Forum: Orice altceva Vi se pare normal?
CinnamonClovesIdeea este ca nu putem interzice feedbackul nimanui. Este o forma de cenzura pe care nu vreau sa o vad aplicata pe Breslo, fiindca sunt de parere ca oricine, indiferent de acțiunile sale (in cazul asta, neridicarea unei comenzi) are dreptul la o replica/justificare/parere.
17.08.2010, 16:00:27
Faptul ca cineva nu ridica o comanda trebuie penalizat cu feedback negativ. Daca acest lucru se repeta, ii suspendam contul. In cazul de fata, un feedback neutru nu mi se pare o tragedie: nu afecteaza cu nimic procentajul vanzatorului si reflecta prin comentariu destul de clar motivul feedbackului. Chiar nu vad care este problema cu el.
Am primit si eu la randul meu feedback pozitiv de la cineva care nu a ridicat coletul, si treaba asta nu m-a incalzit cu nimic. In schimb, am primit neutre de la cineva care nu a confirmat comanda. Nici cumparatorul respectiv nu a avut ocazia sa imi cunoasca munca, ar fi trebuit sa ii blocam si lui dreptul de a lasa feedback?
Din punctul meu de vedere, o tranzactie incepe atunci cand s-a trimis comanda. Daca ea nu se incheie cu bine pentru ambele parti, feedbackul trebuie sa reflecte asta, dar solutia nu este sa ii taiem dreptul la replica uneia dintre parti. Consider ca si meseria de artist implica niste riscuri, si unul dintre ele este sa te trezesti cu feedback neutru, chiar si de la cineva care nu a avut ocazia sa iti cunoasca munca. Este un risc pe care fie il minimizam cu plata in avans, fie ni-l asumam.
Ca o mica paranteza: am comandat acum vreo saptamana niste cercei de aici, vroiam sa ii fac cadou. Comanda mea nu a fost nici pana acum vizualizata, daramite trimisa - pe scurt, nu vor ajunge la timp pentru cadou, asa ca a trebuit sa anulez comanda. Vreti sa imi spuneti ca nu ar trebui sa las feedback neutru fiindca nu am "cumparat" efectiv nimic?
peafowladyCazul pe care l-ai prezentat tu este diferit, eu cred ca ai dreptul sa lasi neutru pentru ca a fost vorba de neseriozitatea vanzatorului. Ca vanzator, ai niste responsabilitati, avand un magazin, ca client, ai obligatia sa iti ridici comanda. Nu mi se pare asa complicat... trebuie doar analizat de unde pleaca problema. Fiecare are dreptul sa-si spuna opinia, insa aici opinia vine insotita de o apreciere, fie la adresa produsului (in posesia caruia nu a intrat din PROPRIA vina-cazul Siminei), fie la adresa vanzatorului (cum e cazul tau, si aici intra o gramada de chestii gen, comunicare proasta, "servire" proasta, etc ).
17.08.2010, 16:45:28
Cred, in concluzie, ca fiecare vede lucrurile in felul lui dar mie mi se pare ridicol sa intru in magazinul cuiva si sa citesc "Hei, uite, ti-am lasat neutru pentru ca n-am binevoit sa-mi ridic comanda". Asta e o explicatie sau o opinie?
In orice caz, cred ca doamna care a lasat neutru putea sa fie mai explicita si sa scrie "Nu am ridicat..." in loc de "Colet neridicat". But that's just me.
SiminaCinnamon, pot intelege ca breslo este impotriva cenzurii, pot intelege argumentele pe care le-ai adus, insa ma simt in continuare nedreptatita. Oricum, nu mai conteaza sa bat apa in piua pe tema asta pentru ca nu sunt un plod rasfatat care se da cu fundul de pamant ca sa obtina ce doreste.
18.08.2010, 20:36:48
In orice caz, sa ma simt cu sufletul impacat, trag un semnal de alarma pentru toate colegele de aici: oricine poate face o comanda din magazinul vostru, o poate anula apoi sau, dupa caz, sa nu ridice coletul de la oficiul postal si apoi sa va lase feed negativ, doar asa, de distractie! Sa nu va simtiti in siguranta nici macar dupa un an, pentru ca respectivul client are posibilitatea sa-si ”exprime opinia” chiar daca abia isi mai aminteste ce a comandat si ce s-a intamplat cu atata timp in urma. Iar daca va veti adresa echipei Breslo si veti cere sa vi se faca dreptate, veti primi un raspuns de genul: ”noi nu ingradim libertatea de exprimare”! Frumos!
Din cate imi amintesc, mai fusese un caz in care o colega a primit un feed negativ nejustificat care a fost anulat imediat! Eu a trebuit sa astept mai bine de o saptamana ca sa primesc un raspuns! O, da, scuze, toata lumea e ocupata!!!!
Repet, nu sunt vinovata cu nimic. Nu merit feed neutru pentru ca eu am facut tot ceea ce depindea de mine (chiar si mai mult!) pentru ca aceasta tranzactie sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Clienta mea este cea care dupa aproape un an se trezeste ca are de lasat un feedback. Sincer, nici nu ma asteptam sa aiba tupeul sa-mi lase feedback vreodata, dupa ce a facut (apropo, a fost singurul colet care mi s-a returnat de cand am magazinul pe breslo!)
Toate astea le stiti, insa se pare ca nu conteaza.
In fine, din punctul meu de vedere subiectul este inchis.
Daca am parut usor sarcastica, imi cer scuze, nu e genul meu, insa chiar sunt foarte suparata si dezamagita.
Cinnamon, poate ca pentru multe dintre fetele de pe breslo un feedback negativ ori neutru nu conteaza. Si eu l-as fi inghitit nemestecat daca stiam ca am facut vreo boacana. Insa asa, in conditiile de fata, nu pot sa-l inghit. Poate ca pentru altii nu conteaza, insa eu ceea ce fac nu fac pentru bani, ci pentru sufletul meu, asa ca poate conta intr-atat de mult incat sa renunt la magazin si la colaborarea cu Breslo. Cu parere de rau, pentru ca m-am simtit chiar bine aici ininte de intamplarea asta nefericita. O fac din principiu. Pentru ca asta simt acum. Daca imi va trece si ranile sufletesti se vor inchide, poate ma voi intoarce. Nu stiu inca.
Se poate ca in ochii altora sa fie un gest exagerat, insa din punctul meu de vedere nu e.
Le multumesc tuturor fetelor care m-au sustinut si va doresc tuturor sa fiti mereu atat de saritoare si altruiste! Datorita voua mi-a renascut credinta in bunatatea sufletului omenesc!
Gata, inchei ininte sa fiu prea melodramatica!!!!
Va pup cu drag!
Simina
havinam urmarit de pe margine discutiile de aici; dupa ultima interventie a lui cinnamon( deloc aplicabila cazului siminei- cazul expus n-are absolut nici o legatura/relevanta cu situatia siminei) sunt de parere ca siminei i s-a facut o mare nedreptate prin acel feedback neutru acordat nejustificat.
