Forum: Concursuri Provocari Breslase (Berbec) : PERSONALITATI CELEBRE, FORMA SI CULOARE

  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________TEMA:

    ZODIA BERBEC - PERSONALITATI CELEBRE, FORMA SI CULOARE

    Intrucat astazi, 21 martie, este prima zi din zodia Berbec, am hotarat sa organizam un concurs dedicat acestei zodii, in care ne vom ocupa de 3 aspecte:

    1. Personalitati Celebre ale zodiei Berbec
    2. Reprezentarea prin forma a zodiei Berbec
    3. Reprezentarea prin culoare a zodiei Berbec.


    ____________________CATEGORII:

    Concursul va fi impartit pe 3 categorii:

    1. Bijuterii - De preferatcel putin colier sau bratara. Se accepta si alte piese, in locul acestora, doar daca prezinta un nivel de dificultate mai ridicat, sau daca sunt in set (spre exemplu cercei, inel, pandantiv ; sau cercei, inel, brosa)

    2. Accesorii/gadget-uri (brelocuri, amulete, huse telefon sau ochelari, breloc geanta, portofele, etc)- mici lucrusoare ce sunt destinate a fi purtate in permanenta .

    3. Decoratiuni pt. locuinta (copacei, tablouri, suporturi diverse, etc)- lucrusoare mai mici sau mai mari destinate nu doar a proteja nativul Berbec, dar si a inrumuseta caminul.


    ____________________PERIOADA DE DESFASURARE:

    21 martie - 30 aprilie 2012

    * lucrarile pot fi inscrise intre 22 martie si 20 aprilie 2012 (intervalul zodiei Berbec)
    * validarea lucrarilor se va face pe parcursul inscrierilor si pana pe 21 aprilie 2012
    * evaluarea lucrarilor de catre juriu se va face in perioada 21-26 aprilie 2012
    * votare publica 27-29 aprilie 2012
    * expozitie lucrari in magazin virtual: incepand cu prima inscriere in concurs
    * anuntarea castigatorilor si decernarea premiilor: 30 aprilie 2012

    ____________________PARTICIPARE:

    * La acest concurs poate participa orice persoana ce are magazin deschis pe Breslo inainte de 5 aprilie 2012
    * Participarea se face pe persoana, iar nu pe magazin (deci, chiar daca aveti mai multe magazine, doar cu unul singur va puteti inscrie)
    * este permisa inscrierea a maxim o lucrare pentru fiecare categorie astfel incat un participant sa insumeze maxim trei lucrari inscrise
    * lucrarea trebuie sa fie realizata manual si originala; atat lucrarea cat si fotografiile trebuie sa va apartina de drept.
    * La acest concurs nu pot participa: organizatorii, moderatorii, sponsorii si mebrii juriului.

    ____________________INSCRIERE:

    * Inscrierile se vor realiza prin email, la adresa [email protected], avand ca subiect “Berbec - *categoria vizata*”

    * fotografiile vor fi atasate mail-ului

    * corpul mail-ului va curpinde urmatoarele informatii (in mod obligatoriu):
    * numele, prenumele autorului (sau a autorilor, dupa caz);
    * numele si link catre magazinul participant;
    * categoria la care se inscrie lucrarea;
    * descrierea lucrarii: numele si pretul lucrarii; materialele si tehnicile utilizate; elementele ce compun lucrarea, dimensiuni; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii pietrelor, culorilor, formelor.
    *detalii privind disponibilitatea lucrarii, pretul de vanzare, livrarea si plata.

    * Odata cu trimiterea mail-ului de inscriere, sunteti de acord ca lucrarea, pe perioada concursului, sa apara EXCLUSIV in magazinul Provocari Breslase (de unde poate fi comandata, ca orice alta lucrare)


    * Nota1: datele personale sunt confidentiale si vor fi utilizate strict in cadrul concursului si conform cu legile in vigoare;
    ** Nota 2: Atentie la completarea tuturor cerintelor! Toate sunt obligatorii!

    ____________________CERINTE LUCRARI:


    * lucrarea trebuie sa cuprinda cel putin 2 (DOUA) pietre din cele specifice zodiei; pietrele este de preferat sa fie veritabile, nu imitatii;
    Daca pretul sau autenticitatea unor pietre este problema, atunci poate este mai bine sa va axati pe ceea ce va permiteti sau cunoasteti! Puteti oricand intreba despre pietre si surse ale acestora, si in masura in care putem, va ajutam!

