Forum: Orice altceva Pe BRESLO se vinde orice?!

• croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Raman uimita de ce mai vand unii pe Breslo !
    Spre exemplu cineva vinde oje, altcineva posete primite cadou la promotii!
    Ce parere aveti de asta?
    Pe mine sincer ma deranjeaza sa vad ca Breslo se transforma intr-un bazar ca oricare altul.

16.06.2010, 21:17:34
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Raspunsul este cat se poate de simplu: NU!

Ai raportat produsele in cauza? Stiu ca raportarile se proceseaza la intervale fixe, si de aceea la inceput se poate sa nu se schimbe nimic. Poti sa imi trimiti daca vrei linkurile spre magazinele-bazar pe mesagerie si o sa incerc eu sa "accelerez" stergerea produselor care nu sunt conforme cu regulile Breslo. Acelasi lucru este valabil si pentru hainele "vintage" marca Terranova, MiniPrix si Mango....

16.06.2010, 21:37:05
  • peticel
    peticel

poate era oja vintage :))
    oja de la mamaie care o are de la mama ei , care la randul ei inainte de a pleca pe front...ca asistenta, a zis "ia de aici ca o sa valoreze mult. poate le vinzi mai incolo..." :)) a?

16.06.2010, 21:38:20
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Peticel mor de ras!Esti tare simpatica!
    Le-am raportat ca nu m-am putut abtine !Am mai vazut si fel de fel de toale ,dar nu m-au deranjat ,dar cu ojele e prea de tot.

16.06.2010, 21:44:57
  • tonycat
    tonycat

Si evantaie chinezesti.... mi-am cumparat si eu din D....y.

17.06.2010, 12:13:35
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Ok, produsele de care m-a atentionat coseta-fermecata au fost scoase din magazin.

Daca mai observati produse care nu au ce cauta pe B. va rog sa le raportati si, daca chiar e vorba de un magazin cu multe produse necorespunzatoare puteti sa imi trimiteti linkul prin mesagerie.

17.06.2010, 12:24:13
  • lycurycy18
    lycurycy18

eu am vazut si la cele care vand pantofi si sandale "vintage" , majoritatea perechilor sunt mai mult noi decat vintage :)

17.06.2010, 12:58:11
  • peticel
    peticel

e buna naftalina! ;)

17.06.2010, 13:26:19
  • gariana
    gariana

:))))))))) De unde le scoti mai? /// :)))))))))

17.06.2010, 13:56:57
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Pai dupa cum am spus, trebuie raportati, sau scrisi mie intr-un mesaj :)
    Ca sunt destui, asta stim, dar echipa breslo e mica, si ei sunt multi, asa ca ne bazam pe raportarile voastre.

17.06.2010, 14:23:07
  • dragonfly
    dragonfly

dar de aceasta bratara "forta dinamo" ce ziceti?
    haha

www.breslo.ro/Product/Bratara-DINAMO_177721

19.06.2010, 21:59:24
  • Androix
    Androix

Tot magazinul e bestial :)))

19.06.2010, 23:11:56
  • handMADEina
    handMADEina

Daca va trebuie manuale de a VIII-a, tot acolo le gasiti

20.06.2010, 07:42:04
  • KAEVjewelry
    KAEVjewelry

Se presupune ca pe breslo ar trebui sa gasim tot ceea ce tine de handmade, nu-i asa?
    Mi se pare penibil sa vezi la niste preturi exagerat de mari accesorii pe care le poti cumpara de la alte magazine on line...cu mult mai putin.
    Am ramas uimita sa vad si asta:
    www.breslo.ro/Product/geanta-accesorii_177619
    https://www.miniprix.ro/produs/10226/geanta-accesorii/
    Mi se pare mie...sau chiar seamana foarte bine?
    Nu vreau sa fiu rautacioasa dar daca doresc un asemenea accesoriu...ma duc la *site-ul mama*, pe care il urmaresc destul de des.