18.08.2010, 20:54:45
ca un simplu cititor ar trebui sa inteleg ca vina siminei a fost ca a luat-o in serios pe tipa respectiva si si-a facut datoria de vanzator? sau care este partea unde ea merita acel neutru? pt ca mie nu imi este f clar. adica cumparatorul e nemultumit ca tranzactia nu s-a finalizat pt ca el, cumparatorul, s-a aflat in imposibilitate de a ridica coletul de la posta- din varii motive, drept pt care trebuie sanctionat putin vanzatorul, nu?!?! suna usor usor a 'lucru romanesc'... ala cu capra vecinului...
nu sant pt ingradirea libertatii de exprimare insa cazurile particulare trebuiesc tratate ca atare si cel al siminei este unul dintre ele. stiu ce inseamna sa mesteresti din pasiune, chiar daca poate in zilele noastre, in romania, lucrul asta poate parea sinonimul utopiei, asa incat inteleg perfect nemultumirea si dezamagirea siminei si sant convinsa ca echipa breslo va lua toate masurile pt a nu creea un precedent nedorit in istoria breslo.
SiminaAm discutat cu Luigi si am ajuns la concluzia ca nu voi renunta la cont, pentru ca acolo am lista cu magazinele si produsele preferate, datele de contact ale prietenelor de pe breslo si alte informatii la care tin. Insa nu vreau sa mai vand nimic deocamdata, asa ca l-am rugat sa-mi stearga produsele din magazin. Se pare ca nu sunt pregatita sa-mi asum acel risc la care se supune un artist de pe breslo. Ori sunt prea sensibila si exagerez. Insa asta este hotararea mea acum.
19.08.2010, 19:32:41
Va pup!
Simina
magiccraftAm urmarit si eu evolutia situatiei... si ma asteptam la "un final fericit"... din pacate observ, ca aici nu se aplica principiul:"situatii similare ... raspuns identic la toate"...
20.08.2010, 11:27:11
Nu inteleg (iar ma refer la logica... ratiune...) de ce au trebuit atatea parlamentari... exemple pe langa subiect... justificari... pentru o situatie similara cu o alta, anterioara, la care s-a luat o decizie favorabila vanzatorului (si, nu vreau sa fiu prost inteleasa: si atunci si acum vanzatorul aveau dreptate) si s-a procedat corect!
Dupa logica lucrurilor, la fel TREBUIA sa se intample si in cazul SIMINEI!
Culmea: " vanzatorii"... ar trebui sa pastreze o "arhiva" de documente... poate si 10 ani... :) in schimb, cei care" cumpara"...( nici macar nu ridica coletul de la posta)... sunt priviti cu indulgenta... pentru a nu li se "ingradi dreptul la exprimare"... :)) deja ajungem pe plaiuri kafkiene... :))))) Nimeni nu pledeaza pentru ingradiri... dar dreptul la exprimare sa fie CORECT.
Adica o persoana care a acumulat 7 feedback-uri neutre si 4 negative... de la persoane diferite!... sa inteleg ca are mai mult credibilitate decat un creator care are numai fedback-uri pozitive si un magazin cu creatii foarte frumoase...
Pe scurt toata situatia se putea rezolva stergand acel feedback ... nici neutru... nici pozitiv pentru un produs care nu a fost cumparat.... cu toate ca este meritat feedback-ul pozitiv pentru vanzatorii carora li s-a returnat coletul macar pentru ca acestia au cheltuit bani si timp si energie pentru a fi corecti ... iar cumparatorii nu au catadicsit nici macar sa trimita un mesaj cu scuze!
Mai am o singura remarca... RISCUl ni-l asumam in tranzactii... el nu are nici o legatura cu latura artistica... nu cunosc nici o disciplina in cadrul programei de invatamant a facultatilor de arte plastice care sa se refere la "riscul meseriei de artist"... :) Ca o creatie artistica sau nu... place sau nu place... nu despre asta este vorba aici.
Aici este vorba ca nu s-a aplicat acelasi principiu la situatii similare... si este ingrijorator ca astfel se creaza un precedent care ni se poate intampla oricaruia dintre noi!.... si este pacat ca asa pierdem dintre noi creatori sensibili si de bun simt.
CinnamonClovesDupa cum am scris si in primul mesaj, feedbackurile nejustificate si razbunatoare le stergem fara comentarii.
20.08.2010, 13:41:52
Primul caz pe care l-am avut a fost complet diferit de cel de acum. Atunci, unui vanzator i s-au cumparat vreo 5-10 produse din magazin si a doua zi i s-a dat pentru fiecare un FB negativ. Comanda nu fusese nici macar confirmata. A fost un caz clar de razbunare, de aceea am reactionat prompt.
Cazul de acum este ceva mai complicat. Siminei i s-a intors coletul, dar a lasat doar neutru. Peste aproape un an, primeste negativ de la cumparator, ulterior schimbat in neutru. Cumparatorul sustine ca coletul nu a ajuns la posta. Simina nu mai are nicio dovada de expediere/retur. Nu e nici pe departe la fel de clar cum au decurs lucrurile.
Deoarece cumparatorul a schimbat de buna voie FB din negativ in neutru, nu cred ca in spate a fost o actiune de razbunare, ci doar o mare neintelegere pe care incerc sa o deslusesc si eu aici.
Independent de cum se rezolva situatia aici, trebuie sa fac urmatoarele precizari:
* nu va cere nimeni sa pastrati nici un document. Atunci cand apare o problema, va recomand cat se poate de serios sa faceti o poza doveditoare (la avizul de retur, la colet, la chitanta de expediere) pe care sa o uploadati la Imagine de Apreciere atunci cand lasati feedbackul. Apoi nu aveti de cat sa aruncati toate documentele, imaginea ramane acolo si o putem vedea si noi in caz de ceva.
*daca primiti vreun FB negativ nejustificat, facem tot posibilul sa il stergem. Daca aveti uploadata o imagine care sa dovedeasca ca voi ati procedat corect, stergerea FB-urilor de razbunare va merge mult mai repede. Nu aveti de ce sa va temeti cand lasati un FB negativ. La imagine de apreciere puteti uploada dovada si daca veti primi ca razbunare un negativ, il vom putea sterge fara discutii.
*sanctiunea pe care o puteti (si chiar va rog sa o faceti) aplica userilor neseriosi sunt FB negativ. La multe negative, contul va fi sters. Ideea de a nu permite userilor care nu au ridicat coletul sa lase niciun fel de feedback nu mi se pare nici mie si nici lui Luigi ok. Vom actiona doar daca feedbackul este negativ sau neutru din razbunare. Am citit prea multe povesti despre colete pierdute la posta, marcate ca retur in loc de mandat si alte asemenea, si cred ca e destul de periculos si ar crea un precedent nedorit daca am spune din start ca oricine nu ridica un pachet nu mai are voie sa dea feedback. In plus, daca cei care nu ridica pachetul nu mai au dreptul la FB, de ce ar avea dreptul cei care nu confirma comanda? Mi se par doua situatii similare cu singura diferenta ca la neridicarea coletului vanzatorul are o pierdere directa materiala, lucru care trebuie sanctionat cu negativ.