    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Safir, Smarald, (Granat, Ametist, Aventurin, Disten (Kyanit, Cianit), Magnezit,

    Lista 2: -Agat Aripa de Inger -Agat de Foc -Agat Snur Mexican -Andradit -Acvamarin -Aventurin -Citrin -Cristal de Stanca -Diamant -Disten(Kyanit, Cianit) -Dolomit -Hematit -Hessonit (varietate de Granat) -Jasp Heliotrop (Piatra Sangelui) -Jasp Piatra Fermecata -Magnezit -Magnetit -Obsidian Lacrima de Apas -Ochi de Pisica (Quartzul, deoarece celalalt nu-i la indemana) -Periclaz -Sardonix -Smarald -Spinel oranj -Turmalina Bruna (Dravit)

    * In cazul in care folositi imitatii (cunoscute, uzuale) ale unor pietre semipretioase din aceasta lista, nu veti fi descalificati. Este de preferat sa fie pietrele veritabile insa pentru a avea efectul de talisman.
    * De asemeni, la evaluare juriul va tine cont de folosirea materialelor cat mai cu succes. Inca un motiv pentru acre este de preferat ca pietrele sa fie veritabile.
    * In plus, la final, Presedintele juriului va acorda puncte in plus celor ce au utilizat doar pietre semipretioase veritabile (dintre cele specifice zodiei, obligatorii)

    * Pentru fiecare categorie avem criterii suplimentare si anume aspectele de care ne ocupam in concurs:

    ___Categoria BIJUTERII: PERSONALITATI CELEBRE DIN ZODIA BERBEC - lucrarea trebuie inspirata de o personalitate celebra si indicata legatura cu aceasta, motivul alegereii

    ____Categoria ACCESORII - REPREZENTAREA ZODIEI PRIN FORMA - lucrarea trebuie sa (re)prezinte reprezentarea grafica a Berbecului. Poate fi forma intregii lucrari sau doar un aspect decorativ.

    ____Categoria DECORATIUNI - CULOAREA ZODIEI BERBEC - Sunt cateva culori specifice acestei zodii. Lucrarea trebuie sa prezinte obligatoriu cel putin una dintre aceste culori, in proportia aleasa de dumneavoastra. In cazul unei culori mai putin obisnuite acestei zodii, va trebui sa precizati sursa, pentru validare.

    * ATENTIE! Fiecare criteriu este obligatoriu la categoria caruia ii corespunde.
    **** la fiecare categorie puteti in mod optional sa utilizati in lucrare si aspecte ale celorlalte 2 criterii, lucru care va va aduce puncte in plus la rezultatele jurizarii, conform celor explicate mai jos!

    * lucrarea, la orice categorie, va necesita un anumit grad de dificultate;!

    * lucrarea trebuie sa fie noua, realizata dupa 21 martie 2012 - special pentru acest concurs.
    * lucrarea trebuie sa fie originala si personala, creata de persoana care o inscrie in concurs;

    * lucrarea poate fi realizata in orice tehnica si folosind ORICE TIP DE MATERIALE doriti, si adresandu-va nisei dumneavoastra si folosindu-va de creativitate dupa plac! ATENTIE LA FOLOSIREA PIETRELOR SPECIFICE ZODIEI: acestea trebuie sa fie naturale, pentru a avea efectul scontat!

    * ATENTIE!!! lucrarea nu va fi publicata intr-un alt spatiu virtual (magazin, blog, facebook, etc). Pe perioada concursului va aparea exclusiv in magazinul Provocari Breslase!

    * lucrarea trebuie sa aiba o descriere ce va cuprinde: nume lucrare, elementele ce compun lucrarea, dimensiuni, tehnici si materiale folosite; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii; detalii privind disponibilitatea si livrarea (metoda de plata, taxa postala, etc)

    NOTA CERINTE LUCRARI - CATEGORIA DECORATIUNI: cum spuneam sunt cateva culori specifice zodiei. Sunt culori universal valabile si/sau cu o larga raspandire si cu sursa credibila a informatiei. Nu vor fi acceptate drept culori ale zodiei altele decat acestea, daca apar doar intr-o sursa si aceea dubioasa. In nici un caz curcubeul nu este valabil tot pt o zodie. Eu ma bazez pe capacitatea si abilitatea de a urma in mod rezonabil acest criteriu. Puteti folosi tot curcubeul intr-o lucrare, insa culoarea/culorile zodiei sunt obligatorii si trebuie specificate.
    Conteaza mult munca de cercetare la aceste criterii, ale categoriilor (personalitati, foma, culoare). Nu sunt grele deloc, oricum. :)


    ____________________FOTOGRAFIE:

    * fotografiile trebuie sa fie in format jpg, maxim 1 Mb, realizate dupa cum doriti! Va sugerez totusis a acordati o atentie sporita acestui aspect, intrucat este criteriu de jurizare! Si in plus, o fotografie intunecata, incetosata, in graba realizata va face dificila observarea lucrarii, ceea ce va duce la un punctaj mai scazut si la celelalte criterii de jurizare!!
    * fotografiile trebuie sa fie anonime: nesemnate in nici un fel (cu logo, numele magazinului sau autorului), nedatate, iar numele fotografieii nu trebuie sa contina cuvinte ce pot sugera autorul si/sau magazinul;
    * fotografiile trimise vor fi in numar de 4 (nici mai mult nici mai putin); veti specifica dumneavoastra care este imaginea principala, in caz contrar va fi aleasa aleator.