20.06.2010, 10:30:38
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Beatrice si Alexandru au fost raportate lui Luigi...in scurt timp ar trebui sa dispara toate produsele de acolo.
    Daca mai aveti... raportati si scrieti! :)

20.06.2010, 22:03:50
  • gabrielleshop22
    gabrielleshop22

Dragutele nu vindeam oje;)..Draga mea Peticel nu apreciez sarcasmul tau ,acelea erau de la o firma gen Avon ,Oriflame pe care le-am cumparat la reducere si am vrut sa le ofer CADOU persoanelor care faceau comanda la magazinul meu, nicidecum sa le VAND.Nu stiu de ce v-ati ofuscat atat de tare pentru asta, era pur si simplu un cadou, asa cum dati cadou furnituri sau o bijuterie.

28.06.2010, 15:50:15
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

:)

28.06.2010, 17:18:18
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Gabrielle nu era vorba despre tine!

28.06.2010, 17:58:34
  • gabrielleshop22
    gabrielleshop22

DA?Ce chestie! Si eu care primisem mesaj ca sa-mi scot ojele pentru ca nu se incadrau in categoriile site-ului.Deci nu de mine spuneai, nu? Oricum mai precizez inca o data ca sa inteleaga toata lumea :erau pentru a le face CADOU si le-am postat doar pentru alegerea nuantei!Got it? Aaa si asta ca un p.s. : oricum "i don't give a shit" despre ce cred anumite persoane despre mine(asta cu riscul de a fi considerata o nesimtita);)

28.06.2010, 18:52:47
  • vintagesiactual
    vintagesiactual

Gabrielle, chiar nu era vorba (doar) despre tine. Am vazut si noi un magazin care vindea pur si simplu oje. Si magazinul tau l-am vazut in aceeasi perioada, dar nu e acelasi lucru, din moment ce tu ti-ai propus sa faci mici atentii clientilor tai. Probabil s-a considerat ca desi nu le vinzi nu ar trebui sa fie postate in magazin, la fel cum nu ni se permite sa postam, de exemplu, reduceri sau oferte ca produs distinct.

28.06.2010, 19:07:55
  • gabrielleshop22
    gabrielleshop22

Ok...imi cer scuze daca m-am revoltat pe nedrept, insa am crezut ca referirea se face direct la adresa mea, asta pentru ca nu am mai vazut sa fie postate acest gen de produse de catre altcineva.Dar daca asa, repet imi cer scuze;)

28.06.2010, 19:41:13
  • tiktakro
    tiktakro

Sunteti buni sa ma lamuriti si pe mine ??
    Vintagesiactual a scris : "...la fel cum nu ni se permite sa postam, de exemplu, reduceri sau oferte ca produs distinct."...
    Unde pot citi regulamentul referitor la acestea ( nu prea am timp de frunzarit forum-ul deci un link direct mi-ar fi de mare ajutor ) ?... pentru ca si eu am facut greseala de a posta un "produs"-reducere, am primit indicatia sa il retrag ( m-am conformat) dar nu as vrea sa gresesc pe viitor ....

02.07.2010, 09:39:51
  • vintagesiactual
    vintagesiactual

In "Termeni si Conditii de Utilizare", paragraful 4. Listarea si Vanzarea, este mentionat: "Fiecare listare trebuie sa descrie in mod exact, corect, precis si complet produsul sau produsele de vanzare din acea listare." - cuvintele cheie sunt "de vanzare".

Si noi am primit acum ceva timp indicatii sa retragem reducerea, care practic nu este un obiect de vanzare in sine, dupa cum se cere in Termeni si Conditii. Am citit amanuntit regulamentul si am constatat ca e pe buna dreptate :-)

www.breslo.ro/Help/terms

02.07.2010, 10:35:35
  • tiktakro
    tiktakro

Multumesc. :)

02.07.2010, 10:52:42
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

am citit tot...deci nu am voie sa am categoria reduceri la produsele mele ? ca nu inteleg la ce va referiti? si eu am cadou la promotie un parfum, normal ca nu e handmade :), dar nu am pus poza, ce sa fac? sa il scot de la promotie? daca imi puteti spune...

15.07.2010, 22:13:27
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@cryssta: ai voie sa ai CATEGORIA reduceri in magazin. Adica sa dai click pe categorie si sa iti apara toate produsele care sunt reduse. Cum e acum la tine in magazin e ok.