*consider ca un FB negativ nu afecteaza cu nimic reputatia unui vanzator, cu atat mai mult cu cat nu modifica nici procentajul. probabil ca nici eu nu meritam FB neutru de la cineva care nu mi-a confirmat comanda, dar avand in vedere ca nu imi afecteaza reputatia nu ma deranjeza.
*recomand iarasi cu insistenta plata IN AVANS. Folosesc plana in avans de 2 ani si nu am avut pana acum probleme. Daca ati cere cu totii plata in avans, am elimina cu totul aceste discutii.
peticelma gandeam si eu sa accept doar plata in avans, dar sunt multi care insista sa plateasca la posta, sau pentru ca nu stiu cum se face plata prin banca (online sau la ghiseu) sau nu vor sa mai faca un drum in plus.
20.08.2010, 14:14:47
magiccraftStimate si iubite colege,
20.08.2010, 16:11:49
Am si eu un neuron (singurul) nedumerit care cere ajutor sa fie luminat si nu lasat in negura nestiintei...
Cum poate demonstra cineva ca nu i-a fost expediata comanda... dar cu acte doveditoare in acest sens... nu buna credinta, schimb de mesaje si altele de genul?!
Daca o credem pe Cinnamon pentru neplacuta situatie prin care a trecut... si toate inclinam sa o credem... de ce nu am crede-o si pe Alexudza?!
Dar ceea ce ma face pe mine sa am dubii in privinta neexpedierii coletului de catre Simina (iatama-s si Sherlockhomes... :))... ) este tocmai afirmatia Alexudzei..."Tranzactie Nefinalizata. Colet neridicat de la oficiul postal."... Pai inseamna ca la oficiul postal ERA un colet... si cine trebuia sa il ridice?! ... doar nu Simina!(expeditoarea!)
Atunci, stimate si iubite colege, unde este misterul?!... se intreaba neuronul meu agonic...
Avem un sarman colet neridicat de la posta (dupa chiar scrierile Alexudzei) care a parcurs distanta Tg, Jiu- Giurgiu-tg, Jiu... ca altfel nu constata Alexudza ca e si acolo si neridicat...
Atunci cui foloseste "Neutrul" ala gri... care lasa lucrururile in coada de peste?! pentru cine nu citeste corect in logica limbii romane... ca nu e scris in swahili... :))
peafowladyEu subscriu textului ce se regaseste deasupra mea : )
20.08.2010, 16:34:14
CinnamonClovesDar deja nu mai vorbim despre Simina si coletul ei. Suntem cu totii de acord ca acel colet a fost trimis si s-a intors. lucru care a fost "rasplatit" feedback negativ. Nu stiu ce s-a intamplat cu coletul acela, daca a fost vorba de rea credinta si pur si simplu nu a fost ridicat, daca a facut Posta vre-o incurcatura...in orice caz coletul s-a intors, feedback negativ, si gata.
20.08.2010, 16:54:22
Discutia de aici se invarte in jurul faptului ca Simina a primit de la cumparatorul ei un neutru. Pe care simte ca nu il merita. Dealtfel, nici eu nu merit cele 2 neutre pe care mi le-a dat cineva care nu a confirmat comanda. In fond, nu e vina mea ca lumea se razgandeste si nu citeste politica magazinului. Nu e nici vina Siminei ca s-a intors coletul.
Ce incerc eu sa spun insa e ca aceste neutre nu sunt un abuz! Daca ar fi fost un abuz, le-am fi sters, cum am facut si data trecuta. Neutru inseamna(aici) ca din punctul de vedere al cumparatorului tranzactiile nu s-au finalizat. Atat in cazul unui colet neridicat cat si in cazul comenzilor neconfirmate sau anulate. In toate aceste cazuri tranzactia nu s-a finalizat datorita cumparatorului. Dar asta nu inseamna ca un feedback neutru este un abuz si trebuie sters de echipa breslo!
lancaeu ce sa spun? am in lista de anulate niste margele pe care le-am ridicat si pentru care, eu-cumparatorul, am acordat si feedback, pozitiv caci produsele erau super-OK :P:D
20.08.2010, 17:12:06
magiccraft"Vom actiona doar daca feedbackul este negativ sau neutru din razbunare..." scriai ceva mai sus Cinnamon...
20.08.2010, 18:29:44
Cine stabileste acest lucru si cum?... poate si in acest caz este ceva in acest gen... poate nu... poate rea vointa...poate infantilism... poate indiferenta fata de cei din jur....poate neseriozitate... care este linia care face demarcatia intre feedback-uri... si feedback-uri...?
De ce doar "razbunarea" trebuie sanctionata? Si pana la urma ce sanctionam...intentia cu care e facut un lucru? sau rezultatul?.... pentru ca ajungem iar in absurd... facem acum procese de intentie? Conteaza cu ce intentie este facut un lucru? Conteaza rezultatul... adica un feedback neutru nemeritat pentru un produs pe care cineva nu l-a tinut in mana...
Iar daca Alexudza a constatat ca nu a ajuns coletul... asa cum scrii ca nu stii ce s-a intamplat... etc. atunci de ce nu a luat legatura cu Simina sa intrebe ce si cum...? Deci vina ii apartine in toatlitate. Cum cineva care este vinovat... sa mai "bata obrazul" acordand un negativ transformat, datorita discutiei generate aici... nu din propriul bun simt... in neutru?!
Eu nu am primit o comanda la timp... am luat legatura cu vanzatorul... am constatat ca pachetul se intorsese la el pentru ca scrisese adresa gresit si am solicitat sa imi trimita iar coletul pe care l-am primit si platit. Punct. Aceasta cred ca este o atitudine normala si responsabila. A fost o eroare umana... este de inteles...
Dar in cazul de aici lucrurile nu stau nici pe departe asa... daca nu este rea-vointa atunci ce inseamna sa iti aduci aminte dupa 8 luni (28. 11.2009 - 1.08.2010) ca nu ai ridicat un colet si pentru ca ai primit negativ de la vanzator sa ii dai si tu cu un "negativ" peste fata?!
Aici discut despre un principiu... intamplarea face sa fie vorba de user-ul Simina... putea sa se numeasca si Cinnamon...sau orice alt nume dragut... as fi avut aceeasi opinie.
CinnamonClovesRepet, nu discut motivul pentru care coletul nu a fost ridicat. Nu este relevant pentru discutie. Coletul s-a intors, Simina a acordat negativ. Din moment ce cumparatorul nu a luat contactul cu ea, mi se pare ca a procedat corect. Deci nu incerc sa afirm nimic in legatura cu motivul pentru care coletul s-a intors.
20.08.2010, 19:27:11
Iarasi nu are importanta de ce feedbackul a fost schimbat. Important este ca nu mai este negativ si nu afecteaza credibilitatea si procentajul vanzatorului.
