Forum: Orice altceva "La o cafea" (2)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Laruca,
    Jadul se poate "copia" fie prin sticle tratate special, cristale de stanca ordinare supuse unor tratamente termice si colorare artificiala.
    De asemenea, chiar Jad (nefrit) de proasta calitate, caruia i se aduc "imbunatatiri"
    artificiale si colorare perfecta, se vinde ca Jadeit (Jad scump si de buna calitate)
    cum ar fi Jadul ALB sau Jadul Imperial.

09.11.2011, 23:38:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Spuneam ca formele de Jad galben, brun sau rosu-portocoliu,
    se gasesc destul de rar si este exclus ca acrste culori sa se gaseasca din abundenta pe piata. Dupa cum ai observat, aceste asa zise jaduri, au niste culori
    incredibil de "curate" si frumoase. Asa ceva nu este posibil

dar revin, pentru creatiile noastre care nu urmaresc calitatile terapeutice
    ale pietrelor, nu trebuie sa ne facem probleme.
    Indiferent cum s-ar numi, margele ne sant foloitoare din punct de vedere al marimi, formei, aspectului si frumusetii lor.

09.11.2011, 23:44:34
  • cattie
    cattie

Eu ma duc sa imi fac somnul de frumusete.
    Pe maine :)

09.11.2011, 23:50:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nopate buna cattie si multumim ca ai fost alaturti de noi.

10.11.2011, 00:03:53
  • blanitza
    blanitza

Daaaa, am citit tot, pe nerasuflate, si m-au interesat la maximum informatiile despre masini, freze, burghie s.a. La un moment dat am avut o nelamurire, legata de urmatorul aspect - va zica exista si masina de gaurit de mana, ma intereseaza asta, pentru ca varianta cu madrina si celelalte, mi se pare foarte complicat. Am incercat sa-mi imaginez cum ar veni o piatra in madrina, si nu inteleg, nu se zgarie de la falci, cand o strangi ca sa stea fixa si sa poti gauri?

10.11.2011, 00:38:40
  • soso07
    soso07

Ametist, dupa ce ca sedinta a inceput cu o jumatate de ora mai tarziu (fi-mea a uitat sa-mi spuna), a durat pana la 9 seara . Am ajuns acasa, am spalat vasele lasate de ceilalti, mi-am pus singura de mancare si m-am odihnit putin. Si ... cine zicea de libertate ????????? Copilul mic adormise, drept pentru care la 5 dimineata s-a sculat prospat pentru o noua zi. Si eu m-am sculat, ca n-a mai fost chip sa dorm. Si cum era cu libertatea ?????????
    Nu va spun ce stare am acum, dar ... un triunghi de TOBLERONE (dark) va face minuni :))) Mmmmmmmmmm, ce buna e !!!!!
    Asa, deja e altceva :) Ametist, mai e valabila pofta ta de ciocolata cu menta? Heidi cu menta e bine? Sa-mi dai adresa (prin mesaj) :)

10.11.2011, 09:18:25
  • soso07
    soso07

Si, pentru ca la o cafea merge si o feliuta de tort, va zic si reteta mea super-simpla si de mare succes (datorita libertatii de a fi mereu altfel) :
    - 500 g ciocolata (de care vrea fiecare) - de Craciun si Pasti se aduna multa ciocolata si atunci fac tortulet cu sortimente diferite;
    - o cutiuta de smantana (200-250 g)
    - biscuiti Petit Beurre.

Se topeste ciocolata impreuna cu smantana pana devine cremoasa. Intr-o tavita (ca de chec) se pune o folie de plastic si : un strat de ciocolata (primul), biscuiti ... ciocolata ... biscuiti (4 straturi ciocolata, trei de biscuiti). Se termina cu ciocolata si mai presar eu biscuiti sfaramati. Se inchide cu folia si se lasa la rece ... cat rezistati (ar fi bine de seara pana dimineata, ca biscuitii sa se inmoaie).
    Atentie! Biscuitii nu se inmoaie cu nimic inainte. In crema de ciocolata se pot adauga diverse (dupa preferinte) : fructe confiate, nuci coapte ...
    Cand e gata, se desface din folie si se rastoarna pe platou. Se poate decora in infinite variante :)
    Pofta buna !!!!!!!!

10.11.2011, 09:28:43
  • cattie
    cattie

Mda,eu mi-am inceput dimineata cu un mini Hershey si cum vremea e de "cacao" aici (bate vantul,este frig si nici nu ploua,nici nu sta),a mers la fix!
    Am inghetat in statie ca un caine comunitar,asteptand tramvaiul 20 minute...
    Sorina,smantana fermentata sau smantana lichida pentru gatit?