    ____________________VALIDARE:

    * validarea va fi realizata in functie de criteriile prezentate in rubricile:

    _ inscriere
    _ participare
    _ categorii
    _ cerinte lucrari
    _ fotografie

    * in cazul in care cerintele nu sunt urmate in totalitate, lucrarile VOR fi descalificate, nefiind prezentate juriului spre evaluare sau publicului spre votare;

    ____________________EVALUARE:

    * evaluarea va fi realizata de catre juriu, pe baza fotografiilor si a descrierilor, cu ajutorul unor formulare;
    * evaluarea va fi realizata in mod anonim, juriul nu va avea acces la datele de identificare ale autorilor;

    * fiecare membru al juriului va evalua lucrarile in functie de:
    _ utilizarea culorilor, compozitie, originalitate;
    _ culoare, forma,proportii
    _ utilizarea materialelor si a tehnicilor;
    _ prezentare : fotografie si descriere;
    _ impresie generala.

    * Pentru fiecare aspect al evaluarii se va acorda un numar de puncte (intre 1 si 5); pe baza totalului punctelor acordate de fiecare jurat pentru cele 5 aspecte ale evaluarii fiecarei lucrari, se vor face departajarile pe categorii si se vor afla castigatorii.

    * Dupa deliberarea juriului, toate lucrarile vor fi supuse votului public (in format uzual, pe forum).

    * Lucrarilor ce contin criterile optionale categoriei din care fac parte, vor primi din partea Presedintelui Juriului, cate 5 puncte pentru fiecare criteru in plus abordat (De exemplu la categoria bijuterii se vor acorda 5 puncte daca este reprezentata si prin forma si 5 puncte daca este reprezentata si prin culoare), pentru un total de maxim 10 puncte ce vor fi adaugate la totalul de puncte obtinut de lucrarea respectiva din partea juriului.

    * Lucrarile ce contin doar pietre semipretioase veritabile (dintre cele specifice zodiei Berbec, obligatorii) vor primi inca 15 puncte din partea Presedintelui Juriului, ce vor fi adaugate la totalul de puncte obtinut de lucrarea respectiva.

    * Presedintele juriului nu va participa la evaluarea lucrarilor prin formular, ci va face doar evaluarile suplimentare.

    ____________________PREMII:

    Premiile constau in vouchere de cumparaturi in magazinele partenere
    Atat valoarea premiilor cat si lista completa a magazinelor partenere vor fi anuntate pe parcurs.



    ____________________EXPOZITIE:

    * toate lucrarile validate vor fi expuse intr-un magazin special creat pentru acest concurs, cu preturile de vanzare comunicate; acestea vor fi expuse la scurt timp dupa inscriere (dupa validare);
    * la finalul concursului, lucrarile castigatoare vor avea specificat acest lucru;
    * dupa terminarea perioadei de votare, toate lucrarile vor avea in descriere numele autorului si link catre magazin;
    * scopul expozitiei este acela al vanzarii lucrarilor; lucrarile este de preferat a fi disponibile! In caz contrar , va trebui anuntat acest lucru din timp, pentru a fi specificat acest lucru in magazin in timp util!

    ____________________MEMBRII JURIULUI:

    Presedinte juriu - organizator
    Juriul va fi anuntat in forma completa pe parcursul concursului; acesta va fi format din moderatorii categoriilor; sponsori; castigatorii premiilor “Zodiacul Breslo”(I-IV) ; alte persoane competente in domeniu.

    ____________________SPONSORI PARTENERI:

    Lista va fi completata pe parcursul concursului

    1. www.samargelim.ro
    2. www.breslo.ro/Shop/Adalee
    3. www.breslo.ro/Shop/accesorii.bijuterii
    4. www.breslo.ro/Shop/andysim2005
    5. www.breslo.ro/Shop/gemsgems
    6. www.breslo.ro/Shop/bijouxdemonange
    7. www.breslo.ro/shop/siana
    8. www.breslo.ro/Shop/IzvorulDePerle
    9. www.breslo.ro/Shop/ZOXY
    10. www.breslo.ro/Shop/hobbyshop
    11. www.breslo.ro/shop/cryssta
    12. www.breslo.ro/Shop/carla69
    13. www.breslo.ro


    ____________________ORGANIZATOR SI MODERATORI:

    Andra Marasteanu (Bijouxdemonange: www.breslo.ro/Profile/bijouxdemonange)