Dupa cum a scrie si Luigi mai sus:
- pentru o comanda care a fost trimisa si neridicata feedbackul corect din partea vanzatorului este NEGATIV, feedback-ul din partea cumparatorului este NEUTRU.
- NEGATIV este pentru ca vanzatorul a pierdut timp si bani la tranzactia respectiva, NEUTRU deoarece cumparatorul nu a intrat niciodata in posesia coletului, deci nu va putea aprecia ca POZITIV sau NEGATIV respectivul produs.
Nu consideram feedbackul neutru ca pe un abuz fiindca nu afecteaza cu nimic credibilitatea si procentajul vanzatorului. Razbunarea implica un prejudiciu adus vanzatorului; ori eu nu vad unde este aici prejudiciul. Daca Simina simte ca nu merita acest feedback, trebuie sa ia contactul cu cumparatoarul si sa clarifice situatia. Echipa Breslo actioneaza doar in caz de ABUZ!
Nemeritat nu este egal cu abuz. Iat cumparatorul nu a comis niciun abuz lasand neutru fiindca un feedback neutru nu afecteaza procentajul si seriozitatea unui vanzator. De accea se cheama NEUTRU.
SiminaDaca se mai indoieste cineva ca spun adevarul, mesajul primit chiar de la clienta cu pricina lamureste situatia:
20.08.2010, 20:43:59
De la: a...........
Data: 26.10.2009
Subiect:: Re: Colier comandat
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Scuze pt raspunsul tarziu. Coletul a ajuns astazi la posta, dar n-am apucat sa-l ridic, asa ca il voi ridica maine.
Iti multumesc mult si o seara placuta in continuare
A...........
Deja discutia s-a intins prea mult si ma simt prost ca am deschis subiectul. N-am inteles nici eu prea bine care este criteriul prin care se deosebesc feedback-urile ”nejustificate sau razbunatoare” de celelalte, insa banuiesc ca exista unul...Situatia mea nu se regasea printre cazurile mentionate anterior, asta e, m-am resemnat si am actionat asa cum promisesem, pentru ca sunt un om de cuvant (chiar daca unii nu ma cred si au nevoie de dovezi). Stiti ca m-a determinat sa deschid subiectul, ce m-a socat atat de tare incat am cautat o confirmare de la voi, o parere, ceva, care sa-mi confirme ca valorile mele sunt juste, ca am dreptate si nu gresesc in acest caz? Purtarea incalificabila a acestei doamne! Dupa ce ca nu a ridicat coletul, ma minte ca il va ridica, apoi tace, nu raspunde la telefon, la mail, primeste NEUTRU de la mine, (l-am schimbat in negativ dupa ce si Luigi mi-a spus ca asa ar trebuisa fac) desi aveam toate motivele sa-i dau negativ. Dupa 10 luni se trezeste sa-mi dea negativ, in conditiile in care a lasat numai POZITIV sau NEUTRU la persoane care ii lasasera negativ. Deci daca faci bine esti rasplatit cu rau, iar daca faci ” rau” (am pus ghilimele:) esti respectat!!!!!!!!!
Nu stiu de ce, in tara asta in care se intampla atatea nenorociri si regula de mai sus se aplica in fiecare secunda m-a mai mirat sau socat ca regasesc aceeasi atitudine nesimtita si pe breslo!!!! Poate pentru ca aici ma asteptam sa gasesc o atmosfera in care toti convietuiesc in armonie, doar toti suntem iubitori de frumos si arta, nu???? S-a ales praful de imaginea idilica pe care mi-o facusem eu, in idealismul meu tampit, despre cum se desfasoara lucrurile pe aici.
V-am mai spus, este doar vina mea ca nu am obrazul suficient de gros si nu ma adaptez odata la traiul in tara asta de doi lei!
Va multumesc inca o data si va doresc sa aveti numai zile bune!
Pup! Simina
SiminaA, uitasem, chiar daca un neutru nu afecteaza procentajul sau vanzarile, ma afecteaza pe mine, si asta mi se pare suficient.
20.08.2010, 20:47:10
DENISESalutari tuturor!
20.08.2010, 20:56:17
Dupa ce am citit subiectul acesta am inceput sa ma intreb:pentru ce anume se foloseste feedbackul negativ?Eu l-am dat pentru comenzile sub 1 leu,facute de cei noi pe breslo,si atunci cind breslo a dat o eroare.Adica a dublat,triplat comanda,sau nu s-a putut pune in cos toata cantitatea de produse.Oare colegele sint suparate pe mine pt acest neutru?Doriti sa-l schimb in pozitiv?Eu credeam ca neutru e neutru si gata,dar pe forum pare a avea alt inteles!!!
SiminaDraga Denise, spune-mi paranoica, insa tu numai ce ai incheiat o tranzactie cu Alexutza mea!?????:):):)
20.08.2010, 21:42:54
Tu chiar n-ai citit nimic din ce am scris aici pe forum? Femeia asta mi-a dat negativ, (eu ii dadusem neutru:):):); dupa ce am protestat public l-a SCHIMBAT in neutru, insa eram deja extrem de nervoasa si nu am mai vrut sa-l accept nici pe acela! La nici un mesaj din cate i-am trimis nu a catadixit sa raspunda macar. Nu mi-a scrisi sa-si ceara scuze ca a fost o greseala, nimic! La TOATE celelalte fete le daduse pozitiv sau neutru, numai mie negativ! Adica dupa ce-i facusem un favor si-i rasplatisem (cum sa ma exprim elegant????) nesimtirea cu bun simt, mi-a dat una peste bot de m-am invatat minte sa mai fac pe bunul samaritean!!!!
Data viitoare (daca va mai exista una) cand voi mai vinde ceva aici, promit sa ma inarmez cu mult obraz gros ca sa pot rezista!
SiminaDeja vad ca incepe sa mi se tabaceasca obrazul!
20.08.2010, 21:45:55
Scuze, Denise, daca am fost prea dura! Insa situatiile descrise de tine nu se pupau deloc cu ce am tot incercat eu sa explic aici! Si chiar m-am saturat sa ma justific de parca am impuscat pe cineva!
DENISEIarta-ma Simina,eu nu am vrut sa-ti intind nervii mai mult.Pina acum nu am avut neplaceri la vinzarile mele:toata lumea a ridicat coletele,totul a fost exemplar de la lansarea comenzii si pina la plata ei.Deaceea nici nu ma uit la feedback-urile celor ce comanda.Probabil ca gresesc,ma voi arde si eu,imi voi face nervi.Acum, seara am vazut ca ultima vinzare a mea este la oful tau dar eu nu am ce sa-i reprosez.Tranzactia cu ea a fost exemplara.Sint cazuri si cazuri!Parerea mea...ar trebui sa iti revii,sa deschizi magazinul,pentru ca nu toata lumea este ca tine,toti sintem diferiti,toti gindim diferit.Ceea ce pentru tine este o tragedie pentru altii nu inseamna nimic.N-ar trebui sa te doboare un negativ sau un neutru.Important in viata cred ca este cit de rapid te ridici cind cazi.Cred ca vei reusi sa treci peste sentimentele amare destul de repede!Te-ai gindit ca poate te asteapta clienti?Ca poate sint persoane care chiar vor sa-ti priveasca macar,creatia?
