...

13.06.2013, 10:57:19
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza ,

Multumesc pt. sugestii , astept si informatiile .

O zi frumosa !

13.06.2013, 12:17:16
  • soso07
    soso07

Sa fim intelesi ... azi e joi si e sarbatoare !
    Merge o poveste :

Taranul care avea cerul

Plimbandu-se prin satul din apropierea mosiei sale, un boier s-a intalnit cu un taran simplu si a inceput a se lauda aceluia cu averile lui, zicand:
    - Vezi tu livada de pe deal ? E a mea ! Padurile care inconjura satul sunt si ele ale mele. Pana si pamantul pe care calci acum al meu este. Tot ce vezi, de jur-imprejur, este proprietatea mea. Toate astea sunt doar ale mele.
    Terminand de spus acestea, boierul privi pe taran cu multa superioritate si multumire egoista de sine. Taranul, simplu din fire si dupa port, privi si el cele enumerate de boier, apoi zise senin:
    - Dar acela - aratand cu degetul spre CER - al cui este ? Nu cred ca si cerul este al tau. Acela este al meu !

Aceasta spunand taranul, cu zambetul pe buze, pleca linistit in calea sa, lasandu-l pe boier mirat si cu ciuda in suflet.

13.06.2013, 12:18:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In clasificarea generala a mineralelor, la pozitia a III-a intalnim OXIZII.
    Unii dintre oxizi se formeaza la mari adancimi in scoarta terestra, in magma sau in filoane minerale aproape topite (sau foarte fierbinti. Aceste minerale sunt de fapt si cele mai cautate fiind deosebit de frumoase si cu duritatea cea mai mare.
    Asa se formeaza CORINDONUL cu toate varietatile sale importante, cum ar fi Rubinul, Safirul, Safirul Stelat, Spinelul dar si Crisoberilul natural "Ochi de Pisica"

13.06.2013, 14:38:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doar Diamantul il depasesste pe CORINDON la duritate, din care cauza acesta este folosit pe scara larga la producerea pietrelor abrazive si hartiilor abrazive. Tot din corindon, se executa diferite placi netede, speciale, pentru ascutirea sculelelor taietoare (cutite, lame burghie videa etc...). De asemenea, multe forme de freze din Corindon se regasesc in dotarea cabinetelor stomatologice sau laboratoarelor de tehnica dentara. Un alt domeniu unde exceleaza Corindonul, este prelucrarea pietrelor pretioase sau handmade. Cei ce au masini unelte specializate (Drimel, Proxxon, etc...) au primit in trusa cu accesorii si diferite forme de Corindon.

13.06.2013, 14:43:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Prima varietate de CORINDON despre care vom aminti azi poarta numele de RAJNAPURAH sau, cum ii spunem noi, RUBINUL.

13.06.2013, 14:45:30
  • aigile
    aigile

Dacă-mi permiți, mai completez la utilizări cu acele de pick-up (”pe vremea meaaa...”) Și la ceasuri? - tot pe atunci...

13.06.2013, 15:23:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sau "vremea noastra " , de ce nu ...?

13.06.2013, 15:25:42
  • soso07
    soso07

Chiar si pe vremea mea :)) Acum cateva zile mi-a picat pata pe un disc pe care as vrea sa-l copiez cumva - sa-l transform in Mp3 ... poezii interpretate de Mircea Albulescu. Trebuie sa gasesc pe cineva care are un pick-up ce detine aceasta functie.

13.06.2013, 15:28:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In jurul acestor pietre s-au tesut de-alungul timpului foarte multe povesti si legende. Una dintre legende pare comuna mai multor culturi. Aceasta se refera la faptul ca sunt vietati care se nasc, cresc si mor, ca mai apoi sa renasca si sa repete ciclurile vietii. Teoria conform careia aceste cristal sunt vii, are la baza un lucrui simplu. Imediat ce se nasc, ele sunt foarte mici, mate iar culorile sunt amestecate. Pe masura ce cresc, ele isi marersc volumul, isi curata culoara si devin translucide. cand ajung la maturitate, primesc culoarea perfecta si limpezimea pe care stim ca o au pietrele transparente. Acest ciclu insa se intinde pe durata a milioane de ani. Stiinta a dovedit pana acum ca intr-adevar cristalele "cresc" si isi dobandesc culoare si claritate abea dupa 9-11 milioane de ani. De exemplu, un Cristal de stanca in forma hexagonala, care o lungime de cca 2-3 cm iar diametrul aproximativ de 6-8 mm, ajunge la aceste valori dupa 11 milioane de ani. Ni se pare mult dar, viata Pamantului curge altfel ca viata noastra (cca 75 de ani omul, fata de de peste 3 miliarde ani cat ar putea avea Pamantul). Asa ca, aceasta teorie pare plauzibila. Maiasii, Aztecii si Mexicanii adulau Smaraldul si Perla. Mai toate scrierile vechi faceau referire mai ales la aceste doua minunatii: Smaraldul si Perla. Ei, cunosteau ca Perla provine dintr-un lucru viu, stiau cum se depune sideful, din care cauza stiau ca Perla nu putea fi slefuita sau fatetata. Stiau ca Smaraldul "creste" si odata cu trecerea timpului, pe masura ce dobandea memorie si intelepciune, se si transforma : devenea la maturitate clar (transparent0 si culoarea Verde devenea desavarsita (divina)