    Simona Andrei - Bijuterie: www.breslo.ro/Shop/andysim2005
    Alina Maihai - Accesorii: www.breslo.ro/Shop/gemsgems
    Carla Stiopei - Decoratiuni: www.breslo.ro/Shop/carla69

    ____________________LINKURI SI DATE IMPORTANTE

    Magazin Provocari Breslase: www.breslo.ro/Shop/provocaribreslase
    Pagina de facebook: https://www.facebook.com/ProvocariBreslase
    Eveniment pe facebook: https://www.facebook.com/events/342322662482141/

    Adresa email: [email protected]


    _____________________

    Va asteptam cu drag,


    Andra, Alina, Carla si Simona

    21.03.2012, 20:47:11
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Completare lista magazine partenere:

    7. www.breslo.ro/shop/siana
    8. www.breslo.ro/Shop/IzvorulDePerle
    9. www.breslo.ro/Shop/ZOXY
    10. www.breslo.ro/Shop/hobbyshop

    21.03.2012, 22:57:25
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Magazine Partenere:

    11. www.breslo.ro/shop/cryssta


    NOTA CERINTE LUCRARI - CATEGORIA DECORATIUNI: cum spuneam sunt cateva culori specifice zodiei. Sunt culori universal valabile si/sau cu o larga raspandire si cu sursa credibila a informatiei. Nu vor fi acceptate drept culori ale zodiei altele decat acestea, daca apar doar intr-o sursa si aceea dubioasa. In nici un caz curcubeul nu este valabil tot pt o zodie. Eu ma bazez pe capacitatea si abilitatea de a urma in mod rezonabil acest criteriu. Puteti folosi tot curcubeul intr-o lucrare, insa culoarea/culorile zodiei sunt obligatorii si trebuie specificate.
    Conteaza mult munca de cercetare la aceste criterii, ale categoriilor (personalitati, foma, culoare). Nu sunt grele deloc, oricum. :)

    23.03.2012, 21:17:00
  • huxley
    huxley

    Si care sunt culorile specifice zodiei? Chiar nu stiu, serios! Le-ai scris pe undeva si eu, cascata, nu le-am vazut?

    23.03.2012, 21:23:47
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Pai nu le-am scris. Le cautati voi. Ca de altfel si forma si personalitatile.
    Tocmai ce spuneam de munca de cercetare.
    E plin internetul de informatii, atat in romana cat si in engleza.
    Daca scriam eu totul, munca de cercetare nu mai exista :)

    23.03.2012, 21:37:46
  • cattie
    cattie

    "* lucrarea trebuie sa cuprinda cel putin 2 (DOUA) pietre din cele specifice zodiei; pietrele trebuie sa fie veritabile, nu imitatii;
    Daca pretul sau autenticitatea unor pietre este problema, atunci poate este mai bine sa va axati pe ceea ce va permiteti sau cunoasteti! Puteti oricand intreba despre pietre si surse ale acestora, si in masura in care putem, va ajutam!"

    Ne puteti indica,stimatate juriu ,cateva magazine de pe Breslo,de unde putem achizitiona in siguranta pietrele?...asta daca nu se incalca in vreun fel regulamentul(reclama sau mai stiu eu ce...)
    Multumesc anticipat

    23.03.2012, 22:30:59
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ar fi reclama neloiala, cu siguranta nu le-as putea gasi pe toate.
    Dar, ca idee: majoritatea magazinelor ce comercializeaza pietre de pe Breslo au pietre veritabile si au specificat unde este imitatie. Sunt totusi unele care speculeaza si in general la acestea se vede si dupa pretul de vanzare.
    Nu pot sa dau nume, insa daca ai putin timp, poti citi in aceste topicuri si cu siguranta iti vei face o idee asupra magazinelor (chiar si din interventiile acestora), asupra recunoasterii sau a pretului pietrelor:

    www.breslo.ro/Forum/Despre-preturi-la-pietrele-semipretioase_topic_1527/?p=3

    si mai ales acesta:

    www.breslo.ro/Forum/Pietre-chinezesti-vandute-pe-post-de-pietre-pretioase_topic_2387

    Bineinteles, topicurile La o CAfea pentru informatii despre pietre, inclusiv cum se recunosc (dar aici iti trebuie multa rabdare si timp sa le gasesti)

    www.breslo.ro/Forum/La-o-cafea_topic_4968
    www.breslo.ro/Forum/La-o-cafea-2_topic_5723
    www.breslo.ro/Forum/La-o-cafea-3_topic_6407

    23.03.2012, 23:31:38
  • carla69
    carla69

    Cred ca mintile deja clocesc idei si manutele se pregatesc de lucru,asata daca nu cumva ati inceput deja...sau,mai bine,ati terminat!