20.08.2010, 22:37:51
Iar eu chiar intrebam pe bune,pt ce se da negativul?Sa inteleaga toata lumea,si sa nu fie nimeni suparat.
AtelierMikaelaIn final... Daca Simina ar fi primit feedback neutru din start, cu o justificare clara din partea cumparatorului ca nu a ridicat coletul de la posta, in acceptiunea Breslo ar fi fost totul OK.
20.08.2010, 23:16:22
Dar... unui potential client ce paseste intr-un magazin feedback-ul nu-i semnifica o tranzactie nefinalizata, ci gradul de apreciere vis a vis de un produs; in plus este neclar cine a lasat feed-ul: cumparatorul sau vanzatorul? Adunate cele lasate cu cele primite ar trebui sa ai o rabdare de fier sa le descalcesti (vizualizarea ar trebui sa poata fi facuta doar separat, pentru mai multa claritate).
Si ma gandesc ca poate unii realizeaza la un moment dat ca au gresit, dar nu au posibilitatea sa stearga feedback-ul lasat, doar sa-l modifice. Se poate schimba acest lucru?
DENISEerata la ultimul paragraf:negativ=neutru
21.08.2010, 13:26:22
magiccraftLogica asta bat-o vina!... se vede clar confuzia... care pare a fi epidemie nationala !... :)))
22.08.2010, 10:41:18
Pe undeva prin Forum scria cineva ca ar fi bine sa se dea feedback pe comanda si nu pe fiecare produs in parte... din partea echipei breslo s-a rasuns ceva in genul... ca feedback-ul se da pe prosus, ca poti fi multumit de X produse si nemultumit, sau partial multumit de Y produse care fac obiectul aceleiasi comenzi... Urmand sarmana logica, reiese ca FEEDBACK-UL SE DA PE PROSUS, in aceasta varianta...
Cand a venit vorba despre cazul Siminei (fie ea chiar mai sensibila, poate decat majoritatea populatiei... si asta mie imi pare un lucru minunat... si valoros prin raritate....) aceeasi echipa Breslo zice ca feedback-ul s refera la TRANZACTIE... lucru care nu reiese nicaieri daca va uitati, chiar si cu micoscop de inalta rezolutie la pagina cu feedback-urile...
Stanga spre dreapta: Imagine produs - denumire produs - calificativ - nume client - observatii
Scuzati-mi lipsa de subtilitate... dar: HELP... sa-mi releve cineva metafora prin care referirea la TRANZACTIE se face!!!!!
CinnamonClovesNu stiu de ce prelungim inutil discutia asta si despicam firul in patru. E doar un neutru, oameni buni! Pentru majoritatea dintre noi nu este un capat de tara. Imi pare rau ca pentru Simina este atat de important, si desigur este dreptul ei sa reactioneze cum crede ea mai bine, dar nu vad de ce continua discutia aici.
22.08.2010, 11:42:43
Feedbackul se da pe fiecare produs separat pentru ca atunci cand primesti (ca si cumparator) mai multe produse acestea pot fi apreciate diferit. Desigur ca pe langa produsul in sine intra si componenta "tranzactie" aici, cum ar fi de ex. comunicarea cu vanzatorul, rapiditatea livrarii etc. Fiindca, nu-i asa, poti sa primesti niste produse f. frumoase, dar daca iti trebuiau ca si cadou si ele ajung prea tarziu (din vina vanzatorului) nu e tocmai placut, nu? Si invers, totul poate sa decurga super pana cand deschizi pachetul si constati ca produsele sunt faine mai putin acea brosa care e ciobita intr-un colt.
Acum putem sa terminam discutia asta care nu rezolva nimic?
anamanoleam urmarit discutia de pana acum de pe margine si nu am intervenit. dar, ca membru breslo, o sa-mi exprim si eu opinia, deoarece este o situatie cu care, la un moment dat, ne putem confrunta fiecare. poate discutiile aprinse si despicarea firului in patru nu rezolva nimic, poate ca un neutru afecteaza o persoana mai mult ca pe alta, dar ce este sigur e ca breslo ramane cu o clienta de o seriozite indoielnica, ce poate va mai proceda asa si in alte cazuri, in schimb pierde un artizan de valoare de dragul unui principiu care nu se stie exact cat de clar sau corect a fost aplicat. cred ca e un lucru la care merita sa reflectam putin. rezultatul acestei "tevaturi" este intr-adevar putin cam dezamagitor.
22.08.2010, 13:18:26
goodchoiceBa bag si eu in seama: Siminei clar i s-a facut o nedreptate! Am observat topicul asta de la bun inceput si inca de atunci am vazut ca alexudza a procedat la fel, acordand negativ si altor vanzatori carora nu le-a ridicat coletele. Faptul ca a schimbat calificativul in neutru cu mentiunea "coletul nu a fost ridicat" nu incalzeste pe nimeni, pt ca din asta se intelege ca biata Simina e de vina in toata tarasenia. Ori schimba comentariul cu ceva de genul " dau neutru pt ca n-am mai avut EU chef sa iau coletul de la posta, pt ca m-am razgandit, pt ca e vina MEA, pt ca asa mi s-a pus MIE pata..." ori feedback-ul respectiv ar trebui sa dispara cu totul din lista Siminei. E valabil pt BohemianSin care e in aceeasi situatie cu a Siminei!
22.08.2010, 14:24:41
O inteleg perfect pe Simina si ii inteleg atitudinea! E foarte bine ca exista pe breslo optiunea de feedback-ne facem o idee despre partenerul de tranzactie, dar cand unele persoane abuzeaza de bunavointa celorlalte si de dreptul de a acorda feedback, atunci nu e deloc in regula.
margeluteveseleDragele mele,
22.08.2010, 17:03:18
Cu toate ca mi-am mai spus o data parerea, revin asupra acestei discutii, intrucat nu mi se pare corect ce i s-a intamplat Siminei si de fapt ce se poate intampla oricui.
Respectiva doamna care i-a lasat Siminei feedback-ul respectiv, nu ar fi trebuit sa aiba dreptul de a lasa un feedback, datorita faptului ca nu poate fi numita cumparatoare, din cazua simplului fapt ca nu a cumparat nimic. (conform DEX "CUMPĂRÁ, cúmpăr, vb. I. Tranz. 1. A intra în posesiunea unui lucru, plătind contravaloarea lui cu bani")
Sa inteleg ca oricine are chef sa initieze o tranzactie fara sa o finalizeze prin a cumpara efectiv produsul respectiv are si dreptul de a da un feedback ?! Nu mi se pare corect!
anamanolesubscriu celor de mai sus
22.08.2010, 17:24:38
Simina merita mai mult de atat.
magiccraftOfffffff.... dar nu observati ca feedback-ul nu se da pe "merit"?!... ci pe cheful unui "cumparator" care ,asa cum bine spune Margelutevesele... nici macar nu a cumparat?!... :))
22.08.2010, 18:01:38
Situatia este simpla... de ce atatea discutii?!
