Forum: Orice altceva SPAM in mesagerie

• simohandmade1
    simohandmade1

:))

05.03.2014, 22:27:17
  • alchemy
    alchemy

Pentru mine mesageria breslo nu este un serviciu gratuit ci unul inclus in pachetul platit pentru activarea magazinului, asa ca ramane un abuz felul asta de publicitate. Gratuit este pentru cine nu plateste contul.

05.03.2014, 23:00:10
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Ultima asociere cu bannerul publicitar in geamul apartamentului fara acordul proprietarului, este total nepotrivita.
    In geamul dumneavoastra, respectiv in magazin, nu vi se afiseaza nici un banner publicitar strain.

Mesageria Breslo este un serviciu gratuit de care beneficiaza absolut toti utilizatorii Breslo. Nu este un spatiu platit, nu este un spatiu privat, este un spatiu care apartine Breslo si de care noi fiecare ne folosim pentru comunicare, personala sau profesionala, si prin care Breslo poate alege sa comunice si se/ne promoveze in orice forma.
    Si astfel, Breslo trimite un mesaj publicitar din partea magazinelor care au cumparat pachetul publicitar Breslo 7, tuturor utilizatorilor Breslo. Nu aceste magazine isi trimit singure mesajele, e doar o parte a pachetului publicitar pe care l-au achizitionat, asadar nu e corect sa le aratam cu degetul si sa nu le acordam nici o sansa.

Daca doriti asocieri, ganditi-va la cutii postale puse la dispozitia noastra fara a se percepe vreo taxa, in incinta unei firme private, Breslo, in care ne avem gazduite/inchiriate magazinele. Casute postale in care gasim diverse pliante, afise si tot felul de materiale publicitare si comunicate importante

Nu pot spune ca sunt incantata de forma actuala a noului sistem de publicitate prin mesagerie. Daca as lipsi vreo saptamana doua...ar fi haos... Plus ca ma gandesc ca este foarte posibil ca si alte magazine, care nu au platit pentru publicitate prin mesagerie - deci prin intermediul Breslo-, vor incepe sa-si faca reclama singuri trimitandu-mi mesaje publicitare (daca n-au inceput deja). Si probabil ca as fi mai multumita daca as avea si un controla supra a ceea ce primesc in mesagerie.

Cu toate astea incerc sa gandesc obiectiv si pozitiv si sa le gasesc si avantajele, nu doar pentru cei ce au parte de publicitate, ci si pentru mine, ca utilizator.
    Cu aceasta ocazie pot descoperi magazine sau oferte noi. Nu am (si sunt convinsa ca nu are nimeni) timpul necesar sa descoper absolut toate magazinele si ofertele si produsele interesante de pe Breslo, nu am cum sa bat Breslo "la pas" si sa cunosc toate magazinele. Nu intotdeauna stiu ce caut sau am nevoie sau pur si simplu nu am timp sa caut si, uneori, un impuls este binevenit sau vederea unui produs sau magazin poate crea o idee noua, poate naste noi nevoi. Nu am timp mereu sa colind un magazin sa vad ce ofera, iar o mica introducere, precum cele din mesajele publicitare, pot ajuta.
    Stiu ca, traditional si comfortabil si chiar fascinant, intrigant, este sa caut eu, sa descopar eu lucruri, sa ma pierd printre link-uri, printre frumuseti care mai de care din n-spe magazine pe care le intalnesc in cautarile mele. Dar, e la fel de frumos sa vina si sa se prezinte si singure. De multe ori mi-as fi dorit sa descopar magazine sau oferte mai devreme...

Nu sunt de acord ca aceste mesaje sa li se trimita doar utilizatorilor-cumparatori, deoarece asta m-ar forta sa-mi fac un cont nou special pentru cumparaturi, ceea ce chiar m-ar deranja fiindca ar trebui, si pe acela, sa-l verific zilnic si gestiunea ar fi chinuitoare. Poate ca unii dintre vanzatorii Breslo nu sunt si cumparatori, sau pur si simplu nu vor sa auda de alte magazine. It's fine by me. Suntem multi altii, care suntem si cumparatori si vanzatori.

Cu siguranta o optiune de activare/dezactivare a optiunii de primire de mesaje publicitare, ar fi o idee buna si ar fi excelenta daca am putea alege doar categoriile de interes (de exemplu doar furnituri, sau doar handmade, sau doar vintage, sau toate trei, sau in orice combinatie, sau si subcategorii, etc) . In general pe multe platforme diverse, cand iti faci cont, poti bifa niste optiuni- sa primesti mesaje cu noutati/publicitate de la platforma, de la utilizatorii platformei, de la partenerii externi, de anumite categorii de produse/informatii etc. Chiar e o optiune viabila pentru ca toata lumea sa fie multumita.
    Oricum, cel care-si cumpara publicitate, nu ar avea nimic de pierdut daca s-ar introduce o astfel de optiune, un mesaj trimis catre cineva care nu e interesat si nici nu vrea sa auda sau nu e de acord cu astfel de publicitate, este un mesaj trimis degeaba. Ideea publicitatii este sa ajunga la un public anume, interesat, nu sa ajunga ... la gunoi.