    24.03.2012, 11:25:24
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    De data asta n-o sa mai lipsesc!Stiu exact si personalitatea,stiu si cum vreau sa arate bijuteri,asa ca sper sa mi se fi terminat perioada de ghinioane si sa reusesc sa realizez ceea ce vreau:)

    25.03.2012, 11:44:48
  • andysim2005
    andysim2005

    Jewel, sunt sigura ca vei reusi sa ignori ghinioanele ca sa te ignore si ele pe tine. Asteptam cu drag si interes creatia ta.

    25.03.2012, 18:27:18
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Silvia, eu tii doresc din tot sufletul sa te paraseasca ghinioanele! Nu e prea distractiv cand dai dintr-una-ntr-alta, o stiu prea bine!
    Abia astept sa ne incanti :)

    26.03.2012, 06:31:16
  • iose
    iose

    cred ca ar fi fost mai interesant daca s-ar fi lasat la libere alegere a artistilor 100% compozitia produselor. mie, spre exemplu, imi plac foarte mult provocarile cu tematica, dar sa fie libere. e doar o parere, nu dati cu pietre :P.

    26.03.2012, 10:22:01
  • andysim2005
    andysim2005

    Stai linistita Iose, aici este interzis aruncatul cu pietre !! Tocmai asta era si ideea concursului, incadrarea intr-o tema data, cu anumite particularitati. Acestea sunt de fapt cele care fac diferenta intre acest concurs si precedentul. De fapt asta este o provocare mai mare ! Si cercetarea este pe masura. Cateva cerinte in plus vor duce la sporirea complexitatii lucrarilor, si, slava Domnului, exista spatiu larg pentru imaginatie... Cred ca se vor inscrie lucrari deosebite la acest concurs, am asa un sentiment... Succes, sunt sigura ca imaginatia ta va gasi iesirea spre libertate...

    26.03.2012, 12:10:08
  • iose
    iose

    am o intrebare: de ce sunt trecute doua liste cu pietre in enuntarea concursului?

    multumesc.

    26.03.2012, 14:21:05
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Buna Iose
    Bine-ai venit!
    Provocarile sunt libere, chiar de au tematica: sunt 3 sectiuni (categorii), fiecare cu tematica proprie!
    Bijuterii - Personalitati celebre in zodia Berbec
    Accesorii: Reprezentarea prin forma a zodiei Berbec
    Decoratiuni: Reprezentarea prin culoare a zodiei Berbec
    Singurele cerinte care poate nu ar parea libere este ca trebuie sa prezinte un anumit grad de complexitate si sa aiba in compozitie pietre semipretioase specifice. Gradul de complexitate este o chestiune intuitiva, fiind vorba de o provocare cu premii. Iar pietrele zodiilor- sunt cheia provocarilor acestea.
    Poti sa creezi foarte liber pe baza acestor criterii: tematica si cerinte

    Cat priveste listele, se stie ca sunt pareri impartite cu privire la pietrele asociate zodiilor, aceste aspecte ale pietrelor semipretioase si zodiilor fiind chestiuni ce dateaza inca din antichitate. Am ales doua liste, recunoscute, din surse de incredere.

    Prima lista este o sinteza din mai multe surse, a doua este parerea unui cunoscut specialist in cristaloterapie! Oricare din variante este buna, in acest concurs putand combina pietre din lista 1 cu pietre din lista 2!

    --->Lista 1:

    * La fiecare zodie, va apare una sau doua pietre reprezentative iar in paranteze sunt inca cateva pietre, pentru situatia in care prima piatra de exemplu chiar nu va fi usor de procurat.
    Trebuie tinut cont si de posibilitati.

    *Istoria multimilenara a pietrelor semipretioase, ne obliga sa tinem cont de cateva lucruri.
    Fiecare etapa istorica se remarca printr-o civilizatie a vremurilor respective.
    Daca vorbim acum despre pietrele semipretioase din Brazilia, Mexic sau Peru, nu putem face abstractie de civilizatia Inca, Maya, Azteci.
    Este una Egiptul de azi si cu altceva era pe vremea marilor faraoni.
    Toate civilizatiile au iubit nestematele si toate au cautat sa faca fel de fel de legaturi intre cristale si om, intre om si cosmos...
    Astfel, ar trebui sa respectam si traditiile stramosilor nostri dar si traditiile mai noi, aparute dupa atat de multe descoperiri senzationale.
    Iata aceste curente:
    1)Egipteni,
    2)Greci,
    3)Bizantini,
    4)Evrei,
    5)Astrologi medievali
    6)Astrologi moderni

    *Toate acestea nu rezolva disputele dintre Zodii dar rezolva altceva: Sigur nu veti gresi purtand aceste pietre.

    * Surse:
    1) Lista oficiala a Asociatiei Bijutierilor Americani si a Societatii Americane de Pietre Pretioase

    2)Dan SERACU " Cristaloterapie"

    3) Rudolf Dud'a & Lubos Rejl " Pietre Pretioase"

    4) DaEl Walker " Cristaloterapie"



    --->Lista 2:

    * Moldavitul este compatibil tuturor zodiilor!