Vanzatorul nu a finalizat tranzactia... (nu conteaza din vina cui)... pac la Razboiu' cu feedback-ul neutru...ba chiar negativ, sa se invete minte sa nu mai vanda! :)))
Cochetez cu rasu'-plansu'... aveti dreptate in ceea ce afirmati si argumentati... Si... ce?!.... nothing else matters... :)
SiminaPup fetele dragi! .):):)
23.08.2010, 19:59:14
Simplul fapt ca imi dati dreptate ma face sa ma simt mai bine si sa nu mai par atat de caraghioasa, ca un copil imbufnat care si-a luat jucariile si a plecat!!:):):)
Da, Margelutevesele, oricine are o tentativa de a incheia o tranzactie, chiar daca nu se finalizeaza, are drept de feedback! Nu mi se pare o solutie nici solicitarea platii in avans, clienta se poate supara ca am jignit-o si poate sa ne tranteasca un negativ sa nu-l putem duce!!!!
Scortisoara, la feed tranzactia este doar o componenta a produsului? Pai cum de primeaza atunci componenta si nu elementul principal, nu se respecta principiul ”accesorium sequitur principale”????
Glumesc acum, un pic amar, insa am inceput sa ma obisnuiesc cu situatia!
Pentru ca oricate argumente am aduce, situatia nu se va schimba!!!!
Singura sugestie pe care o mai am, de vreme ce celelalte nu sunt viabile, ar fi sa se poata sterge feed-ul, voluntar, chiar de persoana care l-a lasat! Mi s-a intamplat o data sa primesc o comanda si apoi imediat un mesaj prin care clienta m-a anuntat ca isi cere scuze, lansarea comenzii a fost o greseala! M-am bucurat ca nu am apucat sa fac drumul la posta, sa fac cheltuielile cunoscute, etc., am anulat comanda, insa feed nu doream sa las pentru ca nu prea aveam ce sa evaluez... Asta pana bijuteriile comandate au fost cumparate de altcineva, iar eu, din graba, am lasat feed clientei careia ii anulasem prima oara comanda. As fi vrut sa-l sterg, insa nu am mai putut (pentru ca nu exista optiunea de a sterge un feed completat), asa ca i-am lasat pozitiv, in fond nu-mi adusese niciun prejudiciu, fusese extrem de draguta sa-si ceara scuze ca a gresit!
Denise, inca o data imi cer scuze pentru reactia mea exagerata, m-ai prins intr-o pasa tare proasta, plansesem toata ziua si ma cam durea capul, desi stiu ca asta nu justifica comentariul meu badaran....Nu te-ai suparat, nu-i asa?:)
Va pup pe toate si va doresc o seara frumoasa ca voi!!!!:)
AtelierMikaela"Singura sugestie pe care o mai am, de vreme ce celelalte nu sunt viabile, ar fi sa se poata sterge feed-ul, voluntar, chiar de persoana care l-a lasat! "
23.08.2010, 20:07:42
Exact acest lucru am vrut sa-l spun in ultimul pasaj:
"Si ma gandesc ca poate unii realizeaza la un moment dat ca au gresit, dar nu au posibilitatea sa stearga feedback-ul lasat, doar sa-l modifice. Se poate schimba acest lucru? "
SiminaDa, iubita, abia acum am observat ca ne-am gandit la acelasi lucru!!!!:):):)
23.08.2010, 20:20:35
Mi se pare o propunere de bun simt care poate fi luata in considerare!
Pup Nagual, ai paternitatea (sau maternitatea:) ideii, ai expus-o prima!!:):):)
CAT.EDaca fiecare client are dreptul sa dea feedback celui de la care a achizitionat produsul/ serviciul, eu propun sa dam si noi feed Breslo, in fiecare luna, ca doar suntem clientii B :D(eu nu luna asta). Adica as vrea sa vad o statistica lunara, in care sa fie reflectata parerea utilizatorilor cu privire la: timpul de reactie al Breslo la solicitarile utilizatorilor, transparenta rezolvarii conflictelor(produse copiate, non-handmade, bug-uri), modul in care breslo promoveaza vanzatorii activi, implicarea B in activitatile propuse de utilizatori (de ex, concursuri)....... Si evident, statisticile uzuale care sa includa si: numarul de vizitatori unici (ca eu una intru pe breslo zilnic de foarte multe ori), cuvintele cheie cautate, cele mai vizitate magazine. Sunt sigura ca ar fi apreciate aceste statistici si ar duce la si mai buna functionare a acestei platforme si la consolidarea comunitatii.
23.08.2010, 20:30:35
havince ma surprinde cel mai tare in discutia asta este inutilitatea... e clar ca echipa breslo actioneaza dupa propriul regulament, care in cazul de fata se dovedeste usor neputincios in a acoperi problema siminei.
23.08.2010, 23:27:55
ca o parere personala- un feedback afecteaza oricum ar fi: pozitiv, negativ, neutru; in ce ma priveste mi se pare jenant sa afirmi ca un feed negativ nu conteaza, nu-ti afecteaza vanzarile sau reputatia.
iar negativul dat in situatia siminei de un cumparator lipsit de un bun simt elementar trebuia explicitat si nu lasat in coada de peste. de fapt avem aici un om, un artist, care a muncit pt a crea un produs pe care un alt om l-a trata cu foarte putin respect: atat pe artist cat si pe produs.
eu asta inteleg din toata povestea. plus 'bonusul' ca breslo considera ok situatia de fata.
MargeluteNu se mai poate edita feedback-ul?
24.08.2010, 08:26:17
MargeluteCa sa nu mai pomenesc ca este anormal sa se mai poata da feedback pentru comenzi anulate. Consider ca daca o comanda a fost anulata trebuie sa se anuleze si feedback-ul. Nu sa ma trezesc acum dupa luni de zile cu un comentariu rautacios de la cineva care a comandat de 8 lei si apoi nu a mai raspuns la mesaje si cu un feedback neutru, desi am avut intelegere pentru un membru nou si probabil nefamiliarizat cu breslo si i-am acordat feedback pozitiv. Sunt multi vanzatori care pentru asa ceva acorda chiar negativ.
24.08.2010, 08:30:47
CinnamonClovesMargelute, vezi ca ti-am raspuns pe celalalt topic.
24.08.2010, 14:05:49
Ideea de baza nu este ca ni se pare ok situatia. Ideea de baza este ca voi sunteti responsabili pentru tranzactiile intre voi, si nu puteti apela la Breslo ori de cate ori primiti un feedback care nu vi se pare justificat.