Ce nu ai voie sa faci este sa ai o poza pe care scrie doar "Reduceri" si pe care sa o postezi ca si produs in magazin.

Daca nu ai poza cu parfumul, ci e doar mentionat ca si cadou, e ok :)

PS: la carti e voie doar sa postezi carti care au legatura cu handmade-ul

15.07.2010, 23:02:08
  • lycurycy18
    lycurycy18

Cinnamon eu am vazut pe breslo o gramada de carti care nu au legatura cu handmade-ul,.... sau poate cele de dragoste or avea?...cine stie, probabil daca la sfarsit se naste un copil e considerat handmade:))

16.07.2010, 10:14:20
  • lycurycy18
    lycurycy18

acum am mai tras o privire si rectific: am vazut acum cateva saptamani carti de dragoste si alte genuri inafara de handmade, ma bucur ca le-ati sesizat si le-ati sters

16.07.2010, 10:17:59
  • CrystaDesign
    CrystaDesign

cartile mele sunt pt handmade, am sters pe cea care nu avea legatura..scuzele mele
    am o alta intrebare : pot pune pe breslo anumite solutii speciale care ajuta la anumite tehnici ale artistilor nostri?, care poate nu se gasesc oriunde si nu se stie de ele in general, de ex. pasta de curatat metale? sau solutie de pete buna la orice textila?

31.07.2010, 10:50:54
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@cryssta: de solutia de pete nu sunt foarte sigura (in fond exista vanish si tot felul de chestii de curatat si in supermarket) dar solutie de curatat metal poti pune cu siguranta!

31.07.2010, 19:43:06
  • magiccraft
    magiccraft

Ma bag si eu ca musca in lapte... ca tot veni vorba de carti... la Alchemy sunt 13 carti care nu au nici o legatura cu handmade... unele au aparut si prin listele din Galerii... sunt carti de anticariat... unele valoroase... care stau in magazin de prin luna martie, dar observ ca nu s-a gandit nimeni sa sesizeze ceva in legatura cu ele...
    Cumva imi pare neclara treaba cu cartile. In categorii este o rubrica: Carti reviste, dam click si apare:
    Albume
    *
    Benzi desenate
    *
    Carti
    *
    Jurnale
    *
    Reviste
    *
    Semne de carte

Daca intram in rubrica : Carti, apar urmatoarele subsectiuni:

Cu instructiuni
    Cum sa
    De arta
    De colorat
    De poezie
    Fictiune
    Indie
    Nescrise
    Nonfiction
    Pt copii

Imi vine greu sa cred ca se refera toate la handmade... :))... de colorat handmade, nescrise handmade, de poezie handmade...

Atunci de ce exista aceste rubrici, daca ele nu folosesc la nimic?... sau daca nu este permis sa se incarce nimic din aceste categorii?

Scuze, este mai mult un exercitiu de logica... dar poate ar fi buna o lamurire in legatura cu acest subiect... :)

02.08.2010, 13:31:59
  • AnitaDamacus
    AnitaDamacus

@magiccraft: uhmm... probabil cartile se pot posta daca sunt "vintage" (adica au peste 20 de ani vechime - nu stiu in ce masura se aplica termenul la carti) sau daca au legatura cu hand-made-ul.

off-topic: sunt chiar curioasa care sunt cartile "Nescrise" o_0...

02.08.2010, 19:57:41
  • tonycat
    tonycat

Sorry, pentru cartile vintage sau ne-vintage nu exista anticariate? Si eu am niste carti tiparite acum 20,30 de ani si cum nu se tiparesc acum , din care am invatat sa crosetez si nu le-as vinde nici pe aur.

02.08.2010, 20:01:17
  • tonycat
    tonycat

Intentia de a avea si o categorie pentru astfel de carti e buna, pacat insa ca nu s-a inteles cum trebuie sau tocmai ca a fost inteleasa s-a abuzat. Cred ca o parte din cei care au calcat linia nu au facut-o cu buna stiinta, ci pur si simplu nu au primit destule informatii despre site si despre ceea ce reprezinta.Poate ca adminii site-ului ar trebui sa includa niste precizari suplimentare. Asta daca nu doresc ca Breslo sa aiba o categorie de Anticariat . Sunt sigura ca sunt destule astfel de site-uri. Cine mai doreste inca unul?