    * Recomandarile vin partea unuia dintre cei mai recunoscuti specialisti in Cristaloterapie: DaEl WALKER, Presedinte al" Crystal Awareness Institut", U.S.A.

    26.03.2012, 15:29:11
  • iose
    iose

    multumesc, bijouxdemonange, pentru lamuriri.

    si pentru ca imi plac provocarile, am stat si am studiat pe internet tematica din mai multe perspective, ca sa zic asa, avand ca si ghid explicatiile date.

    drept pentru care mi-am gasit muza. ha! o sa fie fun :D.

    26.03.2012, 16:08:33
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Super, draga Iose!!

    Spor si inspiratie!!

    26.03.2012, 18:00:21
  • gemsgems
    gemsgems

    Aproape ca imi pare rau ca nu pot participa si eu la concurs. Bine ca mai sunt si altele! :))

    26.03.2012, 18:12:37
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ohh, mie-mi spui?!?!

    :))))

    26.03.2012, 20:25:40
  • iose
    iose

    intrebare de baraj: cele 2 pietre (minim) care trebuie folosite pot fi din aceeasi categorie (adica, spre exemplu, 2 pietere granat) sau trebuie sa fie 2 pietre diferite (adica 1 granat si 1 jasp)?

    27.03.2012, 09:17:57
  • carla69
    carla69

    iose,doua feluri de pietre,nu doua pietre

    27.03.2012, 09:22:58
  • iose
    iose

    aaaaa, si se facu lumina. super! :) multumesc pentru raspuns.

    27.03.2012, 09:45:15
  • carla69
    carla69

    Ma bucur ca am contribuit ca sursa de electricitate,ai grija sa nu te curentezi!
    Ieri o colega care mi-a vazut lucrarile mi-a facut un compliment:"Esti o ratata!"...cred ca vroia sa spuna ca "Ti-ai ratat cariera!",era o colega draga maghiara.In ultima vreme toti imi cam spun asta,dar n-am de gand sa renunt la servici....deocamdata

    27.03.2012, 10:02:25
  • iose
    iose

    draga carla, cred ca suntem multe ratate p-acilea, eu as renunta si azi la serviciu, dar cica trebuie platite facturile, ratele, bla-bla. deocamdata ma multumesc sa intind din timpul zis liber cat pot, ca sa fac ceea ce imi doresc si mi-am propus.

    27.03.2012, 10:31:52
  • soso07
    soso07

    Carla, greu cu limba romana :))) Bine, nici cu maghiara nu cred ca e mai usor (ne poate spune Diana).
    iose, cam asa e. Serviciul e pentru traiul de zi cu zi, hobby-ul pentru suflet . Ideal ar fi sa fie se suprapuna. Avem pe aici exemple care au facut o meserie din asta.

    27.03.2012, 18:07:10
  • iose
    iose

    soso, toate la timpul lor :). cu ambitie si perseverenta o sa ajungem si noi acolo, sunt sigura :).

    27.03.2012, 18:38:21
  • RonaBijoux
    RonaBijoux

    Sorina, tie ti se potriveste:

    „Ce meserie liberă e Arta!
    Golul abstract să-l faci de fluturi plin
    zbu­rând precum un mânz buimac pe harta
    iluziei, topit într-un destin.
    Să te-amăgeşti că splendidele zile
    ale vieţii tale, câte sunt,
    s-au dus în larg pre­cum nişte torpile
    în ţinta Ne­mu­ririi nimerind.
    Ca nişte Zei de ceară şi durere
    am încheiat un pact sublim cu soarta
    şi declarăm, chiar dacă nu se cere:
    ce meserie liberă e Arta!”

    27.03.2012, 18:46:15
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    hai ca m-ati facut sa rad :)))

    E o treaba si cu limba asta :D


    Frumoase versuri, Rona! Multumim :P

    27.03.2012, 18:58:15
  • soso07
    soso07

    Multumesc, Rona !!! Da, si meseria pe care o am, tot la hobby e trecuta (ca banii nu prea sunt pe masura, iar beneficiarii se bazeaza pe asta ...)

    27.03.2012, 20:04:12
  • carla69
    carla69

    Soso,si tu mergi la servici de drag,nu pentru bani?Mie imi place sa ma imbrac frumos,sa ies din casa,sa ma intalnesc cu colegii,cu copiii si-apoi sa vin acasa rupta si fara bani.Mi-am pus dintii pe datorie,cei de la cablu+net ma asteapta pana la salar,am redus ce-am putut ce sa mai reduc(materiale nu!!!)