Mie mi se pare normal ca Breslo sa intervina (adica sa stearga/modifice feedback) doar cand s-a produs un abuz. Eu inteleg prin abuz fie un Fb care contine limbaj complet deplasat sau care contine date personale (nr. de telefon, adresa de mail), Feedback acordat ca razbunare sau feedback pentru o tranzactie al carui singur scop este lasarea de feedback (de ex. prieteni isi "cumpara" unul altuia din magazin produse pentru a isi "creste" artificial numarul de FB pozitiv; sau invers, cineva cumpara din magazinul cuiva cu singurul scop de a ii strica credibilitatea prin FB negativ). Astea sunt situatii de abuz in care echipa intervine (cum am vazut dealtfel in celalat caz).
Aici insa nu ar fi fost cazul de stergere a FB decat daca ar fi fost negativ (cazul FB din razbunare - pentru alt negativ). Nu vad ce fel de razbunare ar fi sa dai cuiva neutru. Clienta a apreciat aceasta colaborare ca fiind neutra; si atat. de aici incolo Simina ar trebui sa ia contactul cu ea sa vada din ce motiv a primit neutru si daca nu o poate convinge sa schimbe FB.
Nu spun ca e placut sa primesti FB neutru cand tu defapt ti-ai facut treaba, dar astea sunt probleme care pot aparea intre vanzator si cumparator si tot acolo trebuie rezolvate (cu exceptia abuzurilor descrise mai sus). Nu putem cere echipei Breslo sa schimbe orice feedback pe care ni se pare ca nu il meritam pentru ca 1.nimeni inafara de vanzator si cumparator nu stie ce s-a intamplat si 2. ar dura extrem de mult sa descalcim fiecare situatie in parte pentru a nu neindreptati pe nimeni. Si cred ca suntem cu totii de acord ca exista alte aspecte la site spre care ar trebui sa isi indrepte echipa atentia, fara sa mai trebuiasca sa rezolve dispute marunte intre vanzatori si cumparatori.
MargeluteAm citit, cred ca a fost o greseala sa scriu in doua locuri acelasi lucru si voi continua numai pe acest topic.
24.08.2010, 15:58:11
Este corect ce spui, din acest motiv nici nu am scris mail asa cum mi-ai spus. Nu asta e nemultumirea mea, nu ma discrediteaza intr-atat un feedback neutru, dar as vrea sa existe posibilitatea unui drept la replica. Eventual o caseta in dreptul feedbackului neutru sau negativ in care cel care a primit feedback poate sa explice cum vede el lucrurile. Pentru ca eu nu tin neaprat sa mi se stearga feedbackul, pentru ca se sterge acum, dar peste cine stie cat timp apare iar un feedback nemeritat. Situatia trebuie indreptata in asa fel incat conflicte marunte sa nu mai necesite atentia echipei breslo. Adica sa existe posibilitatea transarii acestor conflicte dar transparent. In cazul de fata nimic nu m-ar multumi mai mult decat o astfel de caseta de comentarii in dreptul feedback-ului in care sa explic si punctul meu de vedere. Asa mi se pare corect. Pana acum se puteau edita si feedbackurile pozitive si se putea schimba comentariul si era ok din punctul meu de vedere, dar asa trebuie sa am si eu posibilitatea sa ma explic undeva. Si asa mi-a venit ideea posibilitatii de a comenta feedbackurile primite.
SiminaPe un alt topic am gasit discutia asta:
24.08.2010, 15:59:13
Margelute a scris
”Si am mai scris la un topic despre patania mea si am scris si ca nu mi se pare corect sa se mai poata da feedback la o comanda anulata. Nici de catre mine ca vanzator nici de catre cumparator. Nu vad rostul. ”
CinnamonCloves a scris
.................................................................
”Imi place ideea de a nu mai fi posibil feedbackul pentru o comanda anulata. Sper sa fie posibil si sa sa poata implementa repede. Voi ce credeti? ”
Ma bucur ca si CinnamonCloves a ajuns la aceeasi concluzie!!!!!!!!!!!!!!!
Daca se implementeaza aceasta idee ma declar oficial multumita, pentru ca s-ar repara o nedreptate imensa. Insa comenzile anulate ar trebui tratate la fel, pentru ca rezultatul anularii este acelasi: produsul nu trece din proprietatea vanzatoruli in cea a cumparatorului!!!
SuziMuziAm urmarit de la inceput aceasta problema si chiar daca sunt doar un "cumparator" pe breslo de 8 luni de zile, doresc sa exprim si opinia mea.
24.08.2010, 20:48:04
Breslo este o platforma unde cine are ceva de vanzare, plateste o taxa, deschide un magazin virtual si asteapta cumparatori.
Raportul intre echipa Breslo si vanzatori este cred cel mai important. Si uni si alti au anumite drepturi dar si obligatii.
Cumparatorul care acceseaza situl si intra in magazinul virtual, are un raport direct cu vanzatorul. Posibilitatea celor doi de as exprima parerile in feedback este foarte important pentru ca influenteaza perceptia altor persoane asupra magazinului sau a cumparatorului. Dar aceasta optiune este decisa si gestionata de administratori care supervizeaza intreg sistemul...
Cum nu traim intr-o lume ideala si comportamente oportuniste, lipsite de bun simt sau pur si simplu stupide sunt la ordinea zilei, se pot intimpla o gramada de scenarii, cum a fost cel descris de Simina.
Logica spune ca in primul rand, trebuie considerat care dintre rapoarte descrise precedent, este cel mai important.
Vanzatori platesc, echipa Breslo ii sustine. Cumparatori sunt respectati la randul lor de vanzatori si de toti ceilalti dar, cand nu se comporta corect?
Indiferent de motivatie, s-a produs o problema si vanzatorul a demonstrat cu lux de amanunte ca nu din cauza lui tranzactia nu s-a finalizat.
Simina a cerut doar, ce mi se pare normal sa gaseasca intr-o comunitate, intelegere si sustinere in primul rand din partea administratorilor si a primit un raspuns distant si inpersonal.
De ce nu se ia o atitudine clara, transanta si transparenta in apararea si sustinerea ,a priori a unui membru (in cazul acesta chiar de onoare) al acestei comunitati?
Libera exprimare ar trebui anulata celui care nu respecta regulile.
Care este teama majora? Sa nu mai fie cumparatori? Sau sa nu mai existe vanzatori?
Nu este usor sa gestionezi zeci de magazine si problemele aferente tranzactiilor dar tocmai din acest motiv trebuie sa faci o alegere clara care te defineste si contribuie la crearea imagini tale.
Sunt convinsa ca acest episod, aparent "fara o prea mare semnificatie", a marcat multe persoane.
Reputatia se construieste foarte greu si pana la urma, mai ales in comertul electronic conteaza cu siguranta cel mai mult.
klaudellSi eu vreau sa-mi spun parerea pe scurt, desi sunt doar un cumparator.
24.08.2010, 22:15:06
In situatia de fata FB respectiv este un abuz clar, avand in vedere toate circumstantele in care a fost dat.
Faptul ca s-a schimbat dintr-un negativ razbunator intr-un neutru la fel de razbunator, desi cumparatoarea isi recunoaste vina ( chiar si voalat), ar trebui sa conduca la stergerea acestuia, ca si in celelalte cazuri asemanatoare, cum a fost cel al lui Geoides, daca nu ma insel.