Iar pentru cei ce-si cumpara publicitate, cu siguranta traficul in magazin este crescut si este un lucru important, castigandu-si astfel fani si vizibilitate sporita. Pe termen lung nu au decat de castigat si tine doar de ei sa se mentina.
    Sugerez o deschidere mai mare fata de eforturile altora de a ne promova. Pana la urma, sunt sanse pentru toata lumea. Probabil unii nu au sau nu simt nevoia de asa ceva, dar sunt altii care o fac si investesc in a-si atrage clienti, vizitatori, fani. Fiecare munceste, investeste si isi desfasoara activitatea in stilul propriu. E loc pentru toata lumea. Unii muncesc ani si se folosesc de toate uneltele gratuite puse la indemana si se fac mai mult sau mai putin cunoscuti, unii nu dispun de avantajul anilor de munca sau de timpul necesar pentru desfasurarea de alte activitati si folosirea uneltelor respective.
    E de preferat sa acordam o sansa tuturor magazinelor, chiar si celor care fac eforturi pentru unii de neinteles si de neconceput, de a se face cunoscuti. Si pe deasupra, e de dorit sa acordam o sansa si noilor idei si metode de promovare si imbunatatire a platformei si a activitatilor desfasurate pe Breslo. Daca nu va functiona, probabil ca nu se va mai insista. Dar daca va functiona, e un castig pentru toata lumea, pe termen lung si castigurile pe termen lung sunt printre obiectivele majoritatii.

Si cam atat, ca deja am facut un eseu si nu vreau sa va mai rapesc din timp inutil. Dar asta gandesc eu dupa doua saptamani in care am citit parerile, am rumegat sentimentele si gandurile proprii fata de mesajele primite si noua metoda de publicitate si am cautat sa gasesc avantajele si dezavantajele acestei metode pe termen scurt si lung, dar si solutii.

Noapte buna!

Andra

05.03.2014, 23:01:13
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

@ alchemy, e gratuit, fiindca il aveai inca dinainte de a-ti deschide magazinul si chiar daca nu ti-l deschideai si chiar daca ti-l inchizi sau ai magazinul in vacanta.

Tu nu platesti pentru utilizarea platformei - mesagerie, cumparaturi, favorite, galerii, forum, etc, tu platesti pentru gazduirea magazinului si a produselor (implicit portofoliul). Atat.

Indiferent cum alegi sa percepi lucrurile, ele tot la fel raman.

05.03.2014, 23:03:08
  • alchemy
    alchemy

@bijouxdemonange, orice ai spune in sinea ta sti si tu foarte bine ca e un abuz ceea ce se intampla. Eu platesc pentru un spatiu virtual unde imi gaseam confortul, acum acest confort incert incet dispara.
    Despre publicitate: sigur ca e foarte important ca ea sa-si atinga publicul tinta asa ca ar fi mai interesant de instalalt un buton pentru obtiunea de a primi sau nu anumite mesaje dar probabil adimii sunt ocupati cu alceva decat cu ceea ce au tot promis de ani de zile (diferite facilitati ale platformei). Un simt al masurii se vede clar ca lipseste publicitate peste publicitate; sunt curioasa urmatorul spatiu de publicitate care va fi?

05.03.2014, 23:20:48
  • alchemy
    alchemy

si un amanunt eu aici am avut mesagerie decand am deschis magazinul :) pentru ca asa am aprut,nu am avut mesageria inaintea magazinului; am venit cu oferta mea intr-un cadru care mi-a oferit gazduire in anumite conditii.

05.03.2014, 23:26:58
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Ca ar trebui imbunatatita forma, da, consider, dupa cum am si detaliat mai sus. Dar de aici pana la abuz, e foarte mult, chiar nu e cazul.

05.03.2014, 23:28:41
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Asta nu schimba faptul ca mesageria e un serviciu de care beneficiezi chiar si daca nu platesti taxa magazinului. Serviciile astea sunt bonusuri la gazduirea magazinlui dar sunt independente de acesta.

05.03.2014, 23:34:02
  • alchemy
    alchemy

Mesgeria este un instrument necesar in desfasurarea functionala a magazinului si o folosesc in acest scop (cu anumite exceptii). Asa ca eu vad strans legat contul platit de mesagerie, daca nu am magazinul platit crezi ca intru asa pe mesagerie si leg conversatii? Scade confortul pe platforma asta vreau sa spun.

05.03.2014, 23:44:14
  • alchemy
    alchemy

citat din regulamentul breslo:
    "Breslo nu este de acord cu SPAM-ul in interiorul comunitatii. Din acest motiv, mesajele promotionale nesolicitate sau reclamele de la reprezentati sau afiliati ai altor servicii exterioare, site-uri sau alte produse, nu sunt permise."

05.03.2014, 23:44:54
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Da, stiu citatul. Mesajele publicitare in discutie, insa, sunt trimise de Breslo, fiind parte din pachete de publicitate concepute si oferite de Breslo, deci nu se pot incadra in ceea ce interzice acea regula.

06.03.2014, 00:04:09
  • alchemy
    alchemy

adica Breslo isi incalca propiile reguli?

06.03.2014, 00:08:08
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

nu, adica regula nu se refera la Breslo.
    Breslo nu este nici site sau serviciu exterior, nici alt produs sau alt magazin, nu este magazin pe Breslo, nici nu se foloseste de datele furnizate la crearea contului si apoi la cumpararea gazduirii magazinului (deci datele furnizate ca utilizator si client Breslo- mail, informatii personale, etc).

06.03.2014, 08:11:54
  • Breslo
    Breslo

Buna tuturor,

Deoarece s-au exprimat toate punctele de vedere, atat din partea noastra, cat si a celor ce sunt pro sau impotriva acestui tip de promovare, topicul va fi inchis.

V-am inteles punctele de vedere si incepand cu saptamana viitoare veti putea observa schimbarile in pachetele publictare din seria 7 www.breslo.ro/Shop/breslo

Daca doriti sa ne mai comunicati ceva pe acest subiect, va rugam scrieti-ne prin mesagerie sau la [email protected]

Zi frumoasa!

06.03.2014, 10:03:57