    27.03.2012, 21:50:16
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Pagina pe Facebook: https://www.facebook.com/ProvocariBreslase
    Pagina Evenimentului: https://www.facebook.com/events/342322662482141/


    Like, share, add to interrest list

    Si bineinteles vizitati magazinele sponsorilor! Oferta este generoasa, sigur va afce cu ochiul ceva!

    27.03.2012, 22:42:48
  • gemsgems
    gemsgems

    Cred ca de data asta e cazul sa ma bag si eu in vorba, ca tot sunt moderatoare. :D De obicei ma abtin, pentru ca stiu ca forumurile provoaca dependenta. :)) Ma inscriu si eu in clubul ratatelor. :P In categoria celor care au renuntat la job pentru hobby-uri, chiar. :))

    27.03.2012, 23:28:24
  • iose
    iose

    just out of curiosity: a inscris pana acum cineva vreo lucrare in concurs? eu sunt cu a mea trei sferturi facuta, astept "za" pietre :D.

    la mine la munca sunt multi snobi....discuta o colega, la un moment dat, ca sotia lu' frate-sau i-a facut cadou de ziua ei un set handmade..."auzi, si tu, draga, ce era sa fac? i-am multumit, l-am luat, dar cred ca s-a vazut pe fata mea ce parere aveam". la care alta completeaza: "da' nu stie, draga, ca tu nu porti decat swarovsk?" si tinand cont ca multe dintre aceste persoane au venit de la Popraca si au ajuns sefi si sefutze pe diverse criterii....

    28.03.2012, 10:14:16
  • carla69
    carla69

    Sunt persoane care nu merita sa poarte Hand-made,pentru acestea s-au inventat imitatiile chinezesti

    28.03.2012, 10:25:00
  • andysim2005
    andysim2005

    Iose si Carla, spinoasa problema dezbateti. Handmade-ul este intr-adevar pentru un anumit public.Cei ce prefera in continuare bijuteriile bine cunoscute, gen swarovski (nu stiu de ce nu s-au plictisit ca mie mi-a tocit timpanele acest cuvant) sunt ori prea conservatori ori au probleme cu iesitul din rand. E un obicei la noi la romani si anume "sa fi in rand cu lumea". Dar cei ce iubesc handmade-ul sunt din ce in ce mai multi. Si daca ce ai creat incanta o singura persoana atunci ai motivatia pentru a merge mai departe.

    28.03.2012, 11:26:54
  • andysim2005
    andysim2005

    Alina, chiar ti-ai lasat jobul pentru handame sau si jobul tau e "hobby" ?

    28.03.2012, 11:28:06
  • andysim2005
    andysim2005

    ma scuzati, pentru handmade

    28.03.2012, 11:28:30
  • gemsgems
    gemsgems

    andysim, nu e un obicei la romani. Oamenii sunt la fel peste tot, in esenta. Si majoritatea prefera sa fie in rand cu lumea, pentru ca e mai comod, social vorbind. :P Probabil ca tantile alea despre care a zis iose habar n-au ce sunt alea Swarovski. :)) Si asa o sa fie mereu, asa ca e mai bine pentru sanatatea noastra sa ne obisnuim cu ideea. :P Sa ne bucuram ca noi nu suntem asa, nu? :)

    Acum un an pe vremea asta stateam in Bucuresti si munceam ca game tester si eram colega de munca cu logodnicul meu. :)) Era bine financiar si era frumos sa fiu cu el tot timpul, dar sufletul meu nu era multumit. Ma durea fiecare ora pierduta acolo, mai ales in zilele in care trebuia sa muncesc 12 ore pe zi (asta a tinut vreo 2-3 luni). :)) Asa ca la un moment dat am stat de vorba si am hotarat sa ne mutam in Sibiu, unde chiria e mai mica si orasul te impinge spre arta, vrei, nu vrei. :D El si-a gasit un job asemanator cu cel din Bucuresti, si ca bani si ca departament si a fost de acord ca eu sa muncesc de acasa... la gem's gems. :P Bineinteles ca nu doar asta fac. I'm a housewife! :)) Si acum muncesc 12 ore pe zi in fiecare zi, dar cu ce drag! :)

    Nah ca abia m-am oprit din scris... cine te-a pus sa ma intrebi? :))

    28.03.2012, 12:21:06
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Mai mult ca sigur aceia care pun astfel problema lui nea' Swarovski (apropo, si bijuteriile handmade se pot face foarte frumos si cu swarowski), sunt dintr-aceia care nu fac diferenta intre cristalul de Bohemia si cel de Swarovski, iar atunci cand le zici ca-i cu Bohemia, zic stramband din nas "hai mai bine fata sa-ti iei de la Swarowski, ca-ti da si certificat!" ;)