10.11.2011, 09:50:25
  • soso07
    soso07

Smantana din aceea la cutie rotunda de plastic (fermentata cred). De care se mananca asa, cu lingurita (ca iaurtul) :))

10.11.2011, 10:34:18
  • cattie
    cattie

Fermentata :)))
    Aia dulce este exact cum e frisca lichida Hulala...dar mai scumpa :P

10.11.2011, 11:13:39
  • soso07
    soso07

Da, fermentata :)

10.11.2011, 11:14:48
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

Buna ziua!
    Vad ca "La o cafea 2" devine incet, dar sigur "La o cioclata!!!!", spre incantarea unora.....
    Gheorghita, multumiri de povestioara, am auzit-o si eu mai demult, da oricum, ramane adevarata.... am spus, de altfel, ca Scorpionii NU SE POT abtine de la comploturi (si intepaturi, as adauga)....
    Pacat de broscutza si bunele ei intentii.

10.11.2011, 14:11:53
  • forHOPE
    forHOPE

Buna ziua dragii mei,

Caty >m-ai innebunit aseara cu melodia aceea; m-am si visat azi-noapte ca traversam o sosea pe acea melodie...o traversam in aer, adica mergeam in aer (nu e prima oara cand visez ca zbor sau ca merg prin aer)...purtam o rochita din voal alb, cu maneci evazate, pana la genunchi si in clos. Iar vantul care adia imi purta parul in functie de acea melodie ;)) ce vis...

Soso > multumim din inima pentru minunata reteta :D

hobby.shop > sa inteleg ca va deranjeaza discutiile despre ciocolata? Daca da, imi cer scuze. Mea culpa!

10.11.2011, 14:30:57
  • hobbyshop1
    hobbyshop1

nu, nu, for Hope, mie imi plac, numa ca-mi fortzeaza autocontrolu in materie de pofte dulci.... revenim la vorbele clasice: "toate lucrurile bune sunt ilegale, imorale sau ingrasa..."
    of, offfffffffffffffffffffffffffffff!

10.11.2011, 14:43:16
  • cattie
    cattie

Ma bucur ca ti-a placut.Si mie imi place.A fost a doua melodie pe care am cautat-o in disperare pentru ca am auzit-o intr-o reclama(prima a fost Tears from the moon,din reclama de la Dorna)

10.11.2011, 14:44:50
  • ametist.shop
    ametist.shop

Melodia nu e rea , dar vampirul e si mai si .
    forHOPE , nu cumva ai visat ca a venit vampirul la tine ?
    Eu nu m-as supara daca m-ar vizita sa mancam ciocolata cu menta.

www.youtube.com/watch?v=7GqFNkggpQw&feature=related

10.11.2011, 15:24:22
  • cattie
    cattie

dap...as manca si broccoli cu el

10.11.2011, 15:28:46
  • ametist.shop
    ametist.shop

Vrei numai lucruri sanatoase.

10.11.2011, 15:30:00
  • cattie
    cattie

Care se inscrie la lucruri sanatoase...verzitura sau vampiru'? :)))

10.11.2011, 15:32:35
  • forHOPE
    forHOPE

hobby.shop > mi-ati luat o piatra de pe inima...deja ma simteam prea vinovata...

Caty > Stiu cum e caci si eu am gasit, de fapt aflasem cum se numea melodia de la Dorna...si bucuria mea a fost mare cand am gasit-o :D

ametist > Sa stii ca intr-adevar m-a vizitat azi-noapte un vampir, insa sub formade tantar. M-am trezit tocmai cand ma piscase de gat...fir-ar el sa fie cu bazaitul lui cu tot!!!
    Eu le-as da vampirilor ciocolata cu usturoi, sa vad ce s-ar intampla :))))

10.11.2011, 15:34:11
  • cattie
    cattie

Cu un asemenea vampir as arunca usturoiul,as manca ciocolate si as astepta sa vad ce se intampla :D

10.11.2011, 15:38:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Eu la intrebarea -verzitura sau vampiru'? :)))
    as spune -ambele .
    Tin mult la sanatatea mea.

10.11.2011, 15:38:55
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sa sti ca si usuroiul e sanatos , dar nu cand astepti sa vina vampirul.

10.11.2011, 15:39:58
  • forHOPE
    forHOPE

Pentru tantari nu e bun usturoiul? :)))))))

10.11.2011, 15:41:25
  • cattie
    cattie

Tot la ambele ma gandeam si eu :D
    Am luat-o razna,ma gandesc la vampiri in toiul zilei....