Nici Rubinul nu a scapat de astfel de legende. Si despre el se spunea ca mai intai este mic (ca un vlastar la care radacina are rolul esential) ca este "tulbure" (adica rosu inchis-maroniu) in anii copilariei si pe masura ce crestea, isi dobandea culoare si transparenta. Din aceasta cauza, au si aparut o seama de denumiri cu iz popular. Se spune ca atunci cand Rubinul este mic, este mat, culoare inchisa si fara luciu spectaculos la slefuire. In aceasta prima etapa, se spunea despre el ca nu este inca decat o "RADACINA' de rubin, urmand ca peste milioane de ani sa devina Rubin adevarat. Nu stim daca toate acestea sunt adevarate, dar fac parte din tezaurul folcloric (literar) al apuselor vremuri.

In termenii mineralogici (sau stiintifici) nu exista vreo denumire ca cea de "Radacina de Rubin". Dar, experienta practica a aratat ca ceea ce unii numesc "Radacina de Rubin", este un Rubin inferior, cu mai multe incluziuni, din csre csuza acesta are culoarea rosie-maronie, e mat si nu are nimic spectaculos in el. dar, trebuie totusi sa precizam ca ESTE RUBIN !

13.06.2013, 16:18:52
  • ametist.shop
    ametist.shop

Cred ca si a mea e "Radacina de Rubin" , are incuziuni mai inchise ,
    dar si asa e frumosa .

13.06.2013, 16:29:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cineva, mai in urma (nu-mi aduc bine aminte cine) vorbise ceva despre o "radacina" Oare nu despre Radacina de Rubin voise sa vorbeasca?

13.06.2013, 16:47:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, in cele ce urmeaza, am sa incerc sa descriu Rubinul cat mai detaliat.
    Asta, pentru ca asa cum un copil este tot OM si o Radacina de Rubin, este tot Rubin...

13.06.2013, 16:48:58
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am stiut dupa pret (50 lei ) ca nu e cea mai buna calitate .
    Important e ca -mi place si sunt multumitade achizitia mea .
    Mai am niste margelute de 2 mm ( calitativ mai bune ) , dar si mai scumpe .
    Sunt asa de mici de nu stiu ce sa fac cu ele .

13.06.2013, 16:52:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Numit si REGELE PIETRELOR PRETIOASE, sau RAJNAPURAHin cultura hindusa straveche, Rubinul este una dintre cele mai ravnite cristale iar rubinele mari si transparente sunt mai valoroase decat diamantele.Culoarea rosu-aprins a rubinului se datoreaza urmelor de CROM. Atunci cand sunt si urme de Fier, Rubinul are o tenta rosie-maronie (chiar maroniu-roscat si atunci, pe langa proprietatile subtile ale Rubinului, se adauga si subtilitatile apartinatoare Cromului sau Fierului)
    Culoarea etalon a Rubinului este insa, culoarea sangelui cu o tenta slaba de violet. din aceasta cauza, aceste Rubine mai sunt cunoscute si sub numele de "Sange de Porumbel" sau, RUBINE BIRMANEZE. Timp de sute de ani, acest tip de tRubine s-au extras din din regiunile Mogok si Mong hsu din Birmania (Myanmar). Majoritatea rubinelor de calitate, provin acum din Thailanda si au o culoare usor maronie (nu rosu pur)

13.06.2013, 17:10:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Numele de RUBIN provine din latina: rubellus>rubens = ROSU
    Caseta tehnica:
    Culoare: Rosu in diferite nuante
    Transparenta: de la opac la transparent
    Luciu: sticlos, adamantin
    Spartura: concoidala inegala
    Sistem de cristalizare: Hexagonal
    Habitat: se gaseste in prisme sau piramide duble (inverse)
    Urma: nu lasa urme
    Clivajul: inexistent
    Duritate: 9

13.06.2013, 17:18:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

urmeaza o pauza...