02.08.2010, 20:11:12
  • handmade.mititel
    handmade.mititel

consider ca fiecare categorie e gandita si supusa regulilor...cartile nescrise se refera(my opinion) in carti gen jurnal, creat handmade , cu pagini goale :) cu siguranta se gasesc asemenea creatii si pe breslo

02.08.2010, 20:16:23
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Um...categoriile sunt in lucru. Nu, in mod normal cartiile de pe Breslo ar trebui sa aiba legatura cu handmade-ul. Nu sunt nici eu foarte sigura, daca cred ca volumele "de anticariat", chiar daca sunt vintage si foarte valoroase, nu ar trebui postate la Carti. Cel mult la Vintage.

Eu vreau de mult sa fac o selectie prin produse, fiindca multe sunt in categorii cu totul aiurea. Sper sa se materializeze cat de curand, odata cu introducerea noilor categorii, care sper sa fie cat mai simple si clare ca sa nu induca lumea in eroare.

02.08.2010, 22:32:51
  • magiccraft
    magiccraft

Pai tocmai acest lucru doream sa il evidentiez... o oarecare contradictie in termeni... :)
    Pe de o parte, se spune ca nu este indicata postarea de carti fara legatura cu handmade-ul... pe de alta, apar categorii ca "De poezie, Fictiune, Nescrise,Nonfiction, Pt copii ". Eventual se pot posta poezii gen... "Aseara ti-am luat inel/ Si azi te vad fara el"... sau "Ti-am luat un inel... Da-mi banii pe el!"... :)) (glumesc!)

Se facea referire ceva mai sus la nu stiu ce carti a incarcat in magazin Cryssta (nu o cunosc... ma refeream doar la PRINCIPIU)... si i s-a artas atentia sa le stearga "pentru ca nu au legatura cu handmade-ul". Pe de alta parte sunt magazine, precum al lui Alchemy ( este un exemplu, mai sunt si altele) care au incarcate carti ... literatura, filosofie... sau beletristica... care se pot identifica la o simpla cautare cu cuvantul "carti"... si nimeni nu are nimic impotriva... ele stand in magazinele respective de luni bune... :)

Daca ne luam dupa categoriile care exista in stanga paginii de inceput a site-ului... am putea avea in magazine si "Muzica" si "Elecronice"si "Carti" si multe altele...de o mare varietate de genuri... Unii au incarcat produse in categoriile respective... Produse care nu au nimic de a face cu "handmade-ul", cu termenul de vintage si nici antichitati nu pot fi considerate...

La acest gen de categorii ma refeream si sugeram ca ar trebui facute specificatii clare despre ce se permite si ce nu ... Iar daca se ajunge la o concluzie... aceasta sa se aplice tuturor.
    Imi pare un pic nefiresc ca unui utilizator sa i se atraga atentia... iar altuia ... nu

www.breslo.ro/Shop/alchemy/carti_5547 (for instance!)

Apoi, daca exista o categorie Jurnale, la ce mai foloseste alta de "Nescrise"... daca se refera la acelasi lucru... la ce ar fi buna redundanta?!

In aceeasi categorie intra si aparatele foto sau magnetofoanele care exista prin unele magazine de pe aici....

Nu este un lucru rau sa existe o paleta mai larga de produse care se pot posta... cam asta este ideea mea... doar ca ar fi bine sa existe si niste termeni mai clari / conditii pe care aceste produse sa le indeplineasca. Iar daca s-a cazut de acord intr-un sens, sau altul... principiul sa se aplice, pe cat posibil, tuturor... :)

03.08.2010, 10:09:01
  • peafowlady
    peafowlady

Cartea mea postala ar trebui scoasa deci?