10.11.2011, 15:43:03
  • ametist.shop
    ametist.shop

Nu cred , unii pt. deochi folosesc .

10.11.2011, 15:43:37
  • cattie
    cattie

Pentru tantari cica ar fi bune frunzele de nuc...

10.11.2011, 15:47:48
  • soso07
    soso07

Tot pentru tantari - muscata aceea creata (indrusain parca).

ametist, "marmota" a invelit ciocolata si o pune la posta!
    cattie, la tine nu e ciocolata, dar e altceva ...
    Diana, daca nu reusesc maine, atunci ramane pe luni :)

10.11.2011, 16:05:02
  • cattie
    cattie

Multumesc mult de tot!
    Astazi ma duc la posta sa iau si firele si ma pun pe crosetat margelute,ca vad ca imi merge mana.Deocamdata nu stiu ce sa am fac cu ele,dar vorba reclamei..."nu imi trebuie,dar o vreau!",adica imi plac de mor!
    (...alt specimen aratos in reclama cu pricina,alaturi de care nu m-as supara sa mananc o noua portie de broccoli,fie ea si fara sare)

10.11.2011, 16:29:46
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc , abia astept .

10.11.2011, 17:35:11
  • forHOPE
    forHOPE

Stiu ca usturoiul nu e pt tantari; era o gluma. :-p Oricum, eu ii vanez si ii anihilez :D Dar la noapte trebuie sa ma feresc de vampiri caci mi-a aparut si mie sangele in corp :)) Nu credeam ca voi spune vreodata asta dar am vazut-o pe pielea mea: 2 litri de apa beti zilnic, fac foarte bine organismului ;)

Si, fireste...sa nu uitam de ciocolata :D

10.11.2011, 20:53:00
  • ametist.shop
    ametist.shop

Langa ciocolata am mai gasit ceva , care cred ca ti-ar face placere ,
    sau e sanatoasa .

www.breslo.ro/Product/SIROP-DE-AFINE_434177

10.11.2011, 21:10:18
  • cattie
    cattie

Buuuuuuuuuuuuuuuun!
    Am cumparata anul trecut de la Agapia,sirop si serbet de afine si serbet de catina...bune rau.

10.11.2011, 21:31:28
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Buna seara!

Am lipsit si eu cateva zile si vad ca am o gramada de recuperat! Abia la pagina 20 am ajuns! Dar ma bucur ca v-ati simtit bine!!!
    Eu nu stiu cand voi recupera sau cand ma mai vedeti activa pe-aici! Dar va salut cu drag!
    Va dau si cate-o patratica de ciocolata (eu am mancat cam mult - 1 tableta- zilele astea si deja e prea mult, nu ma simt bine... :D), si cate o ceasca de cafea/ciocolata/ceai calde si pupici cati mai multi!!!
    Si sa aveti spor si voie buna! Va imbratisez!

10.11.2011, 22:46:07
  • forHOPE
    forHOPE

Scumpa Andra, am dori sa te vedem mai des pe aici pe forum...;) Multumim mult pt ciocolata dar...eu nu vreau...in seara asta sunt cam suparata...
    Va pup pe toti si va doresc noapte buna! :-*

10.11.2011, 22:55:13
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Draga mea, te imbratisez! Sa stii ca ciocolata face bine la suparare! :p Hai ca-ti trimit eu ganduri bune si te vei simti mai bine!:)

pentru o perioada, chiar nu voi avea cum sa fiu mai activa. Deja trebuie sa renunt la ceva proiecte, care oricum au mers schipatand din aceleasi motive pt care nu am cum nici acum sa fiu activa: lipsa timpului, schimbarile si usoarele probleme de sanatate...Acum trebuie sa ma reorientez, sa-mi restabilesc prioritatile din mers si sa vad ce ma mai asteapta!

10.11.2011, 23:03:14
  • blanitza
    blanitza

Ca veni vorba de cantecele de reclama, eu mor dupa o melodie de la o reclama de cafea, ceva sud-american, ce rau imi pare ca nu pot sa v-o lalai aci, ca poate-o stie cineva, si-mi spune numele ei, s-o pot gasi...
    Andra scumpa si Diana, va urez sanatate si odihna, fetele, ca voi nu prea dormiti bine, stiu eu, faceti ce faceti, si exagerati, zisei eu, care ma prinde 2 noaptea bantuind pe forum...
    Noapte buna, dragele, fara vampiri si alte lighioane!!!!
    Noapte buna, Gheorghitza, ai fost scump la vorba azi, si nu mi-ai spus povestea..., sper sa mi-o spui maine...