Nu cred ca un FB reflecta doar daca produsul este apreciat sau nu, ci este dat in considerarea tuturor aspectelor tranzactiei cum ar fi rapiditatea ei, chiar si atitudinea vanzatorului, care pentru mine, de exemplu, este foarte importanta. Or, in cazul de fata, Simina nu a gresit cu nimic si nu vad de ce nu i se sterge acest FB.
Cumparatorul are libertate de exprimare, ce-i drept, dar si aceasta trebuie exercitata in anumite limite, cu bun simt, fara sa afecteze dreptul la buna reputatie al niciunui comerciant.
Comerciantii sunt principalul motiv pentru care noi, cumparatorii, ne aflam aici.
Cred ca si acest drept de a da FB ar trebui limitat in timp de la data tranzactiei, sa se stabileasca un termen de prescriptie :), nu sa dam FB si dupa ani de zile si apoi sa cerem persoanelor afectate dovezi care nu mai pot fi pastrate dupa atata timp.
O seara buna tuturor!
AtelierMikaelaFelicitari SuziMuzi si klaudell pentru gandirea obiectiva si pentru faptul ca ne confirmati prin comentariile voastre ca exista o problema -Reala, nu sunt doar mofturi de fiinte cu sensibilitati exacerbate..
24.08.2010, 22:31:47
Poate totusi n-am vorbit in van.. ; pana acum sunt 92 comentarii...
SiminaSuziMuzi si Klaudell, multumesc si eu pentru ca ati luat atitudine si ati demonstrat ca nu doar noi, cele cateva fete, au realizat cat de nedreapta este aceasta regula!!! Ma bucura cu atat mai mult cu cat voi chiar nu aveti nici un interes in cauza, fiind doar cumparatori!!!
26.08.2010, 16:20:51
Klaudell, imi place ideea ta si chiar ma gandisem la asta, nu e corect ca feed-ul sa fie posibil pe termen nelimitat, ma gandesc ca in maxim 3 luni ar trebui sa ajungi la o concluzie!
Nagual, poate ca ai dreptate si n-am vorbit atat in van, desi, sincer, ma indoiesc...
Va pup pe toate!!!:):):)
stephanieSunt atatea cazuri....eu am primit un feedback negativ de la cineva doar pentru ca facuse o comanda care nu se incadra in suma minima si pe care am rugat-o sa anulam comanda de comun acord daca nu mai doreste si altceva, pentru ca asta e politica magazinului si timpul nu imi permite sa ma duc sa stau la posta 30 mnt pentru o comanda sub 10 lei. Cred ca ar trebui respectate conditiile magazinului care sunt puse din motive personale, si nu trantite niste feedback-uri negative doar asa...din razbunare
27.08.2010, 14:46:39
Dar probabil cei care cumpara ar trebui sa tina seama de faptul ca un client poate fi mai recalcitrant si da feedback negativ fara nici o explicatie.
goodchoiceStephanie, eu nu sunt de acord nici cu feedback-ul neutru pe care l-ai primit de la dandana. Ce e aia "Imi pare rau, nu am fost atenta la valoare!". Pai daca n-ai fost atenta de ce sa dai neutru? Cand vrei sa cumperi online citesti mai intai regulile magazinului, daca esti de acord cu ele cumperi, daca nu, mergi mai departe! Cumparatorii ar trebui educati sa respecte regulile. Echipa Breslo ar trebui sa faca si jobul de rezolvare a situatiilor de genul asta. Pe , de exemplu, care e tot site romanesc, cand primesti un feed care e nelalocul lui, trimiti un mail la echipa, ei studiaza problema si daca cererea ta e justificata, feedback-ul cu pricina e sters! Ca sa nu mai vorbim de alte site-uri mari, de afara. E inadmisibil ca fiecare sa-si faca de cap dupa bunul plac in lista de feedback a partenerilor de tranzactii. Daca unii dintre clienti nu stiu ce e ala bun simt atunci cand dau un feedback, trebuie educati! Si cu vorba buna la noi nu prea merge, asa ca trebuie sanctionati! Cum? Cu feedback pe masura din partea vanzatorilor si cu mesaje de atentionare(cel putin in prima faza) din partea echipei breslo! Am observat ca vanzatorii sunt reticenti sa dea negativ. De ce? De teama de a pierde clienti? Nu cred ca e o problema mare daca pierzi un client care iti da batai de cap. Asa cum iti va da tie, va da si altora! Daca aveti "curajul" sa dati negativ clientilor care au demonstrat ca sunt neseriosi, poate veti avea si curajul sa refuzati clientii care au negativ si neutru, sau cel putin sa le cereti plata in avans. In felul asta va scutiti de stressul pe care il aveti pana primiti valoarea rambursului si in plus, clientii vor invata ca a fi client nu inseamna a avea doar drepturi! Sintagma "Clientul nostru=stapanul nostru" e valabila doar atata timp cat si clientii ne respecta pe noi.
04.09.2010, 15:55:39
Margelute:) Mai eu am dat pozitiv si acum cu noile reguli nu mai pot modifica. Asa as da un feedback rosu fara nici o reticenta :) si o explicatie pe masura. Dar trambitez in lung si-n lat pe forum dar o explicatie sau vreun raspuns n-am primit. Mi se tot spune sa scriu mail la administratie. Eu nu vreau sa scriu mail pentru ca e o situatie care s-ar putea repeta oricand. Ma rog, probabil ca in ultima instanta asta voi face, dar nu e ok sunt convinsa ca situatii de felul asta vor mai fi.
04.09.2010, 16:39:02
BohemianSinACUM EU CHIAR NU MAI INTELEG NIMIC, DE CE NUMAI EU AM RAMAS CU NEUTRU SI ''Tranzactie Nefinalizata. Colet neridicat de la oficiul postal.''?
12.09.2010, 03:15:15
CinnamonClovesCred ca nu se aplica si retroactiv. Si eu am ramas cu cele 2 neutre de la o comanda anulata ;)
12.09.2010, 13:37:38
BohemianSinLA SIMINA NU MAI APARE...
12.09.2010, 14:00:30
MargelutePai la Simina au fost sterse pentru ca a luat legatura cu Luigi, probabil ca si tu daca ai lua legatura cu el ti le-ar sterge.
12.09.2010, 14:15:48
:) Ce credeti? Clienta care mi-a ridicat tensiunea a plasat o noua comanda la mine. Am 3 feedbackuri sa-i acord in timp ce ea niciunul pentru ca am anulat comanda. Nu ca e cool? :) Nu am dat nici un feedback deocamdata, nici nu cred ca o sa-i dau, dar ca si in alte multe ocazii din viata am ramas proasta de atata tupeu cat mi-a demonstrat aceasta doamna prin cum si ce mi-a scris.
Tocmai mi-am adus aminte ca mi-ar placea sa existe posibilitatea sa nu dau pur si simplu feedback daca nu vreau si sa sterg pur si simplu tranzactiile respective din lista de feedback neacordat. O sa scriu asta la subiectul de sus de la anunturi.