03.08.2010, 11:13:46
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Defapt e foarte simplu: pe Breslo pot fi postate produse handmade, materiale pentru handmade (furnituri) si, in sectiunea vintage, produse vintage (=mai vechi de 20 de ani)

Sunt de acord ca in categoria carti sunt subcategorii inutile sau redundante. Dupa cum spuneam, categoriile sunt in lucru. Working on it.

Aparatele foto, magnetofoanele, cartile postale etc etc trebuie toate postate in sectiunea vintage, si DOAR daca au cel putin 20 de ani vechime.
    Asta inseamna ca o carte care are cel putin 20 de ani vechime trebuie postata in categoria principala vintage > carti, nu direct in categoria principala "carti". O carte care NU are cel putin 20 de ani vechime poate fi postata in "carti" doar daca are legatura cu handmade-ul (de ex. carti despre tehnici, reviste de hobby, reviste gen burda etc).

Momentan, cartile de la Alchemy sunt postate in categoria corecta (vintage). Din cate estimez eu, cartile sunt mai vechi de 20 de ani, deci totul e ok. Daca cineva care chiar se pricepe poate sa estimeze ca nu e asa, rog sa raporteze produsele in cauza cu explicatia "nu au mai mult de 20 de ani vechime".

Cartile pe care crysta a fost rugata sa le stearga erau carti care nu aveau legatura cu handmade-ul si nu erau nici vintage.

@peafowlady: nu, cartea ta postala e ok, e in categoria buna si e vintage.

pe scurt: momentan, dupa regulile Breslo, tot ce e mai vechi de 20 de ani poate fi postat in "vintage". Carti, bijuterii, haine, aparate foto etc etc. Singura conditie e sa fie mai vechi de 20 de ani. Daca credeti ca nu e o idee buna ar trebui sa discutam despre asta la "Idei & Sugestii".

03.08.2010, 11:31:27
  • peafowlady
    peafowlady

Eu sincer prefer sa vad carti, aparate foto si altele mai vechi de 20 ani decat haine. Nu ca as avea ceva cu articolele vestimentare din categoria vintage, le-am inclus si eu de mai multe ori in liste insa... cele mai multe sunt doar sh. Chiar daca exista aceasta parere comun acceptata ca orice haina mai veche de 20 ani e vintage, pt mine tot sh este. Si daca dorim sa cumparam ceva de genul exista atatea bloguri... I mean... multe! Voi ce credeti?

03.08.2010, 12:01:49
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@peafowlady: daca hainele chiar ar avea 20 de ani vechime, ar fi vintage. Am cateva rochii si fuste vintage si se vede diferenta. As vrea si aici pe cat posbil sa facem o triere in curand...

03.08.2010, 12:11:06
  • magiccraft
    magiccraft

Ok... sunt de acord... cu toate ca termenul 'vintage", dupa cate stiu (dar pot sa ma insel) nu se aplica si cartilor... dar cu toate acestea tot ramane enigma cartilor (nevintage) care au subcategoriile:
    Carti
    Cu instructiuni
    Cum sa
    De arta
    De colorat
    De poezie
    Fictiune
    Indie
    Nescrise
    Nonfiction
    Pt copii
    Eu la aceste categorii ma refeream... iar de aici confuziile care pot apare fara vreo incercare de a incalca ceva regulamente...

03.08.2010, 12:43:48
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@ magiccraft: pai nu am zis ca lucram la categorii? Cand o sa fie gata o sa dispara subcateogriile ciudate.

03.08.2010, 16:35:02
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Alt magazin S.H.www.breslo.ro/Shop/AnnaMaria.Handmade

04.08.2010, 19:30:31
  • lanca
    lanca

tocmai ma uitam, fara sa fi citit mesajul tau, in magazinul cu pricina, postase ceva noutati, era pe prima pagina :).
    se vrea handmade de tricotaje, dar nu a avut niciodata ceva tricotat :P

05.08.2010, 16:21:55
  • mariapas
    mariapas

si eu am vazut obiecte decorative de casa, din pietre, care clar nu sint handmade... sau?! ...

09.08.2010, 00:19:14
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

pot fi si handmade totusi....
    la care te referi tu?:)

10.08.2010, 11:45:46