13.06.2013, 17:29:05
  • soso07
    soso07

Ca de obicei, ajung in pauza de publicitate :)
    Daca ar fi sa aleg intre rubin si safir, as alege fara discutie safirul. Chiar daca imi place culoarea rosie, safirul ma trage intr-un anume fel ...
    George, astept cuminte sa ajungi si la safir.
    Eu am cumparat de la Muzeul Antipa cateva pietricele de safir. Daca le gasesc in toata dezordinea, le fac poze. Probabil au ceva "urme" de safir in ele.

13.06.2013, 17:44:07
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07 ,
    Ai fost extraordinara cu "pauza de publicitate .
    Dar si -"urme" de safir in ele. e buna .

Ca sa vezi ce in seamna un pret la cel natural:

Sapphire, natural stone, blue, round, 8mm -933.12 Lei

13.06.2013, 18:02:49
  • soso07
    soso07

:)
    Le-am gasit (am stiut exact unde sa le caut). Le-am fotografiat, dar acum sunt pe laptop si nu le pot prelucra (contrast, luminozitate), sa se inteleaga mai bine. Asa ca iti trimit si tie si lui George putin mai tarziu pe e-mail, sa am loc la calculator ...
    Mi se taie picioarele cand vad asemenea preturi la pietricelele pretioase...

Am cumparat niste pasarele din rodonit (piatra preferata a baietelului meu) si jad galben. El mi le-a aranjat in asa fel incat sa fac un colier din ele. O fi bine sa le combin ? Le-am facut si lor poze :)

13.06.2013, 18:28:58
  • soso07
    soso07

Mai fac maine poze, pe lumina mai buna.

13.06.2013, 19:36:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca ar fi sa dam o definitie (inca nedata) a Rubinului, as indrazni sa o rezum astfel:
    1) Piatra ca ajuta la depasirea indoielilor launtrice, a nesigurantei si instabilitatii emotionale. Acete calitati se datoreaza faptului ca Rubinul preia din caracteristicile elementelor gazduite in Grupa VIb a Tabelului Periodic al Elementelor.

2) Rubinul are puterea de a sublima egoul, tendinta de interiorizare si camunflare voita, transformandu-le in energii capabile sa conduca la INCREDERE in propria fiinta si infrumusetarea, elevarea spiritului. Toate aceste transformari sunt posibile datorita prezentei CROMULUI in structura Rubinului

3) Rubinul imprima vitalitate, actiune concreta si sigura, mareste responsabilitatea si simtul datoriei si mai ales, ajuta fiinta sa-si descopere MENIREA. aceste caracteristici se datoreaza prezentei sale in Perioada 4 a Tabelului lui Mendeleev.

Am cautat sa va spun pe scurt cateva caracteristici, care sunt de fapt o CONSECINTA a faptului ca toate cristalele au anumite influente datorita Elementelor care le compun, datorita Grupelor si Perioadelor din care fac parte.

13.06.2013, 19:44:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asa cum am mai procedat si alta data, inainte de a trece descrierea unor efecte benefice asupra corpului sau efecte subtile, am sa va citez cateva cuvinte "de suflet" referitoare la Rubin:

" Rubinul sublimeaza impusivitatea si emotivitatea excesiva, ferindu-ne de reactii contradictorii, necontrolate, imprevizibile, de starile de spirit oscilante; elimina instabilitatea comportamentala, indecizia si sovaiala. este util pentru cei ce se comporta cand intr-un fel, cand in altul, (dupa cum bate vantul ( fie din lipsa curajului sau indeciziei, fie ca urmare a unor oarbe supuneri pe fondul fricii de reactie a partenerului, n.n.)"
    (Dr. Dorin Dragos - "Codul secret al cristalelor)

13.06.2013, 19:54:07
  • nicolebijou
    nicolebijou

Scuza-ma ca te intrerup, Gheorghitza, dar as vrea sa-ti pun o intrebare: este normal ca crisocola saase o urma verde pe hartie?

13.06.2013, 20:00:14
  • soso07
    soso07

Verde deschis

13.06.2013, 20:11:52
  • nicolebijou
    nicolebijou

Da, dar pe hartie?

13.06.2013, 20:14:01
  • soso07
    soso07

N-am incercat.

13.06.2013, 20:16:00
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am incercat acum , dar nu scrie pe hartie .
    Vezi sub jetul de apa , daca coloreaza , poate e vopsit .
    Totdeauna cand cumpare pietre (cristale ) le spal sub jetul de apa ,
    si uneori am observat ca colora panza cu care-l stergeam .