    28.03.2012, 15:18:13
  • gemsgems
    gemsgems

    Mie una imi plac foarte mult cristalele Swarovski. Stralucesc asa frumos ca nu mi-as mai lua ochii de la ele! Am cateva cumparate de peste un an, si imi sunt asa de dragi ca nu mi-a venit sa le folosesc de teama ca fac ceva cu ele si daca nu se vand or sa stea triste intr-o pungulita. :P

    28.03.2012, 15:30:38
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ufff si swaroski asta e acum cum era aurul pana acum 5 ani :d


    Iose, inca nu. De fapt da, dar mai are de lucru, nefiind atenta :P Deci, practic nu :p
    Te asteptam :p

    28.03.2012, 15:31:12
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Alina, mie imi place si aurul, imi place si swarowski, dar mai si gandesc si nu sunt snoaba :D

    28.03.2012, 15:32:19
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Eu sunt cu problemele tehnice momentan, asa ca va voi sacai :D

    Pagina sponsorilor Provocari Breslase, ca sa-i aveti mai la indemana!

    https://www.facebook.com/ProvocariBreslase/app_164474230283123

    Urmeaza si alte pagini: Juriu, premianti/participanti, etc :D

    Nu uitati sa vizualizati albumele, like/share pe unde va place! :P

    28.03.2012, 19:35:19
  • andysim2005
    andysim2005

    Si mie imi placeau swarovski dar am vrut sa iau o pauza. M-a saturat numai de cate ori am auzit cuvantul. Aurul n-a fost printre preferatele mele niciodata, insa obiectul la care tin cel mai mult este inelul primit de la mama la 18 ani si este din aur.
    Hei Alina, mie-mi place ca te-am intrebat. Si-mi place si raspunsul. Felicitari tie si prietenului tau pentru alegere. Acasa este acolo unde te duce inima si unde te simti tu. Iar faptul ca poti sa lucrezi ce-ti place...mmmmm....e minunat.
    Astept si eu cu nerabdare inscrierile. Insa cercetarea si executia cer ceva timp asa ca trebuie sa avem rabdarica.

    28.03.2012, 21:02:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Si eu abia astept acea vreme cand voi lucra numai la BijouxDeMonAnge, NadrArt,Tutoriale Handmade, Provocari Breslase si alte proiecte ale mele :P
    Si bineinteles, housewife :))) ca e frumos si asta :p

    28.03.2012, 21:39:10
  • gemsgems
    gemsgems

    Mie imi displacea profund aurul pana acum ceva vreme cand am zis sa comand niste furnituri aurite sa vad cum sunt. Cred ca la parerea mea despre aur au participat si metalele aurii, in culoarea aia mult prea galbena. Cand am primit furniturile aurite m-am indragostit de ele! Acum mi se pare foarte frumos si aurul. De la o vreme imi plac toate culorile si toate metalele. :D Cred ca toate sunt frumoase daca le combini cum trebuie.

    La partea cu housewife imi place ca in sfarsit am si eu timp sa fac experimente in bucatarie. :D E si gatitul tot un fel de handmade, ce-i drept. :P

    28.03.2012, 22:02:05
  • gemsgems
    gemsgems

    BTW imi place mult cum ai facut pagina de FB. :D Chiar arata bine!

    28.03.2012, 22:02:59
  • carla69
    carla69

    Am intrat si eu putin pe FB si imi place.Sa stiti ca am lipsit doar putin,eram pe aici dar lucram la proiecte de lectie,acum am terminat cu rezolvarea retelelor electrice,am mai tras cate un ochi pe aici ca m-e dooor de voi cand sunt pe alte "meleaguri".Lasa ca vineri dupa ce scap de inspectie revin mai mult

    28.03.2012, 22:27:41
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ma bucur ca va place!!

    Pe mine ma enerveaza ca au facut paginile tot timeline si nu ma mai pot juca eu asa cum mi-as dori...asta e... poate or face cumva s apoti personaliza si temeline-ul paginilor, ca momentan nu merge :(

    Anyway, pana acum sunt multumita de ce mi-a iesit!
    MAi am de lucru, oricum, si mai am si de invatat! Dar nu ma supar, ca imi place sa-mi bag nasul prin html :D:)))
    Si poate reusesc sa fac si un logo....si banner...si multe altele :D
    Dar e greu :))) ca's asa multe toate :)))

    29.03.2012, 00:16:59
  • andysim2005
    andysim2005

    Super pagina de facebook monange, deosebita si atractiva. Ce bine e cand ai cunostinte in domeniu si-ti place ce faci! Eu tin pumnii ca toate sa putem lucra "la noi" si sa ne putem vedea de creatie, familie si gospodareala. Simt asa niste arome de la gemsgems din bucatarie.... Succes la inspectie Carla si sa auzim vesti bune vineri, dupa ce ai terminat. Pana atunci spor la lucru si celor ce acum se straduiesc sa creeze minuni cu manutele lor.

    29.03.2012, 12:46:16