11.11.2011, 01:41:52
  • cattie
    cattie

Blanitza,macar la care cafea este reclama sa spui :)

11.11.2011, 08:15:46
  • ametist.shop
    ametist.shop

Daca de la pietre , prin ciocolata , tot am ajuns si la muzica ,
    vreau sa stiu ce parere aveti despre Queen cu Adam Lambert .

http://www.bestmusic.ro/stiri/queen-adam-lambert-live-mtv-ema-2011-video+105570.html

11.11.2011, 20:17:40
  • forHOPE
    forHOPE

Multumesc pentru urare, scumpa Blanitza :-*

Vreau sa va arat si eu ceva...este ceva improvizat de mine ;) :

http://www.youtube.com/watch?v=WQ_diedbDyM

-sper sa nu fim singurele pe aici Amestist...

11.11.2011, 21:14:30
  • cattie
    cattie

Ametist,nu suna rau dar Fredy Mercury a fost UNIC si altul care sa il egaleze nu cred ca o sa se nasca in acest mileniu

11.11.2011, 21:27:02
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Am ras cu lacrimi Diana :))))

11.11.2011, 21:30:33
  • ametist.shop
    ametist.shop

Fredy Mercury mi-a placut si imi place si acum foarte mult .
    De atunci am mai vazut concerte cu Queen , dar nu mi-au placut .

11.11.2011, 21:41:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ce tare...
    N-am stiut ca forHOPE este de vitza nobila cu sange fierbinte...
    Oare imi ghiceste si mie viitorul?

11.11.2011, 22:47:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Andra,
    ne spui si noua cum sta concursul ala cu HOROSCOPUL?
    Sant breslasi interesati de aceasta tema?
    Nu mai stim nimic...

11.11.2011, 22:50:04
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Sa stii ca sunt interesati de aceasta tema!
    Am primit mail-uri si de inscriere si de intrebari!
    Apropo, la un moment dat ti-am forwardat un mail...pe o adresa de-a ta tot pe gmail! hihihi Ca iti ceream parerea, fiind vorba chiar de listele cu pietre! Daca e, il trimit din nou!

12.11.2011, 13:40:19
  • forHOPE
    forHOPE

George, George...m-ai facut sa rad :))) de vitza nobila cu sange fierbinte...:)))) sangre caliente...amor gitano...:))))) Viitorul l-as putea ghici doar face-to-face...deci...:)

Dragi breslasi, ati auzit de piatra acra?? Stie cineva amanunte despre aceasta piatra? Eu am un martisor in forma de veverita, din aceasta piatra; de unde stiu? Mai vorba aceea din reclama cu fainoshag: "M-a gadilat sub limbutza" si am gustat-o! Si are gust acru...asta inseamna ca e piatra acra?

si in incheiere, va transmit starea mea sufleteasca:

http://www.youtube.com/watch?v=oOmidnvCZUg

- a nu se interpreta gresit! Ma refer la iarna, nu la Whiskas...eu nu renunt la ciocolata mea :-p

12.11.2011, 16:15:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE
    ALAUN=Sulfat dublu de Aluminiu si Potasiu
    are denumirea populara de "Piatra Acra"
    -Culoare de la transparent la translucid (uneori slab albicios)
    -Luciu sticlos,
    -Duritate 2-2,5
    Proprietati:
    -alcalinizant digestiv (batranii foloseau Alaunul pentru probleme digestive)
    -puternic astringent (batranii il foloseau pentru oprirea sangerarilor)
    -se foloseste inca si in cosmetica (in special de frizerii mai batrani) pentru a opri sangerarile cauzare de taieturile de brici sau lama folosite la barbierit.
    (Inca se mai gaseste si pe la drogherii sub forma de creion
    iar la farmacii, sub forma de pulbere)

12.11.2011, 16:36:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

bijouxdemonage,
    hmmm, "inca sant interesati"...
    Eu credeam ca deja ai o lista cu inscrisi...
    Sa fie acest concurs chiar asa lipsit de interes?
    Ce facem cu Ciocolata noastra???
    Daca va fi nevoie, iti mai rupi tu din pretiosul tau timp
    sa-i duci o ciocolata calda???

12.11.2011, 16:41:36
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

n-am spus asa.... ca inca sunt interesati....
    in fine..si eu ma asteptam la altceva...desi stiu ca toata lumea se inscrie pe ultima suta de metri ;)

iti trimit iarasi mail-ul de care iti spuneam?

12.11.2011, 17:03:51