13.06.2013, 20:22:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, iata cateva recomandari pe care cristaloterapeutii le fac pentru Rubin:
    - util in aproape toata patologia pediatrica
    -intreste sistemul de aparare al organismului
    -diferite forme de boli mgrave (neoplasme incipiente, cancere in faza primara, leucemii)
    -recomandat in hipotensiune
    -protector la toate afectiunile cauzate de frig (raceli, reactii hipotermice, degeraturi, maini si mpicioare reci, persoane friguroase)
    -Reecomandat in afectiunile splinei, timusului
    -armonizeaza si echilibreaza sistemul neuro-psihic, psiho-emotional
    -Benefic pentru inima, regenerator sangvin si pentru intreg aparatul circulator (regleaza circulatia)
    -excelent in cazul bolilor psihice (depresii, schizofrenie)
    -recomandat femeilor care fac tratament in caz de infertilitate si cele expuse avorturilor spontane.
    -induce un somn linistit, odihnitor

13.06.2013, 20:39:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou,
    da Crisocola lasa o urma verde deschis. Daca nu are o cantitate mai mare de Cuart, (crisocolla are duritate mica) atunci, poate lasa o usoara urma verde si pe o coala alba de hartie

13.06.2013, 20:42:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Spuneam despre Criscola ca are duritate variabila, functie de continutul de Cuart, deoarece Crisocolla, CONCRESTE impreuna cu Cuartul. Din aceasta cauza, uneori, anumite Criscole pot fi mai moi, sau pot fi chiar dure (pana la 6 Mohs daca are mult cuart si atunci, nu lasa urma decat pe gresia alba)

13.06.2013, 20:44:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

din punct de vedere energetic, Rubinul este si piatra ETALON pentru Chakra Radacinii (Chakra bazala sau Muladhara)
    Ca urmare, din punct de vedere energetic, Rubinul centreaza, echilibreaza si armonizeaza toate functiile organelor situate in abdomenul inferior, spre anus.
    Ne referim aici, la toate organele, glandele sau tesuturile controlate energetic de aceasta chakra. Ca urmare acestor actiuni, asa se poate explica de ce Rubinul, induce stabilitate, calm, elimina frica si mareste siguranta si increderea de sine. dezechilibrarea Chakrei Muladhara, conduce la frica. frica de a fi furat, frica de a ti se intampla ceva, frica de faptul ca iti este pusa viata in pericol sau ca nu ai unde sa locuiesti sau nu ai ce sa mananci (avarii intra in categoria asta) O alta caracteristica a dezechilibrarii acestei Chakra este ca persoana nu-si poate controla instinctele bazale. Pentru supravietuire se declanseaza toate reactiile subcinstiente de aparare (chiar daca nu este nici un pericol iminent, individul reactioneaza necontrolat.) Tot aici se inscriu maniacii, toxicomanii, alcoolicii si dezaxatii sexuali. Una din marile probleme ale disfunctiei aceste chakre este si lipsa controlului sexual. Implicit si predispozitia spre bolile venerice de contact sau cei avizi de sex necontrolat. Suna urat dar acestea sunt realitatile si Rubinul are puterea de ajuta fiinta, in mod indirect, prin echilibrarea chakrei muladhara si rezonantei acestea cu ROSU-sange, culoarea Rubinului.
    Rubinul, trezseste energia divina a vietii care se afla inchiza in Muladhara (este vorba despre eliberarea fluxurilor de energie care vin sau pleaca din aceasta Chakra iar energia despre care vorbeam, poarta numele de Sarpele Kundalini.
    (aceasta energie, se ridica din chakra bazei si se incolaceste de doua ori si jumatate in sus, opana ajunge la chakra celui de al treilea ochi, la cap.
    Din aceasta cauza, Rubinul este si un puternic cristal capabil sa armonizeze intregul corp energetic si sa armonizeze implicit Aura.
    In lipsa de Rubin, cam aceleasi efecte le au si Spinelii sau Granatii rosii.

13.06.2013, 21:07:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sa-mi scuzati greselile ...

13.06.2013, 21:08:06
  • nicolebijou
    nicolebijou

Multumesc frumos, Gheorghitza!

13.06.2013, 21:12:34
  • carmenn
    carmenn

lasa greselile...noi citim esenta...:)

13.06.2013, 21:15:03
  • soso07
    soso07

Odeleta
    de Ion Minulescu

...
    Iti voi aduce trei smaralde nemaivazute-n alta tara,
    Trei perle blonde, pescuite de Negri-n golful de Aden,
    Si trei RUBINE-nsangerate, ascunse toate-ntr-un refren
    De Triolet,
    Pe care nimeni nu-l va intelege, - fiindca nu-i
    In lume nimeni să-nteleaga simbolul Trioletului! ...

13.06.2013, 21:28:28
  • soso07
    soso07

Poezia absoluta
    Omar Khayyam

"Noi suntem sensul unic al vesnicului Faur
    Si noi esenta prima din ochiul sau curat.
    Al lumii cerc l-aseman cu un inel de aur
    În care omul este RUBINUL încrustat."

13.06.2013, 21:35:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Una dintre cartile care mi-au ramas intiparite in minte din vremea copilariei, era "Cartea Junglei" a lui Rudyard Kipling. Una dintre povestiri, poarta numele " Ankusul regelui" in care Mowgli ajunge sa sustraga de sub paza cobrei, tepusa de manat elefanti ("ankus") obiect care apartinea regelui.
    iata cum descrie Kipling acest obiect:
    " Era un ankus lung de doi coti, ceva ce seamana cu o cange. Capatul era format dintr-un singur RUBIN rotund si stralucitor, iar manerul, lung de de douazeci de centimentri, era batut cu peruzele nelucrate puse una langa alta, ceea ce ii dadea un aspect deosebit de frumos. dedesuptul lor era o margine de JAD cu un model de flori in jurul ei, cu frunze de SMARALD si flori de RUBIN, cufundate in piatra rece si verde"

Iar morbodius, in lucrarea "Lapidariu" face o descriere deosebita a Rubinului:

" Toate gemele arzatoare, RUBINUL le intrece
    Prin sclipiri de foc, asemenea carbunelui aprins.
    De aceea Grecii, ANTRAX l-au denumit
    iar intuericul nu are puterealui s-o stinga"

13.06.2013, 22:16:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ar fi multe spus si mai ales de povestit. Atatea povestiri si legende s-au nascut in urma acestui cristal misterios, incat ar trebui sa deschidem un topic numai pentru "Povesti. povestiri si legende"
    Ne oprim aici insa deoarece CORINDONUL nu inseamna numai RUBIN. Corindon, inseamna si SAFIR, asa ca poate acum, ar fi mai nimerit sa deschidem cartea si sa vedem ce vputem afla in plus fata de ce stim despre SAFIR
    (voi incerca sa selectez informatii pe care nu le-ati stiut pana acum)

13.06.2013, 22:21:11
  • soso07
    soso07

"Cum pot sa te conving si ce sa fac
    Sa-ti dovedesc ca-n mine mai ard astrii
    Cu ce fel de cuvinte sa te-mpac
    Ca sa-ti aprind SAFIRE-n ochii albastri"

http://www.youtube.com/watch?v=OqEZdrjXu-s

13.06.2013, 23:01:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acest mineral numit CORINDON, ascunde multe mistere. Ganditi-va ce probleme au avut vechii geologi, cand si-au dat seama ca anumite pietre viu colorate, apartin aceluias mineral care a dat lumii RUBINUL ! Si cum sa le numeasca pe acestea? Rubine colorate? Dupa indelungi analize si cercetari, pentru a nu mai produce atatea certuri si discutii aprinse, au hotarat sa lamureasca problema.Corindonul care are culoarea rosie l-au num it RUBIN iar Corindonul de alte culori, l-au numit SAFIR. Intelegand prin aceasta, Corindonul Roz, Galben, Portocaliu, Galben, Verde sau Albastru. Toate sunt SAFIRE si categorisite a fi pietre PRETIOASE.

13.06.2013, 23:02:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Exista un "dar". Or fi ele toate SAFIRE, dar unul dintre ele, le intrece pe toate. Este vorba de Safirul albastru. Mai marii bijutieri ai epocii, si-ai=u invatat ucenicii, sa tina minte ca SAFIRUL este doar unul si anume cel albastru. Sia astazi, cand cineva pronunta nuimele de SAFIR vede albastru in fata ochilor iar altii, ar jura celelalte cristale viu colorate, n-ar putea fi Safire...

13.06.2013, 23:05:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Offff., sorry: "si-au"
    "si ar jura ca celelalte cristale viu colorate..."

13.06.2013, 23:08:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Din aceasta cauza, aceste Safire si au multe denumiri:
    Safire orientale
    Smaralde orientale
    Safir Verde
    Padparadscha (cel roz-portocaliu)

Safire Albastre renumite provin din Kashmir.
    In zilele noastre, cele mai multe Safire provin din Australia, Myanmar, Thailanda si Sei Lanka

13.06.2013, 23:25:03